Ide jej len o mužskú pozornosť?
Pozdravujem,
Zaujímal by ma názor žien na tomto fóre na moju situáciu... vzhľadom na charakter témy píšem ako anonym.
Mám skoro 35 rokov a som muž. Pred tromi rokmi som cez prácu spoznal jednu teraz 31 ročnú ženu (pracujeme v rovnakom odbore, ale na iných miestach v rovnakom meste). Vtedy som bol čerstvo po rozchode, tak som nemal chuť niečo riešiť, ale zaujala ma hneď. Boli sme kvôli práci vtedy v kontakte len 2 týždne, ale som mal tušenie, že sa ešte stretneme. No o pol rok neskôr mi poslala sms ako pozdrav na sviatky, potom sme si začali písať a stretávať sa, ale nie ako by ste si mysleli. Aj keď snažil som sa, a pozval ju na rande, túto možnosť zamietla hneď, no ostal som prekvapený, pretože nezávisle od toho von so mnou išla. Jednalo sa podľa mňa o typické aktivity, čo na rande patrí - boli sme na túre, káve, večeri, prechádzke, v divadle, dokonca nemá problém stráviť celý deň v mojom byte - varil som jej, pozerali sme film, rozprávali sa do večera - a takisto ideme na výlet, a podobne. Ale nikdy to nesmiem nazvať rande, a rázne odmieta akúkoľvek asociácu s možným vzťahom - len spomeniem, že je pekná, "nehovor také", stretneme na ulici jej známu, "Bože, bude si myslieť, že som tu s frajerom", kvet na MDŽ odmietne, ba ani nesnívam o tom, že by ma nechala chytiť ju za ruku. Aj napriek tomu takéto stretávanie mi najprv nebolo nepríjemné - vždy ten čas letel s ňou rýchlo, veľmi podobne rozmýšlame o určitých veciach, aj keď samozrejme nie na všetko máme rovnaký názor. Po čase som si však začal uvedomovať, že sa nikam neposunieme. Vie už o mne veľmi vela, aj veci, ktoré len tak nehovorím hocikomu, aj ja viem detailne o nej, no možno relatívne menej. Stále som však mal zlý pocit z toho, že ja by som mal záujem o viac, a reálne z toho nič nebude. Tak som si povedal, že to treba skončiť, a som sa stiahol, menej a menej som sa s ňou stretával, dokonca aj aktívne som ju ignoroval, neodpisoval jej. Takto ubehol aj pol rok, no ona ma z času na čas napriek tomu opakovane volala von, akoby ju nič, ani moja ignorácia neodradila. Tak som sa nechal zlomiť, ale zase to bolo naspäť na rovnakom bode. A takto sa už točíme dokola tretí rok. Nesnažím sa získať rady, ako ju presvedčiť na vzťah, reálne si myslím, že len investujem do toho čas, energiu, peniaze, a nič z toho aj tak nebude. Zaujímala by ma skôr jej motivácia, prečo moju spoločnosť vyhladáva. Má podľa mňa dosť kamarátiek aj kamarátov mimo mňa na takéto aktivity. Ide jej len o mužskú pozornosť? Prípadne len o večere, výlety, divadlá zdarma? Ja síce naozaj zarábam viac ako ona, a môžem si viac dovoliť, ale mnohé z tých aktivít boli v podstate aj zadarmo, respektive za minimálne výdavky, takže nemyslím si, že je zlatokopka. Možno má aj nejakú traumu z minulosti, ktorá ju v naviazaní vzťahu limituje a skrýva to? Dosť vela sme sa už rozprávali aj o jej životre, snáď by som to tušil, keby tak bolo. V každom prípade, pomyselný pohár je už u mňa plný, najbližšie keď sa stretneme jej plánujem celé toto vysvetliť a dať bodku za tým.
Tak ďakujem, ak ste sa až sem dočítali.
tak chce ta iba za kamarata.. ak ti to nevyhovuje, treba to otvorene povedat a poziadat, nech ta uz nekontaktuje, lebo ti to nerobi dobre a len o kamaratstvo nemas zaujem..
a mozno aj ma daku traumu, ale keby to chcela riesit, tak uz sa k tomu asi za ten cas dostanete.. a ak to nechce riesit ona, ty s tym nic nespravis
ja si myslim, ze ju bavi tvoja pozornost a zaujem. ze ani nejde o tie veci zadarmo
ty si jej povedal narovinu ze mas zaujem o nieco viac? nie je zadana? poznas nejakych jej kamosov? zoznamila ta s niekym. lebo aj keby si bol vo friend zone tak ta s niekym isto zoznami.
Neviem, prečo to robí. Keby to trvalo pár mesiacov, tak by som povedala, že si možno pre ňu ideálny partner, čo sa týka názorov, životných postojov a tak, ale nepreskočila iskra. Moja kamoška takto dosť dlho randila s jedným chlapom, len preto, že bol "ideálny". Slušný, milý, vzdelaný, galantný, veľmi očividne do nej zaľúbený... Ona sa veľmi chcela doňho tiež zaľúbiť, vo všetkom si rozumeli, spĺňal všetky jej predstavy. Až na to, že nie a nie sa tie city u nej prejaviť. Ťahala to s ním dosť dlho, tuším 3-4 mesiace a stále čakala, že to príde, že sa doňho zaľúbi. Neprišlo to. No ale keď to s tebou tá tvoja ťahá už roky, tak naozaj neviem.
tak o tom si sa mal porozpravat s nou a nie tu polemizovat co ti kto poradi, ze si ona asi mysli...tri roky sa s nou stretavas...aj s nou spis? ste si verni? alebo tri roky sa kamaratite bez intimnosti a o vztahoch sa nebavite? tomuto druhemu typu vztahu vzhladom na vas vek nerozumiem...avsak cokolvek mas na srdci, treba konfrontovat ju priamo s otazkou...a nie ju ignorovat a pomaly sa stracat, preco by si mala domyslat, co to asi znamena...treba sa rozpravat....tri roky stretavania je vela na to, ze mas take zasadne otazky...
Pytas sa preco vlastne bola 3r stebou vo vztahu - nevztahu? To ti vie len ona odpoved dat. Ale Mne z toho nevychadza ako perspektivna partnerka do vztahu pre teba. Mozno mà psychicke problemy je emocionalny zbabelec. Alebo ta mà len na zabavu. Podstatne je ze kazdy chcete nieco ine, Skor sa pytaj Sam seba . Preco som 3r investoval do vztahu so zenou ktora nechce ani priznat ze mate vztah ? Co ju ani nemozes chytit za ruku.. co predpokladam nikdy nepovedala ze ta miluje.. ?Si masochists? Romantik co chce vyhrat lasku zeny ktora nevie ani prekusnut slovo rande ? Alebo len si sa zalubil do osoby co mà Mozno par podobnych nazorov ako ty ale vztah oficialny nechce. Odpoved je v tebe.
Nemyslim si, ze je zlatokopka. Si len vo friend zone a pravdepodobne si jej nevyjavil svoje city, tak nema vycitky svedomia sa s tebou dalej stretavat. To, ze sa stiahnes, nemusi nijak pochopit, pretoze kna k tebe nic romanticke neciti. Ze sa ty stale ponukas platit, nema preco brat, ze ti to vadi. Preco od zaciatku s nou nekomunikujes narovinu? Potom vznikaju taketo nedorozumenia. Ved jej povedz, ze si do nej cele 3 roky zalubeny a uvidis jej reakciu. Myslim, ze uz ziadne divadlo a vecera viac nebude, tak usetris, cize win-win. A mohol si to povedat uz pred 3 rokmi a uz by si mal davno inu frajerku.
@dadis ona mà 31r nie 21 aby jej mal nieco vysvetlit. Ona velmi dobre vie co on chce, Ale berie len to co Jej vyhovuje. V podstate ho vyuziva. Nie ako zlatokopka Ved jej nekupil zlato auto atd. Mozno s nim aj spava Ved aj na to jej moze byt dost dobry. Ale vztah snim nechce. Na vylet kino restiku turistiku jej je dobry. A kludne moze mat takychto “ kamošov “ aj 5 . Žena nie je hlupa vie ked ju chlap chce. Nie je naivna pubertiacka.
@miadi Ano, podla mna ide o klasicky situationship, ona si pravdepodobne mysli, ze to ma chalan ako ona, ze je s nou len dovtedy, kym si nenajde frajerku. Mozno, ked sa odmlcal, si aj myslela, ze si niekoho uz nasiel. Ved ked mlci ako vos pod chrastou, ako ma vediet, ze za tu frajerku by chcel ju?
Asi sa jej jedine prestat ozývať, hrat sa na nedostupneho a buď to v nej niečo prebudi, alebo nie. Inak tri roky je strašne dlha doba, podľa tvojho opisu mám pocit, že sa stretavate intenzívne, tak je skoda strácať čas s nou, pokial to nemá byt tá “prava”. Už máš tiež svoj vek.
A nikdy si s ňou neviedol úprimný rozhovor? Že proste takto to ďalej nejde, nikdy si jej nepovedal to, čo si napísal sem?
No ak mám byť úprimná, to že si naznačil že nikdy za nič neplatí, všetky zážitky platíš ty tri roky, ona ťa pozýva von napriek tomu že sa vlastne hanbí pred známymi že je s tebou (myslím tým keď povedala že si jej známa bude myslieť ako je s frajerom) tak mi to príde aj ako využívanie z jej strany.. možno nejde u nej len o využívanie, asi si už aj zvykla na tvoju prítomnosť a má v tebe kamaráta na ktorého si už dobre zvykla.. to chce úprimný rozhovor s kamarátkou a ja si myslím že keď ju máš stále rád a vieš že sa nikam neposuniete úplne to ukončí.. len tak budeš vedieť svoj čas investovať do niekoho kto bude o teba naozaj stat.. za tie tri roky nebola ani raz iná slečna ktora by sa ti úprimne páčila? Že by si čas venovaný kamarátke radšej venoval jej?
Hrozné niečo, že vždy sa nájde človek jak z 15teho storočia. Fakt to existuje. Prepáč, ale normálny chlap by si a jej dal limit na začatie chodenia 4 mesiace, 3, 5, ..... , a keď nie, dovi dopo. Takíto su aj muži, že majú na niečo súčasne aj 2, 3, 4, ... ženy, so žiadnou sa ku ničomu nedopracujú, lebo to nie je možné. Tvoje zapalovanie po 3 rokoch a z 15teho storocia si teraz uvedomuje, že žena v sukni je taký mužský chlap, s ktorym nemozes mat nic, ziadny posun, ani po 3 rokoch. Lebo ty si jej dobrý nato, Janko nato, Maťko nato a Ondro na iné. A áno, ty ju nemas preco volat von, a nie si nijako povinný ani ty ísť na jej pískanie von a niečo vysvetlovat niekomu. Teraz ocakávas od nej, ze ked jej vysvetlíš veci, ktoré si vysvetlil nám tu, ti okamzite vyzná lásku a urobí nápravu? Preco nemáš v sebe žiadneho kúska dostojnosti, sebareflexie, nejak si nevieš domyslieť veci, alebo zámerne vidieť nechceš.... kazdý máme iba to, čo chceme mať. Ak chceš mať konečne svoju polovičku, tak prečo si nenájdeš takú, čo si vezme kvety s velkou radostou od teba ku hocijakému sviatku? Prečo si ty nechces nájsť taku, co uz len bude cakat nato, kedy ju chytis za ruku, kedy hento, kedy tamto......, lúbi sa ti popri hentej osobe týrať sám seba? Týras sa rád? Robíš rád zo seba šaška, tajtrlíka, hlupáka? Ty si sám odpovedz a sám si odpovedz na to, co v budúcnosti chces mat. Uprimne, na tvojom mieste , keby skemrala von, ignor a keby prilis zaparala, da sa povedat: uz to nechajme tak, k nicomu to neviedlo, chcem uz nieco iné, maj sa pekne... , blokujem ta. Ak by prilis skemrala po takom niecom, ze aj ona a bude to iné, dáš sa opiť rožkom od niekoho, s kým uz dávno si mohol byt a po dobrom na inom leveli. Mna udivuje to, kolko zien, aj muzov sa tu najde, ktori nemaju vlastnej sebahodnoty, nedovidia na spicku nosa, lebo bud nechcu, lepsi je sebaklam, alebo maju spolocné nieco s nedobrym vyvojom v mozgu, v hlave, su slabsí mentálne, že kolko je tu takých ludí. Ja na tvojom mieste uz po 4, 5 mesiacoch a nie po 3 rokoch, a sama od seba, by som ficala niekde inde a skusala nieco iné, niekoho iného, s kým sa bude moct dat posunuť na iný level. Prajem vela stastia, vela rozumu do hlavy a hlavne velmi vela vlastnej sebahodnoty a ; tamtej, uz len po dlhom ignore slovicka z donucu ako nie, ano, dobre, nemozem, nemozem, neda sa, ee a potom uz len dlhé nič.
Hm, dobre teda chápem, že za 3 roky k ničomu nedošlo ? Bozk, milovanie, atď ... Ak vôbec ani raz, tak si bohužiaľ iba Best friend. A máš môj obdiv tak dlho dobývať jednu ženskú.
Mňa zaskočila jej poznámka ,,bože bude si myslieť že som s frajerom " , nemôže byť lesba ? Či sa možno hľadá v orientácii 🤔
Možno jej ti kamaráti už nevenujú toľko času, predsa v 31 si už väčšinou zakladajú rodiny. A vie že ty si istota, že keď sa ozve ty si k dispozícii. Za 3 roky aj ušetrila čo to na tych vašich výletoch. Zaplatí sem tam aj ona niečo ? Lebo od kamoša sa nechať pozývať kade -tade je v mojich očiach neprijateľné.
A ešte mi napadlo že je zaľúbená do nesprávneho , povedzme ženatého chlapa, s ním spáva a s tebou trávi voľný čas. Pochybujem, že ti pri najbližšej konfrontácii povie pravdu. Musela vycítiť, že si do nej blázon a nerobilo jej problém využívať ta.
Veľa šťastia s inou babou
Fakt netusim preco to robi. Mam z nej zly pocit.
Daj nam vediet ako dopadol ten rozhovor. Zaujima ma to.
Za tie tri roky ste spali vôbec spolu+
Teraz to hodím na osobnú skúsenosť a, že toto som bohužiaľ spravila aj ja jednému veľmi dobrému mužovi. Ale omnoho kratšiu dobu a v nižšom veku. Je jej s tebou dobre, ale nepritahujes ju, nechce vzťah. Ale s tebou... Tipujem, že keby prišiel niekto kto by ju oslovil tak toto by hneď hodila za hlavu a bola s nim. Tie reči o tom ako nedajbože vás niekto uvidí sú tak toxické, až nevhodné na jej vek a zmýšľanie. Ja v tomto zmysel nevidím. Tiež mi daný chýbal a ozvala som sa, tiež som ho zlomila a opäť sme sa stretli až kým som sa ja nespamätala a nevidela ako má ku mne city hoc som mu nikdy neklamala o tom, že to na vzťah nevidím..Mne chýbala jeho pozornosť, tak ako sa on ku mne správal sa nesprával nik. Nechcela som byť zadaná, ale ani sama.
Aj keby ste spali spolu, stále tvrdím to isté. Teórie o nacizme mi tiež napadli. Je to pre nich typické.
No,žiadna trauma z detstva,zase tu nehľadajme na všetko speci diagnózy.
Užíva si život. A za tie zážitky vo voľnom čase jej platíš. Čo to je zlatokopka?veď aj divadlo,káva,či trebárs aj autom na túru niečo stojí a zároveň má spoločnosť.
Má kamosa,čo jej to zaplatí. A ešte sa pochváli,ako si to vie zariadiť.
Napísala by som,že skús rozhovor,kde jej povieš,čo cítiš a že je koniec,keď to tak neberie,ale píšeš,že už si sa skúšal aj odlmcat a nič sa nedialo.
Divím sa ti,že sa takto nechvas využívať. Lebo na vine nie je ona,ale ty,že si taký hlúpy a financujes to .
Jej je s tebou dobre ako s kamaratom. Iskra neprebehla ocividne. Zacni lovit v inych vodach. Toto je strata casu a Tvoje trapenie.
Poznam takuto zenu osobne a je to dobry clovek, len jednoducho nechce sexualne vztahy. Ju to nebavi. Bud je asexualna, alebo jednoducho sexualny vztah nechce, nebavi ju to. Ale muzi na nu letia, namotavaju sa na nu, zalubia sa a ona si ich uprace do priatelskej zony.
@0silvia0 Preco musi mat muzov priatelov? Nie je to krute, ze ona vie ze ti muzi chcu viac a necha si ich pri sebe. Ja keby som bola na jej mieste, hladala by som kamaratky zenskeho pohlavia.
@andreatytler ma aj kamaratky, aj kamaratov. Ma vela aktivit a casto chodi na vylety, vzdy so skupinami ludi. Je velmi aktivna a spolocenska.
Muzi sa na nu lepia sami, ked to nechcu tak ako to ona citi, po case sa ich cesty vacsinou rozidu.
Je to sebec, chce brat a nedavat. Raz bol taky stary film z roku 500, chlap sa zalubil do krasotinky. Ta na neho dlabala. On na nu cakal, bol bohac, mohol si vyberat. Ona prisla za nim na koci a on dufal,ze s nim ostane, ale ona len sebecky zahlasila,ze ak ju miluje, bude ju milovat aj o 10 rokov a pocka a odisla.takto ho natahovala roky.ked mala zas prist, on uz bol zostarnuty, tak robil trapne procedury, aby vyzeral mladsie,lebo naposledy bol o 10 rokov mladsi.prisla, on zmalovany, napudrovany,aby vyzeral tak ako pred 10 rokmi. A co ona? Hrala sa na chrumkavu a ako dokaz lasky ziadala dalsich 10 rokov.
Viac som uz nepozerala, lebo to bolo absurdne.
Nestracaj cas s clovekom, ktory si uziva tvoju lasku, pozornost,naklonnost,ktory od teba denne ziada obetu, ale neplanuje ti nic dat a jedneho dna ta vysmeje,ze si predsa vedel,ze ona vztah nechce a vsetko si robil predsa dobrovolne. Nedostanes naspat nic.
Máš 2 možnosti:
- bud chce len kamoša a vtedy to nemá vôbec žiadny zmysel. Toto sa nezmení, resp zmení len málokedy - vtedy si len vo friend zóne alebo keď sa to zmení medzi vami na vzťah, tak stále budú aj iní..
- chce svadbu a sex a tieto veci až po nej, preto nechce nič oficiálne pomenovávať
Ja myslím ze po tom, čo píšeš sa s ňou môžeš len a len porozprávať. Prešli 3 roky. Relatívne ju poznáš. Je to už dosť dlhá doba na to, aby si aj ty vedel čo chceš (takže ani svadba by po 3r chodenia nemala byť problémom z tvojej strany, ak to s ňou myslíš vážne). Evidentne však nevieš čo hľadá ona - takže si sadnite a vyjasnite si to spolu.
Fuha 3 roky? Ešte pochopím takéto dotahovacky do pol roka, do roka, ale dlhšie by som to asi nevydržala, keď by mi druhá strana jasne hovorila, že ma nechce na to, na čo ju chcem ja, tak by mi to došlo skôr. Sám si za to môžeš, že si nechápavý.
Podla mňa je úplne jedno, o čo jej ide. Pozri sa v prvom rade na to, o čo ide tebe a či to od nej dostávaš, a podľa toho sa zariaď.
Chlape maj predsa svoju hrdost. Tri roky to s nou tahat a podla vsetkeho si este ani nezasunul a akoze co od toho ocakavas? Ja viem, urcite cakas, ze jedneho dna sa to zlomi a budete spolu ako par, ale po takej dobe si myslim, ze aj priemerne inteligentnemu cloveku by to mohlo dojst. Jednoducho viac nechce, zmier sa s tym alebo si ho aj dalej pohonkavaj, ked nebude pri tebe, ze snad raz to pride. Sakra, chlap 35 rokov a toto? 🫣 Daj si ladovu sprchu ako restart a zacni zit, urcite sa ti vyskytne v zivote zena, ktora bude tuzit aj po niecom viac. Takto ta len brzdi a zabera miesto tej “pravej”.
podla mna manipuluje tebou a celkom slusne, robis jej animatora a dufas, ze mozno raz. Len aby takto nechodila za viacerymi
@mimka1402 pri tvojom prispevku som si uvedomila, ze toto mi je povedome…mala som znamost a osoba, ktora sa este volala rovnako ako tvoja prezyvka ho presne na taketo veci odlakala a potom nechala…ten chalan sa potom predo mnou zrutil a poznacilo to aj nas vztah. Ja len tak, ci si niekedy zeny uvedomuju, co takymto spravanim činia…
A ona za tie tri roky co sa poznate nebola s nikym vo vztahu? Ak nie, je to zvlastne. A co keby si skusil spravit nejaky prvy krok ku nej bez zbytocnych reci a pomenovani co medzi sebou mate….Co ak je taka, ze sa jej aj pacis, ale nechce byt ona ta iniciativna? Ked odmietne, tak by som sa na to vykaslala. Neviem si predstavit sa takto s niekym stretavat 3 roky a nic z toho, asi by ma to fakt nebavilo a medzicasom by som si uz x krat nasla niekoho na vztah a tento “kamaratsky vztah” by tym padom ochladol/menej by som sa stretavala s tou dotycnou osobou. Takze pre mna je tato situacia velmi zvlastna.
Nedaj sa už využívať, kašli na ňu a hľadaj si ďalej partnerku do života. A musím pochváliť tvoj príspevok, gramatika na jednotku, to sa často nevidí a dokonca u muža. To bola jedna báseň čítať, niekedy sa ani nedá vylúštiť čo tu ľudia píšu.