icon

Ide jej len o mužskú pozornosť?

1. apr 2023

Pozdravujem,
Zaujímal by ma názor žien na tomto fóre na moju situáciu... vzhľadom na charakter témy píšem ako anonym.
Mám skoro 35 rokov a som muž. Pred tromi rokmi som cez prácu spoznal jednu teraz 31 ročnú ženu (pracujeme v rovnakom odbore, ale na iných miestach v rovnakom meste). Vtedy som bol čerstvo po rozchode, tak som nemal chuť niečo riešiť, ale zaujala ma hneď. Boli sme kvôli práci vtedy v kontakte len 2 týždne, ale som mal tušenie, že sa ešte stretneme. No o pol rok neskôr mi poslala sms ako pozdrav na sviatky, potom sme si začali písať a stretávať sa, ale nie ako by ste si mysleli. Aj keď snažil som sa, a pozval ju na rande, túto možnosť zamietla hneď, no ostal som prekvapený, pretože nezávisle od toho von so mnou išla. Jednalo sa podľa mňa o typické aktivity, čo na rande patrí - boli sme na túre, káve, večeri, prechádzke, v divadle, dokonca nemá problém stráviť celý deň v mojom byte - varil som jej, pozerali sme film, rozprávali sa do večera - a takisto ideme na výlet, a podobne. Ale nikdy to nesmiem nazvať rande, a rázne odmieta akúkoľvek asociácu s možným vzťahom - len spomeniem, že je pekná, "nehovor také", stretneme na ulici jej známu, "Bože, bude si myslieť, že som tu s frajerom", kvet na MDŽ odmietne, ba ani nesnívam o tom, že by ma nechala chytiť ju za ruku. Aj napriek tomu takéto stretávanie mi najprv nebolo nepríjemné - vždy ten čas letel s ňou rýchlo, veľmi podobne rozmýšlame o určitých veciach, aj keď samozrejme nie na všetko máme rovnaký názor. Po čase som si však začal uvedomovať, že sa nikam neposunieme. Vie už o mne veľmi vela, aj veci, ktoré len tak nehovorím hocikomu, aj ja viem detailne o nej, no možno relatívne menej. Stále som však mal zlý pocit z toho, že ja by som mal záujem o viac, a reálne z toho nič nebude. Tak som si povedal, že to treba skončiť, a som sa stiahol, menej a menej som sa s ňou stretával, dokonca aj aktívne som ju ignoroval, neodpisoval jej. Takto ubehol aj pol rok, no ona ma z času na čas napriek tomu opakovane volala von, akoby ju nič, ani moja ignorácia neodradila. Tak som sa nechal zlomiť, ale zase to bolo naspäť na rovnakom bode. A takto sa už točíme dokola tretí rok. Nesnažím sa získať rady, ako ju presvedčiť na vzťah, reálne si myslím, že len investujem do toho čas, energiu, peniaze, a nič z toho aj tak nebude. Zaujímala by ma skôr jej motivácia, prečo moju spoločnosť vyhladáva. Má podľa mňa dosť kamarátiek aj kamarátov mimo mňa na takéto aktivity. Ide jej len o mužskú pozornosť? Prípadne len o večere, výlety, divadlá zdarma? Ja síce naozaj zarábam viac ako ona, a môžem si viac dovoliť, ale mnohé z tých aktivít boli v podstate aj zadarmo, respektive za minimálne výdavky, takže nemyslím si, že je zlatokopka. Možno má aj nejakú traumu z minulosti, ktorá ju v naviazaní vzťahu limituje a skrýva to? Dosť vela sme sa už rozprávali aj o jej životre, snáď by som to tušil, keby tak bolo. V každom prípade, pomyselný pohár je už u mňa plný, najbližšie keď sa stretneme jej plánujem celé toto vysvetliť a dať bodku za tým.
Tak ďakujem, ak ste sa až sem dočítali.

Strana
z2
jaskolka
2. apr 2023

Je viac dôvodov jej správania
Nechce s tebou vzťah, ale paci sa jej, že je žiadaná, že si jej "super kamarát". Prečo, to ťažko povedať. Môže mať strach zo vzťahu, nechce sa cítiť obmedzovana ním, chce mať zadné vrátka, keby prišiel niekto lepší, môže byt lesbička alebo proste len nepreskocila iskra a chce byť len tvoja kamarátka
To to môže povedať, ak bude chcieť, iba ona. Tu budú všetko len naše dohady a domnienky. Ja by som na tvojom mieste si s nou sadla a úprimne sa porozprávala, ako to vlastne obaja vidíte do budúcnosti, a podľa toho sa zariadila.

terezka1947
2. apr 2023

@0silvia0 ja tiež jednu priateľskú poznám.
Akurát ti,čo ju poznajú bližšie vedia,že to priateľstvo je vždy spojené s :raz novou fasádou domu,potom vykachlickovanim kúpeľne,či letnou dovolenkou.
Do toho má priateľské posedenia pri káve,v kine,či výlet lanovkou.
Vždy rozpráva,ako si so ženami nerozumie a sú zle,zákerné, dokonca nie je fakt typ,kt.sa s tými mužmi vyspí.
Ono by to všetko bolo fajn.
Má to len taký menší háčik,že má priateľa v zahraničí,málokedy chodieva má Slovensko,skoro vždy ona za ním. Nevravím,že je to autorov prípad
Ale normalne to nie je,aby si niekto takto riesilvztah-nevztah,voľný čas ...
To je potom veľmi citlivo nezrela osoba a vždy to trošku zaváňa zneužívaním toho,že muži majú na ňu slabosť.
Ale tak,je to chyba autora,že sa necháva namotavat a všetko platí už roky.

0silvia0
2. apr 2023

@terezka1947 tak ta zena, o ktorej pisem ja ma ciste umysly a dobre srdce, dobre zaraba a nepotrebuje aby ju muzi vydrziavali. Len jednoducho nechce klasicky vztah, ma rada svoju slobodu a nezavislost.

liljana
2. apr 2023

Je mozno sama a chce sa s niekym kamaratit, ale nechce ziaden vztah. Alebo vztah ma. V zivote potrebujes aj dobrych priatelov, nemusis s kazdym hned nieco mat. Je na tebe, ci je to pre teba ok, alebo nemienis vynakladat energiu na nieco, co neskonci tak, ako by si chcel.
S nou sa mozes priatelit a hladaj si nieco vazne inde.

terezka1947
2. apr 2023

@0silvia0 no aj tá moja zarába dobre,nie je odkázaná na tú mužskú pomoc a spolocnost a naozaj verím,že s tými mužmi nespí.

0silvia0
2. apr 2023

@terezka1947 ved ok, ale zas nemusime vsetkemu rozumiet. Ja takymto typom ludi do hlavy nevidim, ja by som tak nefungovala, ale snad takito ludia vedia co robia. A to, ze sa niekto necha namotavat 3+ roky, to uz tiez nie je celkom ok. Vsetci zucastneni su uz davno dospeli...

kamatopo
2. apr 2023

Neviem či to tu už padlo no ja by som skúsila ešte jednu vec...skús pred ňou flirtovať s inou ženou. Tak nech to vidí a aj cíti tvoj záujem o tú druhú ženu. A ak sa ani vtedy jej zmýšľanie voči tebe neposunie tým smerom aby si uvedomila že sú tu aj iné a môže o teba prísť ako o muza tak potom ťa berie iba ako kamaráta na skrátenie času. Tri roky je dosť a obzvlášť vo vašom veku.

komplikovana
2. apr 2023

ja si myslim, ze by si mal veci povedat narovinu tak ako su, nie sa hrat na macku a mys. (uz vtedy, ked si sa 1x stiahol, si jej mal povedat, ze tak fungovat nechces) Rad by si s nou siel do vztahu. Aspon po tom budes mozno vediet na com si. A preco sa ona nevyjadri? Moznosti moze byt viacero. Lebo je zena a nevie co chce. Lebo neciti tu iskru ( o ktorej tak vsetci hovoria) a vidi ta iba ako kamarata, lebo medved... Odpoved ti moze dat iba ona sama.

lucka_ke
2. apr 2023

vymaž ju zo života, zablokuj čislo, neodpovedaj na nič... nájdi si normálnu ženu na vzťah a nepátraj prečo táto robila čo robila, podľa mňa nie je mentálne OK

basulaak
2. apr 2023

Chce mat z teba len kamarata. Tiez som to tak mala ked som mala 17 s jednym 18 rocnym chlapcom. K nemu domov sme prirodzene nechodili, boli sme na gympli, ale chodievali sme sa kupat, korculovat, po vonku. Mala som ho rada bol super. Ale ako kamarat. Uzivala som si, ze nie kazdy chlapec + dievca musi byt hned frajeri. No ale zakratko mi tiez vyznal lasku a vyhodil na oci, ze so mnou chce byt a ja dom ho odmietla. Takze len o to ide, niekedy je nam zenam fajn len tak ako kamaratkam. Lenze ja som mala 17, slecna ma 31, to by uz mohla vediet ako to funguje. Rychlo to ukonci daj tomu bodku ako planujes a zabudni na nu.

toskanka
2. apr 2023

A čo vieš o jej súkromnom živote? Mala pred tebou už nejaké vzťahy? Možno nepotrebuje sex, lebo sú aj také ženy, ale mužskej spoločnosti ako takej sa zriecť nechce. Čo sa mi nepáči, že si necháva platiť, ako keby bola tvoja partnerka. Máš dve možnosti, buď ju vymaž zo života, alebo sa s ňou úprimne porozprávaj. Ja by som zvolila prvú možnosť.

tykat
2. apr 2023

Zena ktora sa s muzom intenzivne stretava a travi s nim cas aj napriek tomu ze on jej vyznal city a ona ho nechce nie je emocne OK.
Na vyznani citov jednej strany a neopatovani druhou koncia v normalnom svete kamaratstva muz-zena.
Takze ruky od nej prec, nestracaj cas. Hladaj si niekoho ineho, roky ti utekaju. Ak chces vztah tak toto nema perspektivu. Toto je len trapenie. Uplne by som to s nou ukoncila a viac nezacala.

karolinakr
2. apr 2023

Má ťa za kamarata, povahovo jej vyhovuješ, si idealny možno dokonca pre ňu, asi tam nepreskočila iskra a ty si do nej zaĺúbený, tak sa rad s ňou stretávaš, lebo možno dúfaš, že raz..ale toto nezvaĺuj na ňu...teraz jej tu ženy dali riadnu nalož, ale ty sam si musel vediet, že ťa nechce, keď sa nenechala chytiť od teba ani za ruku...a koho to je chyba, že sa stretavate? kazdy si berie z toho vztahu niečo - ty si rad v jej pritommosti, ona v tvojej, ale každy inym spôsobom...ty si si za tie 3 roky mohol najsť frajerku už davno a nie na ňu všetko zvalovat, ona je teraz podla tejto diskusie priživnička, emočne labilna využivačka a pravda može byt uplne niekde inde...Ty by si bol schopny mat ju za kamaratku a randit s inymi? či tiež budes taky zbabelec, že ked si najdeš inu, v tej sekunde túto kopneš do zadku? ber ju ako kamarátku a milostne si rieš inde.. ked ta vztah s nou nenaplňa, tak si to mal davno s ňou ukončiť a ne ňu vsetko zvaĺovať, že je nezrelá..sam si to utrieď v sebe, kto je kamarátka, kto milenka a kto frajerka- partnerka na život

suge
2. apr 2023

Chlape, ty si riadny masochista.🤦‍♀️

beata_k
2. apr 2023

Ty to s nou fakt 3 roky tahas takmer do 35? Chlape, vlak ti odchadza. Uz si mohol mat milujucu manzelku. Kazdym rokom ti ostava viac s viac iba co "zvysi" na trhu.

mimka1402
2. apr 2023

@11beautygirl11 Tak u mňa to bolo férové, vždy som mu povedala, že mi na nom záleží ale vzťah to nie je a nebude, preto som sa vyhybala puse atď. On mi dlho tvrdil, že je to v poriadku a chápe to a nič neriešil. Až neskôr, keď som aj ja chápala som si všimla, že z jeho strany sú tam city. Rozlúčili sme sa v dobrom a obcas pokecame. Neskôr som mu vysvetlila ako som mala obavy a keďže komunikácia z mojej strany o tom, že sme kamoši nepomáhala. Tak som sa na dlhší čas odmlčala a teraz už iba na sviatky si napíšeme. Moje meno je ine takže nebola som to ja. 🙂

marcellka32
2. apr 2023

1.je zadaná (voľný čas trávi s tebou)
2. Je lesba
3. Je zlatokopka (využíva ťa)

evelyn246246
2. apr 2023

Imponuje jej , ze ju chces. Vie to. Citi sa s tebou fajn, ma veci zadarmo a prijemne straveny cas. Ked pride niekto pre nu ten pravy tak na teba rychlo zabudne..

katka700
2. apr 2023

Možno sa mýlim, ale pripomína mi to typ ženy "tatkove dievčatko" - otec sa "zaľúbi" do vlastného dieťaťa natoľko že nevidí žiadne chyby, dcerenka je v otcových očiach dokonalá a zniesol by jej aj modré z neba. V dospelosti považuje mužskú pozornosť za svoje právo, partner/kamarát sú pre ňu poskytovatelia pomoci, animátori spoločníci a nič viac. Jej sociálne interakcie s mužmi prebiehajú na princípe beriem a nič nedávam. Pre vyrovnaný zdravý partnerský vzťah nepoužitelna rovnako ako syn mamy kvocky.

Strana
z2