Ja mám 22, partner 36
Ahojte. Rada by som počula vaše názory : ja mám 22 rokov, chlap 36.
Som spokojná atp, nejde o to. Ale z vašich skúsenosti a z praxe by som bola veľmi rada za úprimne a nezabrdajuce názory. Či je to z dlhodobého hľadiska dobrý nápad.
Hľadám stabilný vztah, istotu, spoločne zázemie, plány a budúcnosť ale zároveň chcem pocestovat a užívať si a nemať pár rokov deti - v totmto sa zhodujeme
V rodine sesternica doviedla muža s takýmto vekovým rozdielom , rozvadzali sa po desiatich rokoch. Vraj sa mu už nechcelo chodiť kade tade a chcel mať svoj kľud. Takže taká skúsenosť u nás. Ale poviem ti neviem ako by som reagovala keby moja 22 ročná dcéra doviedla priateľa pomalí v našom veku😂no ale zas je pravda ze ja s nimi žiť nebudem.
Riesim podobne, mam 26 a priateľ 36, sme spolu uz 7rokov, a poviem úprimne čím sme starší tým horšie, neodporucila by som to už ziadnej babe. Žiaľ mne hovorili že to bude ok, a že mám ísť do toho, což asi nie, samozrejme rozhodnutie je na tebe, ale čím starší budete tým horšie. A otázka je či naozaj planuje mať deti, moj to tak skoro vobec nechce
.
@kloku23 tak ak ste rozdielne povahy ,mate rozne nazory na deti atd tak jasne ze to je "peklo"... muzova sesternica ma dokonca 20 rocny rozdiel... a vsetko v najlepšom poriadku.chlap mal uz aj infarkt, aj tak sa vie okolo deti postarat,dokonca chodi lietat,no teraz v zime zrejme nie ale chodil.ked je niekto akcny typ cloveka tak bude mat "silu a chut zit" aj po 60... samozrejme zalezi aj od okolnosti atd...
@kloku23 ak ti na začiatku aj "sľúbil " deti, ze ich raz chce mat a teraz zrazu cuvol tak tu nejde o vek ale o charakter cloveka ako taky... my sme si tiez vsetko na začiatku vyjasnili a rozhodli sa ze ideme do toho... a ze mi teda dal nie ze "podmienky " ale mozne scenare(alebo ako to nazvat) ... dôležitá je komunikacia. Vsetko sme to prebrali z kazdej strany a rozhodli sa ze ideme do toho... sme spolu vyse 10 rokov z toho 1,5roka manzelia.
@kloku23 smiem sa opýtať, čo sú take najväčšie problémy medzi vami?
Ja si osobne myslím že ty nemáš čo stratiť ak to risknes. Máš pred sebou roky rokúce , ak ste teraz na jednej lodi a je to fajn nerieš to. Pokiaľ sa ty o 8r rozhodneš pre zmenu a on bude stále ako dnes , viac stratí on ostane 44r sám a už nech robí čo vie a ty stíhaš aj 4 deti ak budeš chcieť. Nikde nemáš istotu , ani keby máš 22rocneho kľudne o 10r môžeš ostať sama ako aj s týmto. Ries prítomnosť nie čo bude o xy. Bude zle tak to ukončíte a je 🤷🙂 my mame 9r a ani o tom neviem nikdy som sa nad tým nezamýšľala resp necítila že je starší alebo ja mladšia.
@kloku23 36m je uplne mlady clovek na vrchole sil nie je to nejaky dedecek kde by si ten 11r rozdiel mohla citit. Ak je vas vztah naprd vas vek stym nema nic . Je to o tom ze sa k sebe nehodite je to o vasich povahach a prioritach nie o cisle roku narodenia. A ked by si ziadnej babe toto neodporucala 😎preco snim este si? Mozes vinit len seba ze zotrvavas v nefunkcnom vztahu.( su Chlapi ktori nechcu mat deti vobec a su Chlapi co len nechcu mat deti s danou partnerkou, )
Podľa mňa tu vôbec nezohráva rolu vek, ale skôr životné priority. S manželom máme rozdiel 13 rokov. Ale od začiatku sme mali jasný a rovnaký plán do budúcna, dom, záhrada, deti.
Ono ďalšia vec je, že to, čo obaja chcete teraz, nemusíte obaja chcieť o rok-dva. A to platí v akomkoľvek veku. Bežne sa stáva, že z nejakého dôvodu (trebárs aj vonkajšie vplyvy alebo nedajbože nejaký traumatický zážitok) zrazu človek vidí veci ináč.
U nás to bolo tak, že ja som nechcela deti a na začiatku sme sa na tom aj dosť hádali, on už chcel... Ale ako sa vzťah prehlboval, som zistila, že môj strach z detí plynul najmä z predošlých zlých skúseností s partnermi. Teraz vidím, koľko vládze pracovať, čo všetko porobí a viem, že je to dobre.
Takže pokiaľ sa Vám plány teraz zhodujú, nevidím vek ako prekážku... Ale do budúcna asi nikto nevie predpovedať, čo sa stane. Možno by to bolo fajn aj si sadnúť a pokecať o vzdialenej budúcnosti.
S mojim mužom sme 7 rokov máme 3 ročného syna a začali sme spolu keď ja som mala 21 a on 36. A vôbec by som nemenila. Priznám sa že začiatky boli ťažšie ( keďže áno vtom veku som mala iný pohľad na svet ja to volám "slepačí rozum :D ") ale mám trpezliveho muža ktorý to všetko somnou preskákal vytrval 😂. Schová do vačku aj 30 tnikov vôbec nemám pocit že mám pri sebe "starého chlapa "je aktívny veľký srandista a vyzorovo vôbec nevyzerá na svoj vek. Veľa sa spolu nasmejeme ,dokážeme vypočuť jeden druhého ,rešiť "problémy". Snim mám pocit že život je gombicka aj keď to tak nie vždy je ,podrží má keď to potrebujem zlepší náladu a ja mu dodávam ten "elán do života " môžem povedať že si vedieme stastny spokojný život. A o tom aký je milujúci starostlivý otec ani nebudem písať . A tiež som si prešla rečami že keď budem v najlepších rokoch on už bude starý dedo. A to som hovorila aj ja že by som nikdy nebola so starším chlapom ale dnes už viem že pre mňa vek nehrá žiadnu rolu ak je iskra medzi dvomi ľuďmi majú sa radi vedia sa porozprávať veľa nasmiat majú rovnaké priority životné hodnoty tak to ide. A jasné na začiatku neboli nadšení ani moji rodicia aj keď vraveli že keď ho ľúbim je to moja vec ale videla som na nich že sú povedzme nešťastní že si pri mne predstavovali nikoho iného a nie o 15 rokov staršieho rozvedeného a teda ani svokor nebol nadseny každý mal len predsudky a teraz by moji rodičia za nič nemenili najradšej by ho na rukách nosili 😂a svokor môžem povedať podľa toho aj ako sa ku mne správa že je tiež spokojný. Takže ak si šťastná spokojná rozprávali ste sa o budúcnosti a máte rovnake pohľady na život načo riešiť čo si o Tom myslia druhý . Ani ja keď som začala s mojím som nevedela ako to nakoniec "vypáli " to dnes už nevieš ani s rovesníkom, takže nemyslím si že to je otázka veku. Lebo tak ako sa rovesník môže chcieť usadiť ,môže byť starší čo si chce "užívať života ".

Aoj , každý vzťah na ktorom sa nepracuje nevydrží . A je jedno či tam je maličký alebo veľký rozdiel . Teda aspoň podľa mňa . My s manželom máme 13nasjt ročný rozdiel a môžem povedať že to klape . A tak isto som počúvala názory ako to nebude klapať . Keď máte spoločné názory a ciele , rozumiete si , viete sa dohodnúť a spoločne pracujete na vzťahu tak to klapať bude . Je to môj názor a moja skúsenosť. Každý sme iný a verím aj tomu že niekto má opačnu skúsenosť . Ale to musíš sama vedieť aký je a či si vieš predstaviť s ním budúcnosť aj napriek vekovému rozdielu .