icon

Je drzé, vypýtať si od priateľa heslo na telefón?

4444mono4444
19. okt 2022

Dobry,chcem sa opytat ci by to bolo drze ,keby som od priatela s ktorym byvam 3 roky a pozname sa 4 r.aby som chcela heslo od jeho telefonu....ja svoje heslo vobec netajim a on no neviem asi nechce zeby som ho vedela😏trocha ma to mrzi v predoslom vztahu mu to bolo jedno myslim ex 🤷🏼‍♀️

viestta
19. okt 2022

@zmrzlinka2021 nemusí vôbec nič skrývať. Len v jeho ponímaní vzťah nedošiel tak daleko aby s ňou zdieľal všetko. A po pravde, mne by taka požiadavka od partnera bola divná. Podľa mňa keď sa vzťah posunie na istú hranicu, tak toto sa akosi prirodzene a neucelovo stane. Ale ten vzťah musí byť niekde inde.

zmrzlinka2021
19. okt 2022

@viestta
Mozno som divná ale "s ktorým bývam už 3 roky a sme spolu 4 roky celkom" malo by už niečo znamenať ... ak po takom čase vzťah je stále v štádiu "neurčitosti", tak aspon mna by to nebavilo.

viestta
19. okt 2022

@zmrzlinka2021 nie, nie si divná. Ale ak nedošli za ten čas k obojstrannej dôvere, tak chyba niekde bude. A kde, môžme len hádať. Požiadavka na poskytnutie hesla tu chybu neodstrani

diewcatqoo
19. okt 2022

My sme spolu takmer 20 rokov a neviem jeho heslo do mobilu. X krat som mala jeho mobil v ruke, odpisujem z jeho mobilu na spravy, diham hovory, posielam si obrazky, mohla som si milionkrat vsetko prezriet, keby som chcela... ale vzdy to vyplynulo zo situacie tak, ze mi ho dal odblokovany. Pytat si nadrzovku heslo je take... hmmm, divne.

simca06022011
19. okt 2022

@liljana tak samozrejme z súkromné veci si na firemné nik nezalohuje. Inak tam vlastne "nezalohujem„ , programy mam urobene tak ze vsetko je na servery a admin som nanajvys ja a moj chlap😂 ale teda na súkromné mam jeden disk na firemné druhy ten externy + server. A to uplne stačí. WD my passport pouzivam externý a fakt ziadny problem za dlhe roky.

stanulienkat
19. okt 2022

@zmrzlinka2021 co je to stadium neurcitosti? My sme s manzelom cez 20 rokov, doverujeme si, no nemame potrebu liezt si do mobilov. Keby sa ma to manzel opytal, minimalne by som zdvihla obocie. To znamena, ze nieco skryvam?? A to si poziciavame telefony. Urcita sukromie ma mat clovek vzdy.
Vacsinou maju potrebu kontroly hysterky a ziarlive zeny.

zmrzlinka2021
19. okt 2022

@stanulienkat My mame otvorene maily na PC, proste doteraz neviem aky extra dovod by som nasla na "sukromie". Co take tajne moze existovat?

stanulienkat
19. okt 2022

@zmrzlinka2021 samotny pocit sukromia, celistvosti, intimnosti, svojho bytia. Na to ma kazdy narok. Mne by bolo neprijemne citat si muzove maily. Takisto by mi bolo neprijemne, keby cital moju komunikaciu s kamoskami. Akokolvek by bola neutralna.

4444mono4444
autor
19. okt 2022

@viestta heej pride to aj mne divne si ho pytat....bud mi ho raz povie alebo neviem,mam kamosky ktorym priatel povedal heslo po roku pol roku druhej...ja lenze divne mi to pride on by mal mne verit ze nebudem tam kutrat,to ani nechcem ved keby som ho vedala tak urcite nebude tam s nejakou pisat ked vie ze viem heslo....pride mi to take neviem ,ja som s tym problem nemala a nemam ,moje heslo viee nevidim dvovod zeby ho nemal vediet...bud som ja čudna alebo on tam nieco skryva

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
wwpela
19. okt 2022

@4444mono4444 normalne by som si vypýtala jeho heslo a ukázala mu moje ja tomu svojmu vždy keď si zmením heslo oznámim lebo stáva sa ze potrebuje ísť do môjho telefónu alebo ja do jeho nevidím v tom nič divne ak sa máte radi nemáte mat pred sebou tajnosti a telefón je už tak bežná súčasť našich životov ze to je úplne pohode

sense
19. okt 2022

A prečo chceš vedieť heslo od telefónu?

4444mono4444
autor
19. okt 2022

@uprimnazienka Asi kazdy ma to iny nazor 😅to ma ani neprekvapuje ,dufam ze je to taky pripad ze ma rad svoje sukromie a nic vtom ine nie je ....ja lenze mam iny nazor ako on a to ma mrzi....praveze si doverujeme mali by sme mat tie hesla 🤷🏼‍♀️aspon to ja tak vnimam noo

4444mono4444
autor
19. okt 2022

@sense neviem asi ako znak doveri ,ako verim mu ale alee 😅 uz som sa popalila a nechcem to zazit znova

maranco
19. okt 2022

@4444mono4444 keď ti dá heslo, čo ďalej, budeš ho vedieť a čo sa tým zmení, že vieš heslo do mobilu?
Budeš mu čítať maily a SMS poza jeho chrbát, aby si sa uistila s kým komunikuje?

Veď mu normálne povedz nech ti ukáže s kým si píše, koho z nich poznáš a koho nepoznáš spýtaš sa kto to je. Keby robil niečo čo nemá, tak by bol blbý keby si nechával dôkazy v mobile.

Keď mu pípne mobil, môžeš mu ho normálne odniesť, že prišla ti správa, alebo si ho stále drží pri sebe a ide s ním na wc, do sprchy?
Keď niečo robí kde by mu mobil zavadzal, alebo sa mohol zničiť, nechá ti ho aby si mu ho doniesla ak ho niekto bude hľadať/volať?

Poznám jednu ktorá si pravidelne maže históriu hovorov aj SMS, zavolala niekomu a hneď už išla mazať históriu lebo jej to vadilo že sa to tma zobrazuje. Keby jej manžel pozeral mobil a vidí prázdne SMS aj históriou volaní má ju teraz podozrievať?

sisaka
19. okt 2022

S mužom sme 30 rokov, každý mame svoj telefón a nemáme žiadnu potrebu si požičiavať druhého telefón, alebo do neho liezť. Mne úplne uniká, prečo si niekto nezoberie svoj telefón a nepozrie si to tam?
Heslo mužovho telefonu ma absolútne nezaujíma, ak mu zvoní telefón, donesiem mu ho, ak mu pípne SMS a nepočuje poviem mu, to isté aj z jeho strany. Fakt si neviem predstaviť, že zoberiem mužovi telefón a začnem si tam čítať trebárs MK, alebo objednávať dovolenku, nakupovať ….
Neviem, čo také by muž mal v telefóne, čo ja nemám, ale potrebujem k životu…práve naopak, každý tam ma svoj banking, email, ja dokonca aj pracovný (ten má ďalšie heslo, tak tam sa aj tak nedostane), mame tam apps, ktoré používame, každý tie svoje špecifické … skratka nie, nepotrebujem ani mužov telefón, ani heslo k nemu.

vroni
19. okt 2022

Ja teda neschovavám vôbec nič, ale keby si po takmer 20 rokoch môj muž odo mňa pýtal heslo od môjho telefónu, budem sa brániť ako lev. Proste môj telefón, môj mail, Ja si rada zachovávam svoje tajomstvá (v mojom prípade skôr fakt, že žiadne nemam) Nehovoriac o tom, že môjho muža je naozaj figu do toho, čo pozerám na nete alebo o čom hovorím s kolegami.

ivana11155
19. okt 2022

@sisaka presne tak isto to mame aj my s mužom. Ja môjmu dokonca ani nehovorím že mu pipla správa, veď príde na to keď si pozrie mobil. Sme tu v riadnej menšine, mňa za 18rokov manzelstva ani nenapadlo mať mužove heslo a chodiť mu do telefónu resp.pouzivat jeho telefón. Vôbec nezdvíham jeho hovory, len mu poviem ze mu zvonil telefón. Keď mám pravdu povedať, ja ani neviem či ma mobil zaheslovany, vôbec ma to nezaujíma.

sense
19. okt 2022

@4444mono4444 tak heslo od telefónu by som ako z ak nebrala obzvlášť ak sa ho spýtaš priamo. Ja nemám žiadne heslo na tefone a chlap mi do telefónu nechodí, on ma síce heslo ale nemá problém mi ho dat keď nemám svoj po ruke. Použijem na čo treba a nemám potrebu mu v nom lustrovat.
Ak mu neveríš, nemá vas vzťah význam.

akvi
19. okt 2022

Tak jedna vec je vedieť heslo, druhá sú tie dôvody. Ja napríklad viem heslo do mužovho telefónu, ale ani náhodou by mi nenapadlo kukať mu do neho bez jeho vedomia. A to isté platí aj opačne. Ja aj keď si kôli niečomu potrebujem požičať jeho mobil, tak sa ho opýtam, či môžem. A bolo by pre mňa úplne v poriadku aj to heslo nevedieť. To isté komp, kabelka a pod. Každý má právo na súkromie a je to o dôvere vo vzťahu. Ak tá dôvera chýba, vtedy má človek potrebu liezť druhému do súkromia. Takže miesto pytania hesla začni pracovať na dôvere. Ja by som nevedela existovať s niekým, ku komu nemám 100% dôveru.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
19. okt 2022

@4444mono4444 ano je to exttrmne drze dost to vypoveda o tvojej dovere k nemu.... Ja osobne keby si prisla zanou ze chces heslo k mojmu mobilu nedala by som ho uz len z principu aj ked nemam co tajit... Hovori to nieco slovo SUKROMIE??

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
19. okt 2022

@elizabet173 a naco vam je heslo do telefonov vasich chlapov to fakt mate potrebu im tam liest len aby ste sa uistili v com???? Je to vrcholne trapne liest niekomu do telefonu poza chrbat a ak autorka nema v plane mu lasovat v telwfine naco pottebuje jeho heslo?? To po 3r spolocneho zitia ma chlap povinnost hlasit kazdu smsku telefonat a kazdy prd??? Smutny zivot od takeho partnera by som utekala kade lahsie a to ozaj nemam dovod cokolvek skryvat ale uz len z principu ze nemam pravo na ziadne sukromie....

vroni
19. okt 2022

@elizabet173, napríklad používam mobil aj pracovne. Mam v nom konverzácie so zamestnancami a informácie zverené mne. Nie môjmu partnerovi. Mam v nom telefónne čísla ľudí, ktorí mi dali svoje neverejné čidlo. Proste informácie, ktoré považujem za citlivé. Mobil je proste pre mňa (aj) pracovný nástroj a ako taký nepatrí do rúk ďalšej osoby.

mondolina
19. okt 2022

som s partnerom 7 rokov a nikdy nepadla otázka hesiel🤣
a nemáme čo skrývať

sisaka
19. okt 2022

@elizabet173 to je úplne jedno, či v tom mobile je niečo tajné, alebo nie. Je to súkromie a to rešpektujeme. Aj keď sme manželia to neznamená, že nemáme pravo na súkromie.
My sa toho držíme, tak ako si neotvárame navzájom poštu, balíky, tak si nelezieme do svojich telefónov, laptopov, emailov, súkromných sprav od druhých ľudí atď.
Ja by som zase chcela vedieť, čo také je v mužovom telefóne, čo ty nemáš. keď musíš použiť jeho, alebo aké súrne je to použitie, keď si nemôžeš ísť zobrať svoj vlastný telefón a pozrieť sa na ňom. 🤔

alazala
19. okt 2022

@4444mono4444 ani by ma nenapadlo si pýtať od muža heslo. A na neho by som tiež pozerala čudne keby chcel moje . Však to je súkromná vec a veríme si , nemáme problém dať druhému mobil do ruky keď práve nemáme ten svoj , ale načo by mi bolo heslo? Lustrovat mobil že čo tam má? To by bolo trápne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal