icon

Je milenec riešením pre partnerskú krízu?

ignis01
15. dec 2024

Ahojte dievčatá. Možno ťažká dilema na neďeľňajší, oddychový deň 🙂.
Tie, ktoré ste v situácii, že ste v manželstve/partnerste nešťastné, resp. vzťah ochladol a ste spolu iba kvôli deťom/majetku alebo iným dôvodom, prípadne tie, ktoré partnera nemáte, ani nechcete, ako riešite sexuálnu stránku? Veď predsa sú to naše biologické potreby a ich nenapĺňanie má na telo a dušu rôzne negatívne vplyvy. Predsa sme aj duchovné bytosti, preto nerád hovorím slovo sex. Sex je niečo povrchné, iba fyzické, bez hlbšieho významu, ten majú zvieratá a niektorí ľudia, ktorým ide len o dosiahnutie orgazmu. Tu rozprávam o milovaní.
Riešili by ste vašu situáciu milencom aby ste si naplnili túto stránku života, alebo radšej by ste sa uspokojovali samé a vzdali sa myšlienky nájsť si dlhodobého milenca, s ktorým by ste si napĺňali vaše intímne túžby, pričom by to malo blahodárne účinky ako na vaše telo aj dušu?
Sám som v podobnej situáci, kedy plnohodnotný vzťah momentálne riešiť nechcem z viacerých dôvodov, keďže veľa športujem, mám dieťa, ktoré aj keď nebýva so mnou, tak s ním chcem tráviť veľa času a dať mu čo najviac otcovskej lásky, no túžim po ženskej energii a nehe ako každý zdravý a normálny chlap a naplniť si aj intimnu stránku .
A myslím, že morálne hľadisko riešiť je pritiahnuté za vlasy.

minimie
15. dec 2024

Tiež neviem či sa ti táto odpoveď bude páčiť, ale môjho ex beriem ako chlapa čo má gule. Keď zistil že ja mu uz nesedím a začala ho priťahovať iná, tak to jednoducho priznal predo mnou a celou rodinou mojou i jeho a proste požiadal o rozvod. Nevodil nikoho za nos ako taký potkan zbabelec a navždy mu za to budem vďačná. Bolelo to ale preniesli sme sa cez to a žije sa nám všetkým takto lepšie Nechápem ako môže niekto obhajovať klamstvo. Potom po rozvode som síce mala snahu mať takýto pomer doslova kamoš s výhodami, ale môj dôvod bol skôr o tom že už nechcem ďalšie deti tak nech nerobím nádeje rovesníkom čo sa doteraz nerozkývali a zrazu sa spamätali že by rodinu chceli (fakt sa mi takíto začali hlásiť že či ešte ďalšie dieťa nechcem). Tak týchto som takto odfiltrovala. A nakoniec ten môj rozvedený FWB s dvoma deťmi aj tak skončil ako normálny vzťah, bolo zbytočné hrať sa na FWB keď sú tam obojstranné city. Len brať sa neplánujeme, fakt k tomu nemáme žiaden dôvod.

ignis01
autor
15. dec 2024

@minimie Hmmmm, celkom sa mi páči tvoja odpoveď, neviem, preco by sa nemala. Ja som sa tiež poucil a riadne, ze v tom najdôlezitejšom som sa zle rozhodol. Sám seba som presviedčal, že vo vžtahu sú doležitejšie veci a sám seba som utvrdzoval v sebaklame..To nieje o zbabelstve, skôr o nevyzretosti, resp. o nedostatočnej sebaláske. Takže aj to moje nevydarené manželsrvo bolo na nieco dobré ;).

madeincssr
15. dec 2024

@minimie a byvate vsetci (aj s detmi od oboch partnerov) spolu?

minimie
15. dec 2024

@madeincssr ex si vzal tú babu a a majú rodinku. Ja s mojím spolu nežijeme ani neplánujeme sa k sebe sťahovať. Každý sa zariadil tak ako mu to vyhovuje. Dôležité je že si s ex nerobíme zle, nebrojíme proti sebe deti a akceptujeme novú život. Deti sú viac u mňa ako u neho.

bystrozraky
15. dec 2024

@ignis01 Podla mna, sa treba prebrat a uvedomit si, ze mas doma ozajstnu zenu, ktoru mozes "balit" a flirtovat s nou kolko chces. Mozes skusat rozne taktiky. Je to ovela viac zabavy ako milenka a nikdy nebudes stastnejsi, ver mi ;)

madeincssr
15. dec 2024

@bystrozraky obavam sa, ze toto nie je vzdy mozne. Ked sa partneri odcudzia, popretrhaju sa vsetky puta, pominie nielen vasen, laska, ale aj priatelstvo a ucta. A to nehovorim o nejakych nasilnickych pripadoch ci zavislostiach.

la_dolce_vita
15. dec 2024

Ked som bola mladsia, tak som mala podobne nazory, ale s vekom a zrelostou sa to zmenilo a som tomu rada...

kitycat
15. dec 2024

@ignis01 prosim ta, aka duchovna bytost? Pri milencovi snad ide o sex, resp o dobru trtkacku tak vo sa toho slova bojis?

Citam len tvoj uvodny prispevok, ostatne ma nezaujima

madeincssr
15. dec 2024

@minimie myslim, ze tvoj prispevok je velmi dolezity - ze nic nie je cierno-biele a ze niekedy "cestny rozchod" bez kriku, hnevu, nenavisti je nejlepsim riesenim pre vsetky strany a aj pre deti. A aj tie dva rozdielne modely "novych rodin" ukazuju roznorodost vztahov. Nesudme. Vacsina tych cierno-bielych sudov je v style: "vsetko ma jednoduche, rychle (a spravidla nespravne) riesenie".

bystrozraky
15. dec 2024

@madeincssr Suhlas o nasilnikoch a pod....ale vtedy jedine okamzity rozchod a nie milenka 🙂 Ano, je to vela krat tazke a v niektorych pripadoch nemozne, ak su tie vztahy moc narusene...nic neplati vseobecne ;)

jaskolka
15. dec 2024

@ignis01 čiže ty vlastne chces mať ženu,s ktorou sa budeš milovať aj k nej mať puto,ale normálny plnohodnotný vzťah nechceš? Tak to ti garantujem,že veľmi ťažko takú ženu nájdeš, keďže tak 90 percent žien nechce mať styk len tak,bez vzťahu. Alebo inak, chcú mať najprv istotu vzťahu a potom aj to milovanie.(Na margo toho,ako si písal,že možno by z toho bol neskôr aj vzťah)

svetlonos
15. dec 2024

@ignis01
ale ved h2 to vystihla uplne akurarmt, len z toho neurobila ešte.
Milvanie s milenkou?? Hmmm... Nieco ako hlboký vzťah? Jasne, uolne realne aj s nemanželské, niekedy sa stretnu dvaja ľudia, osud, chémia, ohromná príťažlivosť, porozumenie bez slov = uzasne milovanie. To vtedy presiahne rámec sexu neskutocne. Ale kamarade - taki dvaja sa najskôr musia stretnúť! 😏
Ty nechceš vzťah len laskyplnu milenku ale možno sa z toho vzťah vyvinie? Wtf?? Takže budeš ťahať milenku za nos, ze cadom mozno viac ale zatiaľ chces len nenefity laskyplneho vztahu bez vztahu?
Definovala som to správne?

svetlonos
15. dec 2024

@jaskolka
ešte si zabudla jednu variantu - chcú vyslovenie len ten sex a ziadny vzťah do buducna ani omylom, akoby autor mozno rad 🤪

lienka.7
15. dec 2024

@ignis01 je to každého osobná vec. Ty si predsa slobodný, cize u teba by to teoreticky milenka ani nebola 😁
Poznám rôzne životné "kombinacie", dokonca aj také, kde obaja majú vzájomne milencov, ale na konci dňa sa aj tak stretnú spolu "doma".
Osobne v takej situácii nie som, cize neriešim. Ak by som ale v takej bola, snažila by som sa najskôr ukončiť nefunkčný vztah/manželstvo a až potom by som si užívala s milencom 😁🙈

vorkola
15. dec 2024

@zoja_ Fuj, tak ako sa mozes pozriet do oci svojmu manzelovi, ,ci partnerovi a vobec ak mas deti ? Proste mas druhu sexi domacnost, to mne by sa zdvihol zaludok,po prvom raze.a A potom ,po case,nebojis sa choroby, ty si myslis, ze ten tvoj milenec je len s tebou,?,Vsak prilezitosti ma aj on,?Po rokoch nebudes vediet od koho mas aidcka.,co sa moze stat, lebo pises , ze aj on ma manzelku,alebo priatelku.Co aj ta jeho, toto robi?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
15. dec 2024

@kittykat22 Súhlasím. Ale autor je slobodný, takže jemu môze byť jedno, či jeho milenka bude mať z toho neskôr problémy alebo nie 😀 aspoň mne to tak príde...

basulaak
15. dec 2024

@ignis01 mat spravne nastaveny moralny kompas znamena robit spravne veci aj ked to nikdo nevidi. Je to znak charakteru a nepokrivenosti. Robit nieco lebo sa o tom druhi aj tak nedozvedia znamena mat pokriveny charakter. Je to vec hodnot. Niektori ludia ho este mame nepokriveny.🙂

llull
15. dec 2024

@ignis01 pozri sa na názov svojej diskusie, veď to ani nedáva zmysel - milenec má byť redflag pre koho? Keď si hľadám kamošku a ona má milenca, tak či je to pre mňa redflag? Alebo o čo ti ide, pýtaš sa či je to, že ty si niekoho milencom redflag pre iné ženy? Wtf? Nedáva to zmysel, ďalej obhajuješ napĺňanie fyzio. a s tým spojených psych, potrieb u žien a následne teda aj u teba. Tak o čom má byť diskusia? Vieš vôbec používať slovo redflag v správnom zmysle slova?
A mimochodom, to, že má niekto diplom z psychológie znamená konkrétne čo? Pretože nie nadarmo koluje taká verejná mienka, že štúdium psychológie si vyberajú práve ľudia, ktorí majú sami psych. problémy a snažia si aj takouto formou pomôcť. Tým nehovorím, že sám máš problémy len sa pýtam, čo bolo cieľom vytiahnutia tejto informácie o tebe?
Lebo medzi riadkami čítam, hľadám si milenku, mám dieťa, slobodné matky/neuspokojené matky - tu som. Sorry...

ignis01
autor
15. dec 2024

@llull Čo bolo cieľom vytiahnutia info o diplome? Veď keby si čítala pozorne aj ostatné komentáre, pochopila by si. To bola rekacia na to, že niekto mi ide robiť psychologický profil bez toho, aby mal na to školu, tak som spomenul, že ja ten diplom mám.
To ako ty berieš túto diskusiu, ktorú som založil je už na tebe, ako ju chápeš. Keby sa každá z vás držala môjho prvého príspevku a názvu témy, tak by tu nevznikol tento bordel. Každá by povedala ako to má ona, či by si vedela niečo také predstaviť a vybavené. Niektoré za tým hľadáte jadrovú fyziku, zveličujete, prekrúcate, vytrhávate z kontextu..... A pritom mi toľko žien napísalo súkromne, lebo keby mali tu písať a počúvat vaše výlevy, tak na to veru ony nemali čas.

ignis01
autor
15. dec 2024

Ináč zaujimavé je, že tie, čo mi písali súkromne, chápu a stotožňujú sa s mojim názorm a tie, čo píšete verejne, tak to je nejak prekrúcate, akoby tam chybal nejaký medzičlánok🤷🏻‍♀️.
Určte si nejaká z vás hneď domyslí že už som našiel obeť, pri vašom nastavení. Aj na to vám rovno odpoviem. Nie, žiadna obeť , iba vyjadrili svoj názor, že aj ony boli (alebo sú) v podobnej situácii, ako to riešili a riešia 😉. Proste plnohodnotné debaty.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
ignis01
autor
15. dec 2024

@kittykat22 veď ja ženu nemám. to si odkiaľ nabrala, či zas domýšľačky ako tu tvoje kolegyne?
Veď ked nemáš rozumný argument alebo reakciu, tak netreba zbytočne komentovať len aby si naháňala počet komentárov.

kittykat22
15. dec 2024

@ignis01 pises hore, ze chces vediet nazor zien, ktore su v podobnej situacii. Tak z toho. Ale zjavne si single, chces fidlit zensku bez zavazkov a nasledkov. Ked na to pride manzel, tak urcite budes schodny k tomu aby si ju vzal k sebe + deti na striedacku.

ignis01
autor
15. dec 2024

@kittykat22 To už nechaj na mňa a dotyčnú, nepredbiehaj udalosti, každý sme strojcom svojho šťastia 😉

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
natalka13
15. dec 2024

@zoja_ predpokladame ze to tajite takze nik si nic nemysli

earlgrey
15. dec 2024

@ignis01 No ja som svoj názor vyjadrila a prvotne si súhlasil a potom si sa obrátil proti môjmu názoru 😀 ja nemám problém napísať, čo si myslím, nemusím to písať súkromne 😉

natalka13
15. dec 2024

@ignis01 joj kocky napiste to sem. Nehanbite sa.
A prosim vysvetlit ako si najst spriaznenu dusu na sex bez toho aby sme ho predtym poznali jeho povahu.....