icon

Je možné, aby s vami partner zostal aj po dosiahnutí úspechu?

28. aug 2023

Ahojte, bola by som veľmi vďačná za vaše skúsenosti, ako to dopadlo, ak ste sa s partnerom spoznali mladí, začali ste všetko spoločne budovať od nuly až ste si vybudovali krásny spoločný život a rodinu aj s deťmi. Vy ste ho ako partnerka/manželka podporovala, stála pri ňom, starala sa o domácnosť a deti, mali ste aj svoj život a svoju kariéru, ale váš partner sa počas rokov (15-20 pre príklad) vypracoval kariérne výrazne viac a stal sa z neho úspešný veľmi dobre situovaný muž, aj výzorovo príťažlivý. Často počúvam a vnímam, že sa títo muži rozhodnú opustiť svoju rodinu a nájsť si iné partnerky, začnú akoby nový život, lebo chcú zažiť toho v živote “viac”. Myslíte si, že to je pravidlo, alebo sú aj prípady, kedy to tak nie je, len sa o tom menej hovorí.

ibrunova
28. aug 2023

@simca06022011 hlavne ten chlap to reálne nikdy neocení, skôr naopak.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
777januska777
28. aug 2023

@chodec15 nevravím, ze nemôžeš mat pravdu, ved aj zeny su konfliktne. Ale zas pre dost vela mužov je konflikt aj to, ak žena chce od muža, aby si po sebe aspon upratal riad.

sense
28. aug 2023

@deti95060810 tak do spálne im nevidím, tento sa ale po práci stará aj o deti, aj cez víkend... Ale tak ruku do ohňa by som za žiadneho nedala ani muža ani ženu.
Osobne si myslím ze nie každý muž je kúre nik rovnako ako nie každá žena je svatica

subartic
28. aug 2023

@chodec15 tak z toxického vzťahu je prirodzené že sa odchádza. Novinka je ale pre mňa že muž sa potrebuje porozprávať, to je väčšinou nočná mora mužov rozprávať sa 🙂, väčšinou po 5 minútak mentálne odchádzajú , ostáva len telesná schránka.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vroni
28. aug 2023

No, nepoznám také páriky a dúfam, ze ani nespoznám. Ale keď tu čítam tie plky, ako bolo všetko upratané a domácnosť tip top, tak fakt nepoznam muža, ktorého by čo len minimálne zaujímalo, ako sa domácnosť dostala do stavu tip top. Možno si všimnú, ze v nom nie je, ale kým nemusia k stavu tip top aktivne prispieť, majú úplne v paži, kedy a ako tento stav nastáva. Žena vo funkcii sluzky, upratovačky a vychovávateľky nie je partnerka ale domáci spotrebič. A väčšina chlapov necíti potrebu byť ženatý s vysávačom.

karolinakr
28. aug 2023

Tym, že je bohaty a pritažlivy, toči sa okolo neho viac žien a zrejme aj horlivých kolegýň..

0silvia0
28. aug 2023

@deti95060810 no ved jasne, ked na chlapa pride kriza stredneho veku okolo 40-45, tak chlap je vtedy v najlepsich rokoch a ma guraz na mladsiu. Len prejde 10-15 rokov, sily ubudaju a na krku relativne male deti.
@autorka poznam jedneho uspesneho muza, ktory v mladosti vyzeral fakt hrozne a nepritazlivo. Otrasny uces, otrasne oblecenie. Videla som ho teraz po cca 25tich rokoch a veru niektorym muzom vek pridava na pritazlivosti, vyzera velmi dobre, mladistvo, jeho manzelka pri nom vyzera ako jeho mama. Niektore veci v zivote sa ale dopredu nedaju predvidat.

subartic
28. aug 2023

@chodec15 ak žena prejavuje 200 krát nespokojnosť, nespokojná zrejme je a je na mužovi aby to riešil a vypočul ju . Baviť sa s mužom o živote, no neviem , ešte tak o práci alebo športe ale filozofické otázky čo by bolo keby bolo , tak to asi nie a čo by si robil keby . Mnoho partnerstiev práveže stroskotáva na nekomunkácii mužov , vyhnívaní problémov ktoré neriešia ( na to sú muži jednoducho experti ) , k svojim ženám sa nechovajú ako k ženám .

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
28. aug 2023

Autorka,

ja za seba nepoznam take pariky. Asi tiez zijem v inom svete, ale ak sa pary po dlhyyych rokoch rozisli, vacsinou dovodom bolo to, ze 90 % casu manzelstva bolo peklo a proste im tenn vztah nefungoval

subartic
28. aug 2023

@zmrzlinka2021 záleží kde sa pohybuješ. Ja som v tom podnikateľskom prostredí , pracujem s firmami ktoré vedú úspešní muži tak to vidím v priamom prenose. Jednoducho muž a peniaze je ako magnet na tridsiatničky bez detí ,a ani im nevadí že majú doma manželku a deti .

luccija
28. aug 2023

@0silvia0 sú hlúpi dajú sa namotat ďalšou zenou na deti🙂
@zmrzlinka2021 v mojom okolí buď išli do ďalších deti okolo 40 tky s pôvodnou ženou, alebo deti odrastli a pomaly to ide do stratena buď si začne plniť sny jeden, alebo druhý, lebo doma nuda deti s rovesníkmi a doma sa riešia niekoľkoročné krivdy, keď už nie je o čom aspoň do seba zarypavaju;)a myslia si, že u susedov je tráva zelensia.
Každý v mojom okolí a, že ich je pozehnane niečo rieši jedna, že je muž workoholik a doma ho nevidí...druhá chce ešte žiť výlety, šport muž je ako knedlík na gauči unavený a vsrtko mu je za tazko....
Clovek je 10-12-15 r k dispozícii deťom a zrazu zistí čo za polovičku má doma a opačne

simca06022011
28. aug 2023

@chodec15 tiez nemam byt preco vdacna ak chlap je 12h denne v praci a mysli si ze sa poseriem, lebo donesie domov vyplatu, no veru to nie, lebo nech sa paci, moze to robit vsekto on a ja si vyplatu donesiem vlastnu... a veci doma nie su len upratat a navarit. Okrem toho poznam xy hrdinov, ktori vsetko robia sami.. a dosiahli sami.. a pritom by bez zeny nevedeli ani len firmu zalozit a fakturu vystavit :D a co tam este dolezitejsie veci :D A to hovorim o realnej situacii napr u nas doma, kde som ja odisla z riadne rozbehnutej "praxe", pretoze ON potrebuje pomoc a firma nam zarobi viac, popri praci pre ine firmy som musela zrusit postupne, a po narodeni dietata som nemala cas ani zit. V praci som bola minimalne tolko co on, ak nie viac a aj tak nic nerobim roky ?D Len tym ze som na HO casto bola, a vlastne aj teraz to co robim pomimo robim doma po veceroch a tak, NEROBIM NIC :D Lebo som doma.. ked je on doma, je to homeoffice, ked som ja doma je to sedenie na riti :D

A ja teda v mojom okoli a teda aj u nas doma vidim, ze prave dementni pani sveta maju problem sa rozpravat, dokonca mat sex, lebo nestihaju, nemaju cas, nemozu, nevladzu, hlavicka boli ;) cize tak ako su zeny rozne, su aj muzi rozni. A neda sa vsetko hadzat do jedneho vreca. Poznam zienku ako ty opisujes, a chlap ju teda poslal do zadku o mnoho skor len sa dookola ako hlupi k sebe vracali. A mali probelm so vsetkym, ziarlivostou, tym ze je v praci, potom ze malo penazi lebo nie je praci, potom o deti sa ona nebude starat, ma ist on.. lebo plastika, lebo kozmetika a kraviny a samozrejme domace prace si robil sam. Nezarobila za cely zivot ani cent...
Lenze tieto hluposti, hadky a dotahovacky maju vsetky vztahy.. aj take kde obaja pracuju, ak take kde nik nepracuje... (mimochodom, ak su problemom len domace prace a zena nic ine nerobi, lahko sa to da riesit, ved taky uspesny chlap predsa zarobi dost na upratovacku... a zena moze ist do prace, aky problem?? potom sa ukaze co sa v tej domacnosti deje :D podla mna najvacsia zataz pre rodicov je dieta 3-10r kde este logistika sa riesi, ucenie, nie domaca praca )

A ver ze aj zena bez takeho chlapa si uziva pokoj a klud :D Podla mna sikovna zena, nepride o nic ak takyto "podnikatel" odide. Moze byt rada. Vidim to aj u nas v rodine, odisiel chlap, a dopadol ako? sama stetka s prepacenim, po par rokoch sa ukludnil, dlho sam a nakoniec si nasiel zenu vo svojom veku a v klude si funguju. Ziadna mlada zienka pri nom neostala dlho :D zalezi ale samozrejme aj na intelekte muza. Nie kazdy pri sebe zvladne uhyhnanu zienku s IQ tykve.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
subartic
28. aug 2023

Ono aj rozvody žien okolo 50-55 veľmi vzrástli, odrastú deti a žena zrazu zistí že má vedľa seba sebca ktorému celý život skákala okolo riti , ktorí jej venoval toľko pozornosti ako motyke v garáži , problemy riešil na etapy ( roky ) , kvety, darček Vianociam od neho videla hádam len pred svadbou . A muž je zaskočený , lebo jemu sa zdá že ZRAZU sa žena zbláznila a podala žiadosť o rozvod.

roja01
28. aug 2023

Takmer vsetci tu rozoberame nevdacnych muzov. Zabudli sme vsak na novu dobu, kedy mlade zeny prvoplanovo vyhladavaju movitych muzov, aby si same zivot ulahcili a je im jedno, ze bude trpiet ina zena a deti. Nakolko sme na MK, tak urcite chyba ostane len na muzovi, nakolko nema pevny charakter. Treba si vsak uvedomit, ze tak ako dokaze byt vela muzov hrubo agresivnych, tak aj vela zien dokaze ist pomocou skrytej agresie za svojim cielom, zit bez namahy a financnych problemov.

hugger
28. aug 2023

Aby sa cela diskusia nezvrtla do sudu: Bezcharakterny podnikatel vs. Dokonala zienka v domacnosti

30% manzelstiev sa rozvedie, priemerna dlzka rozvedeneho manzelstva je 15 rokov. Z toho povedzme 2/3 teda 10 rokov bol uspokojivy vztah. Kvalita zvysnych 70% manzelstiev ktore vydrzia do smrti sa nemeria, vsetci vieme ze mnohokrat maju daleko ku idealnemu vztahu.

Mozno je nacase si prehodnotit ci je pre homo sapiens celozivotna monogamia realisticke ocakavanie.

Pocas zivota sa vsetci vyvijame. Mozu na to vplyvat pracovne uspechy, zmeny v konickoch, preferenciach, zivotnych cieloch...Su pripady kedy sa partneri rozvijaju spolocne a su aj take kedy naberanie zivotnych skusenosti partnerov vzdiali. Vztahy ukoncuju zeny aj muzi.

Mozno by sme mali do kazdeho vztahu ist s vedomim ze je platny na dane zivotne obdobie (povedzme vychova deti) ale po skonceni tohoto obdobia moze vztah skoncit a mat pravny a socialny system ktory nenecha ziadneho z partnerov v nudzi.
Mozno by bolo ovela menej sklamania.

simca06022011
28. aug 2023

@chodec15 no len mimochodom, asi pisema aj o diametralne odlisnych vztahoch :D lebo teda my sme doma nikdy neriesili naval kreditku a prepis na mna dom :DDD ale za to moj chlap neivem ani kde ma dieta lekarku pomaly, nikdy tam nebol, nakup neda, urad nevybavi ziadny ani len firemny... atd atd

Ale tak k teme, nemyslim, ze rozumny chlap odide od zeny len tak. Ulovit sa daju, tam ide potom aj o to, co ten chlap vobec robi.. mojho by neulovila zaidna zena (ani muz) lebo na to nema cas :DDD odvetvie mame takmer muzske, kolektiv mame muzsky.. :D cize skor napr. v podobnej firme ako nasa odisla manzelka s obchodakom :DDD a nie sef so sektratrkou..

h2
28. aug 2023

@chodec15 A kto tu hovorí, ze muž má byť vďačný za upratané, opraté, navarené? Práve naopak: ženy, čo robia mužom full service a potláčajú vlastné ego za účelom spokojnosti "pána tvorstva", dopadajú najhoršie.

macekovam
28. aug 2023

Tiež na sebe môžeš pracovať aj keď si doma s deťmi... Udržiavať sa aby si bola reprezentatívna... Určite má na tebe co obdivovať... Staraj sa o to aby z teba nevyprchalo to čím si bola preňho príťažlivá na začiatku..

karolinakr
28. aug 2023

To by som bola zvedava, kolko percent zien rieši naval kreditky, prepiš na mňa dom..Možno zo 100 je 98 sebestačnych a sustavne sa tu budu ženy prezentovat, ze "sedia doma na riti" To hovori človek, čo chudobnych považuje za menejcenny odpad, tak asi aj ženy su odpad ...Myslim, ze z prispevkov dotyčneho je to jasne..

karolinakr
28. aug 2023

Toto iste tvrdil v este horšom jeden chlap na inom fore, vsetky boli zlatokopky, zene, kt.dostala Milku za .80 centov povazoval za zlatokopku
Potom vyšlo najavo, že mu žiadna nedala, tak si svoje frustracie vybijal takto

chodec15
Odpoveď bola odstránená
h2
28. aug 2023

@macekovam Vieš, koľko krásnych, udržiavaných, reprezentatívnych žien muži podvádzajú? A často so ženami, ktoré ich manželkám nesiahajú ani po päty. Keby stačilo udržiavať sa, aby muž zostal verný, bolo by to príliš jednoduché.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
28. aug 2023

rozhodne to nie je pravidlo... ja som svojho času bola úspešnejšia než môj muž, dobre situovaná a ešte aj kočka😇😂 Dosiahla som to, čo som chcela, mala úspešnú firmu, ktorá generovala krásne peniaze, vďaka ktorým žijeme veľmi pohodlný život ešte dnes. A tiež som sa na neho nevykašľala... 😎 Dnes už aj on má to, čo chcel, k čomu smeroval a pravidelne mi opakuje, že s inou ženou by to nedokázal, že som ho vždy veľmi inšpirovala a ťahala vpred ❤ Ale my sme nikdy nezabudli, že sme uplietli z h...a bič len vďaka tomu, že máme jeden druhého, že sme vždy stáli pri sebe. Teraz si to užívame a vzťah máme krajší a iskrivejší než kedykoľvek predtým. Je dôležité myslieť na to, že úspech ako taký je veľmi povrchný a mizivý, pokiaľ si ho človek skutočne neváži a nezdieľa s tými, na ktorých mu záleží.

h2
28. aug 2023

@tiezjedna Ale váš prípad je zase iný, než tu spomínaný úspešný muž (len muž, nie žena) a jeho úspech je dosiahnutý "obetou" kariéry jeho ženy. Vy máte úspech obaja, nikto nestál v pozadí, aby ten druhý bol na výslní.

subartic
28. aug 2023

Príliš dobré a obetavé manželky dopadajú najhoršie , večne uponáhľané aby všetko zvládli na 100 % , upachtené , unavené .Doma nekomunikujúci muž. Cesta do pekla je vydláždená dobrými úmyslami a tam sa tá žena často dostáva, pokiaľ sa nespamätá a neuberie plyn zo svojho sebaobetovania. Deťom sa treba venovať keď sú malé , to chápem že zostáva doma a venuje čas deťom a domácnosti , ale po tom 10 roku života detí musí začať žiť aj vlastný život , inak dopadne zle. Mať vlastné plány, svoje koníčky a priateľov, nebyť nikdy závislá ako finančne tak aj citovo na inom človeku, hoci je to manžel. Chápem že aj pre muža to bude šok , lebo Zrazu je po ňom niečo vyžadované, nemá každý večer teplú večeru , nemá možno vždy ožehlené košele a žena nie je vždy doma keď domov príde on . A toto práve podľa mňa robí to správne pnutie mezdi partnermi , samozrejme okrem iného je dôležité aby muž mal tú svoju mužskú energiu , lebo dnes mám pocit že je viac vykleštencov ako chlapov . Krásne to vysvetľuje stránka Reštartmuža .