Je možné mať pekný vzťah s mužom, ktorý má dieťa?

27. jún 2023

Uz dlhsie tu citam diskusie, kde sa rozoberaju tieto temy a teda nechcela som sa vyjadrovat, ale prispejem aj ja so svojou skusenostou. Som bezdetna zena 30+ a nasla som si partnera, ktory uz ma syna (7r). Sme spolu dva roky a hned na zaciatku som si urcila hranice a ono to funguje. Nie, dieta nemusi byt vysostne na kralovskom kresle a vy len mate cusat a byt tichucka partnerka, ktora sa uspokoji byt tou druhou. Aj moj partner to skusal na mna, ale ja som mu otvorene povedala, ze bud si chce zalozit so mnou casom rodinu a to bez romantiky a spoznavanie nejde alebo moze byt slobodny, striedat zeny, lebo ziadna bezdetna yena mu to nebude tolerovat. A funguje to. Ked je dieta chore, pekne sa striedaju. Aj jeho ex to skusala cez nejake manipulativne hry, ale ja som ju hned stopla. Ano, kebyze sa naskytne nejaka zivot ohrozujuca situacia, nevystrajala by som...ale ked ma dieta sople a nejaku tu teplotu, co male deti maju nonstop, tak je na mieste dohodnut sa, aby boli vsetky strany spokojne. Takto ma fungovat prosperujuci vztah. A nie, ze tu idete kritizovat kazdu zenu, ktora seba kladie na prve miesto. Obcas je dobre byt sebec a v zivote sa vam bude omnoho viac darit a budete spokojnejsie. Pokial to chlap nevie tolerovat, tak dovidenia. Ja som jeho nova partnerka, s ktoru tiez che mat dieta a predsa nebudem tolerovat to, ze najskor budeme skakat okolo jeho byvalej rodiny a ja budem ako chuderka cakat dakde v kute. Zeny, nepocuvajte tieto premotivovane mamicky, ktore si myslia, ze ich ex bude do 50tky sam a bude cakat, kym jeho dieta bude mat 18 a potom mu dovolia dychat. Zakrocte hned na zaciatku a urcite si hranice 🙂

shewinka
27. jún 2023

ja nemam pekny vztah ani s muzom bez dietata 😂

sheila121
27. jún 2023

Obávam sa že podľa týchto tém čo tu čítam nemusí mať partner ani dieťa aby to nefungovalo. Je jedno či má muž dieťa alebo nie, keď je to debil je to debil. Keď je to správny muž tak nech ma aj desať detí.

zmrzlinka2021
27. jún 2023

Chuda dieťa

heleninamama
27. jún 2023

Z Tvojich slov ide pasívna agresia, manipuluješ chlapom, nemáš rada jeho dieťa, len ho trpíš, neznášaš expartnerku. Dupeš a kričíš len - ja, ja, ja a moje potreby. A Tvoje ešte neexistujúce dieťa...
Podľa mňa je muž s malým dieťaťom nevhodný na vzťah a zakladanie novej rodiny v krátkom čase. Len nedávno zlyhal, pretože neverím, že ženy s malým dieťaťom opúšťajú len tak, bezdôvodne, dobrých mužov a v mojich očiach je to zlyhanie neodpustiteľné. Zradil ženu, zničil jej život, zranil a zradil aj to dieťa a napriek rozchodu zostáva jeho miesto aj tak pri tom dieťati a pokiaľ môže, je správne, že pomáha aj expartnerke ak je tá sama. Zodpovednosti človeka totiž nezbaví nikto, ani sudca. A nech by konal vo vzťahu k dieťaťu akokoľvek, nikdy to už nebude dobre. Preto si treba veľmi dobre rozmyslieť, s kým spojí človek svoju DNA. Nikdy by som takého muža nechcela a takto to prezentujem aj dcére.
Navyše, mám dosť jasný rozum, aby som si uvedomovala, že mne by to vadilo. Jeho dieťa, to že bolo pre neho prvé, jeho povinnosti voči nemu, prípadne komplikácie s majetkom v takomto vzťahu, nevlastní súrodenci a dedičstvo.
Proste, muž s dieťaťom je pre mladú, slobodnú a bezdetnú ženu tovar nižšej kategórie a ja nebudem tráviť život intrigami a manipulovanim, aby som samú seba presvedčila, že je to moja životná výhra.
Dnes je morálka uvoľnená a deti si mnohé ženy robia s hocikým. Ale to, že človek nepozná určité zásady neznamená, že tieto neexistujú.

danica2711
27. jún 2023

no dobre, pochválila si sa, ako si si vedela buchnúť po stole a postaviť sama seba na prvé miesto v rodine. Si spokojná. Celkom by ma zaujímalo, čo cíti to dieťa (a to nie som žiadna fanatická mater)

majkabambulik
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 Plne suhlasim s tebou, chuda dieta. Jedna zena typ "a la macocha" si stanovuje hranice voci jeho otcovi a druha zena jeho biologicka matka podla tejto macochy ma akoze "manipulativne hry". Tomu malemu hucia vsetci do hlavicky, ze ONO SA MA PRISPOSOBIT, rozumej prisposobit sa ma dieta rozbitej rodine a otcovi co zanechal jeho matku a zije ako asocial s dalsou v poradi a matke, ktora je opustena od otca dietata? Nema sa nahodou prisposobit otec a matka tomuto dietatu, ktore chuda male nemoze za to, akych sebeckych rodicov dostalo do zivota? @heleninamama plne suhlasim s tebou, ze autorka si prisla potvrdit tu na MK ze jej sebeckost, sprostost, bezocivost, neempatickost voci bezbrannemu dietatu, agresivita, nemoralnost, zurivost su v poriadku a vy tu na MK mi tlieskajte, obdivujte ma. Sorry autorka, si na zlej adrese. Ty si ta jezibaba v ociach vsetkych vratane dietata, ktoru z hlbky duse nenavidia a "nemusia". Chlap, ktoremu robis teraz podlozku tiez netuzi po takej harpii ako si ty, len ta pekne este chvilku strpi a potom ta vymeni. Nebudes prva u neho a ani posledna. Zivot ti este ustedri zopar poriadnych faciek, len "chvilku" pockaj. Pamataj na to!

zuzanockamt
27. jún 2023

Snáď ten partner precitne a tiež si buchne po stole a určí priority. Vždy je prvoradé dieťa. Nemáš ho, nevieš to posúdiť. Nechcela by som takúto macochu pre svoje dieťa a určite by som eliminovala kontakt dieťaťa s ňou. Aj na úkor kontaktu dieťaťa s otcom.

ivkaivka9
27. jún 2023

@autorka tak teraz ťa tu zvalcujú...

toskanka
27. jún 2023

Za pravdu ti dajú len bezdetné ženy. V mojom poslednom vzťahu som bola v tejto situácii. Dcéry už boli väčšie, 16 a 13 rokov. Zoznámili sme sa ešte v zime. Prvé stretnutie bolo celkom príjemne, tak sme si povedali, že sa stretneme cez víkend. Na čo mi povedal, že TENTO víkend nemôže, že ide s dcérami lyžovať. Veď o.k. Nebudem hneď oduta. Lenže .... on na mňa nemal čas ani jeden víkend počas 2 mesiacov. Cez prázdniny som ja mala celý týždeň voľno v práci, bolo nádherné počasie a on bol opäť s dcérami. Nevenoval mi ani jeden deň! Stretávali sme sa len v týždni. Viem, že toto bol extrém, ale chápem podstatu tvojho príspevku. Už by som nemohla ísť do vzťahu, kde ja nemám svoje miesto a musím cusat, lebo šak sú to deti. Takíto muži nech si ani nehľadajú nové vzťahy, nech sa venujú práci a svojim deťom.

mandzula
27. jún 2023

@autor inteligentny clovek vobec nemusi buchat po stole, ovela viac charakteru ukaze tym, ze partnera s dietatom pochopi. Keby bol moj sucasny manzel stanovoval hranice, co mam a nemam robit so svojim dietatom, ktore mam s ex, tak by mojim manzelom nebol. Ale on bol inteligentny, chapavy a tolerantny, pochopil ten proces, ktorym sme ako "zlepenec" museli prejst.

petronelag
27. jún 2023

Takto postupovať, to je ako urobiť si plán, ale realita ho môže celkom zmeniť. Aj s pribúdajúcimi rokmi dieťaťa sa môže veľa zmeniť, aj muž sa po pár rokoch môže zmeniť.
Pri mužovi so záväzkom - ten záväzok vždy tam zostane, aj keď jeho nová žena ho chce odsunúť na druhé miesto.

lenka567899
27. jún 2023

Ty si dobre mimo, chuda dieťa.. máš 30+ a chceš si založiť rodinu? Tak šup šup sexíkovat a nie vypisovať na MK, už veľa času nemáš

milanemila
27. jún 2023

Podla mna taky vztah moze fungovat ak sa vsetci navzajom respektuju a ak byvali partneri maju vysporiadane vztahy a nerobia si naschvaly 🤷🏼‍♀️
Tvoj prispevok znie dost agresivne a je mi trosku luto toho chlapca.
Ja by som naopak chlapa kt sa vykasle na svoje dieta kvoli frajerke nechcela, lebo tak ako sa vykasle na to prve sa moze vykaslat aj na vase ak mu pride do cesty nejaka ina zena podobna tebe.

thoughtfulweirdo
27. jún 2023

Samozrejme, že môže byť krásny vzťah aj s mužom so záväzkami. Bohate na to stačí, aby boli všetci dospelí mentálne a emočne zrelí na svoj vek 😁 niečo o tom viem a ani "robiť poriadky" vôbec nebolo treba 😉

cukroska
27. jún 2023

@thoughtfulweirdo s týmto súhlasím. Ak je zrelý muž a pripravený na ďalší vzťah a samozrejme aj žena na vzťah kde sú deti tak to ide.

autor
27. jún 2023

@heleninamama esteze do kazdeho vztahu vidis najlepsie a z jedneho prispevku vies urcit, kto ma aky vztah a kto ako zlyhal :D tvoje obmedzene myslienie, ktore je zalozene len na jednej pravde je uplne mimo. Moj partner je milujuci otec a dava svojmu synovi viac, ako nejaky tatko, ktory s nim zije v jednej domacnosti. A nie, moj partner nezlyhal....zlyhala jeho zena, nakolko sa pelesila s inym, ked bol muz v zahranici ;) takze netreba vzdy hladat chybu len v muzovi. Ale chaoem, ze znicene a ohrdnute zeny, ktore su sklamane zivotom, vidia v kazdom muzovi darebaka, ktory podvadza, klame 🙂 ja v muzoch vidim ochranu a bezpecie. A iba som mu sama ukazala, kde sa v nasom spolunazivani vidim ja a rozhodne to nie je niekde popod jeho synom. Ma priestor na neho, ale rovnaky podiel venuje aj mne. Kto si to ako zariadi, tak to ma 🙂 sme spokojni vsetci...pretoze ja mu nemam dovod robit zle ovzdusie, nakolko sa mu venuje vtexy, ked ma a mne sa zas venuje tie dni, ked s nim sym nie je. On uz jednu matku ma, takze si syn musi odmala zvykat, ze jeho otec uz ma druhu rodinu a casom mu pride do zivota aj surodenec.

autor
27. jún 2023

@danica2711 musi sa naucit zit s tym, ze jeho rodicia si zalozia ine rodiny :D ked na to dieta pripravis, tak sa s tym vysporiada. Ked dieta navadzas k tomu, aby robilo zle partnerke svojho ocka, tak to tak aj bude robit. V 90% pripadoch to dieta je uplne v pohode, len jeho matka ho hucka a vytvara atmosferu, ze vlastne otec nema pravo na novu priatelku, tak podme mu to strpcit. Myslim si, ze podobnych furii je tu kopec

autor
27. jún 2023

@majkabambulik no myslim si, ze zivot ustedri facku tak tebe. Sa spamataj, s akym jedom sa vyjadrujes o mojom zivote o ktorom nic nevies :D moj prispevok je o tom, aby sa zsny nebali ukazat svoju silu a hodnotu a nedavali sa do role submisivnej chudinky, ktorej bude sliapat na hlavu cela minula rodina. Aj ona ma oravo si vypat svoje miesto :D to, ze sa vam to zle cita, uz nie je noj problem. Ja pozeram sama na seba. A ako pisem, spokojnost je na oboch stranach. A ty sa mozes postavit aj na hlavu. Nie kazda zena skonci opustena, ako ty

mooonika1975
27. jún 2023

Pekne si to urobila , keď pride vaše spoločné dieťa, tak bude partner rozdeľovať čas na teba, svoje dieťa a vaše dieťa a keď pride ešte jedno, tak na teba, svoje dieťa, vaše prvé dieťa a vaše druhé dieťa. Pekne po poriadku, pekne hranice, tak ako to má byť, tak si to zariadiš . 👍

autor
27. jún 2023

@zuzanockamt a presne o tomto je. Takto sa stavaju ohrdnute zeny, ktore neznesu, ze ich byvaly partner patri inej, tak sa idu pomstit cez dieta, ktore by bolo uplne v pohode. 4-5 rocne dieta ani poriadne nevie, co sa deje a krasne sa dokaze naucit zit s tym, ze ocko a mamka maju ide rodiny. Ked ho s laskou vychovas, tak z neho vyrastie dospely a chapavy jedinec. Ked mu budes podsuvat nazory, ze partnerka ocka je zla mrcha, co si dovolila povedat svoj nazor, tak to dieta tak zmanipulujes, ze sa poserie v tuch vztahoch vsetko. A ani jedna strana nebude stastna

autor
27. jún 2023

@zuzanockamt a mna by zaujimalo, ze v com bybsi nechcela taku ,,macochu" :D v tom, ze si poviem svoj nazor a to, co mi prekáža?:D ahaaa, som zabudla. Nova partnerka je len nejaka obyčajná nula, ktora ma len tisko trpiet a byvala partnerka je vlastne bohyna svetov a budeme sa jej vsetci klanat :D

autor
27. jún 2023

@toskanka a odkomunikovala si to s nim ? To ma velmi mrzi, ze vlastne to mohol byt perspektivny vztah a dcery uz boli dost velke na to, aby im vedel vysvetlit, ze aj on ma pravo na svoj zivot. Ale urcite si zasluzis muza, pre ktoreho budes aj ty priorita, nie len jeho deti 🙂 ked je to pekne vyvazene, tak to bude fungovat 🙂

autor
27. jún 2023

@lenka567899 mam 32 rokov a neboj sa, stihnem este aj dve deti. Snad mi tu nejaka konikarka nebude urcovat, kedy co mam robit :D

autor
27. jún 2023

@mooonika1975 ked pride dieta, tak sa budu mhsiet naucit spolunazivat, ako surodenci, takze co tym chcel basnik povedat ?:D to, ze chcem travit caa so svojim partnerom je zle? Ahaaa, najlepsie by bolo, ak by nova partnerka mala svojho partnera tak 2x do mesiaca a exka ho mala ostatne dni :D dobre chapem :D zeny, zeny. To, ze to nevyslo vam, neznamena, ze s druhoy zenou muz nemoze byt stastny 🙂 a veruze takych parov poznam habadej.

victoriab
27. jún 2023

"...presne o tomto je. Takto sa stavaju ohrdnute zeny, ktore neznesu, ze ich byvaly partner patri inej,"
mýliš sa, nikto nikomu nepatrí. muž žene, žena mužovi, deti rodičom... čítaj po sebe, čo píšeš, lebo z tohto (a z iného, čo píšeš), je jasné, že si veľmi manipulatívna osoba - a bude po mojom, lebo bude! nebuď toxická a zamysli sa nad svojím myslením a konaním...

autor
27. jún 2023

@victoriab moja zlata, za svoj zivot som mala 3 vazne vztahy. Jeden trval 4 roky, druhy 3 roky a tento trva uz dva roky 🙂 nikto s nikym nikdy nemanipuloval ;) takze nevien o co sa snazis :D to, ze zena pozna svoju hodnotu neznamena, ze je to manipulativna mrcha :D ja absolutne nechapem, co ste sa tu do mna pustili :D ako keby som kdtrhka partnera od rodiny :D po prve, ked sme sa spoznali, uz bol sam, pretože jeho ex si nasla ineho :D je s nim doteraz ;) on si nasiel mna, sme vsetci stastni. To, ze som mu v zaciatkoch ukazala, kde su moje hranice je uolne v poriadku ;) naucte sa to aj vy a budeme sa vam ovela lepsie zit. Mozno keby ste si tie hranice urcili hned, tak by stw vlastne neboli ani tie slobodne matky

autor
27. jún 2023

@victoriab a o toxicite na MK by sa dalo popisat 🙂 a ja tou toxickou rozhodne nie som. Ja len nie som chudinka s nizkym sebavedomim, ktora bude cely zivot trpiet a potlacat svoju identitu len preto, lwbo bude

victoriab
27. jún 2023

vidíš a zatial sa ti kazdy vztah skoncil 🤣 s tymto si este len dva, uvidime, co bude o dalsie dva 😏 hranice ti nikto neberie, ani sebahodnotu, ale tie by mali ist ruka v ruke so slobodou a respektom a ten mi u teba, z toho, co pises, chyba.
a este nekric hop, mozno o tri roky ty bude anonymny vylev slobodnej matky - teba, neprajem ti to, ale zivot je niekedy nevyspytatelny 😊

autor
27. jún 2023

Pozerat na vsetkych ostatnych, len nie na seba. A este raz to napisem, moj partner sa svojnu synpvi venuje az az 🙂 nikto nie je ukrateny. Ale nie som ukratena ani ja, lebo partner je dostatocne silny na to, aby vedel upratat svoju ex a nenechal si skakat po hlave. Ked raz povie, ze tento vikend syna mat nebude, tak ho mat nebude a nehrozi, ze mu ex bude vyvolavat a kazit mu plany. A stacilo mu to len raz povedať a on to pochopil. Ze v jeho zivote je uz ina zena a musi jej venovat svoj cas, inak si moze hladat dalsiu ;) a keby som bola taka zla mrcha, tak by ma uz davno poslal do certa, nakolko moj partner je muz na spravnom mieste a nie nejaky umrncany trtko, ktory si necha kazit zivot

mooonika1975
27. jún 2023

@victoriab alebo len vykrikuje na celý svet, aká je ona, teda uhm uhm ... aká by chcela byť - teda je to jej zbožné prianie 😅