Je možné sa opäť zamilovať?

21. júl 2023

Dobry den,
som vo vztahu, vo vztahu kde funguje vsetko a zaroven nic.
Po narocnych situaciach to medzi mnou a partnerom ochladlo a on ma prestal lubit (podla jeho krutych slov)
Myslite si, ze sa moze clovek opat zalubit do tej istej osoby?
Mam to skusit alebo radsej ist?

adamndndjdj
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majada35
21. júl 2023

Ak ťa raz partner neľúbi, je zbytočné polemizovať... to nezávisí len od teba. Radšej s hrdosťou z takéhoto vzťahu - nevzťahu vystúpiť. Takýto vzťah už nemôže ani napĺňať, už nedáva, ale berie a časom sa to bude nabaľovať, zhoršovať aj tak nakoniec padne. Nemá to zmysel umelo držať vzťah, keď základný pilier nedrží..

ruxandra
21. júl 2023

@adamndndjdj toto znie ako odpoved od chatgpt

monikkatt
21. júl 2023

Zalezi hlavne od toho co chce tvoj partner, ako sa k tomu postavi.. chce zachranit vztah? Chce sa znova zalubit? Podla mna sa to da ale musi chciet hlavne on. Ak nechce tak ty neurobis nic

xenyja
21. júl 2023

..presne ako sa píše vyssie, už sa bude len nabaľovať, väčšinou uz človek nie je schopný žiť v tom vzťahu lepšie aj napriek chvilkovym snahám. To je to poznačenie minulosťou...toto nastáva časom aj v mnohým manželstvách, samozrejme netreba sa hneď rozvádzať, ale vzťah by mal časom prísť do bodu, kedy si jeden druhého velmi váži a teda stále sa ľúbia, aj keď to už je trošku iné ako na začiatku. Akurát z tvojej správy mám pocit, že tam je horší problém.

kvetinka75
21. júl 2023

dôležité je, prečo ťa prestal ľúbiť. V živote sa stanú veci, ktoré človeka zmenia a niečo v ňom jednoducho zhasne a je koniec.

goodidea
21. júl 2023

Podľa mňa nedokáže človek vytvoriť tie chemické procesy, ktoré sú pri prvom zamilovaní..nedá sa opätovne zamilovať tou silnou prvotnou láskou

toskanka
21. júl 2023

Bližšie definuj vzťah, kde funguje všetko a zároveň nič.

domkakvet
21. júl 2023

Bude lepsie ked sa rozidete.

beata_k
21. júl 2023

Ano, je to mozne. Ale len jeden z partnerov na to nestaci. Na vztahu musia pracovat obaja.

katy084
21. júl 2023

nie...ak raz prestaneš ľúbiť uz nikdy to nebude ako predtým...ak ľúbiš tak napriek všetkému a vtedy je možné pokračovať v budovaní lásky ďalej...

pralinka25
21. júl 2023

a podla mna sa to da. ved raz sa uz pre nieco zamiloval. ked ste sklzli to rutiny, vsednosti a nezivili to vybledlo to. ale podla mna je tam moznost. aj ked to mozno bude ina laska. vyvijame sa. zamilovanost je chemicky proces ktory je kratkodoby. laska v dlhodobom vztahu je uplne nieco ine. ide aj o to co si kto pod tym predstavuje, ale tak podla mna ozivit vo vztahu vasen, spokojnost, radost, spontannost, vzrusenie je mozne a to potom ide ruka v ruke s dalsimi vecami. treba na tom popracovat sice spolocne ale mozes zacat prva. male zmeny alebo ani nie ze zmeny ale navrat k tomu aka si bola kedysi. zalezi co vsetko sa pokazilo, alebo zmenilo. tazko takto radit.
kazdopadne mozne to je. nieje toto prva tema takato. a uz tu boli taketo temy a v niektorych baby pisali ze sa im to podarilo

anketkarka
21. júl 2023

Je to o poznaní samých seba oboch partnerov a vzájomnej komunikácii. Ak on vie v sebe nájsť pricinu prečo už neľúbi, tu pravú podstatu toho, tak možno keby ste si ju vykomunikovali a obaja chceli, tak možno by sa dalo zalubit. Ale je otázne či on v sebe chce a vie ísť tak do hĺbky, aby zistil prečo už neľúbi. Ak by mu záležalo na záchrane, tak by ste mohli ísť na párovu terapiu. Ale na vzťah a lásku treba vždy dvoch a treba makat na tom. Musia chcieť obaja.

autor
21. júl 2023

funguje vsetko, rozpravame sa, zalezi nam na sebe, robime jeden pre druheho maličkosti ale aj velke veci, zaspavame bozkom a aj sa zobudzame tym, ze jeden druheho pobozkame, sme si na blizku a pomahame si. A kde to nefunguje? Asi mam pocit, ze nieco v nas ochladlo.
V amoku sme si vykricali velmi skarede veci, veci ktore nas oboch bolia a zaroven, ked som bola tehotna, plieskali so mnou hormony, hovorila som veci, za ktore sa sama hanbim a za ktore som sa tolkokrat ospravedlnila, alle on ich nevie zabudnut.
Dieta nemame, potratila som.