Je normálne, keď muž má nalakované nechty?
Na tmavo, je to v poriadku podla vas, normalne?
@martinkatinka nemyslim o nom nic zleho. Len ma to jednoducho nepritahuje, ako zenu.
@wolf_
@annm81
je to podprahove podstrkovanie ko kretneho pohladu na zivot, spoločnosť. Ono su to mnohokrat len taketo "blbosti", malickosti. No to co je prezentovane medzi riadkami je konkretne posolstvo. Pokial sa manipuluju dospeli jedinci, maju (vacsina) schopnost manipulaciu rozoznat a urobit si vlastny nazor. Deti narozdiel od dospelych nie. Tie formuju rodicia a okolie. Preto zalezi ake info sa k nim dostanu.
admin zmena nazvu na Naľakované? ľ? vazne? 🤦♀️
Videla som ten program aj ja a tiez ma to zarazilo. Cakala som, ci sa na to deti spytaju, ale nekomentovali to...
@svetlonos A akú podprahovú informáciu si teda ideologicky nezaťažené dieťa odnieslo z toho, že muž mal nalakované nechty? A akú si odnesie z toho, keď uvidí ženu s takýmito nechtami? Že len ženy sa krášlia, lebo ich úloha je byť krásne? A keď sa v telke zjaví žena, čo pracuje na stavbe, je vodička kamiónu, chirurgička alebo matematička, nedajbože bez make-upu a nalakovaných nechtov, tak podprahovo vsúva malým deťom nespravny pohľad na spoločnosť a rolu pohlaví v nej?
Mne sa to nepaci, ale su taki co to robia.
Pre mňa by to na chlapovi nebolo ani v poriadku, ani normálne, ani pekné.
Okrem tych anlakovanych nechtov - aj si si tu relaciu pozrela a vsimla si, ako je perfektne urobena, ako deti skvelym stylom uci asi najnezaujimavejsie veci, ktore na skole vsetci nenavidia (chemiu napr) a ze je to jeden zo super formatov, vdaka ktorym sa decka fakt nieco naucia? Tak ti poviem, ked to moji krpci videli prvykrat, tiez sa spytali preco ma nalakovane nechty...
Ale upriamila som ich pozornost na OBSAH namiesto FORMY a momentalne vzdy zeru s otvorenymi ustami to, co ich tam uci.. napr taka krystalizacia bola super
Možno to nemá logiku ale mám pocit, že niektoré veci sú proste privilégiom žien 😁 môže si chlap namaľovať nechty? Môže, ale príde mi to čudné lebo viac mi to pasuje k žene. Že si chlap dať make-up? Môže, ale znova je to niečo čo robia iba ženy.. môže si chlap dať opätky (nerátam tie 1.5cm na elegantných topánkach)? Veď aj Napoleon či kto ich nosil.. je to tak, ale v našej kultúre je to znova čisto ženskou vecou.. môže si chlap farbiť vlasy, mať melír? Udrie mi to do očí viac, ako keď si to dá žena.. ešte mi napadajú nejaké obtiahnuté kožené nohavice/legíny/čipka... Neviem to vysvetliť, ale proste na chlapa sa mi to nehodí a nepáčilo by sa mi keby to môj partner nosil.. akože ani omylom..
Áno, rockerovi tolerujem aj čiernu linku aj čierne nechty 🤣🤣
Sú to dvojaké metre ale neviem si pomôcť
Paneboze, svet naozaj nema vacsie problemy.
Nepacia sa mi nalakovane nechty na muzoch tak ako sa mi nepaci xy veci na zenach (Milion plastik atd) a co teraz? Nech si lakuje, ked Sa mu to paci, mna tym neobmedzuje , rovnako ako ma neobmedzuju kacacie pery na zenach. Zzensteli muzi sa mi nepacia, niekomu inemu ano. Svet sa netoci okolo mna a mojich preferencii.
Ale tu ide o nieco ine, ako tu uz niekto pisal, ta podprahova snaha vvolat nenavist voci 'inym ' ludom. Prisambohu, pisme vsetci modrym perom. Stale tu niekto vytahuje rodovu a progresivnu propagandu, ved to je uplne na hlavu. V minulosti bola homosexualita zakazana, nenormalna, nebola vo filmoch a ak hej, tak sa z nich vysmievali. Ja som rada, ze sa teraz vo filmoch ukazuju homosexualne a ine pary, nech, zelam im to , su medzi nami, nech maju zastupenie aj v umeni, nech maju priestor. A male deti nech si tiez zvykaju, ze nie sme vsetci rovnaki, a to je ok. (Toto Len reagujem na prispevok vyssie)
A nalakovane nechty na muzovi neznamena automaticky ze je muz gay. A ak by aj bol. Ja by som tak priala vsetkym LGBTQ plus ludom na slovensku any sa dozili toho ze ich budu brat za plnohodnotnych obcanov s rovnakymi pravami, tak ako.to je vo vascine EU krajin.
@annm81
nie, pokial ide o schopnosti, vedomosti, povolanie nevidim na tom nic. Za mna je napriklad aj ucitel v škôlke super rovnako ako kadernik ci vizážista. Pokial ide o nenamalovane ženy 🙂 v tom nevidim tiez problém. No niekedy sa to prehana s informaciami, ked sa deti beru ako mali dospeli. Preto ma taketo veci drazdia i ked som inak neriesim, teda nemam inych ludi za horsich len koli ich orientacii. Viem, ze to z mojich komentov asi tak nepôsobí, no nepozeram na nic cez prsty.
Nie je to normálne, ale tak asi sa mu to páči alebo čo. Nalakované nechty u muža nie sú na Slovensku považované za normálne.
@ckocka
Ja nikde netvrdim, ze ina orientacia je nakazliva a pravidelne sa pohadam s mne milym clovekom, ked sa posti do inak orientovanych. Neznasam to, ked niekto tvrdi, ze je to len ich vymysel ci rozmar. Ja som len hakliva na urcite informacie, ktore sa uz detom v skolkach podsuvaju cielene.
To sme sa nepochopili s mojim pohladom na ludi s inou orientaciou. Ja nie som fanatik aby som v tom videla diabla. Najskor som sa zdesila, ze ty mas take presvedcenie 😄 No som rada, ze nemas.
@carolynka Najzaujímavejšie na celej tejto LGBT propagande je to, že najčastejšie ju do konverzácie pritiahnu tí, ktorým najviac vadí, že je vo verejnom priestore. Mňa by nejako nenapadlo len na základe nechtov robiť záver o sexuálnej orientácii a už vôbec by som nemala potrebu zakladať o tom diskusiu, nech je tu ďalšia x-stranová debata o tejto skazenej propagande, čo sa všade pchá... Ďalšia diskusia, v ktorej som tu v posledných dňoch diskutovala, bola o tom, prečo niekto volil súčasnúkoalíciu. No a kto tam zasa začal vnášať tému pohlaví? Mám pocit, že keby tí, čo im vadí, koľko sa o tom rozpráva, zavreli na chvíľu ústa, tak by sa o tom rozprávalo minimálne o 90% menej.
@svetlonos Mňa zaujímalo, akú podprahovú informáciu dostali deti z nechtov. Lebo ja dospelá, keby som to mala analyzovať, tak si z toho odnesiem to, že daný človek má povahu rebela, alebo exhibicionistu, čo je pri človeku vystupujúcom v médiách akosi pochopiteľné. Rovnaku informáciu mi o sebe dá žena, čo má zelené vlasy, človek, čo chodí celý v čiernom, človek s dredmi, dievča na skateboarde a ďalší a ďalší. Ťahať všade sexualitu svedčí najmä o tom, aký má k sexualite vzťah ten, čo ju vidí úplne všade.
@annm81
Ved ked premier statu vytahuje sexualitu Danka pri obhajobe jeho semaforovej buracky, ani sa necudujem, ze bezni ludia hladaju gayov aj v chladnicke.
Mne napriklad pripada nenormalny sposob akym komunikuje a co robi tato vladna koalicia, a nie to , ze Fero si nalakoval nechty alebo ze Jozo by chcel mat pravne osetreny vztah s frajerom.
Inak tato tema bola zalozena na vyvolanie diskusie a preto do nej uz nebudem reagovat, ale nedalo mi napisat ten uvodny prispevok, asi to uz vo mne vrie ;)
@carolynka akoze tema bola zalozena na vyvolanie diskusie aaaa? Wtf?
Ďakujem za reakcie milé mamičky na lakovanie nechtov u mužov, prajem pekný víkend.
Normalne - kazdy ma byt sam sebou... nerozumiem co riesite vobec?
@lilstar111 nemusite vsetkemu rozumiet
Nie, "naľakované" v poriadku nie je.
Nalakované nechty sú ok.
@babulkomale dobre.
@yelena159 mozu sa stat homosexualmi, samozrejme. Clovek je tvor ucenlivý.
Tu v Nemecku často vidim, aj napríklad horný sused nosí nalakovane nechty. Takže ide to smerom k normálke určite… no však čo… aspoň vidim, že som už stará a malo flexibilná otvorená hlava časom už, keď sa mi to zdá divne 😁

A neviem, ci sa este pamate na eru Depesakov.. kolki vasi znami nosili vtedy okrem kozenej bundy aj nalakovane nechty na cierno? Poznacilo ich to nejako? Alebo vas to poznacilo, ze ste to videli?
Btw, spytajte sa rodicov, kolki pocuvali v mladosti glam rock... ano, viem, moc sa tu zapadna hudba nedala pocuvat, ale obcas to slo a poznam par dnesnych sestdesiatnikov, ktori si ulietavali na takejto muzike. A nemam pocit, ze by ich to nejak negativne poznamenalo. Aha, ako vyzerali tie skupiny