Je toto bežné správanie v manželstve?

5. jún 2022

Ahojte , začala by som asi tym, že sa v manželstve cítim ako v práci, ktorú nezvladam, na ktorú nemám... A najradšej by som dala výpoveď.

Mám manžela, je to na pohľad sympatický chlap, nemal núdzu o záujem žien. Aj jeho bývale priateľky boli pekné inteligentné ženy. Do mňa bol zo začiatku vzťahu veľmi zamilovaný. Píšem to preto, aby som uviedla, že nie sme vo vzťahu, ,že sme si zostali. ( Možno to blbo vyzneje, ale poznám páry, ktoré to tak majú - ale zároveň pripúšťam, že sú možno spokojnejší ako my).

Máme dve deti... Manžel sa menil postupne ... Viem je to prirodzené,že časom sa vzťah zmení. Ale čo má trápi je, že už mi nevie dať najavo žiadnu pozitívnu emóciu. Jedine čo medzi nami funguje je swx

autor
5. jún 2022

Aj keď tiež sme.mali v určitom čase problémy komunikovať, ale toto sa zlepšuje. Nevidím to ako problém v našom vzťahu. Mám však skôr pocit, akoby ma mal len na ten sex.
Komunikuje len veľmi málo, rozprávam väčšinou iba ja. Keď hovorí on väčšinou iba kritizuje. Nikdy ma za nič nepochvali, nikdy nepríde domov s úsmevom, o objatí ani nehovorím... Keď niečo chce, ani ma neoslovi menom. Povie, podaj mi to prosím ťa, a ja nezareagujem, lebo su tam aj deti a nevenujem tomu pozornosť, keď ma neoslovi.. a on pocujeees, a ja zbystrim, či to hovori synovi, alebo mne... A už je podráždený. Na všetko je podráždený. Nemyslím,že ho niečo trápi, vyslovene niečo mimo nášho manželstva. Jedine čo vidim je že nemá vôbec ku mne prirodzenú uctu,rešpekt. Keď vidím sestrinho manžela, po 20 rokoch, stále vidieť, že ju má rád... Ja si ani nepamätám kedy sa na mňa môj manžel usmial...obviňujem aj sama seba, že je so mnou znudený, že neviem byť vo vzťahu tou manželkou, na ktorú sa teší.... Hovoriť o pocitoch, to vôbec nehrozí u neho... Aj keď sa snažím, vraj nech nerypem...

sissy27
5. jún 2022

Neviem či je to bežné, ale pre mňa by to akceptovateľné nebolo aj keby tak žili všetci ostatní…

060106
5. jún 2022

Ked sa tak sprava nemas pozozrenie ze ta podvadza? Radcej by som bola sama ako mat doma takeho chlapa.

iv007
5. jún 2022

Tazko sa to cita..Pred manzelstvom ste kolko spolu chodili ked si neregistrovala tuto jeho povahu? Takto by sa nemal spravat ani stary chlap po 50 rocnom manzelstve unaveny a vyhorety zo zivota a nie mlady muz.Skus mi otvorene do oci povedat ze ta zranuje a trapi jeho spravanie a ci s tym mieni cosi robit..

makova333
5. jún 2022

Ako vies, ze bol zamilovany na zaciatku? Ako sa to prejavovalo?

beata_k
5. jún 2022

Podla mna vyhorel. Nema nejake hobby, ktore ho tesi? Kde sa moze odreagovat?

barbora0308
5. jún 2022

Mrzi ma to, ale podla tohto tvojho popisu si osobne myslim, ze je s tebou uz iba zo zvyku. Urcite sa s nim ale porozpravaj a povedz mu o tvojich pocitoch, mozno partner iba spadol do stereotipie a ani si neuvedomuje svoje spravanie. Jednoznacne to s nim ale zacni riesit, kedze takto budes vedla neho iba nestastna.

lucka_ke
5. jún 2022

poznám takého jedného muža (bývalý mojej kamarátky), už je so štvrtou manželkou + niekoľko mileniek medzi manželstvami, on nedokáže žiť s jednou ženou, stále hľadá nové vzrušenie, zdá sa mi, že aj tvoj je podobný typ - večne nespokojný s tým čo má, potrebuje nové výzvy

retatka
5. jún 2022

Neľúbi ťa ,si mu ukradnutá ,maximálne mu poslúžiš ako matrac .Neviem ci si ochotná žiť naďalej takýto neštástný život ,no keď sa s ním nedá rozprávať a tvoje pocity sú mu ukradnuté ,jedine riešenie je s tým sa zmierit alebo rozchod .Nič iné sa tu radiť nedá .

danielahamar
5. jún 2022

za mna tiež to vidím na vyhorenie

nurielka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. jún 2022

@nurielka
@danielahamar
@retatka
@lucka_ke
@barbora0308
@beata_k
Odpoviem hromadne. Viem, že má ľúbil, podľa toho ako sa správal. Pomáhal mi, napríklad na VŠ, často sme robili projekty v podnikoch a každý jeden podnik na spoluprácu mi vybavil on. Bolo vidieť, že mi chce pomôcť, podporoval ma, chodil pre mňa autom k vlaku aby som nemusela ešte dvakrát prestupovat na bus., Objímal ma, mojkal...hovoril mi, že má ľúbi... Spolu sme 13 rokov, manželia sme 7 rokov.

Čo pre neho robím ja, no okrem toho, že sa starám o naše deti a domácnosť, tak sa snažím aspoň akceptovať jeho povahu, nie vždy mi to ide. Snažím sa s ním bežné komunikovať, a stále by som ho rada objala len tak, a zasmiala sa s ním, ale nejde mi to už... Lebo mám pocit že on o to nestojí... Musím však podotknúť, že miluje naše deti, zoberie ich von, a aj mi pomôže, umyje kúpeľňu, vyvesia bielizeň, bez slov, bez hundrania.. a myslí si aky je vlastne super... ale mimo toho je nervózny, nič nepovie, alebo už to počujem v jeho tóne hlasu... On sa nejde hádať, ale je proste nervózny, ako žena, ktorá nič nehovorí a muž sa opyta, Zlatko čo ti je. A nasrana žena odpovie NIČ. No to je celý môj manžel. Akoby mal krámy celý mesiac...
@makova333
@iv007

autor
5. jún 2022

@beata_k a hobby má a má na to času a času. Len mám pocit, že ja ho nebavim.

makova333
5. jún 2022

Autorka: A ako dlho toto zalubene odbobie trvalo? Kedy sa zacalo menit?

autor
5. jún 2022

@nurielka ešte k tomu, že či ho opravim pri tom oslovovani. Áno, poviem mu, že pokiaľ ma neoslovis menom, tak nezaregistrujem, ze hovoris ku mne... Ja som dokonca zistila, že nás dvojrocny syn ani nevedel, ako sa menom volám. Ako povedala som mu to, ale keďže moje meno často ani nepočuje, tak ho zabudol. A vtedy som si to vlastne uvedomila,že manžel ma nikdy neoslovuje. Ja ho nekritizujem, jedine ked uz mi dojde trpezlivosť, tak mu poviem, alebo napíšem nech sa nad sebou zamysli, že je nonstop nervózny, a že sa s ním nedá o ničom viesť konštruktívny rozhovor, alebo výmenu názorov, lebo hneď kričí buď ticho, povedal som buď ticho. Alebo keď nechcem aby nás počuli deti, tak mu to napíšem v msg a to ignoruje, alebo napíše neryp do mňa...

amanta5
5. jún 2022

"Aj keď tiež sme.mali v určitom čase problémy komunikovať, ale toto sa zlepšuje. "
Podľa toho čo píšeš, vy máte obrovské problémy komunikovať. Veď vy vlastne nekomunikujete.
Ja ti poradím len jedno: smer manželská poradňa. Kľudne najskôr choď aj sama. Možno i ty sa už niečo nového dozvieš.

V takýchto prípadoch je chyba na oboch stranách. Al ak spolu neviete komunikovať, tak na to asi nepríde, v čom to je. Tam pomôže tretia erudovaná osoba. Alebo skúste urobiť niečo preto, aby ste si spomenuli na začiatky vašej lásky....spoločný večer, kino...bez detí. Skúšaj viackrát, nenechaj sa odradiť prvým odmietnutím. Možno vám to pomôže v komunikácii 🙂

1234321
5. jún 2022

Opýtala si sa ho priamo v klude, čo sa stalo, že to je takto medzi vami? Alebo: ci sa mu niečo stalo? Či ma nejaký problém? Prečítala som si celu diskusiu ale nepríde mi to ako keby ťa nemal rad. Čo sa týka teba, venuješ sa mu? Nedávaš na prvé miesto syna? Myslím to, ci z tvojej strany je tam ta chcelost….

autor
5. jún 2022

@amanta5 no to máme obrovský problém komunikovať. Ja sa snažím to napraviť, zmeniť to, pripúšťam, že aj na mojej strane bola/je chyba, ale ja sa to snažím zmeniť. Vysvetliť si, čo jeden od druhého očakávame, čo potrebujeme. Ten sex, on bol vždy ten aktívnejší, ale.nie preto,že ja by som mala menšiu chuť na sex ako taký, ale mala som problém začať sex, keď on je takmer každý deň podráždený kvôli niečomu. Určite veci sme si vysvetlili, to bol ochotný, lebo sex je pre neho dôležitý. Keď chce večer sex, tak sa vie aj snažiť, no snažiť, chovať sa normálne a neodpovedat ako by som ho otravovala.. ale inak komunikácia 0 bodov ... Sama so sebou sa bavíme, argumenty žiadne ... Pritom by som potrebovala vidiet danú vec aj z jeho pohľadu. Aj ho k tomu vyzvem, v pokoji. Ale jeho odpoveď, na čo sa pýtaš, však ty máš vždy pravdu... (Irónia). Áno som ten najhorší chlap na svete. Ešte povedz, že ťa bijem. ( Nebije, ale zosmiešni moje problémy).

Jediná vec, ktorú mi je ochotný povedať, keď sa upokojí je, keby som ťa nelubil tak s tebou nie.som. ( keď mu poviem, že sa mi zdá, že je so mnou len kvôli deťom).
Rozmýšľala som už o psychologicke, alebo teda o tej poradni, len neviem kde tu na okoli je, musím zistiť.

autor
5. jún 2022

@1234321 ja sa ho aj pýtam čo mu je, z čoho je taký nervózny, ale podľa mňa je to aj taká povahova črtá, ktorú zo začiatku potláčal. Len tá nervozita a tá ufrflanost bola vyvážená tým, že vedel byť aj milý, dobrý... Hovorila som si, že nie každý musí mať stále dobrú náladu.
Určity čas sa mu snažila venovať, snazit sa, teda pokračovať v tom ako to bolo aj pred deťmi, ale časom som mala pocit, že len ja dávam. Po jednej hadke som si povedala, už ho ja neobjimem sama ,som zvedavá kedy to urobí prvý on. Záver: pokiaľ nechcel sex, tak nikdy... Nikdy ma neobjal len tak od určitého času... To som si vlastne uvedomila až som si povedala, že ja prvá už nebudem.. a tak sme sa prestali mojkat,. objímať.... (Opakujem, keď je zjavne,že ten sex nebude, napríklad počas dňa, keď sú pri nás deti).

babatkoo
5. jún 2022

Pises o mojom muzovi :( presne toto prezivam aj ja

petricka22
5. jún 2022

Jaj, zase super komentare typu aky je neverny a bal kufre…
No, keby si mu ukradnuta, tak sex nemate. Proste je to podla mna taky typ cloveka, co nevie a nechce hovorit o svojich pocitoch. Na zaciatku vztahu zvladol trocha romantiky, ale casom ho to prestalo bavit. Nemam pocit, ze by bol nejaky absolutne odmerany. Len je zrejme aj teochu viac prchky… tazko to zhodnotit, ked vas nepozname.
Precitaj si 5 jazykov lasky, mozno je jeho sposob prejavovania lasky prave dotykmi, sexom a pod. Su muzi, ktory sa skratka nevedia rozpravat. Je len na tebe, kolko si ochotna zniest, ci ti za to stoji… ale nemam pocit, ze by si ta nevazil, ze by sa k tebe nepekne spraval, len ze ti chyba romtika, rozhovor…

makova333
5. jún 2022

Autorka: Ja to skor vidim na narcisticke rysy, preto som sa pytala ako dlho mu trvalo to zamilovane obdobie.

1234321
5. jún 2022

Ah tak to mi je ľúto :(

andreatytler
6. jún 2022

Podla toho posledneho prispevku to teda neni velmi dobre medzi vami. Sabotuje kazdy pokus.
Ako radi @amanta5, isla by som na parovu terapiu, alebo do manzelskej poradne.

autor
6. jún 2022

@petricka22 ďakujem. 5 jazykov lásky mám prečítaných, môj jazyk je pozornosť, jeho pravdepodobne fyzicky dotyk, alebo služby, tak sa to tuším volá. Jeho obdobie zamilovanosti trvalo tak rok, ale pomáhal mi v podstate stále... Doteraz... Nehovorim,že by mi zniesol modré z neba, ale uvediem príklad... Raz som bola chorá, kaslala som niekoľko dní a hlavne večer a v noci. Nevyspana som bola, unavena... Jeden večer bolo už po polnoci a ja som stále nespala, lebo som kaslala a kaslala, napriek tomu že som mala nasadené ATB. Ja už zúfalá som pozerala na nete čo by mi pomohlo aspoň na chvíľu upokojiť ten kasel, a zrazu som vyčítala že bravčová masť... A tu sme nemali, ale jeho maminka áno. Tá býva 10 km od nás na dedine a on o pol jednej v noci išiel (autom) pre tu bravčovú masť. ( Som sa bála že jeho maminka infarkt dostane keď bude v noci počuť niekoho u nej doma, býva sama). No tým chcem povedať, že on je nervózny, uhundrany, lezie mi tým neskutočne na nervy, ale pritom si nemyslím že mu na mne vyslovene nezáleží... A toto je to, prečo sa neviem k tomu jednoznačne postaviť . Ja viem,že nie každý je zhovorčivý, ale on je často doslova nervózny. A priznám sa, že závidím niekedy ženám, čo majú doma usmiateho dobre naladeneho chlapa ... Aj keď ten môj, na verejnosti sa vie slušne správať, nie je taký že by chrlil zlu náladu všade naokolo... Dajte mi všetci pokoj ..... Inak ja keď mu takto prehovorim do duše, aj keď to nechce rozoberat, vidieť, že sa trocha snaží, ale po pár dňoch zase to isté... Zdá sa mi,že on prirodzene všetko vidí negatívne.. a mňa to ubíja...
@makova333

petricka22
6. jún 2022

Mozem ti napisat, ze mam nieco podobne doma. Mozno nie az takeho zamamranca, ale tiez nie je moc zdielny, co sa tyka pocitov a nejakych vaznejsich tem. Oslovenie? Nikdy, hoci som mu to hovorila viackrat a tento vikend u jeho rodicov, som si vsimla, ze jeho otec ma tak isto problem oslovit svoju zenu menom, proste to maju v rodine, v povahe.
Samozrejme, kazdy mame svoje nedostatky a nieked mi tiez pride luto, ze by som potrebovala veci inak, vacsi prejav lasky, trochu viac romantiky a tiez som si zvykla neriesit pri nom hluposti, lebo to zbytocne povedie k hadke. Ale aj napriek tomu si uvedomujem jeho kvality, tak ako aj ty. Je obetavy, ci uz k tebe, k detom. Dava ti lasku najavo svojim sposobom, starostlivostou o teba a o deti.
Jasne, ze takuto povahu nezvladne kazda zena, je tazke zit s nekonecnym hundrosom. Preto musis mat v sebe velku davku pochopenia a niektore z veci, co ta trapia hodit za hlavu a vnimat tie pozitivne. My mame vztah naozaj pekny, pretoze moj jazyk lasky su tiez dotyky a on mi ju takto prejavuje. A jeho jazyk su skutky sluzby. Cize naozaj sa pekne stara o domacnost, o deti. Obetuje sa pre rodinu.
Ja to mam s cim porovnat, mala som pred tym sice chlapa, ktory sa casto nevytocil, bol to optimista, ale nikdy sa pre mna neobetoval. Vzdy mal sam seba na prvom mieste. Nebol to zly muz, ale svojim sposobom to bolo strasne sebecke. Citala som sa v tazkych chvilach sama… takze je na tebe, na com ti najviac zalezi a ktore veci su pre teba dolezite a co dokazes hadzat za hlavu. Ale nikto dokonaly neexistuje.
Tak vela stastia pri rozhodovani🙂

autor
6. jún 2022

@petricka22 ďakujem za tvoj názor. 🙂 Tvoj manžel ma šťastie, že ta ma.

Ešte ma inak zaujalo to oslovenie... Že ktovie prečo majú problém tí chlapi osloviť manželku menom. Ja tomu nerozumiem. Že čo je vlastne za tým...🤔

petricka22
6. jún 2022

Odkazem mu 😀
A tento problem s oslovenim ma vela ludi… mne napr. tiez par rokov trvalo, kym som sa naucila oslovovat svokru… ale cim som starsia, tym menej mam s niecim problem😀