Keď viera ovplyvní vzťah

28. feb 2023

Ahojte, chcem sa opytat ci je tu niekto kto mal podobny problem a ako to dopadlo….S manzelom sme mali krasny vztah, zo zaciatku som az nechapala ze je to vobec mozne ze som niekoho takeho nasla, bol pozorny, hocikedy ma prekvapil, ked sme boli daleko od seba prisiel zamnou bez toho aby sme to planovali a prekvapil ma, pocuval moje nazory, dal na mna, bedeli sme sa hodiny rozpravat. Po svadbe sme riesili dom a prerabanie a postupne sa zacal zvlastne spravat a zistila som ze mi zatajil veci, zobral pozicku bez mojho vedomia, zacal menit nazory z nicoho nic ochladol. Obaja sme boli veriaci krestania aj ked ja som to brala vzdy vaznejsie ako on. Asi rok a pol po svadbe prisiel s tym ze bol cely zivot oklamany a ze sa mu konecne otvorili oci a podobne ze nasiel tu “PRAVU” vieru a zacal byt velmi kriticky voci vsetkym ostatnym co su toez krestania. Prestal chodit do zboru kde sme chodili, mne zacal zakazovat veci, zacal byt velmi kontrolovacny dokonca voci mojik rodicom totalne ochladol co mal s nimi siper vztah. Ja mam pocit ze ho nepoznam, je z neho uplne iny clovek. Moje nazory neberie a ked nieco vidim inak ako on co sa tyka aj nasho manzelstva veci v nom a podobne tak namna vyberie ze JA Som ZENA a zena sa ma podla biblie podriadit a muz je ten co rozhoduje o penaizoch, byvani, buducnosti a podobne…Ja sa citim momentalne ako nesvojpravna a neviem co dalej…mame male dieta, a ja vnutri si neviem predstavit takto prezit zvysok svojho zivota…na jednej strasne mi chyba ten muz ktorym bol a nechcem znicit nasu rodinu a manzelstvo no na druhej strane ma to vnutorne zoziera a noc nie je ako predtym, je mi cudzi, dokonca s nim uz ano netuzim mat ziadnu intimitu….Myslite si ze je chyba vo mne a naozaj sa mu mam podriadit vo vsetkom?

summer23456
28. feb 2023

K akej viere teraz patrí?

summer23456
28. feb 2023

K akej viere teraz patrí?

autor
28. feb 2023

@summer23456 tvrdi ze teraz je pravy krastan a ze to co verim ja a ostatni v nasom okruhu ze je falosne krestanstvo….

viestta
28. feb 2023

Nedal sa k Svedkom Jehovovym? Pretoze to co pises hovori presne o tom. Len oni maju tu pravu vieru. Obavam sa, ze bude to len horsie ako uz je.

summer23456
28. feb 2023

@viestta presne to som myslela, či nepatrí k nim. Ja mám kolegyňu od SJ a presne toto, ona je podriadená mužovi, preto mi to hneď napadlo. Ale oni sú celá rodina, takže jej to príde normálne ho obskakovať,mne je až zle z toho ako ho ospevuje

autor
28. feb 2023

@viestta nie lebo aj na nich hovori ze su mimo, jeho viera je zevraj prave krestanstvo podla biblie a ze on nikde nechodi len sa drzi biblie a boha a ze nepotrebuje chodit do ziadneho spolocenstva

summer23456
28. feb 2023

Tak ja neviem kam teda patri a žiaľ neviem ti ani poradiť. No myslím si, že ak sa mu neotvoria oči, bude sa to zhoršovať. Byť tebou rozmýšľam nad zadnými vratkami, nejaké peniaze si dať bokom apod.

viestta
28. feb 2023

Tak vela stastia. S clovekom, ktory by mi mal diktovat vsetko co mam robit by som ja neostavala.

martinellacka
28. feb 2023

Mne toto pride strasne chore a tiez mi to z tohto tvojho prispevku pride tak, ze sa dal k nejakej sekte alebo co. Moj prvy chlapec bol dost pobozny, vlastne pochadzal z takej rodiny, takze velmi nemal na vyber, chodili sme spolu kazdy den do kostola, na spovede, ale to je tak vsetko, raz by sa pokusil mi nieco diktovat. Chapem, ze je to ina situacia, toto je tvoj manzel, ale aj tak. Nenechaj si to, ak s tym nesuhlasis, lebo toto mi normalne teda nepride.

kvetinka75
28. feb 2023

podľa mňa je vnejakej sekte, kde mu vymývajú mozog. Alebo pod vplyvom niekoho zo sekty. Zisti viac a skús sa ho odtrhnúť od nich.

tyrkysova_kobyla
28. feb 2023

Nie je baptista? Oni tusim take tvrdia, ze su prava viera podla biblie

autor
28. feb 2023

Ja som aj nasla jednu interetovu stranku ktora ma presne tieto veci a jeho nazory, to viem ze odtial to pobral lenze ked som ho s tym konfrontovala tak on tvrdi ze mu to ziavil aj sam boh ked hladal….ma kontakt aj s tym clovekom, proste ked sme sa o tom aj bavili vela krat tak to len skoncilo hadkou a rozlisnymi nazormi lebo ja som vzdy ta co je nepokorna a niesom zena ako by mala byt dpodla biblie…a nakoniec vzdy este doda ze On mi chce len dobre, a este takym stylom ze ty si myslis ze ja ti chcem zle? ze on mi to hovori lebo mu namne zalezi atd…

januska12323
28. feb 2023

Zober to ako fakt a zariad sa tak aby si bola spokojná. Je jedno čomu verí, tebe to nevyhovuje.

jan510
28. feb 2023

Psychicke ochorenie lekar vylucil?

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2023

Bud sa dal k nejakej sekte, alebo mu preskocilo, takto sa normalny clovek nesprava. Zacala by som sa pripravovat na to, aby som mohla s detmi zit aj bez neho.

temperity
28. feb 2023

Okamzite ukoncit BSM (kludne aj bez rozvodu), aby nahodou spolocny majetok neprehajdakal. Ak si veriaca, odporucam korunku a pompejsku novenu. Velmi ucinne.

mable123
28. feb 2023

Je super veriť ale nie veľmi, lebo to škodí. Jednoducho sa pretvaroval, aby Ťa dostal. S takými názormi môže rátať kdesi v Palestíne. Poznám viacero ľudí veľmi katolíckych založených, kt. to jedného dňa hrablo v hlave a tak silno veriaci chcel rozkazovať manželke, deťom aj jej rodičom a jeho názory nemali s katolíctvom nič spoločné. Silno veriaci ľudia majú 5 a viac detí, čo je super, ale mali by sa o ne vedieť aj postarať finančne a emočne a neobťažovať všetkých naokolo a celú rodinu zaťažovať a čakať, že všetko podedia, lebo nemajú. To v dnešnej dobe nikoho nezaujíma a keď žena nerobí 20 rokov to je jej problém 🙂. Veď predsa každý normálny človek má veľa práce doma, u rodičov, nákupy, deti, návštevy a nemá čas vyspevovať v kostole. Na to sú mladí ľudia kt. to majú ako záľubu počas pár rokov.

dota6
28. feb 2023

Nejaká sekta? Nechal sa zmanipulovať nejakým bludárom. Asi by som sa aj pripravila na život bez neho. On je tiež chudák, možno má nejaké psychické problémy, to nevieme. Ale ty tiež nemôžeš takto fungovať, rozhodovať máte ako manželia- partneri spolu :D a nie že muž rozhoduje. A iste to nie je terno ani na tvoju psychiku a prežívanie. To mu nevadí, že ako muž a manžel dosiahol iba to, že si nešťastná? To takto chce fungovať? Robiť druhému peklo zo života je v súlade s jeho vierou? Asi by som ho postavila pred tieto otázky. A ak mu je prednejšia jeho viera, tak nech si žije sám svoje bludy.

krsamkova
28. feb 2023

No ťažká to skúška v manželstve. Najviac ti pomôže úplne odovzdať túto situáciu do rúk Bohu, mne sa to osvedčilo, keď sme s manželom mali iné postoje do života a to co prežívaš ty je ešte vážnejšie. Treba sa pokoriť hlavne Bohu, ten ti už bude hovoriť ako postupovať. Nevzdavať sa, držím ti palce.

dadis
28. feb 2023

Ja to tipujem na psychicke ochorenie. Neliecil sa niekedy?

karolinakr
28. feb 2023

@mable123 🤣👍

komplikovana
28. feb 2023

Prosim ta, kde si citala, ze sa mas podriadit? Ani v biblii sa o tom nepise. V manzelstve ste dve rovnopravne osoby. Nikto nie je menej a nikto nie je viac. Pravy krestan sa nebude povysovat nad druhymi. Ze mu veris take bludy. Tiez sa priklanam k nazorom, ze ide bud o sektu, alebo psycho chorobu. Ak chce prevziat absolutnu kontrolu nad finaciami, davala by som velky pozor na to.

moonlight1210
28. feb 2023

Tak moze za tym byt dusevna porucha. Velikasstvo je jedna z veci, co sa prejavia pri niektorych. Teda zdoraznovanie seba, svojich prav, svojho postavenia, videnia seba sameho ako najdolezitejsej, az vynimocnej osoby, absolutna dovera vo svoju neomylnost (iba ja vidim skutocnu pravdu, iba ja najlepsie viem,...), atd.

Alebo sa dal k sekte.

Uprimne, pomoct mu mozes kusit, ale najprv musis ochranit seba a deti.
Iba ked budes od neho mat odstup, tak neupadnes do bludneho kruhu zabomysieho dokazovania, presviedcania a vysvetlovania, pitvania detailov. Budes mat moznost sa vzdy spamatat, nadychnut a nabrat dalsie sily.

Lenze to znamena, ci sa ti to paci, ci nie rozvod a rozdelenie majetku, nez sa vyberie niekam na put za jasom jedineho svetla (alebo ako to povedat) a zanecha ti dlhy take, ze ich s detmi a vnucatami nepoplatite (lebo zafinancoval nejaku sektu). A co zarobis, z toho dozivotne budes davat 2/3 na splatky jeho svatych vizii.
Alebo ta on odreze od vsetkeho, co sa da a nastoli ti patriarchat. Budes sa potom s tazkostami dostavat z jeho podrucia.

bloger
28. feb 2023

Trošku to má poprehadzované. Možno sa zaplietok s nejakou sektou. Ženy, podriaďujte sa mužom, ako sa sluší v Pánovi! Muži, milujte manželky a nebuďte voči nim nevrlí! SSV: Sväté Písmo - katolícky preklad. Tato sa to tam píše. Neznamená to, že žena je niečo menej.

ivangeline
28. feb 2023

Ked bude milovat svoju zenu ako Jezis cirkev,potom sa podriaduj. ;)

majulino
28. feb 2023

Napíš mi SS, nechcem takto verejne rozoberať. Netýka sa ma to bytostne ale mojej krstnej

estrella5
28. feb 2023

Ja osobne by som toto riešila radikálne. Tu podľa mňa nepomôže rozprávanie a dohováranie... Napísala by som mu dlhý list, kde by som milo a s láskou, ale zároveň rozhodne napísala ako sa veci majú. A že takto žiť nebudeš lebo to a to. A že ak bude ochotný postaviť sa za vaše manželstvo, si tu preňho a môžete to spoločne riešiť (či už by sa jednalo o psych.poruchu alebo sektu alebo čokoľvek). Proste všetko dať na papier, nech má možnosť si to aj viackrát prečítať..... A zbalila by som sa aj s dieťaťom a odišla.. K rodičom, ku kamarátke, niekam... Toto je za mňa buď alebo. Buď sa uvedomí alebo dovi dopo.

dianka555
28. feb 2023

Sekty sú nebezpečná vec. Nenápadne ťa oslovia na ulici, strčia ti knihu o ich viere, plus ich príbeh ako sa dostali do konkrétneho spoločenstva. Mňa tiež oslovili v parku, vo vlaku , na ulici. Mám asi 4 knihy: Kniha Mormonova, knihu z kresťanského
spoločenstva Milosť, časopisy od Jehovistov atď. Keď sa mi chce tak ich počúvam a porozprávam sa s nimi. Všímam si ako sa správajú, proste sú ovplyvnený a stoja si za svojim, no lebo tomu veria. Nehľadám sa s nimi. Každý z nás sa dá ovplyvniť len záleží na koho natrafíme. Ty a tvoj manžel máte smolu. Dokážu tak ľudí zmanipulovať že prerušia kontakt s rodinou. Mohol na nich natrafiť aj v práci.

janinah
28. feb 2023

Pátraj aj neférovým spôsobom kde sa vlastne pridal a porád sa s kňazom.maju skúsenosti.

kubo654
28. feb 2023

Autorka, mozes prosim ta napisat stranku ktoru si nasla? z ktorej prebral tieto nazori?