Kríza v manželstve. Ako zvládnuť intímne problémy?
Ahojte, pisem anonymne, lebo sa bojim takto pod nickom opisat to, co zazivam. S manzelom sme spolu cca 14 rokov. Mame 1 dieta 7 rocne. A teraz k problemu veci: neviem sa pred manzelom pretvarovat, ze je vsetko Ok. Mame dlhsie problemy v oblasti sexualneho zivota- staram sa o dieta, vecer som uz grogy, nevladzem, nemam chut. On sa potom zduje, tvrdi, ze noo, zase nic nie je, kolko ludi to robi denne, ze sa mu nevenujem, ze robi pre mna vsetko a ja nic, ze sex nula bodiv. Nuti ma aj do praktik, ktore mne samej su neprijemne a nemam z nich potesenie. Som uplne paralyzovana v tom vztahu, nevladzem ho ani pobozkat.proste taketo citove ide na mna. Ja si to potom vycitam. Nazorovo sme podla mna v poriadku, milenku nema, milenca ja nemam. Problem je, ze ja som voci nemu strasne odtazita, v bezne banality mi vadia aj...stale ma argumentacne prevysi..necitm sa tak dobre.
Máteniektora podobne?
@enmery lenze ja nemozem mu povedat, ze to neurobim. Vtedy nastava skor vycitky typu: nevenujem sa mu v posteli, malo sa mu venujem, az mam pocit, ze je tym sexim posadnuty, ze sex denne je normalny
@anonym_autor Tvoj partner nie je normálny. Ale to povedome vies aj ty, aj to, ze sex je len len zrkadlom vášho vzťahu.
@lindusss2016 ja som uverila, ze ja som zla...ze chyba je vo mne, v mojom spravani, zivote...az pokym mi minuly tyzde kolega v praci nespravil kavu a nepriniesol mi ju a milo mi nieco povedal. Ja viem, asi to povie aj inej kolegyni, ale.ten pocit, ze som.ako handra a tu cudzi clovek co ma nepozna, len sa modlim, aby na mne nebolo znat, co mam doma a ako sa trapim
@anonym_autor takže je to presne tak, ako som predpokladala. Vás problém je inde a ty si unavená, nie z tej starostlivosti o dieťa a domácnosť, ale z toho ustavične ho predstieranie, ako je všetko v poriadku, a pritom vnútri vieš, že to takto nemá byť. Sucitim s tebou ❤️
@anonym_autor robim ti pre dieta, hrozne nanom lipne, ked nie je doma ocko,place, stale je na ihlach kedy pride...o mamu sa nezaujima ( ako nase dieta)
@anonym_autor Dieťa je ako na ihlice nie z lásky, dava si tu za vinu a chce doma pohodu a preto si mysli, ze ak otec príde, poteší ho, bude doma pohoda.
Musela ta to stat veľmi silné sem vôbec napísať, to už same o sebe znamená, aká si silná.
0800 212 212 bezplatná linka, zavolaj tam napr v práci. Je dobré, že si sa konečne rozhodla hovoriť, aspoň tu. A veľmi ma mrzí tie prve reakcie, keďže len málo ľudí vie čítať volanie o pomoc medzi riadkami. Kvôli deťom sa neodchádza, kvôli deťom sa práveže odchádza od násilníka.
@enmery on ma ale nebije...len psychicky ma tak depta, ale nie som si ista, ci ja nerobim chybu niekde, nechcem ho ohovarat, dnes mi napriklad pobedal, ze v praci zarobi menej, znizi si uvazok, bude tak isto v robote ale za nizsi plat, ale...je mu to jedno, lebo zarobim...istu dobu mi vycital peniaze v domacnosti
@enmery on ma ale nebije...len psychicky ma tak depta, ale nie som si ista, ci ja nerobim chybu niekde, nechcem ho ohovarat, dnes mi napriklad pobedal, ze v praci zarobi menej, znizi si uvazok, bude tak isto v robote ale za nizsi plat, ale...je mu to jedno, lebo zarobim...istu dobu mi vycital peniaze v domacnosti
@anonym_autor Násilie nie je len o fyzickom akte. Fyzicky akt je často už len vyvrcholením dlhodobého psychického násilia.
@anonym_autor Násilie nie je len o fyzickom akte. Fyzicky akt je často už len vyvrcholením dlhodobého psychického násilia.
@enmery doslo mi to v tej praci s tym kolegom... milo a s uctou mi nieco povedal...ja som sa skoro rozplakala, uplne akoby ma niekto pohladkal
@anonym_autor Dieťa je ako na ihlice nie z lásky, dava si tu za vinu a chce doma pohodu a preto si mysli, ze ak otec príde, poteší ho, bude doma pohoda.
Musela ta to stat veľmi silné sem vôbec napísať, to už same o sebe znamená, aká si silná.
@enmery dieya na nom doslova lipne ked nie je doma place som zufala cokolvek urobit radsej budem trpiet ja, ako dieta. On sa k nemu sprava milo, ale to je par minut, pokym nejde spat, si ju tak namota
Ostávať kvôli dieťaťu je len výhovorka, ktorou sama sebe obhajuješ, že to ešte trpíš. Ja som mala doma to isté, urobiť niečo, to vôbec, na to bol vždy unavený, venovať sa mne alebo deťom, nebodaj som s niečím potrebovala pomôcť, to ani náhodou a rýchlo zadelil práce na ženské a mužské: žena sa stará o deti, domácnosť, nakupuje, vari, perie, upratuje a muž, keď sa niečo pokazí, to opraví 😂 ale nakoniec ešte aj tie opravy som si musela realizovať sama, ale pýtať každý večer sex, na to mal sily vždy dosť a keď som nereagovala, tak boli scény, pri ktorých neváhal zobudiť ešte aj deti, lebo on nedostal, čo chcel. A na vine som bola, ako inak, ja. Lebo ja som frigidna žena, čo si neplní manželské povinnosti. Ale mne bol už hnusný každý jeho dotyk, lebo som v tom absolútne necítila nehu.
@anonym_autor toto som nepochopila celkom. Bude tak isto v robote, ale za nižší plat? To ako? Skrátiť úväzok znamená, že tam bude tráviť aj menej času. Inak nechápem, kto normálny by pristúpil na takéto podmienky. Veď keď niekde robím už nejakú dobu, tak naopak sa snažím v práci postúpiť a mať aj lepši plat. Toto nejak nedávam, ale vyzerá to len na ďalšiu manipuláciu z jeho strany.
@enmery dieya na nom doslova lipne ked nie je doma place som zufala cokolvek urobit radsej budem trpiet ja, ako dieta. On sa k nemu sprava milo, ale to je par minut, pokym nejde spat, si ju tak namota
@anonym_autor Dieťa ho nemiluje, buduje sa uňho vztahova vyhybava väzba a iba zrkadli teba...pozri si príbehy žien, ktoré odišli od takého muža, je ich plný spotify, youtube, zavolaj na to číslo, ktoré som ti sem dala dozvieš sa jednu vec-praveze kvôli deťom sa z takého zlého vzťahu odchádza. Inak malú odsudzujete na život, veľmi smutný s psychickým násilníkom, akého máš ty. Vieš si predstaviť, že tvoja dcéra raz bude v sexe nútená do veci, ktoré nechce a muž si ich aj tak vezme? Aj keď si myslíš, ze ona vašu dynamiku vzťahu nevnima-oooo vníma a dokonca viac ako ty.
Ostávať kvôli dieťaťu je len výhovorka, ktorou sama sebe obhajuješ, že to ešte trpíš. Ja som mala doma to isté, urobiť niečo, to vôbec, na to bol vždy unavený, venovať sa mne alebo deťom, nebodaj som s niečím potrebovala pomôcť, to ani náhodou a rýchlo zadelil práce na ženské a mužské: žena sa stará o deti, domácnosť, nakupuje, vari, perie, upratuje a muž, keď sa niečo pokazí, to opraví 😂 ale nakoniec ešte aj tie opravy som si musela realizovať sama, ale pýtať každý večer sex, na to mal sily vždy dosť a keď som nereagovala, tak boli scény, pri ktorých neváhal zobudiť ešte aj deti, lebo on nedostal, čo chcel. A na vine som bola, ako inak, ja. Lebo ja som frigidna žena, čo si neplní manželské povinnosti. Ale mne bol už hnusný každý jeho dotyk, lebo som v tom absolútne necítila nehu.
@lindusss2016 moc mi je to povedomé...ked nemá sex robí scény. Resp. Vzdy za vsetko som ja ta zlá, až sa hanbím písať
kolko krat mate sex pocas tyzdna? Ake praktiky vyzaduje? Ja som bola znicena z roboty, zdravotne problemy, ale premohla som sa na kazdy treti den a aj tak isiel za sexom cez internet, na to pozor, chlapa prestane bavit sa doprosovat
@anonym_autor toto som nepochopila celkom. Bude tak isto v robote, ale za nižší plat? To ako? Skrátiť úväzok znamená, že tam bude tráviť aj menej času. Inak nechápem, kto normálny by pristúpil na takéto podmienky. Veď keď niekde robím už nejakú dobu, tak naopak sa snažím v práci postúpiť a mať aj lepši plat. Toto nejak nedávam, ale vyzerá to len na ďalšiu manipuláciu z jeho strany.
@lindusss2016 Jasné, že manipuluje a klame.
@lindusss2016 ver tomu, že on schopný toho je...nevie si zadeliť čas, tým pádom robi dlho, prokrastinuje...dnes mi vravel, ze znizi si uvazok a ja mu vravim uz so strachom: ze ano, ale peniaze ake potom budeš mať a on, ze zarabas ty dost..toto je jeho odpoved
Neprekaza Ti, ze Tvoja 7 rocna dcera toto doma sleduje? Ako sa Tvoj muz ku Tebe ako k manzelke sprava? Ze si za vsetko zla? A bohvieake podrobnosti, ktore sa hanbis pisat?
Najde si rovnakeho chlapa. Bude to pokladat za prirodzene, ze takto sa zije a takto to proste je.
@lindusss2016 moc mi je to povedomé...ked nemá sex robí scény. Resp. Vzdy za vsetko som ja ta zlá, až sa hanbím písať
@anonym_autor no to je na tom najhoršie, že človek nakoniec ma pochybnosti sám o sebe a uverí, že robí chyby. Mrzí ma, čo prežívas. Toto si vyžaduje veľa síl, ale na konci tunela je svetlo. Nedovol nikomu takto s tebou zachádzať, dcéra to vidí a raz bude mať vzťah aj ona, nenechaj ju myslieť si, že takto je to v poriadku
Neprekaza Ti, ze Tvoja 7 rocna dcera toto doma sleduje? Ako sa Tvoj muz ku Tebe ako k manzelke sprava? Ze si za vsetko zla? A bohvieake podrobnosti, ktore sa hanbis pisat?
Najde si rovnakeho chlapa. Bude to pokladat za prirodzene, ze takto sa zije a takto to proste je.
@anonym_5355b7 zijeme samé, on príde až vecer, o 18.30 dovtedy je klud.
@lindusss2016 ver tomu, že on schopný toho je...nevie si zadeliť čas, tým pádom robi dlho, prokrastinuje...dnes mi vravel, ze znizi si uvazok a ja mu vravim uz so strachom: ze ano, ale peniaze ake potom budeš mať a on, ze zarabas ty dost..toto je jeho odpoved
@anonym_autor no ak ty dosť zarába a on je debil, tak potom mám pre teba skvelú správu: ty ho nepotrebuješ! Aj tak si zvyknutá byt s malou celý deň sama, tak čo by sa zmenilo? Že by si každý večer nedostávala výčitky a scény kvôli sexu?
@anonym_autor no to je na tom najhoršie, že človek nakoniec ma pochybnosti sám o sebe a uverí, že robí chyby. Mrzí ma, čo prežívas. Toto si vyžaduje veľa síl, ale na konci tunela je svetlo. Nedovol nikomu takto s tebou zachádzať, dcéra to vidí a raz bude mať vzťah aj ona, nenechaj ju myslieť si, že takto je to v poriadku
@lindusss2016 moji rodicia to vedia...teda vidia to... otec mi priamo v lete naznacil, ze lepsie ofist a to nevedia toto o tom sexa, vidia ine veci...v lete som od neho utekala s malou v naruci k rodicom co ma otrepal o stenu v kupelke v noci. Pred jeho rodinou som bola hysterka...hanbim sa velmi toto vobec rozoberat
@anonym_autor no ak ty dosť zarába a on je debil, tak potom mám pre teba skvelú správu: ty ho nepotrebuješ! Aj tak si zvyknutá byt s malou celý deň sama, tak čo by sa zmenilo? Že by si každý večer nedostávala výčitky a scény kvôli sexu?
@lindusss2016 mam cca 2200 eur v cistom, asi by sme prezili obe z mojho platu, mam narocnu pracu, ale peniazky su, praca stabilna
@lindusss2016 moji rodicia to vedia...teda vidia to... otec mi priamo v lete naznacil, ze lepsie ofist a to nevedia toto o tom sexa, vidia ine veci...v lete som od neho utekala s malou v naruci k rodicom co ma otrepal o stenu v kupelke v noci. Pred jeho rodinou som bola hysterka...hanbim sa velmi toto vobec rozoberat
@anonym_autor tak vidíš a potom, že ťa nebije. Dievča zlaté, odíď skôr, než sa niečo stane. Poznám tu hanbu úplne presne. Toto isté som zažívala. Je mi ťa naozaj ľúto, to sú strašné veci a never tomu, že si to zaslúžiš, lebo toto si nezaslúži nikto.
@lindusss2016 mam cca 2200 eur v cistom, asi by sme prezili obe z mojho platu, mam narocnu pracu, ale peniazky su, praca stabilna
@anonym_autor ja som od neho odišla s nestabilným príjmom živnostníka, ktorý činil do 1000€ mesačne! A dali sme to, mali sme finančne náročný rok, ale uľavilo sa mi na duši neskutočne. S tvojim platom neváhaj a ber nohy na plecia. Začínam mať tušenie, že sa u vás dejú aj kadejaké horšie veci.
@anonym_autor Tvoj pocit hanby je úplne prirodzený. Tak sa cítia všetky ženy, pretože si to dávajú za vinu a ze je to ich zlyhanie. To tak nie je. Máš rodina, ktorá ti pomôže podľa všetkého, zarábaš pekne....on je len jedna rakovinové bunka, ktoru treba odstrihnut, kým nezozerie všetko. Otcom bude aj po tvojom odchode. Ale ver tomu, že nebude. On si dieťa urobil presne pre toto-aby si svoju obeť pripútal.
Otrepal Ta o stenu v kupelke. A Ty riesis to, ze chce viac sexu... Prepac ale spamataj sa cim skor, nielen kvoli sebe, ale najma kvoli dcere. Mozno to vyznie kruto ale sorry, otvor oci a zacni riesit, lebo toto Tvoje vyplakavanie a nepriznavanie si situacie a riesenia je uplne nanic.
kolko krat mate sex pocas tyzdna? Ake praktiky vyzaduje? Ja som bola znicena z roboty, zdravotne problemy, ale premohla som sa na kazdy treti den a aj tak isiel za sexom cez internet, na to pozor, chlapa prestane bavit sa doprosovat
@anonym_ab9849 Zase koment mimo, muz tu tyranizuje zenu a ty len tak splechneš bez prečítanie aspoň autorkinych odpovedí.
@anonym_ab9849 Zase koment mimo, muz tu tyranizuje zenu a ty len tak splechneš bez prečítanie aspoň autorkinych odpovedí.
@enmery clovek ocakava, ze v predmete bude popisana situacia, tam to skor vyzeralo, ze ho len odmieta, samozrejme ak ide o fyzicke nasilie nie je o com, to sa neodpusta ani netoleruje
@anonym_autor no za mna je neprijateľné aby ta muz nútil do praktik, ktore su ti neni prijemne. To potom nech si tu milenku radsej najde. Dalsia vec, ak ma HO Akoze je doma spúšť?! Opat tvrdím, nech si radsej najde inu zenu. No naco ti je taky chlap. Ani pomoc ani pekny sex ani pusu mu nechces dat. 🙈🙈🙈
@anonym_autor no za mna je neprijateľné aby ta muz nútil do praktik, ktore su ti neni prijemne. To potom nech si tu milenku radsej najde. Dalsia vec, ak ma HO Akoze je doma spúšť?! Opat tvrdím, nech si radsej najde inu zenu. No naco ti je taky chlap. Ani pomoc ani pekny sex ani pusu mu nechces dat. 🙈🙈🙈
@betulinka1 Vám asi nedochádza, že autorka toho zažíva oveľa viac. Bojí sa od neho odisť, okrem psychického depatia ju atakuje aj fyzicky, tipujem, že aj ponižovanie, ako je bez neho nič a vezme jej dcéru. Autorka reálne nechápe, že nič z toho nie je pravda, to on potrebuje ju.
Inak autorka, obdivujem tvojho otca, že keď si po orieskaní hlavy v kúpeľni kvôli odmietaniu sexu a jeho praktík prišla domov, že ho nešiel zabiť. Môj oco by na to povedal, že takého hajzla si s radosťou odsedi v base. To by som mu zase síce nedovolila ja, ale naisto viem, že z domu by ma už k nemu nepustili a bolo by to poslednýkrát čo má videl, okrem rozvodu.
@anonym_autor tvoj problém je tvoj sebecký muž. Žila som s takým, tehotná na rizikovom, krvácanie a on mi vyčítal že som s ním nespala, našiel si milenku.

@anonym_autor Neurobila si nič zlé. Nie si ani handra. Nikto si nezaslúži takéto správanie. Zazivaš násilie vo vzťahu, ponižovanie. Nútiť zenu do sexuálnych praktych, s ktorými nesúhlasí, je znásilnenie.
@enmery lenze ja nemozem mu povedat, ze to neurobim. Vtedy nastava skor vycitky typu: nevenujem sa mu v posteli, malo sa mu venujem, az mam pocit, ze je tym sexim posadnuty, ze sex denne je normalny