icon

Kto mal prvý sex až po svadbe?

18. aug 2023

Je tu niekto kto mal prvý sex až po svadbe? “Oplatilo” sa čakať? Popr čakali by ste?

mandzula
21. aug 2023

@fantaghiro21 riešim situácie, ktoré môžu nastať, a pýtam sa žien, ktoré sú ochotné odpovedať mi k veci, čo ty evidentne nie si, tak, prosím, nechaj priestor ostatným.

zltalienka
21. aug 2023

@jj298 dnes o 8:45 si napísala toto: "Tak isto tu mozno vidiet narazky aj z vasej strany (ked sa tu uz delime) ze sex pred svadbou sa automaticky spaja s promiskuitou, nulovymi zasadami a hodnotami a povrchnymi pudmi.
Ale je zbytocne riesit inych diskutujucich."
Na čo som reagovala, že Ty si tu prvá napísala, že chlapi nevydržia mať jednu partnerku, lebo sú zvedaví. To je promiskuita, či nie? Zvedavosť nie je dôvod na sex. Sex je predsa intímna vec. Ty by si povedala svojej dcére, ak nejakú máš, (ja mám hoci len maličkú), že nech má s chlapcami sex, lebo oni sú zvedaví? To stačí ako dôvod na sex?

Teda Ty sama si napísala ako prvá že chlapi sú od prírody promiskuitny.

Potom sa veľmi podobne vyjadrila la_dolce_vita, že je pre chlapcov "až nezdravé" dlho čakať na sex...to teraz máme 16-17 ročným chlapcom zháňať prostitútky alebo núkať vlastné dcéry, aby oni mali "zdravý" život? No to určite nie!
Čo sme my ženy nafukovacie anče, lebo oni sa nevedia ovládať a sú zvedaví? Zvedavosť a neschopnosť zvládať vlastné pudy nie je dôvod na sex.
Moja skúsenosť je, že sú aj ženy a aj muži, ktorí sú promiskuitný. Ale nie všetci. Treba dobre hľadať.

Až bude moja dcéra väčšia, tak jej poviem, aby si dávala pozor na chlapcov, lebo je dosť takých, ktorých len očarila jej vonkajšia krása a sú len zvedaví, čo má pod oblečením. A že sú schopní kvôli tomu jej porozprávať všelijaké "rozprávky". Že sú aj takí, ktorí sa nevedia ovládať a keď s nimi ostane sama, tak sú schopní použiť svoju silu aby dosiahli čo chcú (sex). Že sex je úžasný, ale potrebuje k tomu partnera, ktorý ju bude bezpodmienečne milovať a bude myslieť na jej dobro a jej spokojnosť a nie na seba. Že chlapa robia chlapom skutky a nie reči. Že to že jej hovorí, že ju miluje vôbec nemusí znamenať, že to je pravda.
Ja chápem že niektorí mladí ľudia v puberte so zmýšľaním "ja som dosť múdry a sebavedomý" "ja viem všetko najlepšie, ja sa nepotrebujem riadiť skúsenosťami iných" sa potrebujú naučiť na vlastných chybách. Je to ich rozhodnutie. Možno bude počúvať starších a skúsenejších, tak ako som robila ja. Mne sa to oplatilo.

dada153
21. aug 2023

Ja som mala prvy po 18ke 🙂

dada153
21. aug 2023

Ale je pekne cakat az do svadby. Udrzuje to čaro pri zalubencoch

yoxinka
21. aug 2023

@mandzula
Ok, ja ti odpíšem. Áno, bozkávali sme sa pred svadbou, aj sme sa pritúlili v posteli, aj vzrušení sme boli, takže som vedela, že chlap nie je impotent, veľkosť sa zdala byť tiež OK. A nás sa napríklad kňaz pred svadbou normálne opýtal, či sme skúšali, či všetko funguje ako má, lebo ak by nie, je to regulérny dôvod na anuláciu manželstva, ktoré by z pohľadu cirkvi nebolo naplnené. Akože, ja chápem, že si nevieš predstaviť ako to môže fungovať, ale ver, že môže a ozaj poznám veľa ľudí, ktorí sexovali až po svadbe. Fakt to nie je žiadny dôvod na znevažovanie, urážanie, vysmievanie sa a spochybňovanie kvality sexuálneho života týchto ľudí 🤷‍♀️.

fantaghiro21
21. aug 2023

@mandzula neviem,preco by ine zeny mali zdielat svoje skusenosti ,ked ty pises vseobecne a nie na zaklade svojich skusenosti, a situacie ,ktora u teba ani nenastala🙂.otazka na teba bola k tvojim komentarom.a snazila som sa ti negovat vseobecne tvoje vseobecne predstavy....je to diskusne forum mimochodom.takze podmienky si tak urcuje maximalne autor diskusie

mandzula
21. aug 2023

@yoxinka ale to ja ani nikde (snáď) nerobím, mňa to fakt zaujíma, pretože ako si už na základe mojich príspevkov určite pochopila, som neveriaca a chcem pochopiť, čo k tomu ľudí vedie a ako sa vysporadúvajú s prípadnými problémami, ktoré môžu nastať. A zas je asi pochopiteľné, že sa toto nebudem pýtať svojho silne veriaceho rodinného príslušníka pri nedeľnom obede.🙂
V každom prípade ti ďakujem za úprimnú odpoveď.🙂

mandzula
21. aug 2023

@fantaghiro21 nemusia zdieľať, môžu, to si snáď pochopila. Ja som jasne povedala, čo by mi vadilo, hoci to aj nenastalo, takže som svoje karty odkryla.

yoxinka
21. aug 2023

@mandzula
Vieš čo, ja mám známych neveriacich a aj tí si povedali, že sexujú až po svadbe a zvládli to. Je to proste o nastavení. Ja tu už xy krát píšem, že všetko je indivindi, nedá sa to celé paušalizovať. Je ok, že tomu nerozumieš, len to netreba zosmiešňovať. Sú ľudia, ktorí milujú hory/turistiku a sú ľudia ako moja svokra, ktorá naskutku nevie pochopiť, načo chodiť do hôr 🤷‍♀️. Pre ňu by to bol najhorší zážitok. A dalo by sa pokračovať. Tak sú ľudia, ktorí proste nemali pred manželstvom sex.

aurora33
21. aug 2023

@mandzula tak ja napr neviem či je až taký rozdiel ohmatavat pánske prirodzenie, ležať pri sebe v posteli byt vzrušený a mať sex. Akože odveci. Čiže o tej čistote by sa dalo polemizovať.

mandzula
21. aug 2023

@yoxinka ja som sa s týmto postojom zatiaľ stretla len u veriacich, takže som bola prekvapená, že to teda riešia aj neveriaci, zas povedzme si pravdu, toto nie je úplne bežná téma kamarátskych debát.

fantaghiro21
21. aug 2023

@mandzula neviem, kolko si mala sexualnych partnerov.ale mozes si sama pre seba spravit graf uspesnosti a spokojnosti s velkostou penisov ,ked pocet sexualnych partnerov s malym arasidom bol u teba v pocte 0.
Su tvoje obavy opodstatnene?
Samozrejme existuju rozne pohlavne choroby,poruchy,ktore si vyzaduju aj chirurgicke zasahy,nie len hormonalne .Ale existuje nieco take ako aj komunikacia partnerov ,ktori si vedia casom vsetko vydiskutovat,byt k sebe uprimni ,podporit sa poznaju svoj zdravotny stav .takto sa urcite clovek vyhne tomu ak je jeden z partnerov impotent...ale to tiez ide o nastaveni toho paru.
A co zeny,ktore trpia PCOS? Beginne nadory na maternici , nepriechodnost vajecnikov a ine?tiez nemaju pravo mat partnera?

mandzula
21. aug 2023

@aurora33 neviem presne, čo sa v tomto smere vníma ako čistota, toto by nám museli napísať tí, čo sa rozhodli pre sex až po svadbe - či je sex len styk alebo čokoľvek týkajúce sa sexuálnych aktivít.

mandzula
21. aug 2023

@fantaghiro21 kurnik, kde ja píšem o tom, kto má a nemá právo na partnera? Píšem o veciach, ktoré mňa ako ženu, ktorá mala sex pred svadbou, nemohli po svadbe prekvapiť, pretože som ich mala očekované už dávno pred svadbou.

zltalienka
21. aug 2023

@mandzula našla som tento Tvoj príspevok: "ako neveriaca k tomu desatoro - spomenula si nezabijes, nepokradnes - tomu rozumiem, tak to ma v hlave nastavene aj normalny neveriaci clovek, pretoze vie, ze tym ublizuje inemu (plus netreba, samozrejme, zabudat na mozny trestnopravny postih). Dobrovolnym sexom (po 15. roku, samozrejme), vsak neublizujeme nikomu, preto som sa ako neveriaca aspon nemusela roky oberat o pekne a prirodzene veci a bat sa partnera pobozkat. Samozrejme vsak akceptujem (ale nerozumiem, to si zas nebudeme klamat🙂), ze niekto to chce mat inak."
Budem reagovať na to, že podľa Teba že nikomu neubližujeme sexom mimo doživotného záväzku.
Ak by sa brali panic a panna a vydržali si byť vzájomne verní, tak by sme tu prakticky nemali pohlavné choroby. Niektoré sú so smrteľnými následkami. Takže áno, môžeš mať dojem, že to nikomu neubližuje, realita je však iná. Ani kondóm nechráni 100% pred nakazením HIV.
Chápem, že u nás v SR nás toto zaujímať nemusí, veľa HIV pozitívnych tu nie je, ale minule bola v TV správa, že iná pohlavna choroba sa tu šíri.
Za mňa je aj toto prikázanie v Desatoro na to, aby nás chránilo. A áno bolo vymyslené dávno, všetky veľké náboženstvá to majú vo svojej viere zakomponované...a asi vedia prečo....keďže všetci dobre vieme aké je "najstaršie remeslo"...z toho sa dá ľahko vydedukovať, že problém s promiskuitou tu bol vždy a vždy tu boli skupiny ľudí, ktorí na to doplácali. Neverím tomu, že nejaká žena ide úplne dobrovoľne robiť prostitútku.

mandzula
21. aug 2023

@zltalienka podľa tejto tvojej logiky by sme však nemohli nasadnúť ani do auta, pretože vždy je riziko, že pri jazde môžeme niekoho zabiť - nebudeš sa voziť autom len preto, že môžeš porušiť jedno z prikázaní?

yoxinka
21. aug 2023

@zltalienka
@mandzula
Baby, vy dve to zabaľte, lebo sa len budete chytať za slovíčka. @zltalienka Ja úplne rozumiem tvojím dôvodom a @mandzula rozumiem tvojim otázkam. Len ono je to trochu viac ako logika, tá sa v tom úplne hľadať nedá. To ako keď sa ľudí šverajúcich sa na Everest pýtali, prečo to robia. Je to nebezpečné, život ohrozujúce, je to kopa nepohodlia a stojí to veľa úsilia driny a peňazí. Tak prečo. A ich odpoveď bola: “Lebo tam je”. Nepochopíš proste. Tak ako sa vy dve neviete pochopiť, lebo na to každá pozerá tou svojou optikou.

h2
21. aug 2023

@zltalienka Ale prečo je potom hriechom, keď dvaja spolu chodia, milujú sa, chcú sa zobrať, prežiť spolu celý život a byť si verní, nikdy ani jeden z nich nemal sex a chcú ho mať len spolu, ale ak by ho mali pred svadbou, tak koniec, hriech, peklo?

mandzula
21. aug 2023

@yoxinka ale ved sa nemusime chapat, a ja to ani neberiem ako boj, ale ako moznost nieco sa dozvediet, mozno zacat nad urcitymi vecami inak rozmyslat. Vzdy je zaujimave poznat iny nazor a jeho zdovodnenia, lebo ked sa budem obklopovat len ludmi, s ktorymi si budeme pritakavat, ostanem stat na jednom mieste.🙂

zltalienka
21. aug 2023

@aurora33 počuj a Ty si už mala sex? Aj orgazmus? Keď nevidíš rozdiel medzi ležať v posteli a byť vzrušený a mať sex.
@mandzula myslím, že sa zhodneme na tom, že keď ma muž pri pocite blízkosti svojej priateľky prirodzenú erekciu, tak ho z toho nebudeme obviňovať, že je hriešny alebo neviem čo. Otázka je, čo s tým spraví.
Si pamätám, ako sme ako deti (7-8 ročník ZŠ) cvičili na TV a nás dievčatá nechal telocvikár poskakovať... okolo išli chalani z našej triedy a normálne som videla ako sa jednému z nich v teplákoch "postavil". Chalani sa musia vedieť vysporiadať so svojou sexualitou dosť skoro, teda majú na to dosť často aby sa to naučili.

aurora33
21. aug 2023

@h2 toez tomu nerozumiem. Za mňa je to hlúposť. Proste ak niekoho milujem a on mňa tak spolu jednoducho nehresime.

mandzula
21. aug 2023

@zltalienka ale jasné, erekcia je prirodzená vec, horšie by bolo, keby nebola, a ja som tu otázku jej hriešnosti ani nekládla.

zltalienka
21. aug 2023

@mandzula nie, preto si spravím vodičský kurz 😉 keď Ťa nachytajú šoférovať a nemáš vydaný VP, tak dostaneš 2 roky zákaz si robiť VP. Aj keby si mala neviem aký dobrý úmysel.

zltalienka
21. aug 2023

@h2 a prečo by mal byť koniec, hriech peklo?

h2
21. aug 2023

@zltalienka No lebo podľa katolíckej cirkvi je predmanželský sex hriechom. A keď chceš, aby ti bol odpustený, musíš ho úprimne oľutovať na spovedi.

mandzula
21. aug 2023

@zltalienka vodičský kurz ťa od rizika kolízie neuchráni.

zltalienka
21. aug 2023

@h2 zároveň katolícka cirkev jasne hovorí, že všetci sme hriešny. Tak potom všetci skončíme v pekle? To by nedávalo zmysel....

mandzula
21. aug 2023

@zltalienka vidíš, tomuto ja napríklad nerozumiem - prečo sa človek rozhodne byť utvrdzovaný v tom, že je automaticky hriešny. Veď to musí byť ubíjajúce.

zltalienka
21. aug 2023

@mandzula to je fakt. Stačí človek čo ide cez mesto 140-tkou ....
To je to celé, že ak by sme fungovali v ideálnom svete, tak by nebol problém s tým, že niekto sa pozerá na ženu iba ako na tovar, prípadne niektorá sa pozerá na chlapa iba ako na peňaženku. (Nová kolegyňa došla do práce s tým, že ona buď mladého alebo starého majiteľa firmy zbalí. Podarilo sa jej zbaliť staršieho, čo na tom že bol ženatý)
žiaľ fungujeme v reálnom svete a hoci sa to nezdá, stále platí to, že ten čo vie lepšie vyhodnotit potenciálne riziko, má väčšiu šancu prežiť (alebo žiť šťastne) ako ten, čo každému dôveruje.
To, že si Ty možno nezažila sexuálne obťažovanie neznamená že neexistuje. Štatistiky sú hrozivé, nevidím dôvod na to dcéru neupozorniť.

fantaghiro21
21. aug 2023

@h2 nie ,to nie.napriklad ja som mala asi 10 frajerov .S nikym som nespala az na jedneho,posledneho ktory ma zlomil,neodolala som no je mojim manzelom.(niektore si budu mozno mysliet,ze vsak ked som s nim uz spala nemala som inu moznost.nie,to nie,to uz vopred pisem lebo uz niektore diskutujue by mohli konspirovat)Muz napriklad mal viac sexualnych partneriek,vsetky ulotoval,vyspovedal sa ale to neznamena,ze je spoved ako automat.Ma to svoje rizika...)

Mat sex znamena spojenie nie len intimne,ale aj dusevne.Sexom ci clovek chce alebo nechce,odovzdava cloveku seba,ale nie len telesne ,fyzicke prejavy a prijemne pocity,robit tomu druhemu dobre a sebe ,ale aj mentalne a dusevne spojenie a vsetko aj to "zle",nejake jeho rany,bolesti....(ci to znie pre niekoho fanaticky,to je uz druha vec ,mozno pre inych nepochopitelne,ale vela hodnotnych a peknych knih toto spomina a vysvetluje,preco naozaj ten sex je potrebny az po svadbe ,a preco pre veriacich ,samozrejme nikto nepojde hned do pekla ak neodolal a mal nejakych sexualnych partnerov pred svadbou)
Cize po sexe ostava clovek minimalne s tym druhym clovekom spojeny dusevne...aj ked pretne vsetky kontatky,ma inych partnetov,to dusevne spojenie tam ostane....

Pre veriacich je sexualny akt prave potvrdenie prisahy pred Bohom.Ked sa manzelia zoberu,az sex je definitivnym potvrdenim manzelstva,posledna bodka (dovtedy akoby stale este nebolo uplne platne,aj ked samozrejme prisaha pred Bohom v kostole je platna)
Je to napriklad v pripadoch,kedy sa manzelia zoberu ,dlho by nemali sex ,tak sa v pripade zatajovania choroby atd da anulovat manzelstvo(ale to som si nie som ista uz)