icon

Kto mal prvý sex až po svadbe?

18. aug 2023

Je tu niekto kto mal prvý sex až po svadbe? “Oplatilo” sa čakať? Popr čakali by ste?

mandzula
21. aug 2023

@sunyrose caka ma smrt, lebo sa moje telo z biologickeho hladiska opotrebuje, katabolicke procesy prevladnu nad anabolickymi.

sunyrose
21. aug 2023

@mandzula A prečo sa teda z biologického hľadiska telo opotrebuje, keď prirodzene každý normálny zdravý človek túži po živote a snaží sa ho všemožne predĺžiť? Práve, pre ten hriech. Boh človeka vopred varoval, ľudia neuposlúchli a zomreli....a zomierajú dodnes.. Pre neveriaceho je to ťažké prijať, ale je to fakt. Túžbu po živote nám Boh vložil do mysle, ale telo chradne...., pre ten hriech...Prijať to nemusíte.

mandzula
21. aug 2023

@sunyrose prepac, ale nevidim zmysel v debate s tebou, sme na opacnych poloch.

sunyrose
21. aug 2023

@mandzula Jasné, rozumiem, kto chce tento fakt príjme a hlavne preskúma, kto nie, nechá tak....Majte sa krásne.

mandzula
21. aug 2023

@sunyrose nebudem skumat veci, ktore povazujem za hlupost.

sunyrose
21. aug 2023

@mandzula Mnoho vecí sa nám zdá byť hlúposť, no čas všetko rozsúdi....

h2
21. aug 2023

@sunyrose Pooočkaj! Čiže ty tvrdíš, že smrť je trest za hriechy?! Už všeličo som tu čítala, nad čím sa mi rozum zastavil, ale tak toto je absolútny top! 🤯 Čiže ak by Adam s Evou nezhrešili, koľko ľudí by už teraz žilo na Zemi? Nikto by neumieral, takže? A čo zvieratká? Aj oni majú nejaký hriech? A taký komár napríklad, čo mi pije krv a ja ho rozplesknem rukou na krvavú šmuhu? Pozbiera sa a letí ďalej? Či aj komár, čo mi pije krv, je forma Božieho trestu? A keď ho zabijem, mám už ten hriech, začnem starnúť a zomriem?

sunyrose
21. aug 2023

@h2 A pre mňa - bez urážky - je topom prirovnávať človeka ku zvieratám! Snáď zvieratá dostali nejaké obmedzenie od Stvoriteľa? Treba si pozorne prečítať hneď prvé kapitoly Písma a človek bude v obraze....A prečo si myslíte, že ľudia mali preplniť Zem? Nemali ju náhodou naplniť? Ale, nebudem to tu rozvádzať, zadaná téma bola úplné iná, než toto, čo tu rozoberáme, vyjadrila som sa k spomínanému hriechu, ktorý súvisí so sexualitou...Majte sa pekne.

aurora33
21. aug 2023

@sunyrose tak ty si už iné psycho

hefo
21. aug 2023

Načim túto debatu zastaviť, prípadne vrátiť k pôvodnej téme. Teologické spory medzi stranami, ktoré vychádzajú z totálne odlišných predpokladov, nepovedú k ničomu, než vzájomnému nadávaniu si...

zltalienka
21. aug 2023

@mandzula čo sa týka náboženstva, pre mňa bol zaujímavý rozhovor s vyznávačom islamu, ako to oni majú so sobášmi. Vravel mi, že tu (v Európe) máme "hlúpe" ženy, lebo im stačia "pekné slová" aby od nich dosiahli sex. Zatiaľ čo u nich, si musia ženu vziať za manželku. Zároveň povedal, ako to majú vymyslené aby bol aj "korán" spokojný a aj chlap mal dostatok sexu. Majú aj manželstvá na "dobu určitú" (môže byť aj na 1 deň). Samozrejme aj za tieto "manželstvá" sa platí "veno". To že to nápadne pripomína prostitúciu je nepodstatné. Takto si "obišli" prikázanie nezosmilnis.
Kresťanstvo ako také toto nepodporuje. Drží si nerozlučnosť manželstva. Aj židia si našli spôsob ako "prepustiť manželku" teda sa oficiálne rozviesť. Akurát, čo takú už nikto nechcel.
Kresťanstvo so svojej podstate mi z toho pohľadu príde najvhodnejšie pre ženu, najviac chrániace ženu a to sa mi na ňom páči. Muž si má vybrať jednu jedinú a s tou žiť až do smrti. Má ju milovať ako svoje vlastné telo.
Ateisti si vo svojej podstate môžu robiť čo chcú v rámci zákonov danej krajiny. A to je také "riskantné". Ak si napríklad v krajine odsúhlasia, že určitá skupina ľudí je menejcenná, tak to bude platiť. Viď príklad Nemecka z minulého storočia.

fantaghiro21
21. aug 2023

@aurora33 ...a potom su ludia,ktori su v svojom presvedceni neomylni,nikomu neublizuju ,no staci ked vypustia nieco take zo seba ako to,ze niekto je psycho...toto je naozaj pre mna neakceptovatelne,mozno viac ako ten poondiaty sex pred svadbou...pytam sa preco az tolko urazania?

aurora33
21. aug 2023

@fantaghiro21 nerozumiem

krajinka
21. aug 2023

@zltalienka dufam, ze aspon vo vyhynuti dinosaurov my zli zli atesti nemame prsty

zltalienka
21. aug 2023

@krajinka
1. Kde som písala, že ateisti sú zlí?
2. Ak si si to spojila s tým Nemeckom, tak Hitler bol katolík pokiaľ viem.
3. Ateisti môžu ukázať čo v nich je, sama som zvedavá. Aj toto bol jeden z dôvodov prečo som tu začala prispievať, aby som sa dozvedela viac o zmýšľaní ateistov.
4. Zatiaľ vnímam v zmýšľaní ateistov veľkú "averziu" až nenávisť voči katolíckej cirkvi. Je to pochopiteľné, drvivá väčšina sa s ňou stretla a väčšina s jej pokrivenou verziou. Tak je samozrejmé, že ju vo svojej podstate odmietajú. Dôležité je, aby ateistov neformovala opozícia voči niekomu (ako dieťa vo vývine just urobí presný opak ako počul od rodiča, ale iba zneguje to čo povie rodič. V skutočnosti nemá vlastný názor), ale nejaké vlastné pevné hodnoty a názory. Na tie som zvedavá.

mandzula
21. aug 2023

@zltalienka normalny neveriaci clovek ma v podstate rovnake hodnoty ako veriaci, akurat ich nemusi mat v podobe desatoro, nemusi ich mat ocislovane.

krajinka
21. aug 2023

@zltalienka samozrejme, ze ako ateista ucenie katolickej cirkvi odmietam, co ine by som mala robit? a to, ze sa neriadim nejakymi prikazaniami, snad neznamena, ze som horsi clovek

zltalienka
21. aug 2023

@mandzula
@krajinka zaujímavé ako si vy dve navzájom oponujete. Jedna tvrdí, že veriaci a neveriaci má v podstate rovnaké hodnoty (s čím sa približne stotožňujem, lebo hodnoty Desatora vychádzajú z prirodzeného nastavenia ľudstva) a druhá je vo fáze odmietania cirkvi z princípu a k tomu bojuje ešte aj s nálepkou (nie som horší človek), hoci jej to nikto nehovorí. Nie, nie si horší človek, len si nájdi vlastné hodnoty a smerovanie v živote. Riadiť sa nenávisťou voči komukoľvek, či čomukoľvek nie je dobré.

mandzula
21. aug 2023

@zltalienka ja sa riadim zakladnymi hodnotami (od 4 do 10) bez ohladu na to, ci som veriaca alebo nie, rovnako to ma neveriaca cast mojej rodiny. Ako to maju ini, je ich vec, kym to nezasahuje do mojho priestoru.

jj298
21. aug 2023
ziarifka
21. aug 2023

Ideálne by bolo mať na výber sexuálneho partnera rovnako prísne kritériá ako na výber manželského partnera. A ísť do intímneho zblíženia až po kritickom zhodnotení, bez ružových okuliarov, že on sa zmení, alebo to mi teraz nevadí. Bolo by vďaka tomu oveľa menej ublížených žien a detí.

fantaghiro21
21. aug 2023

@jj298 velmi vystizne napisane ako si ludia mylia lasku:
"Mam priatela,ktory je mily,vie ma financne zabezpecit,bla bla"-pre mna to nie su prejavy lasky veru.Samozrejme im to sexualne klapat nebude,ak tam skutocnu lasku ani nemaju.Moj nazor....

aurora33
21. aug 2023

@fantaghiro21 tak ale vidis, je to iba priateľ. Horšie by bolo, kebyže je manžel a zrazu po svadbe žena zisti, že ju nevie sexuálne uspokojiť…

fantaghiro21
21. aug 2023

@aurora33 lebo sa clovek do manzelstva hadam nezenie ,ked cloveka nemiluje?

jj298
21. aug 2023

@fantaghiro21 takze ono este ides sudit aka je jej laska? Takze ked to neklape je to chyba lasky? Ze nelubi dostatocne? Alebo nelubi spravne?

zltalienka
21. aug 2023

@fantaghiro21 @aurora33 to je sebeckosť z jej strany. Vidí v chlapovi "peňaženku". Možno im to v sexe klapať bude (prečo by nemalo), ale pokiaľ vo vzťahu absentuje láska, vzťah nemá šancu vydržať. Aj keď tam je láska tak je ťažké... lebo život sám o sebe prináša mnoho skúšok.

fantaghiro21
21. aug 2023

@jj298 nemam pravo urcite sudit.sudim podla jej vyjadrenia .a pisala podla nej laska je:mily, financne zabezpeceny ,pomaha....keby mozno zacala pisat z ineho sudka,inym stylom,opisala mozno hodnotnejsie piliere lasky,neozvem a.
ja tiez pomaham bezdomovcom,aj financne ,postaram sa o pacientoch, som na nich mila,osetrim ich,ale nemilujem ich....Podla mna prilis malo na zhodnotenie velkej lasky ...

zltalienka
21. aug 2023

@zltalienka jaj, to je tá otázka z poradne pridaná. Tak ona sa nevyznala, že by ho aj milovala....dobre jej poradili.

janewithane
22. aug 2023

@zltalienka "Ateisti si vo svojej podstate môžu robiť čo chcú v rámci zákonov danej krajiny. A to je také "riskantné". Ak si napríklad v krajine odsúhlasia, že určitá skupina ľudí je menejcenná, tak to bude platiť. Viď príklad Nemecka z minulého storočia."
Aj na slovensku je skupina ludi ktora je v ociach zakona menejcenna a nemoze uzavriet manzelstvo, hoci sa jedna o pravny akt a nie sviatost

klaridka
22. aug 2023

Ahoj. Moja sestra je tento prípad...sú spolu 23 rokov... Šťastní, stále sa veľmi ľúbia ❤