Kto mal prvý sex až po svadbe?
Je tu niekto kto mal prvý sex až po svadbe? “Oplatilo” sa čakať? Popr čakali by ste?
@maranta_leuconeura dokonca cirkev založila komunitu pre rozvedených a aj žijúcich v ďalšom zväzku... Už som zachytila info, že sa otázka nového vzťahu po rozvode bude v cirkvi prehodnocovať, čo by bolo super ...
@walentina7 áno, až po svadbe 😃 je v tom nejaký problém? 😃 bez trička som ho videla, to mi stačí 😃
@walentina7
Nie, nezamykali sme sa pre sebou v kúpeľni, lebo nie sme 5ročné deti 🤷♀️. Obom nám šlo o spoločnú vec, takže sme nejako nevyhľadávali príležitosť vidieť sa nahí. Videli sme sa v spodnom prádle. Inak, vy si to zle predstavujete. My sme sa OBAJA rozhodli, že to tak chceme. Veľmi veľa sme o tom celom komunikovali, veľa sme sa rozprávali o sexe. Kamoši okolo nás mali sex. Skúseností bolo okolo habadej. My sme o týchto veciach normálne komunikovali, netvárili sme sa, že to neexistuje.
@walentina7 a čo tým riskujem? 😃 snáď nie je trans 😃
@yoxinka my sme to mali podobne 🙂 Chodili sme spolu 5rokov pred svadbou a z toho posledne 2 roky sme spolu byvali sami v podnajme 🙂 Uplne svati sme sice neboli 😀 Ale k sexu nikdy nedoslo. Trpezlivo sme vydrzali a za ten cas sme sa obaja presvedcili, ze si budeme rozumiet aj po svadbe. Hej, nemame sa s kym porovnat, ale neviem aj naco by sme to robili. Sadli sme si a vyhovuje nam rovnako frekvencia aj intenzita, vsetko sa da ak sa dvaja maju naozaj radi a rozumeju si. Som slnieckar ano, verim v lasku a dobro 😀
@zltalienka nedozvedela som sa stále benefity lebo svadbou sa nič nezmení takže čakať na sex je divné
@rozkvet1 slovakboy to napísal skvele.
Je to o vzájomnom zisťovaní charakteru. Ako reagujeme v náročných situáciách, ktoré v dlhodobom horizonte určite vzniknú. Čo ten druhý v danej situácii uprednostní? Seba? Alebo spoločné dobro pre celú rodinu.
Osobne som mala od detstva pred očami nie vhodný príklad manželstva mojich rodičov a povedala som si, že toto nechcem. Budem vo výbere budúceho manžela náročná. Nechcem aby moje potenciálne deti trpeli. Ani ja nechcem zbytočne trpieť. Tak som chcela mať pri výbere čo najviac otvorené oči a jasnú myseľ (dobre viem do akého opojenia sa človek dostáva dobrým sexom) A mne sa to oplatilo. Zjavne aj manželovi, keď do toho šiel.
Neodsudzujem iných, že robia inak ako ja. Veď sme v slobodnej krajine. Každý robí najlepšie ako vie a ako to v danú situáciu zvláda.
@aurora33
Ahoj. Áno, máš pravdu. Nie sú tam žiadne benefity ani záruky skvelého manželstva. Ja som s mužom čakala do svadby, manželstvo máme krásne, sex je skvelý, sle poznám aj ľudí, ktorí síce počkali, no sex alebo manželstvo nie je OK. Ale je to skrátka o slobode. Nemať do svadby sex bolo moje a frajerove rozhodnutie. Nikoho iného to nijako neovplyvňovalo iba nás dvoch. Ja neriešim, či niekto má sex pred manželstvom, je to jeho vec. My sme sa takto rozhodli, mali sme svoje dôvody a neľutujeme to. Ale prečo je táto naša skupina označovaná za hlúpu a neviem ešte akú, tomu nerozumiem. To ako vzťah dopadne, či so sexom pred alebo po svadbe závisí od konkrétných ľudí, nie od sexu.
@rozkvet1 Osobne si myslím, že tých benefitov tu odznelo až-až..., len treba čítať pozorne. A hlavne zamyslieť sa nad nimi....A naozaj svadbou sa nič nezmení, všetko iba naostro začína..... Ale, ak niekto píše o benefitoch po 5, 10, či 30 i viac rokoch manželského zväzku, to už stojí za úvahu. Sú chvíle, kedy sa v životoch nerozhodujeme najlepšie a prajeme si vrátiť čas a konať inak, ale tie, ktoré vydržali do svadby tu nepíšu, že by chceli vrátiť čas a čosi na svojom rozhodnutí zmeniť. Práve naopak, myslím, že väčšina sa tu vyjadrila /nečítala som každý príspevok..../, že lepšie konať nemohli a snažili sa to aj odôvodniť prečo..... Tak prečo toto konanie treba dehonestovať a takýchto ľudí nazývať pomaly hlúpymi - lebo veď "človek z hlúposti si odopiera niečo skvelé", čítam tu posledný príspevok. Nikoho tu nechcem urážať, len sa tak v duchu zamýšľam, ako je tým ženám, ktoré po dlhšom či kratšom partn. zväzku oznámia mužom, že čakajú ich dieťa a dočkajú sa odpovede ...to nemyslíš vážne, to dieťa určite nebude moje....Toto tiež stojí za úvahu o benefitoch, tv programy sú toho plné a aj sám život....
Myslím si, že z tých, čo počkali, žiadna nenapíše, že im to neklape, každá opisuje sex ako skvelý. Ale to je logické, keď iné nepoznám, tak nemám s čím porovnať a nič iné mi neostáva, ako byť spokojná. To platí nielen v sexe, ale vo všetkom v živote...
@jj298 "@slovakboy no v niektorych prispevkoch mi to tak prislo. Ze cakali sme a nic lepsie sme nemohli urobit alebo rodicia cakali a vydrzalo im to 40 rokov v krasnom spokojnom mamzelstve. Ked sa to dokopy spaja pride mi to, ze autori chcu tym povedat ze to ma suvis."
To že si Ty niečo domýšľaš po prečítaní niektorých príspevkov je Tvoja vec. Nikto tu priamo nenapísal, že sex pred svadbou je "hlúposť ", "riziko" a ani nikto priamo týchto ľudí neosočoval, že sú "blbí " "chudáci, čo už iné majú robiť, len si to obhajovať " a neviem čo ešte. Len slobodne vyjadrili svoj pohľad na vec bez znevažovania iného názoru. Za mňa aj toto poukazuje na charakter diskutujuceho. Nemá záujem "zhodiť" svojho oponenta. To sú jedni z vlastností, ktoré som hľadala. Empatiu a schopnosť konštruktívne riešiť nezhody.
Zatiaľ čo zo strany tých, čo mali sex pred svadbou často prichádzajú odsudzujúce komentáre, občas vyslovene osočovanie. Ako keby nemali základnú empatiu pochopiť toho druhého diskutujuceho. Ako keby bolo ich cieľom dokázať, že iba oni majú pravdu a všetci čo robia (zmýšľajú) inak sú prinajmenšom divní.
@zltalienka vies co, na jednej strane ma oznacujes ze si domyslam (pochopila by si to snad inak co som napisala ako priklad?) na druhej ale my si mame domyslat a skusat rozlustit co asi myslite tymi benefitmi lebo nikto to nenapisal priamo. A kedze je pre kazdeho benefit nieco ine, je velmi tazke skusit uhadnut co autor prispevku mysli, ked povie ze cakat je take uzasne.
Tak isto tu mozno vidiet narazky aj z vasej strany (ked sa tu uz delime) ze sex pred svadbou sa automaticky spaja s promiskuitou, nulovymi zasadami a hodnotami a povrchnymi pudmi.
Ale je zbytocne riesit inych diskutujucich.
@la_dolce_vita A na čo by niekto hľadal ďalej, keď to čo má, mu vyhovuje a dobre funguje? Nikto tu nenapísal, že to po intímnej stránke hneď funguje ideálne...Ako to nefunguje hneď ani mimo manželstva u všetkých, podobne to chce čas aj po svadbe....Ale, ja nevidím logiku v tom, na čo mám niečo hľadať nové, keď to čo mám, mi funguje a som zladená a nanajvýš spokojná...Okrem toho si myslím, že najbohatší človek je v skutočnosti spokojný človek.
@la_dolce_vita k tomu jednoduchá proti otázka: koľkích partnerov by som mala "vyskúšať" aby som sa vedela zodpovedne rozhodnúť, že som vybrala správne? Na svete je cca 3,5 miliardy mužov...keď už chceš ísť z extrému do extrému....
Prečo si sa Ty rozhodla ostať pri druhom, treťom, ..
desiatom partnerovi a nejdeš skúšať ďalej, čo keď "Feri" Ti bude viac vyhovovať v posteli?
Koľko sexuálnych partnerov je "dosť "? Čo ak si sadnú hneď tí prví (bez ohľadu na svadbu)? To sa majú rozísť a skúšať inde, ken aby zistili, že ten prvý bol predsa len lepší pre nich?
@la_dolce_vita
Keď tým narážaš na to, že my chuderky, ktoré sme vydržali do svadby sa uspokojíme s tým, že máme sex raz za dlhší čas, potme, pod paplónom v misionárskej polohe a užije si to len chlap … lebo my o sexe nevieme nič s uspokojíme sa s hocičím, tak minimálne za mňa ťa ubezpečujem, že sa veľmi mýliš 🤪.
@yoxinka Ako si na to prišla? Napísala som niečo o chuderkách? Veď ak si spokojná, tak je to super, ale napríklad ja som toto podcenila ako mladá a neskúsená a prinieslo mi to v živote veľa problémov. Nebuďte hneď take vzťahovačné prosím...
@jj298 ale veď Ty sama si tu asi ako prvá napísala, že muži sú promiskuitní teda "zvedaví".
@la_dolce_vita
Ja nie som vzťahovačná, len ma nebaví furt čítať narážky na to, že keď som si neskúsila chlapa pred svadbou, tak buď nám to automaticky v tejto oblasti nemôže klapať, alebo sa uspokojíme s hocičím 🤷♀️.
@zltalienka Nedá sa predsa napísať, koľko partnerov by to malo byť... písala som svoj názor z vlastnej skúsenosti a pre mňa by to bolo priveľké riziko ísť do neznáma, pretože viem, aké to je, keď si ľudia nesadnú ☹
@yoxinka Nič také som nenapísala.
@zltalienka vies ale nikde nemáš záruku ako píše slovakboy, že keď si niekto odoprie sex pred svadbou tak automaticky si odoprie nejaké pokušenie v manželstve. To je taká somarina že až. A ako tu už niekto písal jasne že každá jedna napíše ake to je super, lebo nič iné jej už neostáva napisat. Tým by šla sama proti sebe.
@la_dolce_vita ocividne su veľmi uspokojené keď su také vztahovacne 😅😅

@maranta_leuconeura áno, nemôže mať partnera a sviatosti všetky môže prijímať 😊 už som tu písala, aj ja som rozvedená a prijímam sviatosti 😊