Kto mal prvý sex až po svadbe?
Je tu niekto kto mal prvý sex až po svadbe? “Oplatilo” sa čakať? Popr čakali by ste?
@beronsche absolutny suhlas!!!
@rozkvet1 pre niekoho, kto považuje svadbu za "papier" tak samozrejme žiadne benefity. Veľmi zaujímavé však je, že sú ľudia, ktorí sú ochotní roky sporiť, hľadať ideálne miesto pre svoju dokonalú svadbu... prečo to vlastne robia, keď je to len "papier"?
Ďalší zase chcú zmeniť zákony, len aby mohli mať svadbu (homosexuáli), prečo to asi robia, keď je to "len" papier?
Tak prečo by ďalšia skupina ľudí žijúca podľa viery nemohla chcieť sexovať až po svadbe? Veď je to ich vec, nerobia nič zlé.
@terezka1947 ale tu sa cakanie prezentuje ako zaruka stastneho a dlheho manzelstva. A to nie je. Ani sex pred svadbou automaticky neznamena ze ide len o vyuzitie a ani ten neznamena zase dlhe stastne manzelstvo.
Preco stale narazate na to odskusanie. Ved same si takymto cakanim skusate druhu stranu.
@jj298 nie,nikde sa takto neprezentuje,ani v jednom príspevku. Skôr naopak,je tu útok na tie názory,kt.vysvetluju,nie nasilu vnucujú,prečo tu čistotu pred manželstvom vydržali.
Že je to hlúposť,v manželstve im to fungovať nemôže,že sexuálne spolu nemôžu dobre fungovat a iba ticho trpia.
@terezka1947 a kto na vas utoci? Napisala som svoje skúsenosti a skúsenosti svojho okolia, mne je uplne jedno ako kto žije. Sa upokojte, lebo z vadich reakcií nejaka extra spokojnosť teda nedýcha.
@michaela329 myslím,že pokojná som dosť.
Pýtali sa tu viacerí na to,ako a prečo,tak ako mnohé,aj ja iba vysvetľujem a píšem svoj názor a skúsenosť.
Diskusia,čiže diskutujeme.
@jj298 nie, tu sa prezentuje, že "nevyskúšať sexuálne" partnera pred svadbou je "blbosť", "riziko" a ešte aj iné názvy tu boli, lebo hrozí, že si v posteli nebudú rozumieť. Na to sa ozvali nie málo žien, že počkali do svadby, sú spokojné, všetko klape. Z ich pohľadu sa "oplatilo".
@zltalienka takto. Ja som necakala ale nie som ani tabor musim si muza otestovat. Spala som s nim lebo som to chcela a nelutujem. Nespala som s hocikym ani s kazdym.
Na tvoju starsiu otazku. Poznam pary, ktorym to v posteli neklapalo a skoncilo to. Nie len kvoli tomu a neboli to dlhodobe stabilne pary ale skor vo faze randenia to neslo a tak ani ta laska neprisla.
Mne sa len nepaci ako sa tu popisalo mnoho predsudkov, domienok pri oboch stranach.
Ale dakujem za tvoju odpoved ohladom viery a dodrziavania prikazani. V tomto smere chapem, preco je to pre vas dolezite.
@terezka1947 tak diskutujte a nenariekajte, ze ludia utocia. Konkrétne ja som na vas ani len nereagovala a hneď, ze útočím. Ak ma niekto inu zivotnu skusenost, nie je to utok na vas.
@jj298 "čakanie" nie je zárukou šťastného manželstva. Nežijeme v rozprávke, že po svadbe je už len "žili šťastne až kým nepomreli". Na vzťahu treba pracovať, pred svadbou aj po nej.
Všimla som si Tvoj prvý príspevok do tejto témy. Keď si názoru, že chlapi nevydržia mať iba jednu ženu, lebo sú zvedaví, nebojíš sa, že ten Tvoj bude "zvedavý" na iné ženy? Či práve ten Tvoj je výnimka? Alebo je to vec, ktorú toleruješ? Alebo ako?
@maranta_leuconeura musím ťa opraviť 😊 rozvod je cirkvou dovolený ... Sama som rozvedená a pristupujem k sviatostiam...
@jj298 zdržanlivosť pred svadbou nie je záruka šťastného manželstva. Tvrdí to tu niekto? Lebo nečítal som všetko.
Ale je to symbol lásky symbol obety a niečoho pekného. Mne sa páčia takí ľudia. Sám som nevydržal a nevyčítam si to lebo som na to nemal v tej dobe. Ale obdivujem trosku ľudí ktiri si zvolili takúto cestu.
@zltalienka áno chlapom sa budú páčiť aj iné ženy. A práve tá askéza môže dať aj žene aj mužovi akúsi určitú záruku ze keď dokáže odolať partner sexu pred svadbou, tak dokáže odolať aj inej žene alebo ona mužovi po svadbe. Proste že to manželstvo má pre neho a pre ňu hodnotu pre ktorú sú ochotní nenechať rozvíjať u seba chúťky na iných. Samozrejme ze to neznamená ze druhý tábor je automaticky promiskuitný.
@zltalienka no ja nie som prva partnerka mojho muza, takze dufam ze vyskusal, nasiel to najlepsie a uz nema potrebu skusat dalej a hladat ine. Takze tu zvedavost ma snad za sebou. Poziadal ma o ruku tak asi nechce. Samozrejme zarucit to nevie ziadna zena. A ved na vztahu sa pracuje aj v posteli. Pred svadbou aj po nej. Ale ty si mi svoje dovody vysvetlila, chapem a akceptujem.
@slovakboy no v niektorych prispevkoch mi to tak prislo. Ze cakali sme a nic lepsie sme nemohli urobit alebo rodicia cakali a vydrzalo im to 40 rokov v krasnom spokojnom mamzelstve. Ked sa to dokopy spaja pride mi to, ze autori chcu tym povedat ze to ma suvis.
@jj298 no niektorí si asi skutočne myslia že to je záruka dobrého manželstva. Hlavne keď im to vyšlo. Ale všetci dobre vieme že tam je toho potrebného ešte veľa iného. Ak si niekto zlý a nevhodný do manželstva a urobi si z askéza preteky a nástroj kontroly nad partnerom, tak to určite nezaručí dobre manželstvo. V minulosti, keď bolo pred manželstvom nemysliteľné spolu spať, muselo byt veľmi veľa nešťastných sklamaní po svadbe. Ako všetko dobré, keď sa zneužije, alebo preháňa v prospech ega a zla. Počul som teraz, že zásnuby vznikli u Židov preto, aby počas obdobia do svadby sa zistilo, či nevesta nie je tehotná. Ak by bola, tak ju mohli aj ukameňovať. Žiadna romantika zásnub.
@terezka1947 a ked vzniklo a dovod na rozvod je naozaj taky, ze si ludia prestanu rozumiet? Ze sa zhnusia jeden druhemu, nemaju uz zaujem zotrvavat v tom zvazku, nedokazu sa respektovat, nedokazu sa uz milovat? Su potom spolu nasilu, lebo ,,Boh to tak chcel". Ved len kolko parov sa rozhadalo kvoli covidu, ockovaniu a pod?
Jasne, mozno si povies, ze je to povrchne, ale ked ma uz nenaplna praca, lebo sa napriklad zmenil sef, fungovanie firmy, moja zodpovednost a pod a ja to neviem ovplyvnit, stale tam mam konflikty, tiez z nej odidem. Ludia sa menia pocas zivota, nie su to len ,,skryte dovody pred manzelstvom, kvoli ktorym manzelstvo ani nevzniklo". To mi pripada dost pokrytecke. Muza som si brala s tym, ze v tom danom momente som o nom vedela to co som vedela a ostatne veci ktore sa prejavia neskor bud zvladneme alebo nie.
@mell27 tak ako sa hodnota zeny/muza nemeni poctom ich sexualnych partnerov 🤷
@maranta_leuconeura musím ťa opraviť, ... Nie Boh to tak chcel, ale tí dvaja sa preto rozhodli .... A áno, môžu sa rozviesť, aj keď si spolu nerozumejú... 😊 Budú žiť v manželskej odluke 😊
@maranta_leuconeura úplne súhlasím 😊
@mell27 mozu sa rozviest a do konca zivota zit v celibate, mam pravdu? A ked clovek nechce zit sam, najde si dalsieho partnera, nepovazuje sa to, ze zije v hriechu? Nie je trestany zo strany cirkvi tym, ze nemoze mat sviatosti a pod?
@maranta_leuconeura a v božích očiach už vôbec nie, on sám sa zastal Márie Magdalény, ktorá bola prostitútka, keď ju chceli ukameňovať... 😊

@maranta_leuconeura
Môžme sa na to pozrieť aj takto,že žijeme v 21.stor. a nikto nikoho nenúti byť ani neriacim,ani nikto nikoho nenuti do svadby,či nenúti urýchliť svadbu,keď som si nie istý partnerom. Vieme sa spoznať dostatočne na to,aby sme vedeli do čoho ideme a s kym. Nastáva otázka,či chceme vidieť všetko a spoznať všetko,či nie je jednoduchšie si nechávať ružové okuliare.
Ale aj napriek tomu má veriaci možnosť "rozvodu",resp.vlastne iba skúmania,či vôbec manželstvo vzniklo ak počas trvania sa príde na vážny dôvod. Možností je kopu na to,aby aj veriaci človek bol v manželstve šťastní.