icon

Láska po rokoch: Ako udržať romantiku?

25. dec 2023

Sme spolu s manželom 6 rokov, začiatky boli krásne zaľúbené. Chodili sme do kina do reštaurácie držali sa za ruky bozkávali sa barskedy cez deň, aj sme sa často milovali.
Keď sme začali spolu bývať prišiel stereotyp a keď sa nám narodila dcérka tak všetok voľný čas venujeme jej a my sme ostali niekde v úzadí. Už nik spolu nechodíme vo dvojici, nedrzime sa na ulici za ruky držíme dcérku. Málokedy sa bozkávame objimame, už mi vôbec nehovorí milujem ťa ani žiadne pekné slová. Nejak sa všetko vytratilo..Sex sme nemali už dva roky nestíhame vôbec nemáme čas na seba..
Prečo po rokoch sa vytratí všetko to pekné čo bolo na začiatku?

Strana
z2
beata117
25. dec 2023

Niečo robte so svojím vzťahom. My máme 70 rokov, sme desaťročia spolu, denne sa viac-<krát pohladime, povieme si milé slová a sex máme každý druhý deň... Všetko ide, keď sa chce....

h2
25. dec 2023

Keď som prečítala názov diskusie, myslela som si, že ktovie ako dlho spolu ste. Ale 6 rokov??? To je nič! My s mužom už pomaly ťaháme 20-ty rok.
Prečo 2 roky nemáte sex? To je šialene dlhá doba. Obnovte sex a vráti sa aj všetko to ostatné pekné, čo medzi vami bolo aj predtým. Teraz je na to vhodná doba, sú sviatky, máte určite viac času. Ináč, ako to, že nemáte čas na sex? To nemáte 3 minúty? 😂 (To bol vtip, ber s rezervou. 😉)

h2
25. dec 2023

@beata117 Wau, klobúk dole!

lenkakravcova
25. dec 2023

Však si písala že je v práci, míňate sa.. kľudne si môže vyjsť s inou ženou cez prácu von, keď ty o neho záujem nejaviš.

h2
25. dec 2023

Až teraz čítam diskusiu. Že nemáte sex, lebo večer ste už unavení. Prezradím ti tajomstvo: sex nemusíte mať len večer. 😉

autor
25. dec 2023

@h2 Ja som si už aj zvykla na to že nemáme sex, neviem ako sa vrátiť k tomu aby sme začali mať.
@lenkakravcova V práci má čisto mužský kolektív a hneď po práci uteká domov.

h2
25. dec 2023

Normálne, dáte malú spať, ty pôjdeš do sprchy. Ak už bude muž v posteli, nahá sa k nemu pritúľ... Určite ťa neodstrčí. No a ako sa hovorí, s jedlom rastie chuť, snáď vás to naštartuje a začnete zase mávať sex pravidelne. A naozaj to vášmu vzťahu pomôže, ver mi.

lenkakravcova
25. dec 2023

Však on v tej práci ani nemusí byť.. nesleduješ ho denne 8 hodín, kým pracuje, či?
Príde mi absurdné, aby dospelý zdravý muž 2 roky nemal nič a bol spokojný. Buď je mega nespokojný alebo je spokojný s inou.
Mala by si sa mu venovať viac.

h2
25. dec 2023

@lenkakravcova Bohužiaľ, podľa toho, čo čítam na MK, čoraz viac ľudí sex nepotrebuje k životu. A nie len ženy, ale aj muži. A mladí muži, často okolo 30, alebo aj menej. Divná doba.

oli18
25. dec 2023

@beata117 nedavaj mladym falosne nadeje, ze v starobe budu castejsie sexovat, ako v mladi 🤣🙈

pralinka25
25. dec 2023

@h2 mne to uz pride ako zivotna letargia mladsich generaci. cim viac sa v minulosti muselo o vsetko bojovat, cim menej sme mohli a mali tym viac sme sa o vsetko snazili. teraz mi pride ze ludia ziju stylom muchy zjedzte si ma. a fakt to ze sa ludom nechce uz ani sexovat sa siri doslova ako mor. vsak pomaly kazda druha tema o tom.

grof_monte_christo
25. dec 2023

@autorka Prezradíš nám, prečo si vlastne založila túto diskusiu? Chcela si sa len vyrozprávat, informovať, ako to vnímaju / majú ostatní alebo máš potrebu váš intímny život oživiť?

nevenka
25. dec 2023

My sme spolu 20 rokov, z toho 11 rokov manzelia, mame 4 deti, a mame na seba cas, cas na pohladenie, chytenie sa za ruky, mile a pekne slova, aj na sex. Laska sa musi pestovat a opatrovat ako vzacna kvetina, necakat, ze to bude same a automaticky.

nika3136
25. dec 2023

Moja babka s dedkom oslavili 50.vyrocie a dodnes sa doberaju, bozkavaju, obchytkavaju 🙈 a lubia. Ja mam vztah 9r, zit sme spolu zacali po pol roku, mame 2 deti a lubim ho cim dalej, tym viac. Nemame nikoho pomoc, zaciname podnikat takze su tazke casy, ale ked pride z prace, venuje sa nam a vecer sa nanho v pohode nalepim a objimam ho, pusinkujem. Nic sa nam nevytratilo, prave naopak.

aandrea9
25. dec 2023

Pretože dovolíte, aby sa to vytratilo....

autor
26. dec 2023

@grof_monte_christo Vyrozprávať sa, no aj mi chyba to všetko pekné čo som písala okrem sexu na to som si už zvykla že nemáme

saxana000
26. dec 2023

Vtah prechadza etapami a fazami to ze na seba nevrhate neznamena ze sa nelubite.len ta faza cicmania a zalubenia.pominula.laska ma.vela podob vsimaj si tie malickosti.cim dlhsie budete spolu tym hlbsi bude vztah ked si zacnete rozumiet bez slov.stane sa ze kym su deti male.mate.na seba menej casu matka.prenesie lasku na deti a muz.sa.citi.odstrceny.treba si ho najst chod.za nim povedz mu ze ho lubis aj to co ti chyba obim ho daj mu pusu capni ho po zadku pracujte na vztahu

zuzuliennka1
26. dec 2023

neviem ci som si to nevsimla v diskusii - kolko ma dcera rokov?

syyykorka
26. dec 2023

2 roky su uz naozaj dlha doba 😔 My sme si tiez takymto obdobim prechadzali ked boli deti velmi male, radsej sme si vecer pustili telku alebo isli rovno spat. Clovek si na to zvykne a cas ide. Vztah naozaj treba kazdy den pestovat a tu iskru udrziavat.
Nam velmi pomaha narusit ten kazdodenny stereotyp, dat deti postrazit a my ideme s kamartmi na party, zatancujeme si dame si nejaky drink a uz sa potom nevieme dočkat ked zo seba doma strhneme saty 😁. Chodievate sa niekam zabavit s kamaratmi?

Skuste vybehnut na nejaky wellness vikend, popripade vecer mu mozes podakovat za vianocny darcek ustnou pracou pri telke 🤭😉 Tomu ziaden zdravy muz neodola, ked nema nejake problemy alkoholom alebo drogami....

grof_monte_christo
26. dec 2023

@autorka U vás ešte nič nie je stratené, všetko sa dá obnoviť, rozložte si energiu počas dňa tak, aby ste na seba mali čas, komunikujte aj intímne ako partneri, nielen o bežných veciach, dotýkajte sa a určite časom príde aj chuť na milovanie.
Prepáč za úprimnosť, ale to, ako vy žijete, je hrozne, aj single život je znesiteľnejší ako takáto forma spolužitia. A nečakaj, že toto príde samo, o vzťah sa treba naozaj starať.

karolinakr
26. dec 2023

To je ostuda! My tu mame dvoch dôchodcov, ktorí sa denne držia za ruky, keď idu von..

rorino
26. dec 2023

Keď na Tom nepracujete vytratí sa,nemá to tak každý.Ja som s manželom "len" 16 rokov a veru u nás sa nič nevytratilo.Samozrejme ,že zmeny nastali,ale keď sa chce,tak sa všetko dá aj popri dieťati😉.Takže keď obaja zapracujte čaro sa môže vrátiť😉

stanislavicenka
26. dec 2023

@autorka preco sa neporozpravate?
Narodenie dietata je najvacsia zmena v zivote partnerov. A casto sa mylne ludia nazdavaju, ako ich spoji. Aj ich spoji, ale oni sa navzajom mozu vzdalovat. Vy to musite riesit. Tiez sme mali s manzelom tazke chvile, neprespate noci, vycerpanie. Ale chceli sme byt spoluz zalezalo nam na sebe. Sme spolu vyse 10 rokov, niekto povie, ze je to malo, ale stiskame sa dokola, bozkavame, hladkame, hocikedy ked ideme okolo seba, zaspavame v objati🤷

autor
26. dec 2023

@syyykorka Nie nechodíme zabávať sa s kamarátmi ani nikam spolu vo dvojici keďže nemá nám kto postrážiť dieťa.

pralinka25
26. dec 2023

ani my nemame sancu chodit sami. nemame kam dat deti tak chodime s nimi. vzdy najdeme miesto kde sa dieta ma ako zabavit a my si aspon vypijeme kavu a pokecame. nie je to idealne ale lepsie ako nic. alebo sme normalne sli aj tak ze sme si vzali den dovolenky kym boli deti v skole a skolke a sli sme von len tak.

Strana
z2