icon

Má manželstvo z rozumu väčšiu šancu na úspech?

26. dec 2023

Mozno skor otazka na rozvedene zeny alebo aj na vydate, ak budu chciet uprimne zdielat. Som mlada a mali sme s kamaratkou taku debatu o zivote a vztahoch. Ci ma vacsiu sancu na uspech vztah/manzelstvo z velkej lasky a silnej pritazlivosti alebo manzelstvo z rozumu, kde toho druheho mate rady, ale nie je to velka laska, no viete, ze je to dobry muz a ma vas rad. Mali ste manzelstvo z rozumu alebo lasky a ako dopadli? Pretrvaju skor take alebo take? Iba taka filozoficka uvaha, akosi sme sa nevedeli zhodnut. Ake su vase skusenosti?

7trisha7
28. dec 2023

No neviem, my mame manzelstvo rozhodne z lasky, sme spolu 11 rokov, odkedy ma muz HO cca 7 rokov tak sme spolu 24/7. Bez hadok, max sem tam totalne prkotiny ale ani to uz sme dlhoooo nemali. Trufam si povedat ze sme fakt stale zalaskovani😁❤️… muz ma stale objima, vyznava lasku niekolko x denne, stale same krasne slova… ked niekedy doobeda idem von s detmi zatialco on pracuje tak zachvilu uz pise sms 😀❤️❤️❤️ A klape nam to po doslova kazdej stranke uplne perfektne😊🥰 ale my sme fakt faakt spriaznene duse, viem ze mam mega stastie a dufam/verim ze to bude trvat este dlhe predlhe roky takto ako to je 😊

natalka13
28. dec 2023

Manzelstvo bez lasky musi byt utrpenie. Uplne zbytocne nieco take uzatvarat.

aurora33
28. dec 2023

U nás to bolo z obrovskej lásky a stále je tam obrovská laska krát dva (dve deti ) a lubim ho stále viac a viac 🙂

mercy13
28. dec 2023

Akurat tu bola dnes tema, ze sa jedna zena chce rozviest, lebo nemaju lasku v manzelstve,len priatelstvo, a nema chut na partnera, lebo ho vnima len ako kamosa, okrem toho je vsetko v poriadku, je dobry otec, pracovity blabla... Tak asi ani z rozumu sa vydat nie je bohvie co 🤔 ako pisu baby laska+rozum= dobre manzelstvo.

mayami
28. dec 2023

Myslím, že toto je úplne jedno, či z lásky, či z rozumu. Vydrží to manželstvo, ktoré manželia chcú, aby im vydržalo.
Voľakedy dievčinu vydali bez toho, aby mohla do toho kecať, lebo veď spojili sa majetky atď... a manželstvo vydržalo celý život. Teraz si vyberá každá koho chce a rozvodovosť pomaly vyššia ako vstupov do manželstva 😆. Takže niekde nastala chyba v programe.
Manželstvo je už dnes len pre minimum párov posvätné, za každú prkotinu sú schopní sa rozvádzať, od problémov sa radšej uteká ako by sa riešili, nehovoriac o tom, že niektorí ľudia absolútne nie sú schopní v manželstve fungovať natrvalo, utekajú pred zodpovednosťou.

vanilkovazmrzka
28. dec 2023

Najlepsie je manzelstvo z lasky, ktore dozreje do tej rozumnej fazy ;)

liaka
28. dec 2023

Manželstvo z rozumu

annnnie19
28. dec 2023

Ja by som to zhrnula takto…aj veľká vášnivá láska časom prejde do stavu stereotypu a časť vyprchá a tu musí nastať zapnutie mozgu a prejde manželstvo alebo teda vztah do roviny dlhotrvajúcej lásky síce nie takej vášnivej ale inej intímnejšej, pokojnejšej kedy zo začiatku vzťahu by ti napríklad niečo vadilo, bola by z toho hádka ale po určitých rokoch s tým istým človekom to jednoducho necháš tak a vytiahneš to až v pravú chvíľu😀 Ale podľa mna je v dlhotrvajúcim spokojnom vzťahu najdôležitejšia dôvera, trpezlivosť, komunikácia, ale aj uchovanie si časti vlastného života, koníčkov, kamarátov.

natalka13
28. dec 2023

@mayami kedysi bolo nepredstavitelne sa rozviest, preto tie nestastne manzelstva /lebo majetky/ z rozumu vydrzali .

casavina
28. dec 2023

Manželstvo z lásky, ktoré trvá 11ty rok...spolu sme 21 rokov, žiaľ bez detí ale práve preto sme zistili že aj dvaja sme rodina ❤️ náš vzťah prežil toho veľmi veľa, ale vždy tam bola aj je láska, úcta, pokora, dôvera 💞
Žijeme tu a teraz v láske pre seba navzájom každý jeden deň ❤️
Manželstvo z rozumu a bez lásky...tak by som žiť nevedela...

tiika
28. dec 2023

Jedno bez druhého nebude fungovať. V manželstvách, vo vzťahu dvoch je potrebné skôr či neskôr riešiť nejaké konflikty a nezhody.

Ak sa niekto berie iba z veľkej zamilovanosti, tato časom opadne a on až potom zistí, či dokaze s partnerom dlhodobo fungovať v reálnom bežnom živote (či je to ozaj dobrý muž a ma ženu úprimne rad). Avšak láska pomáha nezhody prekonávať.

Ak si niekto berie niekoho len z rozumu, bude mu niečo chýbať, ta láska prist nemusí a on sa nebude cítiť v živote skutočne šťastný, môže byt čoraz viac nespokojný, nevrlý, nepríjemný, hľadať lásku inde a tak tie problémy nastanú.

matkahelka
28. dec 2023

@mayami hadam tu nebudeme porovnavat rozvodovost minulosti a sucasnosti, kedy zeny boli absolutne nesamostatne a neschopne fungovat bez chlapa a bolo pre spolocnost nepripustne sa rozvadzat. ja som dieta manzelstva, kde bol krik, plac, hadky, vyhrazky, dlhodobe ignoracie, rozbite taniere na dennom poriadku. a rozvod nehrozil, lebo co povie rodina, co povie dedina, co by povedali pan farar. pritom aj otec aj mama boli fajn ludia, len kazdy s inou povahou, inymi prioritami a keby boli od seba,alebo s inymi partnermi, boli by stastni. keby nezomreli mladi, ja sama ako dospela by som obratila svet naopak a dala ich od seba.
Neviem, ci registrujes komicku Simonu Salatovu. nedavno tusim u Sajfu rozpravala, ako otec bil mamu, ako do nej bezne kopal a prikladal jej ruky na vriaci kotol. Cela rodina o tom vedela, cela bytovka o tom vedela, bezne ju prefackal aj na ulici. A takych manzelstiev bolo ojojooj, ale hlavne, ze statistiky rozvodovosti boli super.

morgane1975
28. dec 2023

Musíte byt na rovnakej vlne. A mať sa radi jeden druhého takého aký je. Nepretvarovat sa. Byt sám sebou. Hlavne nerobiť si nádeje že ten druhý sa po svadbe/dietati/stahovani…..atd…atd zmení 🙏🙏 nezmení! Hrať čistú hru od začiatku.

zltalienka
28. dec 2023

@mayami neviem kde presne nastala "chyba v programe". Podľa Teba je chyba v tom, že ženy si môžu vybrať s kým vstúpia do manželstva?

vevapeto
28. dec 2023

S mužom sme začínali od nuly ( teda s mínusom na účte) a po 15 rokoch sa máme nadpriemerne. Ak je chlap normálny, pracovitý a má vás rád tak časom všetko bude a hlavne treba si tie vybudované veci chrániť ako oko v hlave. Takze nebolo to manželstvo z rozumu ale z lásky, ktorá sa časom znásobila. Nikdy si nič neprajem len zdravie, lebo všetko ostatné už máme.

zltalienka
28. dec 2023

Autorka: manželstvo/vzťah vydrží, ak partneri sú jednotní vo svojich základných hodnotách a náhľade na svet, ďalej ak majú kompatibilné povahy a samozrejme ak sa fyzicky priťahujú.
Len neviem do ktorej z týchto vecí mám zaradiť lásku? Degradovali sme lásku len na jej fyzický prejav?
A rozum? Premenovali sme takto vypočítavosť?

j_m
28. dec 2023

🤔… ani jedno 😂 (manželstvo je “umelé” spojenie 😉
(aj štatistiky rozvodovosti to potvrdzujú…)

megan777
28. dec 2023

@mamamasama presne moja rec ale dobodky pekne napisane

mayami
28. dec 2023

@matkahelka tak to si hodila do extrému ty s tou Simonou, ja nikde nepíšem, že žena má čučať pri chlapovi, ktorého si vzala aj keď ju týra, ale že xy problémov v manželstvách sa dá aj riešiť, pokiaľ by bola vôľa, ale tá veľakrát chýba.
@zltalienka a to som kde napísala?

adrianajozko
28. dec 2023

Ja si neviem predstavit zobrat si niekoho bez lasky a pritazlivosti.

kattrin5
28. dec 2023

Ja keby som si mohla vybrat teraz, uz by som sa vobec nevydala 🤣🤣

zltalienka
28. dec 2023

@mayami "Voľakedy dievčinu vydali bez toho, aby mohla do toho kecať, lebo veď spojili sa majetky atď... a manželstvo vydržalo celý život. Teraz si vyberá každá koho chce a rozvodovosť pomaly vyššia ako vstupov do manželstva 😆. Takže niekde nastala chyba v programe."
Skopírovala som Tvoju reakciu... píšeš: ak dievča vydali bez toho aby mohla do toho kecať, tak im manželstvo vydržalo celý život. Ak si vyberá koho chce, tak je vysoká rozvodovosť.
Vlastne nepriamo obviňuješ ženy z toho, že si zle vyberú a preto je vysoká rozvodovosť. Ako keby iba ženy za to mohli.

mmoni89
28. dec 2023

Neviem co je manzelstvo z rozumu 😄ja som bola do mojho manzela zamilovana od prvej chvile a som doteraz .verim ze az po hrob😀

kassandra25
28. dec 2023

Vies co, co ja vidim osobne, ze ktoré manzelské páry drzia spolu, sú komplet vsetky tie, co do toho isli z cistej vypocítavosti, ze sme sa za hlavu chytali, ze a naco sa títo berú, kde muz komplet kazdý cisto podvadzal tú zenu, komplet kazdá jedna len plakala, aj na verejnosti, ako je s partnerom zle, kazda jedna len blskala, revala, zjapala, a komplet vsetky tieto pary su zname obrovskymi hadkami, s prisluchajucim slovníkom. Komplet kazdy par len z cistej lasky a pritazlivosti je uz rozvedený.

mayami
28. dec 2023

@zltalienka tak, ale chyba určite nie je v tom, že si ženy môžu vybrať, za koho sa vydajú, ale môže byť v tom, že si vyberajú zle, nie? A pokiaľ si vyberajú slobodne, tak kto za to môže, ak nie aj tá žena? Veď dá sa to v pohode aj otočiť na mužov, ak ti vadí, že som to zobrala z tej ženskej strany.
Proste máme slobodu pri výbere partnera do manželstva a aj tak tie manželstvá veľakrát nekončia šťastne.

s1m.one
28. dec 2023

Manželstvo z rozumu??? To je čo? Podľa mňa musíš aj po rokoch cítiť vášeň, príťažlivosť, lásku, ak to nie je od začiatku už to nepríde, podľa mňa a taký chceš mať vzťah? Že aspoň s niekým si??

derdia
28. dec 2023

Laska nazaciatku je laska prirodna, ta vedie chemisky k oplodneniu... To je jej uloha. Pokracovanie ludstva...
Ta laska potom je, laska pokracujuca... Ktoru mnohi zavrhnu, ze to je koniec. Milujem mojho manzela, lebo som si ho vybrala na cely zivot. Nie na 10 rokov, alebo pokym ma bude bavit. Dolezite ale je, byt triezva pri vybere. Nebrat hlupaka, dobre obleceneho s prievanom v hlave, ktory ta vie ocarit "mudrymi" recami. Ale chlapa gentlmena, ktoremu ked povies, ze sa necitis dobre, povie ti aby si zostala doma
Nehladi na seba, ale na teba. To je taky zaklad atd...

zltalienka
28. dec 2023

@mayami už si to viac rozviedla a znie to lepšie... áno teraz máme slobodu pri výbere partnera do manželstva a máme aj slobodu, či vôbec chce v manželstve žiť, alebo ho ukončiť (prípadne ani nezačať).
Kedysi nebolo na výber ani v tom, koho chce za manžela a dokonca ani v tom či chce vôbec byť v manželstve. Či tie manželstvá boli šťastné to je iná otázka.
Za mňa je sloboda výberu lepšia a nie je to "chyba v programe".

rorino
28. dec 2023

@j_m 😂😂😂😂

mayami
28. dec 2023

@zltalienka Za mňa je sloboda výberu lepšia a nie je to "chyba v programe".

Tak to určite, tiež som to nemyslela inak.