Má na prvom rade platiť chlap?
Myslíte si, že na prvom rande by mal vždy zaplatiť za ženu chlap?
@athom Nech si je aj miliardár. Ja som spokojná s gentlemanom, ktorého mám doma.
Nechapem, preco ludia na prvom rande idu do restauracie, kde treba zaplatit 50 eur a potom spekuluju, kto to zaplati a ako. Chodte na zmrzlinu, na kavu, bagetu, kludne pizzu zo zlavomatu ... co nie je tak velka polozka, potom nebudete ohrnat nosom, ze kto koho vyuzil. Na jednej strane niekomu nerobi problem sa nechat pozvat na drahu veceru a druhe rande uz nebude a zaroven sa jej nepaci, ked spekuluje zase muz. Za mna prve rande niekde, co nestoji vela a miesto penazi za jedlo, kto, co a ako, si uzivate seba a toho druheho.
Ja si myslím, že v reštaurácii, kaviarni atď by mal vždy platit muž. Môj manžel ma nenechal zaplatiť nikdy, on je veľký gentleman, otvára dodnes aj dvere na aute, odsúva stoličku atď, veľmi si to na ňom vážim ☺️♥️🙏🏼. Inak čo sa týka otázky, je trošku zvláštne naformulovaná “či má platiť muž za ženu”,
Mne by nevadilo si platit za seba sama, ale takeho špekulanta, čo zarobi 5000 a pyta na benzin by som nechcela..Druhy krat by som už nedošla..Ako som spominala, nas chalani rozmaznali, tam sa naparovali, kto koho odvezie, potom sme po škole zavideli spolužiačkam a čakali na tych frajerov..Teraz sa muži oduvaju, ked maju kavu za 2.50 zaplatiť.To je proste bieda, kam toto smeruje..Lutujem fakt dnešne ženy..Zlate časy už boli
Prilis velky vyznam sa priklada tomu, kto pozyva a kto kolko plati. V zivote pritom zalezi na inych veciach. Stretnete vhodneho muza, nechate sa pozvat, draho sa najete, zaplati, rozidete sa ... a uz sa neozve, lebo sa mu take spravanie nepacilo. Obcas zadarmo sa najest je fajn, ked rande nepokracuje, ale zostat po nich vzdy sama, tiez nie je ziadna vyhra.
@simonka_ba veruze ani mna, vzdy platil on, ine je to samozrejme teraz v manzelstve, ked zarabame takmer rovnako a sme spolu uz 100 rokov, raz plati jeden, raz druhy (mame viac uctov)
Ako chápem podstatu názoru,že nech platí muž,no mne by to bolo extrémne proti srsti,a zaplatila by som za seba. Mala by som taký vnútorný pocit,že som mu niečo dlžná. Nie nie,pekne fifty fifty 😀
To zavisi od toho, aké rande. Ak ma pozve muz, ktorým už sa poznáme a chce sa zoznámiť blizsie, tak očakávam, že zaplatí (aj za seba, nielen za mňa). Ak je to také rande naslepo, poznáme sa len z netu a in natura sa vidíme prvykrat, tam rátam aj s alternatívou, ze si nesadneme a každý zaplatí za seba a viac sa nestretneme.
Áno ,nech plati nikdy som neplatila ja.
@jabadabadu tiez pravda. Ale dost ma zarazilo to pomenovanie zien - skareda, ofucana a pod.
@jabadabadu to boli "narocni" obaja 😂😂😂 presne...
@athom sú ženy, ktoré si takto užívajú kina, večere zadarmo, nechajú sa vyvazat🙂 akože chodia na rande.. 🙂
Na prvom rande urcite chlap, potom uz si to treba delit.
Komentare ze som stara skola a vzdy by mal platit muz nechapem🤦♀️ sak by som sa citila jak .... co si ju chlap vydrziava
Ja som ešte “stará” generácia a nielen že za mňa platili v reštauráciách/baroch atď. muži, s ktorými som randila, ale dokonca aj kamaráti, či kolegovia. Kedysi by som totiž chlapa, ktorý ma pozval na drink, či večeru urazila, keby som začala vyberať peňaženku a domáhať sa platenia.
Som rada, že v dnešnej dobe nerandim, keď by som dotyčnému nestála ani za to, aby mi kúpil pohár vína, mne by nestál ani za zváženie. Muži majú byť mužmi a gentlemenmi, nie tieto precitlivené, sebecké metrosexuálne zženštilé hybridy.
Keď ženy prestanú mužov využívať na večeri zadarmo, možno o tom porozmýšľam. Aj keď, vlastne nie. Však tu máme rovnosť medzi pohlaviami, nie? Tak ste to chceli.
@ravador este vyplaty rovnake ženam a vsetko bude ok
@karolinakr toto je mytus. Platy su podla schopnosti, narocnosti cinnosti a krajiny. Pricom dnes sa da uz pracovat remote hocikde. Ta co sa stazuje, ze malo zaraba, vacsinou je to preto, ze nema poriadne vzdelanie, prax, nevzdelava sa,.... Takisto su rozdiely v platoch medzi muzmi. Jeden vie zarobit 1000 eur a druhy 3000 eur. Je ten prvy snad zena, alebo naco sa ma vyhovarat ak nie na to, ze nie je ochotny vynalozit viac namahy na vyssi plat - skola, vzdelanie, praca v zahranici,... Nie kazdy chce robit 12-16 hodin denne. Staci im ucnovka, 8 hodin, jednoducha cinnost, cista hlava a vecer volno.
pýtala som sa teraz muža, jednoznačne povedal,že mali by na prvom rande platiť muži a najmä keď dotyčnú na to rande pozvali 🌷
Áno, mal by platiť
Ved ten kto pozyva.
@pupavka1 Tak na prvé rande si myslím, žeby mal prvý pozývať chlap.
@laurika999 to ano ale moze to byt aj prechadzka.
@pupavka1 tak hádam je logické, že som to myslela na situáciu, ak by ste išli do podniku.
@laurika999 hadam je logicke ze ja som odporucala skor prechadzku, potom problem s platenim na prvom rande vyrieseny.

Ano, na prvom rande ma podla mna platit muz. Podnik/aktivitu snad zvladne vybrat podla svojich financnych moznosti. Potom uz kludne na striedacku.