icon

Má význam vzťah s niekym, kto má nemá rád takú aká som?

maro1995
8. feb 2022

Vzťah s niekým kto ma nema rád takú aká som iba kvôli tomu lebo neviem byť sama a neviem normálne fungovať, alebo radšej sa dať hospitalizovať a pracovať na sebe?( Aj keď nemám v to veľkú dôveru) veľmi mi je zle, som plačlivá a počúvam len ako som lenivá, ako sa mám usmievať, ako mám byť aktívna, je mi zle.

sticker
miusa00
8. feb 2022

Ahoj, viem sa vcitit do tvojich pocitov… ale urcite nema vyznam byt s niekym, kto ta nema rad a nevazi si ta, kazdy 1 clovek by mal vediet byt sam so sebou, aj ked je to klise

a_alexandra_a
8. feb 2022

Sama si si odpovedala. Preč z toxického vzťahu, lebo ťa psychicky absolútne zničí.

bosorka2302
8. feb 2022

prec z toxickeho vztahu a smer psycholog. nemusis sa hned dat hospitalizovat

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
decembrovka77
8. feb 2022

absolútny súhlas, toto isté mám u kamošky
chlap chce lyžovať, na pivo, na túry at´d....jej sa nechce, ale nechce ostať sama
chlap navrhne zdravé stravovania - ona to variť nebude jej sa nechce, tak aj ona aj decko fičia na polotovaroch a sladkostiach
a takto by som mohla pokračovať
chlap jej to vyčíta, ona nechce chápať a ani nič neurobí, nezmení....takže nakoniec chlap chodí už všade sám a ona nakoniec aj tak ostala sama, lebo chlap jej uteká už nielen cez víkendy, ale aj cez týždeň, lebo už má toho plné zuby
pasívnych ľudí je problém tolerovať, bohužiaľ toto budeš mať v každom vzťahu ak to nezmeníš

0silvia0
8. feb 2022

@maro1995 aha, takze ty sedis ako kopka nestastia, niekto sa snazi ta povzbudit a ty to vyhodnocujes, ze ta nema rad? Ako si predstavuje lasku clovek, ktory evidentne potrebuje terapiu?

retatka
Autor odpoveď zmazal
jaja20
8. feb 2022

@cocolino234 Kks,to ako keby si napísala presne o mojej švagrinej 👍

deti95060810
8. feb 2022

nevieš byť sama? to znie ako diagnóza... nechcem sa ťa dotknúť ale takéto stavy bývajú pri depresiách... Asi ťažko ťa hosp. kvôli tomu ,ale skús to riešiť aspoň s psychológom...

brembo
8. feb 2022

chod za psychologom. Toto nie je diagnoza na hospitalizáciu,toho sa neboj. Nie si nebezpečná pre svoje okolie,ale pomoc potrebuješ. Neboj sa toho.

maro1995
autor
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
8. feb 2022

Nepíšeš nič konkrétne, len veľmi všeobecne, že "nevie ta mat rad, aká si"
V čom konkrétne ta nevie mat rad? Nepodporí ra, neporadí, nepomôže?Alebo ty to preháňas?
Lebo ide o to, že ak máš zlý deň, a vtedy si smutná, alebo máš nejako ozaj vážne problémy(depresia napríklad) , či niečo také, tak ano, mal by to pochopiť a pripadne pomôcť, aj pri liečbe.
Ale keď to je také ze nevieš byt sama a permanentne mu servírujes svoju nudu, smútok, plač, žiaľ,zlosť a vynucujes si pozornost, tak každému dôjde trpezlivosť raz.
Partner nie je terapeut.

retatka
Autor odpoveď zmazal
maro1995
autor
Autor odpoveď zmazal
maro1995
autor
Autor odpoveď zmazal
maro1995
autor
Autor odpoveď zmazal
maro1995
autor
Autor odpoveď zmazal
kim2028
8. feb 2022

@maro1995 Je to ťažké no. Rob tak, aby bolo tebe najlepšie a čo dokážeš. Hoci radšej pomaly, ale isto. Napr. keď myslíš, že v nemocnici mohli by ti pomôcť tak smelo do toho. Ono stojí to za to. Viem, o čom píšem. Sám mám schizofréniu a 2 hospitalizácie. Hoci tá druhá bola strata času. Len lieky nastavovať by som si už nešiel do nemocnice...

jaskolka
8. feb 2022

Tak neviem, či dvaja ľudia s depresiou sú úplne kompatibilní partneri.
To je čisto konštatovanie faktov, lebo toto ochorenie je hlavne o psychike, to nie je ze dvaja cukrovkari si pichnú inzulín a nebudú jest sladké a budú sa v tom podporovat.
Myslím, že tento vzťah je pre vás oboch momentálne veľmi náročný...