Má vzťah zmysel?

23. mar 2023

Mám 22, rada by som bola už s partnerom s ktorým sa nie len "stretávame v detskej izbe" ale naozaj ten vzťah má zmysel a napreduje.
Terajší partner už býval sám s bývalou partnerkou, po rozchode sa vrátil domov.
Mali sme rozhovor na túto tému a vyjadril sa, že on sa chce najprv finančne zabezpečiť, zobrať si hypo a vlastné bývanie. Zatiaľ mu je doma dobre.
Momentálne sme v situácii, že on si max privyrába pri škole, ja už pracujem ale nezarábam extra. Hypo nie je reálne ešte dobrých pár rokov. Ja by som rada po istom čase išla zvlášť, do podnájmu aspoň skúsiť spolu bývať keďže tam sa dosť veľa vecí ukáže, no 'jemu je doma dobre'.
Myslela som si, že konečne niekto s kým ten vzťah bude napredovať, keďže už i s ex postúpil ďalej . No zjavne má potrebu ešte roky bývať doma a stretávať sa somnou raz za týždeň.
Neviem čo je za tým, možno blbosť ale trocha mám pocit ako keby ja som nebola taká dôležitá ako bola bývalá, keďže s nou sa chcel posunúť a budovať budúcnosť..

tanyag
23. mar 2023

Možno s ex nebol v podnájme, ale býval u nej...kto vie...alebo investoval dosť do predošlého vzťahu a nechce opäť "zbytočne" mrhať peniazmi...

77daniela77
23. mar 2023

Tazko povedat,ale stretavat sa raz za tyzden sa mi zda malo.....asi nema zaujem o vazny vztah s tebou.....🤔

dzulli1980
23. mar 2023

A ako dlho ste spolu? ... netlačíš moc na neho? ... mňa zaujalo, že "ON sa chce najprv finančne zabezpečiť, zobrať si hypo a VLASTNÉ bývanie" ... zrejme pre neho až taká dôležitá nebudeš, keď Ťa v tých svojich plánoch nespomenul.

autor
23. mar 2023

S ex bývali v podnájme tiež

autor
23. mar 2023

@77daniela77 trocha som zveličila, stretávame sa samozrejme častejšie ale keď s niekym plánujem budúcnosť nechcem sa roky "len stretávať".. Aspoň ja nie.

jsbb
23. mar 2023

Kašľať na takého. Jemu je doma dobre a otázka hypotéky je v nedohľadne. Daj si pozor, aby ta len nevyužíval na sex. Takych je plno

reanda
23. mar 2023

a kam sa chces posuvat, ked on este chodi do skoly?

bennn
23. mar 2023

Nechapem kam sa chceš posúvať, keď chodí do školy :D :D :D Nemá z čoho platiť podnájom a neoplatí sa mu to. V tomto sa mu musíš ty prispôsobiť a nie chcieť aby išiel do podnájmu, keď tam nechce ísť a nemá to z čoho platiť. :D
Zvlášť keď už tam bol, a vie, že to je naprd.
Ak on nechce, tak ho nemáš právo tlačiť do toho. Nemá to nič spoločné s tým kto je aká priorita a podobne. Keď bude pracovať potom môžeš niečo riešiť.

autor
23. mar 2023

@bennn ale snáď právo rozhodnúť či chcem alebo nechcem s nim byť, mám.
Pointa nie je v tom, že si nezbalí veci a nejde somnou zvlášť. Pointa je tam, že jednoducho mám pocit, že somnou nepočíta do budúcna, neplánuje.

77daniela77
23. mar 2023

Je to tak ako pises.Keby chcel s tebou zit tak neostane u rodicov ale ide s tebou do podnajmu.

bennn
23. mar 2023

@77daniela77 nemyslim si, nema ružove okuliare, nie je to prvý vzťah, už to zažil, a vie že urobí lepšie keď sa zariadi sám, než aby išiel opäť do niečoho čo nemusí vyjsť resp. dopadnúť rovnako. Jednoducho uprednostňuje pohľad na seba a svoju situáciu, nestráca hlavu pre nejakú babu. To asi nikto neurobil dvakrát zasebou, to by musel byť uplny blbec. Nemusi to mať nič spoločne s važnosťou vzťahu.

bennn
23. mar 2023

Jasné, rozísť sa môžeš. Pohoda.

reanda
23. mar 2023

moze s tebou pocitat do buducna, ale vidi to tak, ze najblizsich par rokov mu bude este stacit 'stretavat sa v detskej izbe' a posuniete sa az potom.. ty by si sa rada posunula uz teraz, tak vam to proste neladi.. takze ak sa ti nechce cakat, rozchod bude asi lepsie riesenie

barborachors
23. mar 2023

no ja ho napríklad chápem....naco ma platit cudziemu, radsej šetrí na hypo... rozumné, zvlast v dnesnej dobe ked najmy idu hore a ešte len hore pojdu. Kam sa tak ponahlas? ved mas 22... za par rokov ked pominie kriza, môžte ist spolu do podnajmu. Teraz je tá najhoršia doba, ist do podnajmu.

cyberk
24. mar 2023

Vsak chod do podnajmu sama, zober si nejaku izbu, moze u teba prespat na vikend a niekedy viac.. a uvidis. Nechapem, co cakas od skolaka, ze vdaka brigade bude mat chut zit z ruky do huby s tebou v garzonke? Je mlady, a tu hypo, ked raz dostuduje a bude riadne pracovat, mozete zobrat spolu, zatial makaj na sebe a setri, no ak potrebujes zlate prasiatko pri sebe, tak hladaj v inych vodach a nie v skolach ;)

77daniela77
24. mar 2023

@bennn Ja praveze poznam vela takych co prave rychlo hladaju nahradu a hoja si tak rany z minuleho vztahu....no mozno stale dufa ze ozivi este minuly vztah.....tazko povedat,nepozname detaily🤔

neznamaznama
24. mar 2023

Ja sa len skúsim opýtať, z čoho chcete platiť nájom? On ešte študuje, ty zarábaš, ale málo. Veď len garsónka vyjde od 200€ niekde v Starej Ľubovni, či Prievidzi až po 500€ v BA. U nás v meste dokonca menší ako 2-izbovy byt na prenájom nenájdeš. Takže keby ste obaja pracovali a zarábali normálne platy, tam by som sa zamyslela, prečo so mnou bývať nechce, ale takto.......

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
micusa2222
24. mar 2023

asi by som sa začala rozhliadať po novom partnerovi...

dadis
24. mar 2023

Kam sa ponahlas? Ved mas len 22 a on studuje. My sme s muzom 4 roky takto randili. Potom sme zacali byvat spolu par mesiacov pred svadbou. Nic mi neuslo. Na taky vazny vztah si teda hladaj starsieho, co uz pracuje.

liljana
24. mar 2023

Mate iba 22, ty zarabas malo, on este menej, lebo studuje a uz chces brat hypoteky a podnajmy spolu? Tak si najdi niekoho starsieho a nie studenta, ked uz chces istoty tak skoro. Este chapem, ze si prenajmete izbu v sharovanom 3izbaku, ale ty asi chces podnajom, kde budete sami ... Chlapec na to ako student este nema a v predoslom vztahu sa asi poucil, ze sa vyhadzal z penazi v podnajme popri studiu. Mozno mu rodicia povedali, ze mu uz drahy podnajom platit nebudu a narocne studium a full time job prilis nejdu dokopy ...

kvetinka75
24. mar 2023

tak asi zistil, že podnájom = vyhodené peniaze. Ak ešte študuje, je kravina aby sa osamostatňoval, keď na to nemá. Buď počkáš, kým na to bude mať alebo si nájdi staršieho, ktorý už má bývanie poriešené.

jesenzima
24. mar 2023

Môžete si obaja šetriť,kým byvate u rodičov a v budúcnosti, ak vám to vyjde, môžete porozmýšľať nad spoločným bývaním ... Sťahovať sa od rodičov v dnešnej dobe, a platiť si nájom, to je fakt vyhadzovanie peňazí ... To že chalan rozmýšľa nad vlastným, vôbec nie je zle, možno by si tak mala rozmýšľať aj ty, aby si aj ty mohla mať vlastné ... A ak spolu vydržíte, môžete mať aj spoločné..

simkima
24. mar 2023

ak by este nechodil do skoly, ok pozerala by som sa na to inak, no podla mna takto je zbytocne v jeho pripade sa osamostatnoval, pokial este nedostudoval