Má zmysel takýto vzťah?
Akoby som začala. Som s partnerom už vyše štyroch rokov a máme spolu nádherné trojročné dievčatko. Otehotnela som po pár mesiacoch potom, ako sme sa spoznali, strašne som dieťatko chcela. Náš vzťah nebol však zo začiatku ideálny, ale vo veľa veciach sme spravili kompromisy, aby to fungovalo, ale necítim z jeho strany lásku. Čo sa týka otcovstva je dokonalý tatko, malá ho zbožňuje, a ja sa nemôžem sťažovať , so všetkým mi pomáha. Ja som ešte na materskej, on chodí do práce, teraz kúpil pre nás byt, stará sa o nás, finančne sme na tom dobre. Problém je však v tom, že ja sa pri ňom necítim ako žena, nikdy som od neho nepočula milujem ťa, nikdy ma len tak neobíme, nepobozká a k sexu dôjde tak raz za týždeň, z mojej iniciatívy, akoby mal ku mne odpor... Je mi z toho smutno, chýba mi to, chýba mi vzájomná blízkosť, keď mu to hovorím tak to nemá žiaden efekt. Myslíte že má zmysel zostávať v takomto vzťahu bez intimity, hoc iné aspekty sú relatívne ok?
To z tvojej strany Asi tiez nie je laska ale zavislost, zila by si takto keby si nemala snim
Dieta ? Bud budes dalej trpiet vo vztahu bez lasky alebo zmenis svoj zivot, Asi na tu zmenu este nie si pripravena . Len si snim prosim ta neurob dalsie dieta a potom sem nepis o 10rokov ako ine zeny ze si nestastna ale nevies ako von..
Ach boze tak aj vulgarne ta ponizuje. To vobec nie je vtipne. Ani spolubyvajuci ani kamarat mi toto neurobil . Nie je dobry ani ako roommate.
@miadi aká zlatá 🙂 v dobrom samozrejme k tej poslednej vete 🙂 niesom nešťastná, len sa cítim nenaplnená...a preto sem aj píšem, či je to vážny dôvod na koniec tejto rozprávky alebo riešim malichernosti
@autorka na tvojom mieste by som sa snažila postupne nejako šetriť a pripravovať sa na možný rozchod. Lebo všetko co ti teraz zabezpečuje raz tak ci tak stratíš (byvanie, jeho prijem)...
Dobry postreh od
@miadi žiadne ďalšie dieťa 👌
Sama si zvaz, ci takto chces zit ďalších 20-30 rokov. Možno by mi ani tak nevadilo, ze mi nevyznáva lásku ako to jeho primitívne správanie. Ale keď ta neľúbi, iny proste nebude
Jeho nezmenis ( city tam Mozno nie su ) ty nic nezmenis. A tak sa budete dalej hrat na stastnu rodinu.. kym jeden z vas stretne niekoho komu povedat “ milujem ta .” Bude take krasne a jednoduche ,ze zmeny pridu velmi rychlo a rozpravky bude koniec. ( Ono je v podstate jedno ktory z vas sa zalubi do noveho cloveka ale ty by si mala mat plan B co sa tyka tvojho byvania) Lebo zena ktoru nikdy nemiloval poleti rychlejsie ako špinave pradlo. Drzim ti palce nech sa mylim a nech ti povie asap ze ta miluje Aj ked to nevie povedat a ze bez teba si nechce predstavit zit.
Myslim ze moji rodicia mali takyto vztah. Mama zalubena do otca a brali sa lebo mam bola tehotna. Mama vzdy vravela ze to bola chyba, ze muz musi zenu milovat aby to fungovalo. Vselijako sa snazili ten vztah latat ale nakoniec marne.
Je to tazke rozhodnutie. Ak by ta viac menej iba ignoroval, tak by som asi poradila zostat, ale zda sa ze on ta aj psychicky depta. On by mal mat odvahu ti povedat otvorene ako to citi. Myslim ze je k tebe taky zly, alebo ta chce odohnat a nema odvahu to povedat otvorene ze s tebou nechce byt.
Nechápem prečo ti tu niekto vtĺka do hlavy, že milujúci partner = holá riť.... To kde na toto prišli 🤷♀️🤦♀️choď za svojím šťastím, ste dvaja dospelí ľudia a vyriešite to len rozhovorom... Možno sa aj jemu uľaví a nakoniec budete obaja šťastní
ano, ma to zmysel. ved je dokonaly otec a dobry partner, takze niet pochyb, ze ta lubi. intimnosti s nim komunikuj viac a preber vacsiu iniciativu, prejavuj mu lasku viac, bude to potom vzajomne.
Urcite to treba skusit napravit. Povedat mu ako sa citis, skusit navrhnut poradnu, ist mu prikladom.. sama ho prva pobozkaj, objim, pochval.. mozno si casom zvykne ze toto patri do vztahu. Bud vesela, pekna, travte spolu vela casu aj osamote, chodievajte na vylety.. proste sa snaz to zachranit
Ak to nepomoze tak ho kopni do riti a nech si ide. Co na tom ze je dobry otec ked ako manzel stoji za hov*o. Su ini ktori sa budu k tebe spravat ako ku kralovnej.
A reci ze ta nebije a je koze dobre blabla... to mas teraz prezit zivot s tutmakom ktory ti v zivote nepovie ze ta lubi? Nepobozka ta, neobjime? Ak sa nezmeni tak dovi dopo.
@amiaja nie je manzel . ( ak ta uraza ze som ta tagla ako tu na prvej strane tak sorry nemusis odpovedat 😉Ja len opravujem taky detajl celkom podstatny…. Autorka pises kupil “ pre nas byt.” Mam chapat tak ze je na tvoje meno.? Alebo jednoducho si on kupil byt. .. ( ked uz tu Niekto pisal ze koze bolo moc dobre - nemam pocit ze to tak je) ak len zijes v jeho byte lebo si matka jeho dietata. Tak Dufam ze mas aspon svoju detsku izbu kde by si sa mohla vratit. Ty si si tento vztah vyplakala vyprosila si si aby ste to skusili Lebo mate dieta. Ak nemas svoje vlastne byvanie = si na nom zavisla potrebujes ho. A on to vie . Za 4roky ste si zvykli spolu fungovat. Tu si sa postazovala Lebo v srdci vies ako to je. Chces byt milovana no nie si. Ale nic neurobis Lebo si na materskej a mas pocit bezmocnosti. Si vdacna za strechu nad hlavou a istotu pre dieta. Nevies si ani predstavit bez neho existovat normalne fungovat. Nie to este byt v inom vztahu milovat a byt milovana. Dopriala by som ti to. A raz to mozes mat len si to Musis dopriat. Snad casom budes mat odvahu a silu .
To, ze ti neprejavuje naklonnost slovami, objatiami atd. je mensi problem, to je aj o povahe. Ale spominas, ze sa s tebou rozisiel a vratil sa, lebo si bola tehotna. Preco sa s tebou rozisiel? Mal inu? Vasen casom ochladne v kazdom dlhsom vztahu, no da sa obnovit, ked je tam vzajomna laska a ked obaja chcu. Treba sa otvorene porozpravat, nech vies, na com si. A odtial zacat.
@miadi situácia že si jeden alebo druhý niekoho nájde by mi možno otvorila cestu von.... Áno, je to silené, ja sa snažím, venujem čas malej, on chodí do práce, v podstate by sme mali byť šťastní... Len ja potrebujem niekoho, kto sa bude tešiť, bude hrdý na svoju ženu, a dá jej to najavo... ubližovať mi neubližuje nijak, skôr tam neviem nájsť tú úprimnosť, čo ide od srdca, to ma deptá...ale zas...ako bolo písané hore vyššie, ani to že sa muž stará, bráva nás na výlety, robí všetko pre nás, nieje málo... A možno to je aj prejav lásky len ja ho tam neviem prečítať
@kp7333 ahoj, nie nemal druhú, ale ako mi sám hovorí, aj teraz, on si hľadal niečo "viac", podľa jeho predstáv nejakú vyumelkovanú krásku, jemu sa také páčia. Rozum 14+, a to má chalan vyše 30
Žena zostane s chlapom ktorý jej nevyhovuje lebo si s chlapom ktorý jej nevyhovuje urobí dieťa a zrazu problém. Vlastne nie, problém je ten začiatok.
ok, mozno bol nevybureny pubertak nezrely na vztah. Snad sa uz uvedomil, niekam posunul. To, ze ti neprejavuje lasku slovom/ objatim moze byt aj preto, ze to nevie, mozno nevidel doma. Kazdy z nas pouziva ine jazyky lasky. U neho su to mozno skutky - starostlivost. Treba sa otvorene porozpravat o tom, co citite, ake su vase ocakavania vo vztahu.
V podstate si ho donutila byt s tebou, nasilu si otehotnela, tak co sa cudujes? Vynuteny vztah ako z nejakeho trapneho serialu. V zivote som sa takto neponizovala, to je pod uroven uplne.
"Krátko predtým ako som sa dozvedela že čakám malú, sa so mnou rozišiel... Niesme
stvorení pre seba, ale ja som si doslova vyplakala vtedy aby bol s nami, nevedela som si predstaviť život sama a malou, stoj čo stoj som ho chcela pri nás..."
@miadi áno, kúpil si byt, ale aj to preto lebo ja si myslím že muž si má rodinu priviesť domov, on má zabezpečiť bývanie... Proste živiteľ rodiny, bol to môj popud. Byt si kúpil on na seba, ale to mi zas až tak neprekáža. Teraz bývame v byte po mojej babke..a nechcela som tu skysnúť. A áno, túžim po ďalšom dieťati, aspoň dve by som chcela mať, samozrejme potom by som v tomto vzťahu už zostala..len neviem či to za to stojí...lebo asi som už vyhorená z tohto celého 🤦
@kp7333 myslím že on ním stále je, tým pubertiakom... No veď na to narážam, že možno prejavuje lásku týmto...nikdy ma nenechal v štichu keď mi bolo zle alebo som niečo potrebovala... Ale to je zrejmé samozrejmosťou
@babulkomale ako sa dá nasilu otehotnieť? Proste som sa zamilovala a áno, chcela som byť s ním. Nemohla som vedieť že to takto dopadne...a teraz som si prišla len po viac názorov ako by ste to vnímali vy
A ty mu davas lasku? Citi ju od teba? Vas vztah ma zmysel. Muz sa stara,zabezpecuje vas,kupi byt,je s vami len si musite zlepsit intimitu medzi vami. Nezabudla si nanho popri dietati? Skuste pomalymi krocikmi ist na to. Byt spolu aj sami.
Jezis uplne si si vydupala, aby s tebou ostal,vynutila si si vztah cez dieta s muzom,ktory ta nelubil a ty teraz nariekas, ze ti neprejavuje lasku???Asi snivam.Vtedy ti to trapne nebolo,ze s tebou ostal chlap, ktory by ta nechcel,keby si si to nevyzobrala,ale teraz ti vadi ze ti neprejavuje naklonnost.Neuveritelne.
Zostať, nemôžeš mať všetko
Nemôže to byt aj tým ze si doma a trochu sa nudíš tak veľa rozmyslas? To len tak na úvod..
Ale upokojí ta, môj partner je rovnaký. Neobjima ma, nesklda komplimenty, nehovorí mi ze ma miluje. Ale je prosto taky typ ze ladku dava najavo inak. Ak ťahám nadčas v práci, čaká ma doma s teplou večerou. To len taky priklad. Ja keď potrebuje objať, normálne mu to poviem. Jeho to ani nenapadne. Keď chcem vedieť či mi to pristane, tak sa ho opýtam. A čo sa týka vyznáva ia lásky, povedal ze co viac ako manželstvo by som chcela. 🙈
Nasilu otehotniet sa da tak, ako si to urobila ty. Nebudeme si klamat, zena ma vzdy viac moznosti ako si zariadit ci uz otehotniet alebo sa ochranit. Tiez zviest aj chlapa, ktory z nej nie je az taky hotovy aby si ju v buducnosti zobral za zenu a mal s nou dobrovolne rodinu.
Tiez vyplakavanie a vydieranie aby bol s tebou je forma manipulacie. Cely tvoj vztah je dotlaceny na tvoje zelanie do veci co si chcela ty.
Poznam take pary. A v jednom mi v zachvate uprimnosti znama povedala, ze ona ho zbalila, ona ho dotlacila do deti lebo sa jej pacilo ze ma nasetrene 🤦 a postavil dom bez hypo. Bohuzial na LV figuruje len on, ona nema nic a tri roky po svadbe mi povedala ze si ju vobec nevsima...
@elizabet173 áno, to som si vedomá, že vtedy by som dala čokoľvek zato, keby sme žili spolu ako rodina, ako teraz. Len som si asi neuvedomila že aj láska je vo vzťahu podstatná, alebo možno som verila, že sa to postupom času zlepší a milovať ma začne aj on... lež sa to nestalo
@poopsie nie nie, to som tak nemyslela, to bolo na porovnanie, že je síce taký aký je, ale finančne sme na tom dobre, vieme si udržať aký taký štandard, vie sa o nás postarať, keby mám mojkáčika s ktorým obraciam každé euro neviem či by som vyhrala 🙂 minca má dve strany