icon

Mám 26 a nikdy som nemala priateľa

nevermind
8. okt 2022

Zdravím, viem, že tu možno asi vyzniem hlúpo s takýmto príspevkom a že riešenie nemám hľadať na nete... no je mi smutno, dosť. Mám 26 a nikdy som nemala priateľa, nejakú známosť, netuším, čo je to láska k mužovi, jeho neha, sympatia, príťažlivosť a všetko s tým spojené. Veľa z vás asi skonštatuje, že veď na rande si bola... no žiaľ nwm či som dokopy niekedy bola, nwm, či to rande správne i nazvať... bolo to iba raz, no cieľ bol iný, nie rande a zbližovanie atď. Čo sa týka sympatií, samozrejme, že niektorí mi boli sympatickí, no z pohľadu opačného pohlavia mám pocit, že mám sexepíl na hodnote 0. Nestretla som sa s tým, alebo nezaznamenala, že sa za mnou niekto otáča, požmurkuje, balí... a toto ma podobne trápi a robí smutnou/zúfalou. Cítim sa ako pokazený kus. Nechcem závidieť ani nič podobné ostatným, to naozaj nie. Len nechápem tomu, že za celý ten čas sa nikto nenašiel? Fakt? Veď aj chodím von sa zabávať, nie som zavretá doma, nezdieľam ani nejaké fundamentalisticko-konzervatívne názory, starám sa o seba, zasa nechodím ako gorila z jaskyne. To ma trápi, bojím sa dokonca aj budúcnosti a zožiera ma fakt, že mňa nikto neľúbi (okrem rodiny) a zomriem sama. Za mňa je hodnota partnerského vzťahu to najviac, čo človek môže mať. Príčinu následne nachádzam asi vo vyžarovaní zo mňa, že ja som tá vadná. Nemám rada otázky typu ,,...a kedy sa budeš vydávať? Frajera máš?"- no asi nikdy a nemám. Moja rodina takúto odpoveď odmieta, no dôvod mojich tvrdení nepoznajú, nevedia, že ja som sa s chlapcami alebo mužmi len max rozprávala, žiadne bozky, dotyky. Ja len ozaj tomu nechápem, nesnívam o možnosti, že za mnou sa malo plaziť milión nápadníkov a takéto ružové rozprávky. Ale keď si uvedomím, že za ten čas nebol ani jeden .... Nazvala by som to nechceným statusom mníšky. :´(

Strana
z2
jana005
10. okt 2022

@omg1992 s výškou si nerob starosti, je veľa nízkych žien.
A keby môj manžel mal 174 CM, bola by som veeelmi spokojná.
Lenže nemá, má iba 170 CM (aj ja tak mám) a aj tak sme už spolu 20 rokov. A tiež sa mi zo začiatku nepáčil, lenže som tomu dala šancu, začo som nesmierne vďačná.
Držím prsty, nech aj ty nájdeš v živote šťastie

caray
10. okt 2022

viem, ze ti to je zatazko, ale proste nesmies sa tym tak zozierat. podla mna, isto sa niekto najde, ale bude to v ten pravy cas, neboj ty nic

pralinka25
10. okt 2022

@omg1992 tak vysku neovplyvnis. vsetko ostatne ovplyvnit vies. akurat by si na tom musel popracovat. a to niekedy nie je lahke. ale ked sa chce vsetko sa da. neboj netrepem len tak do vetra. mam uz co to v zivote za sebou a vzdy bolo treba sa za tie najlepsie veci popasovat.
sebavedomie si vies zvysit velmi lahko. zacni trochu cvicit, sportovat (mozno to robis, neviem) pekna postava urobi svoje aj ked je nizsia. nemyslim len s dievcatami ale aj s tvojim sebavedomim. minule som si uvedomila ze kopec fesnych hercov je vlastne nizkych. uspech u zien alebo v zivote nezavisi len na vyske. su aj nizke dievcata a nie je ich malo. napriklad u mna nikdy nebola kriteriom vyska. mala som aj nizkych chalanov aj vysokych. nie vsetci si zakladaju na vyske. (to len priklad)
rob si rozhlad, citaj, zaujimaj sa a ked sa budes mat o com rozpravat budes sa tiez citit sebavedomejsie (tym nemyslim ze ma byt z teba truhlik co vsade bol vsetko vie.) ale tak normalne zdravo. introverti vacsinou byvaju v tomto fajn spolocnici. aspon co mam kamosov introvertov a uz sme prekonali tu prvotnu barieru tak sa s nimi da super rozpravat. ale to mozno uz mas (myslim ten rozhlad).
byt introvertom nie je vobec zle. kopec dievcat je rovnakych. nemusis chodit na divoke party. dievca mozes stretnut aj v kniznici, v muzeu, galerii, divadle, beznom obchode alebo na prchadzke so psom ..... nemusis ju hned ani oslovovat a vtipkovat s nou. staci jeden dva usmevy a pozdrav.
osobne si myslim ze ked popracujes trosku na sebavedomi a najdes na sebe tie dobre stranky tak trochu zlepsis aj tu nesmelost. nesmelost moze byt v urcitej miere aj pritazliva. ale tiez odtial potial. na nesmelosti sa da pracovat asi najlahsie. daj si to vzdy do polohy ze nemas co stratit. maximalne to nevyjde. no a co? svet nespadne. cim viac pokusov hoc aj neuspeschych tym viac skusenosti (skusenosti Nie! zlyhani! ). vlastne to je trening. ako ked sa ucis cudzi jazyk alebo cokolvek ine. zo zaciatku to ide ztuha, potom lepsie ale stale sa citis ako idiot ze to nejde tak ako si predstavujes ale potom zrazu hop a ide to. toto je take iste. odmietnutie nie je koniec sveta a ani zlyhanie. jeto len odmietnutie a dalsi pokus moze vyjst.
este k tomu sebavedomiu. s kamoskou sa vzdy smejeme. raz som ju cakala na vecku a pri dlhej chvili som si naratala svoje pubertalne komplexy. naratala som si ich 35. (dnes ich uz sama neviem vsetky vymenovat) vtipne na tom je, ze som ich videla len ja. a paradoxne fakt nikdy som nemala problem s napadnikmi. vzdy som ich mala viac ako bolo treba. tak niekedy fakt clovek vidi seba uplne inak ako ostatny. je to len v nasich hlavach. co sa da zlepsit treba zlepsit a co sa neda hold "srat" na to.😉

omg1992
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
sim_icek
11. okt 2022

@nevermind môj manžel mal skoro 26 rokov keď mal prvý vzťah a to so mnou a ja som mala vzťah stále už asi od 16 :D ono to príde, u niekoho skôr u niekoho neskôr🙂

kristiii
11. okt 2022

@omg1992 nemyslím si, že máš nejaké netradičné záujmy, práve naopak, podľa mňa presne také, aké by mal poriadny chlap mať a určite nájdeš takú ženu, ktorá ich ocení. Ani všetky baby nie sú na behanie po obchodoch, manikurach, kozmetikach, kavickach a pod. Ja napríklad práve tieto aktivity vrcholne neznášam. Ale je pravda, že ja som už o čosi starsia. Este tu kávu či mekáč (kvôli synovi) raz za čas dám, ale už teraz sa desím napríklad vianočných nákupov 🤪 Len sa musíš trocha osmelit, lebo na dvere ti doma asi nikto nezaklope. Aj keď, ktovie, aj poštárka by mohla byť fajn 😁 A spomínal si tuším výšku, tu vôbec nerieš, nie každá túži po kolenikovi. 174 je úplne v pohode.

pralinka25
11. okt 2022

@omg1992 no vsak nemyslela som ze musis mat svaly ako rambo. ja ti rozumiem ja z duse neznasam posilky a rovnako tak tie kolektivne cvicenia. presne aj preto co pises ty. da sa cvicit aj doma tak primerane ale ked mas dostatok pohybu ako pises tak to nepotrebujes. to skor v pripade sedaveho zivota.
podla mna su tvoje konicky v pohode a na 100% tu beha nejaka ktora by si to vazila len ju najst a oslovit. viem, viem to je ten problem.
podla mna sa na to musis pozerat inak ako na strapnenie sa alebo na zlyhanie, alebo na sklamanie. je to risk ktory moze byt bud zisk alebo nie. ale neuspesny pokus nie je zlyhanie. chapem ta ze to tak citis. to si musis vsebe urovnat.
ja som dospela do bodu (skusenostami) ze jedine zlyhanie v mojom zivote je, ked premeskam prilezitost a ani sa len nepokusim ziskat to co chcem. vtedy je jedno aky by bol vysledok. pretoze sa clovek uz nazaciatku vedome rozhodne neuspiet.
Musis to skusit. Ked to neskusis nikdy nic neziskas. ak ta odmietne ber to ako skusenost nie sklamanie. a ak ta neodmietne tak super.
inak pre mna napriklad bolo vzdy najtazsie niekoho odmietnut. nie len odmietnuteho to mozno boli ale aj toho kto odmieta. nehovorim ze vzdy ale velakrat to takto bolo.
ved ked si to tak vezmes tak cloveka prejaveny zaujem vzdy potesi. hlavne ked je uprimny a prijemny tak potesi. chapem ze davas kozu na trh ale myslím si ze to za to stoji.
a podla mna si uplne v norme aj so zalubami. poznam viac takych chalanov. praveze pre perspektivny vztah si aj tak rozumne zeny nakoniec vzdy vyberu niekoho ako si ty pred blaznivym discomanom. a tie druhe maju hold smolu.

pralinka25
11. okt 2022

@kristiii musim sa smiat. ja mam kolegynu ktora vzdy zo srandy hovorila ze jej pripadny chlap jej musi doma na branku zaklopat. a vies co? on jej fakt zaklopal. opravovali nieco u susedov a nieco potrebovali tak jej zaklopal a uz su spolu viac ako 20 rokov 😀 takze jeden nikdy nevie. aj ked no .... chapeme sa. len mi to nedalo 😎

muzskylukas
15. júl 2024

@nevermind dnešný chlapi sa boja zene prejaviť v plnej početnosti, že sa im páči. Boja sa dat kompliment a pod. Ale písať na zoznamkach koľko krát prasačinky to je jednoduché a tiež majú problém zaujať. Tak plánu v plytkých vodách aby sa nepotopili. Ty nie si chybná, si v poriadku ohľadom tohto.

Strana
z2