icon

Mám dať chlapovi vedieť, že ma citovo zlomil?

30. mar 2022

Ahojte

Mame oboja okolo 40-tky, rozvedeni. Zacali sme sa stretavat, bolo to fajn, drzali sme si aj odstup, aj sme to brali seriozne. Teda ja urcite, on to tak prezentoval
Vedela som ze rozvod bol z iniciativy jeho byvalej zeny a ze sa z toho dlho nevevdel dostat, teraz prezentoval, ze je s tym uz Ok.
Avsak casom som vycitil zmenu soravanic zrazu nechcel stretko atd atd vytusila som ze byvalka zacala ziarlit on stale zatlkal …
Potom sme s tym utali (dovod neviem, zevraj nema cas)
Teraz otazka —- je to uz pol roka a mna denno denne prenasleduju myslienky ze je s tou byvalkou a ze mna pouzil na to aby ona zacala ziarlit a vratila sa k nemu ((su od seba 5-6 rokov a mal asi len nejake sexualne vztahy na ktore zrejme ona neziarlila … my sme sa stretavali aj s demi takze asi to bol vyssi level)
Chytil ma chtic napisat mu o mojich pocitoch a tej krivde ze sa citim len ako vyzzity element a ze ma to trapi
Vidm ze bude vyznievat uboho a zufalo a to nechcem
Ale mozno sa mi konecne ulavi ze to bude vediet ze ma to dost trapi(lo)
Bude mu to asi aj jedno, on dosiahol pravdepodobne to, co chcel
Ak to necham tak, nebude vediet, ze ma to trapi (ajked urcite vie ze hej) ale nevie ze doteraz. Ale zas zachovan si nejaku tu hrdost
Len rozmyslam ze mozno sa mi ulavi, neviem 🤦‍♀️🤷🏻‍♀️

luccija
30. mar 2022

Nie, nepísala by som mu.V žiadnom pripade

anita6666
30. mar 2022

Preboha žena!!! Vylej na hlavu kýbeľ ľadovej vody a venuj sa len sebe a deťom.

sticker
dardanella
30. mar 2022

Dusiť v sebe veci nie je určite dobre, no zároveň ak niekto kričí alebo obviňuje, u druhého to vyvolá skôr odpor, odstup, veci to nevyrieši. V prvom rade by som ešte zapátrala úprimne v sebe, čo je skutočný dôvod, pre ktorý ho chcem kontaktovať. Ak to zistíš a budeš mu chcieť stále napísať, tak mu pokojne aj napíš, ale zároveň sa vopred prichystaj na to, že odpoveď nemusí byť taká, akú očakávaš.

veronikaszabova
30. mar 2022

Fuuuha, neponizuj sa. Urcite mu nepis. Vyznelo by to uboho.

oli2782
30. mar 2022

Moja kamarátka je psychologička a ona mi poradila citový denník. Ja som strašne výbušná povaha a často poviem veci, ktoré v skutočnosti tak nemyslím. Vždy keď mi niekto ublíži alebo naštve, všetko tam napíšem. Hrubo, hnusne, tak ako to cítim. Dám to von zo seba. Dám si chvíľu čas a neskôr sa o tom porozprávam i stou osobou ale už inak. Poviem všetko čo som napísala, no preformulujem to. Keď napíšeš veci pod vplyvom emócií, môžeš to neskôr ľutovať.

danica2711
30. mar 2022

a načo mu to vlastne chceš dať vedieť? Jemu je to jedno, keďže ťa nechal. Nech mu napíšeš, čo chceš, vyznieš úboho a zúfalo a nič tým nedosiahneš. Veď sama píšeš "aspoň znepríjemním deň aj jemu" - no ani tak neznepríjemníš, akurát sa pred ním (aj sama pred sebou) strápniš a ponížiš. Ak to potrebuješ dať len zo seba von, tak určite nie jemu, ale tak, ako radia viaceré predomnou

autor
30. mar 2022

@dardanella dovod preco chcem napisat je ten ze mam dojem ze ak by ni napisal dovod tak to v sebe uzatvorim. Teraz len rozmyslam ze ci je to to alebo ono … avsak dovod mi nedal ani naposledy, vyhovoril sa na cas, tak sa obavam, ze ni ten sovos nenapise aniteraz
Ja nechcem vycitat, ani vyznievat uboho zufalo ci nahnevane. Ja by som fakt pochopila ak dal prednost inej, len nech to viem.
Jedine coho sa bojim ze aj tak neodpise. Ta jeho lahostajnost mi je luto pretoze predtym som ho zaujimala. Resp to tak vyzeralo

dazdovka
30. mar 2022

napisala by som mu (aj ked som v takejto situacii nebola) ale moze to dopadnut aj tak, ze ta zase bude tahat za nos a vyuzije, ze este nanho nevies zabudnut...

amiaja
30. mar 2022

Ale naco ti je dovod? To je snad jedno preco nechcel. Ber to ako fakt a neries to. Aj tak ti pravdu nepovie. Maj hrdost a kasli na neho.

autor
30. mar 2022

@amiaja dovod chcem poznat preto ze ho nepoznam a furt nad tym rozmyslam. Je mozne ze mi dovod nepovie - moze mi aj povedat ze proste son mu nevyhovovala ja. Ale aspon to uzatvorim

autor
30. mar 2022

@dazdovka nemyslim ze by ma vyuzival. Ja nepogrebujen aby sme sa dali dokopy-to ani nechcem. Chcem lrn vediet co sa vkastne udialo

a_alexandra_a
30. mar 2022

Tak píšeš, že máš okolo 40tky ale vyvádzaš ako pubertiačka 🙂 Kašli na neho, uzatvor to v sebe sama, na to nepotrebuješ jeho vysvetľovanie. Nelipni na tom. Jednoducho si na teba nevedel/nechcel nájsť čas a bodka. Nie všetko musí mať hlbší význam a vysvetlenie. Je to už pol roka, to nevyznie nijako inak, ako zúfalo, že ho máš stále v hlave a nepreniesla si sa cez to, že sa na teba vykašľal. Nestrápňuj sa, naozaj 🙂

amiaja
30. mar 2022

Skus si to otocit.. ze si sa s niekym stretavala a proste si ho nechcela tak si to uhrala do stratena. A po pol roku ti dotycny napise ze na to furt mysli a preco si ho nechcela
Co by si si o nom pomyslela? Ze je zufaly a co otravuje. Myslim ze by ta to nepotesilo keby si to ty uz mala uzavrete.
Neviem ci sa obcas stretavate. Ak ano mozno by bola lepsia "pomsta" keby ta videl nahodenu a stastnu s usmevom na tvari a nad vecou. Vtedy vacsinou chlapi spozorneju a zacne ich to stvat ze si stastna aj bez neho.
Ak sa nestretavate tak kasli na to. Povedz si ze on uz o tebe ani nechyruje, naco sa mu pripominat.
Drzim palce. Ci mu napises alebo nie tak nech ti to prinesie klud na dusi.

autor
30. mar 2022

@amiaja mne sa toto iste stalo v opacnom garde
Chlap ma nesutale kontaktoval a ano aj po 8 nesiacoch od kedy som to bezdovodne sekla (dovod bol on jeho chovanie ktore som mu predtym viackrat hovorila ze ma mrzi). Jsne ze na to iritovalo, aj trochu mrzelo, vedela som, ze nejake vysvetlenie si zasluzi. A aj som mu ho dala casom. Jedine co som nenapisala ze som v tom case dakoho uz mala, ale to nebol dovod
Ale ten clovek ma bombardoval vkuse
Ja len rozmhslam ci mi to pomoze uzatvorit to konecne v sebe, kedze zatiao sa mi to nepodarilo a vadim si sama sebe
Nie nestretavame sa vobec

dardanella
30. mar 2022

Podľa mňa mu v tom prípade pokojne napíš. Šancu, že Ti odpíše skutočný dôvod zvýšiš práve tým, že ho nebudeš obviňovať, ale naopak, dáš mu najavo, že aj keď sa mu môže zdať, že ten dôvod by Ťa mohol raniť, potrebuješ vedieť pravdu. Nenapísať len kvôli tomu, aby si o Tebe niečo nepomyslel nemá podľa mňa zmysel, netreba dávať takú veľkú moc jeho názoru nad sebou. To, čo si o Tebe o pomyslí je čisto jeho pohľad, ktorý Ty sama nemusíš prijať - teda vnútorne môžeš byť slobodná od toho, čo si on (a ktokoľvek) o Tebe myslí. Ak by Ti náhodou neodpísal, tak už sa s tým budeš musieť vyrovnať aj bez poznania dôvodu. Keby si mu písala v obviňujúcom štýle, je veľká pravdepodobnosť, že Ti pravdu nenapíše. Ešte by si mohla skúsiť aj malý experiment - skús si predstaviť, že Ti odpíše (napr. potvrdí Ti to, že bývalá ho chcela naspäť a on sa k nej vrátil/ alebo si predstav úplne iný variant...) a skús to čo najviac precítiť, čo Ti táto odpoveď prinesie. V skutočnosti, či už s odpoveďou alebo bez, aj tak nakoniec ten krok uzavrieť to vo svojom vnútri je na Tebe, len Ty to dokážeš. Niekedy samozrejme aj okolnosti pomáhajú, napr. keby si sa bola medzičasom šťastne zaľúbila, asi by Ťa to tak netrápilo. Ak dlhodobo na to nedokážeš prestať myslieť, možno napísať je pre Teba riešenie, teda určite lepšie, než dlhodobo rozmýšľať o tom, čo by bolo keby si mu napísala.

ivanka12311
30. mar 2022

Ja by som mu nepísala tento srdcervúci výlev o využití... prečo??je to také ponižujuce zúfalé doslova pchať sa mu do zadku.. možno by som mu napísala.. ďakujem že som spoznala takého človeka ako si ty,ako sa hovorí človek sa učí na vlastných chybách.. a mojou jedinou chybu bolo to že som ťa ľúbila

lady_hurts
30. mar 2022

Nič by som mu nepísala. Jediné, čo tým dosiahneš bude, že mu pomasirujes ego. A pokiaľ tvoj pokoj duše závisí od toho, aby ti dal vysvetlenie, máš veľký problém so sebauctou.

moonlight1210
30. mar 2022

Nepis mu. Jednak to precita akurat z rychlika, a jednak pochopi akurat, aky je pre teba stale dolezity, kym on ta uz odsunul do historie, a jednak si ta okamzite presunie do kolonky “Odlozena na horsie casy”.
Jedine, co z toho realne pochopi, bude, ze ak prejavi zaujem, ty budes ochotna (alebo minimalne vo velkom pokuseni) sa mu zas venovat. I keby si to planovala, ze spociatku to bude len v tvojej rezii a iba trebars odplata, nakoniec do toho zase spadnes a rezirovat to bude on.

Naozaj si radsej sadni a napis si taky dennik vasho pribehu. Porozoberaj si vase chvile, tie pekne i tie zle. Pozri sa na seba autorskymi ocami a kludne si vytkni, kde si robila chyby. Pokojne si o sebe poironizuj. Alebo sa polutuj.
A aj o nom.
Ked si ten pribeh takto prejdes este raz a znova ho “odzijes”, ale uz zaroven poanalyzujes, strati kopec svojej pritazlivosti. A teda aj potreby poznat odpovede.
Potom to v trebars zmazes (spalis), lebo to bude za tebou.

Ono, ked na to pozeras cez tu vagnu optiku spomienkovych emocii, kopec veci sa zda dolezitych. Ked to vezmes z pohladu tretej osoby, kopec veci moze zacat vyzerat az zabavnych.

autor
30. mar 2022

@moonlight1210 snazim sa to uz dlhsie robit, aj sa na to pozeram ocami ciszej osoby. Aj som si vytkla ze som dlho tolerovala niektore veci.
A vzdy pridem do momentu, ze NEVIEM. Ajked vlastne viem. A viem aj to, ze sa neprizna. Nema potrebu.
A viem aj to ze ak sa ozvem, len zdvihnem jeho ego.

monka105
30. mar 2022

Vyznieš úboho a zúfalo. Na čo by bolo dobré takto sa ponížiť? Jedným z najväčších umení je vedieť odpustiť aj ľuďom, ktorí nám nikdy nepovedali prepáč. Je to de*il a ty máš na viac ako strácať čas zaoberaním sa vlastných krívd, ktoré ti spôsobil niekto, kto nemal ani toľko chochmesu, aby bol k tebe úprimný. Takýto chudák ti nedá spávať? Čím skôr si uvedomíš vlastnú hodnutu, tým lepšie.

autor
30. mar 2022

@monka105 ano znie to uboho
Ja fakt nechapem ze to neviem z hlavy vytesnit a mal som dojem ze mozno tym to uzavrien ak mu daco este napisem

autor
30. mar 2022

@dardanella nozem napisat len ze ako sa ma ci sa situacia zlepsila a ze mna by len pre moj pocit zaujimalo co bol skutocny dovod toho celeho
Ako ho poznam, neodpise alebo odpise omacky.

nurielka
30. mar 2022

Tak ako ti to tvoj bývalý písal po rozchode a chcel vedieť prečo začo, tak teraz ty riešiš iného len z iného uhla. Ani ty si mu vtedy nepovedala celu pravdu. Energia ktorú ty vkladáš do života sa musí vybiť. Ty si to vtedy pre neho bezdôvodne sekla, tak sa to otočilo. Jeho to bolelo, teraz to teba boli alebo trápi. Len sa jedná o iného chlapa. Taký je život.
Ak chceš napíš mu, ak nechceš nepíš. No múdrejšie je nič nepísať.

lavinis
30. mar 2022

Ak to nevies zmesit to 5 viet, ani mu to neposielaj

rebellefleur
30. mar 2022

Nie, na čo?

autor
30. mar 2022

@nurielka on mna bombardoval spravami. A ja som mu napisala dovod (jedine nie to ze v tom aj iny chlap, ale to nebol dovod rozchodu). Ale on chcel stale dalsiu sancu, tu ja nechcem.
A nna ten clovek klamal a bol ku mne nejpri ny. Ja som k tomuto cloveku bola ferova a otvorena.

autor
30. mar 2022

@lavinis dala by som 2 vety plus pozdrav 😁

jasminet
30. mar 2022

Po pol roku????

lavinis
30. mar 2022

Tak to potom ano, pokojne mu napis, aj ked mu to bude adi jedno.

autor
30. mar 2022

@lavinis jemu to bude jedno. Ale mne to mozno pomoze. Mozno, ak odpise k veci.