icon

Mám pocit, že by som pre naše manželstvo mala robiť niečo viac

26. okt 2022

Dobre ranko kočky.

Píšem anonymne, takto sa cítim lepšie.
Rada by som si vypočula aký máte na moju situáciu názor, čo by ste robili vy na mojom mieste.
S manželom sme sa dohodli, že budem doma, zarobí super tak ja to nemusím riešiť. Už pred piatimi rokmi keď som chodila ešte do prace tak nebol spokojný lebo chodila som domov vyčerpaná, unavená - nemal zo mna nič. Teraz som otehotnela a manžel sa o mna stará ešte viac ako sa staral. Je to všetko skvele, užívam si to. Ale. Znova začínam mat pocit, že nakoľko on pre naše manželstvo robí všetko, tak ja ako keby som nerobila nič. Včera večer sme mali debatu a zdoverila som sa mu, tak hneď reagoval, že u neho je základ rodinná pohoda a že je o neho postarané. Má navarené, vždy je doma poriadok. Ale ja mám pocit, že by som pre naše manželstvo mala robiť niečo viac. A neviem čo 😤 ešte aj keď mu chcem kúpiť darcek, tak on mi na druhý deň kúpi další lebo ja som mu kúpila.

Prosím aby ste nepísali blbosti typu, nemám problém, tak si ho vyrobím a podobne.
Nemáme problém v manželstve, uvedomujem si to ale ja som sa potrebovala vyrozprávať a počuť vaše názory.

Dakujem za prečítanie.

Strana
z2
pipistrel13
26. okt 2022

pravdepodobne je to tym,ze nepracujes,ja by som kludne sla aspon na par hodin denne,mas vyhodu,ze si mozes najst nieco co ta bavi aj ked to malo zaplatia,proste sa trocha realizovat
alebo ak mas socialne citenie venuj sa opustenym detom,charite,bezdomovcom a pod.
chyba ti sebarealizacia,citis sa zbytocna z toho

lauriik
26. okt 2022

Robim kalkulacie novych ucebien do skol. Uplne normalna kacelarska praca. Mne vyhoveli a zobrali ma na ciastocny uvazok kvoli malym detom.

liljana
26. okt 2022

Vzdelavaj sa, najdi si kurzy, uc sa jazyky, skus dialkovo VS. Postupne si najdes pracu, mozno na home office. Je krasne, ze on chce rodinnu pohodu, vsetko dnes taha a zivi. Ale ak, hovorim ak, nemusi sa to stat, si prestanete rozumiet a rozidete sa. Dnes je slnecne pocasie, zajtra sa zatiahne. Budes uplne nahrata, lebo vsetko tahal on a ty si prestala byt sebestacna a schopna sa uzivit. Nebudes mat pracu, prax, uspory, byvanie, nic. Prides tu vyplakavat, ako si zo skveleho zivota doma spadla na dno. Zostat vzdy aspon ciastocne samostatna ...
Nepocuvaj hlavne rady, venuj sa sebe, venuj sa vo volnom case charite. Ak nie si zena miliardara bez manzelskej zmluvy, ako ti pomoc v charite v mladosti pomoze zaplatit ucty v starobe?

liljana
26. okt 2022

@irusa "ale tak minimálny dôchodok dostane aj keď bude sedieť celý život doma na riti..."
Pri stave financii, v akom su po covide, Ficovi, Matovicovi, inflacii, sa netreba prilis spoliehat ani na minimalny dochodok. A ulohou pracujucich bude odviest na dochodky co najmenej a odlozit na svoj vlastny ucet co najviac, aby sa zdrave nepracujuce vyzirky nemohli na nich v starobe zviezt.

irusa
26. okt 2022

@liljana no máš pravdu...kto vie čo nás čaká....odkedy som skončila školu ešte som nezamestnaná nebola...ale istota, že budem poberať dôchodok, alebo sa dožijem v dnešnej dobe dôchodkového veku je fakt minimálna

tahomi
26. okt 2022

Tak a nechces sa realizovat aspon v nejakej neziskovke? Ved nemusis pracovat, ale aspon na 2-3-4 hodiny denne prist na ine myslienky.
Su pary, ktore tak ziju a obom to vyhovuje (vyssie spomenute veci ako dochodok, strata pracovnych navykov, diera v zivotopise, no drzim palce aby si nemala problem…). Ale, kedze pises sem, tak asi ti to az tak nevyhovuje ako sama seba a nas presviedcas 🤷🏻‍♀️

mamutka
26. okt 2022

To "niečo viac" budeš musieť robiť už o chvíľu. Dieťa sa narodí a budeš toho mat až až. Takže podobne úvahy nechaj na par rokov tak. Ešte mi napadlo, ako píšeš, že chcel ísť manžel 3x do týždňa si niekam sadnúť a nedalo sa, lebo si bola unavená.... Tak on sa tiež bude musieť prispôsobiť. Nebude sa dat ísť pekne dlhu dobu, lebo tak malé dieťa po večeroch naťahovať hore dole nebudete. Ci budeš zhanat opatrovanie, aby bol muz spokojný ze chodíte von, či to dieťa vôbec bez teba vydrží, či vobec budeš mat chuť a energiu.... Uvidíš
Možno bude veľa spinkať a budeš oddýchnuta. Pravdepodobne to ale bude opačne.
Neviem ale prečo to riešiš teraz, keď si 5 rokov vydržala vytvárať domácu pohodu, keď ste len dvaja. Možno si zatiaľ ďalej študovala, neviem, mohla si robiť na čiastočný úväzok a pod. Teraz ta čaká materská, už nie je čo riešiť budeš sa mať čo oháňať

miriam11
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
26. okt 2022

Tento tvoj pocit dlhu je zbytocny, ale mozem ta uistit, ze bohato vsetko vratis ked budete mat dieta. Ked manzel super zarobi, pod cim ja chapem aspon 3500,- brutto/mes. tak asi nebude denne 14.15 doma z fabriky a nebude skakat okolo vas co sa tyka praktickych veci.
Vsetko bude na tebe, od rana do vecera.

.

samkolea
26. okt 2022

Mas super muza, ale prichodom dietata uz nebudes mat asi ten pocit, mozno to bude naopak potom. Uvefomis si, ze robis absolutne vsetko, plus to co si doteraz a este dieta. Budrs riesit terminy seba, doetata a aj mozno chlapa 🙂. Uzivsj si to a nemaj ten pocit

veselo_neveselo
26. okt 2022

Ako uz zaznelo, byt tebou neobmedzovala by som sa na "zenu v domacnosti". Ak nepotrebujes pracovat, tak OK, to je perfektne. To ale neznaamena, ze cely tvoj zivot bude iba v domacnosti. Najdi si nieco, co ta bavi, na com ti zalezi. Si kreativne naadana? Maluj, kresli, tvor, cokolvek. Vies aspon jeden cudzi jazyk poriadne? Ak nie, nauc sa, aspon po anglicky. Zalezi ti na zivotnom prostredi, alebo ze deti v afrike trpia nedostatkom pristupu k vzdelavaniu? Angazuj sa v neizskovke, prispej svojimi schopnostami i casom.
Nie je nad ten pocit, byt na seba hrda za uspech. A manzel, aj po viac rokoch, sa tebou stale moze "pysit", ze ma doma sikovnu a schopnu zenu.
Ak si sportovo zalozena, sportuj. Zabehnut maraton, dat ironmana? Ak si bola predtym manazerka, tak vies, ako su ciele, a ich dosahovanie dolezite pre psych pohodu.

lucinka5051
26. okt 2022

Mna by na tvojom mieste skor trapilo to ze preco si bola taka vycerpana po praci ze si nevladala ist ani von a len si chcela spat. Vela zien robi a maju aj tazku pracu a popri tom nemaju problem fungovat ...toto mala moja kamoska ze nevladala nic, tiez robila manazerku cize nerobila fyzicky (viem ze aj praca s ludmi je zaberak) ale riesila to a zistila poruchu stitnej zlazy a este par veci ktore tie unavy sposobovali... ja robim 9 hodin denne a edte mam kopu energie na ine veci...nuz zvlastne 🙂

buberova
26. okt 2022

@lucinka5051 sú rôzne typy ľudí, niektorí majú energie viac, niektorí menej, niekto sa vyčerpá rýchlejšie, iný vládze ako kôň 🙂
To že niekto môže robiť ťažko, 10 hodín denne a ešte má energiu cvičiť, riešiť deti a študuje vysokú školu neznamená že každý kto to nezvláda ne pokazený..

Aj keď viem že tvoj komentár nebol útočný, len by som chcela takto ubezpečiť ženy ktoré to čítajú a možno sa citia unavené..

mirkaandrej
26. okt 2022

Nemyslím si, ze prinášas do manželstva malo. Tvoj muž chodí do práce a zarába peniaze, a ty si doma a staráš sa o domácnosť. A keď sa male narodí, tam ešte aj starostlivosť o dieťa budeš mat na starosti ty, a ver mi to nieje malo.

autor
26. okt 2022

Ďakujem baby, napísalo mi veľa z vás 🙂 možno som len chcela povzbudiť, čo sa vám podarilo. Držte sa, prajem každej jednej z vás veľa zdravia,pohody a síl 🌸

lucinka5051
26. okt 2022

@buberova ja viem a chapem ze kazdy sme iny, ale clovek ktory iba pracuje, neriesi pri tom starostlivost o deti, extra pracu, atd.. pride z prace a je unaveny natolko ze by iba spal a je to na nom zjavne natolko viditelne (kedze si to manzel vsimol) mi nepride zdrave...preto mi to napadlo 🙂 realne mi to je jedno, kazdy sme nejaky...len sa mi to automaticky prepojilo s tou mojou kamaratkou a ze za tym moze byt aj nieco ine...ja by som napriklad pracu kvoli unave nikdy nenechala 😅 a to obcas mam teda poriadny zaberak...citila by som sa trosku zbytocna pre spolocnost a aj by som mala zly pocit ze si nezarobim na tu svoju matersku atd..ale ak to inym zenam vyhovuje budiš a mali to stastie budis..ja doprajem aj inym 🙂

irusa
26. okt 2022

@lucinka5051 presne cítila by som sa ako tá pijavica , že najprv ma chovali rodičia a teraz manžel...ale tak oni sa na tom dohodli, takže autorka nemyslím to v zlom

liljana
26. okt 2022

Kym pojdes behat ten maraton a robit v neziskovke, precitaj si par diskusii z ineho sudka ...
Po materskej cca 10 rokov na 2-3 deti mas iba 20 rokov na to, aby si si odlozila na 30 rokov po 50tke ak ratame, ze 50tke je zlomovy vek, ked uz zamestnavatelia nechcu moc zamesntavat starsich ludi a siahnu po madsich.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nemam-kde-s-detmi-zacat-novy-zivot-2/#post-85507899
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/bez-penazi-sa-ani-zit-neda/?page=14#post-85509937

autor
26. okt 2022

@liljana Dakujem krásne, prečítam si to ale ja nerozmyslam negatívne. A manžela poznám. Takze ja viem, že keď budeme zdravi tak bude všetko v poriadku. Rozvod nehrozí a ja nie som tak nastavená, že on pracuje a ja míňam bezhlavo 🤷‍♀️ ja som chcela vedieť vaše názory, tie ste mi napisali. Zo srdca Dakujem 🙂 moju budúcnosť už vymýšľať nemusíte 😁 že ako raz možno dopadnem. ako pisem, kým budeme zdravi, tak budeme sa mať veľmi ale veľmi dobre. 🌸

liljana
26. okt 2022

Malokto. kto sa zobral, pocital s rozvodom, alebo smrtou, chorobou, ci invaliditou (ziviaceho) partnera. Je lepsie byt pripraveny na horsie casy, ako sa spoliehat na stastie. Vsetky zeny, co tu dnes pisu zufale v 40tke, ze nemaju kde byvat, boli kedysi mlade, stastne a aj sebaiste, ze im sa toto nemoze stat. Vsetko dobre.

autor
26. okt 2022

@liljana to áno 🙂 ale pisem, že ja myslím pozitívne. Ako sa človek nastaví tak sa má. A naozaj mi dievcata napísali svoj názor a povzbudili ma.

lauriik
26. okt 2022

Davaj pozor na tie reci ohladne rozvodu. Zariekaneho najvacsi kus.

taga
26. okt 2022

Pozri, podla mna, do manzelstva nemoze a nema kazdy partner davat ROVNAKO ale moze a ma davat TO NAJLEPSIE ZO SEBA
cize u vas, manzel napr to zabezpecenie
ty rodinnu pohodu

A ver, ze ked sa vam narodi babo, budes uplne inak vidiet, a citit, co vsetko zrazu davas a obetujes ty vs tvoj manzel... nemyslim v zlom

liljana
26. okt 2022

@lauriik Alebo ako sa hovori, dnes hojno a zajtra ... mozno tiez. 🙂

sonnenshein
26. okt 2022

Vdacne 🙂
Uzivaj v zdravi a laske <3

Strana
z2