Mám podozrenie na neveru

7. sep 2022

Ahojte.

Potrebujem sa vyrozprávať, možno si prečítať nejaké rady, je mi hrozne úzko a neviem čo robiť. Už týždeň mám podozrenie na partnerovu neveru. Začalo sa to tým že bol na firemnej akcii z ktorej mi absolútne nenapísal ani raz. Podotýkam vždy mi napísal aspoň že sa bavi, prípadne že mám ísť spať a praje mi dobrú noc a podobne. Vysvetlil to tým že nemal pri sebe mobil čo by sa dalo ešte chápať. Čo mi ale nesedelo bol jeho detailný opis celého večera, čo robili atď. Ukazoval mi fotky, že kto je kto. Toto nikdy nerobil. Akoby sa snažil sám seba pred niečím ospravedlniť. Včera som zobrala jeho mobil do ruky. Prvý krát v nasom vzťahu. Našla som tam dve konverzácie s jeho kolegami kde si písal o jednej kolegyni. Niečo v zmysle že s ňou ostal ako posledny, odprevadzal ju domov opitu a pisal že nechce si radšej predstavovať či niečo bolo.Bolo tam ešte kopec iných kecov ktoré tu radšej nechcem písať.
Ja neviem čo robiť. Ak má podviedol tak s ním ostať nechcem. Neviem ale či ho konfrontovať že som to videla, či mlčať. Budem to ale v sebe len dusiť. Navyše najhoršie je že ak mu poviem že som to čítala tak miesto toho aby bol ticho tak ešte on bude urazený že som mu išla do telefónu. Preto sa bojím priamej konfrontácie. Ďakujem za prečítanie :(

gabriela2952
7. sep 2022

Ja by som mu to povedala, inak by som sa tým zozierala. A keď sa urazí ze si mu šla do telefónu, no žiaľ dal ti na to dôvod keďže sa choval inak ako zvyčajne 🙂

sergejj
7. sep 2022

Preco mu chodis do telefonu? Pisat moze kadeco kolegom. Otazka je kolko z toho bude pravda. A ze ti nepisal, mozno sa len poriadne ozral a bolo. 😀

autor
7. sep 2022

@sergejj pretože ako som napísala. Mala som silné tušenie že niečo nie je ok a ja nechcem byť vedená za nos. Tam boli popísané také veci že ja neverím tomu že by to boli len chlapské kecy. Ja som v tom čase nebola doma. On sa jej vraj pýtal či pôjde k nemu domov. Aspoň tak to interpretoval kolegovi. Vraj odmietla tak ju odprevadil. Písali si aj o iných kolegyniach niečo v zmysle že kolega si berie tu blondínu a ten môj si vezme na mušku ďalšiu. Mne to nepríde normálne aby zadaný chlap toto písal. Už len to že mi klamal a zatajil že dakoho odprevadzal.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. sep 2022

@uprimnazienka čo v prípade keď už neuvidí to čo urobil on a bude vidieť len to že ja som mu išla do telefónu? A bude ma obviňovať ako som ho sklamala. Vôbec neviem potom ako na to reagovať.

gabriela2952
7. sep 2022

To bude len v tom prípade, keď bude chcieť hodiť všetku vinu na vás aby bol on ten čistý.
Stále tvrdte svoje a nech neodbocuje od témy. Véd predsa najlepšia obrana je útok 😉

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela2202
7. sep 2022

Máš bystrý úsudok, pravdepodobne zakrýval, čakaj , sleduj situáciu.... a potom sa rozhodni

ruzovakrava
7. sep 2022

Nemáš ho čím konfrontovať, jedine svojim zlým pocitom a faktom, že si mu liezla do mobilu a našla niečo čo ani nie je dôkaz. Čakaj a oči dokorán. Ak tam niečo bolo tak na to prídeš.

autor
7. sep 2022

@ruzovakrava otázka je ako dlho budem čakať a dovtedy sa tváriť že sa nič nedeje. Posledná veta s tým kolegom bola že budú pokračovať na ďalšej akcii. Čiže ak to správne chápem tak budú loviť ďalej. Ďalšia akcia je o dva týždne a pri predstave že som s ním doma a snažím sa na to nemyslieť mi je až nevoľno.

gabriela2952
7. sep 2022

Ja by som mu to povedala hneď rázne, a požadovala by som zmenu práce. Nenechaj sa vodiť za nos, nebuď hlúpa

tandariatko
7. sep 2022

Normálne si sním sadni a opýtaj sa ho či ti niečo náhodou nechce povedať ... sama uvidíš jeho reakciu ... Určite sa nepriznavaj že si mu prezerala mobil lebo ak aj bola nevera prípadne stále prebieha bude si dávať pozor čo má v mobile. Ja si napriklad sem tam mužov mobil vezmem do ruky nie preto že mu neverím ale ... Vieš ako sa hovorí dôveruj ale preveruj!

vemi23
7. sep 2022

Jednoznacne povedat povedat povedat ! Bude ta to lamat vo vnutri a nic nevyriesis... Ja som raz vliezla byvalemu do telefonu bolo mi strasne cudne ze menil kod asi raz tyzdenne pozerala som si konverzaciu s jednou jeho vraj kamaratkou ale nesedelo mi to chybali tam vety proste to nedavalo zmysel mazal to... Raz prisiel a siel do sprchy tak som pozrela ci tam nieco nepribudlo a sup v albume bola jej fotka polonaha debil si ju ulozil hned som mu to vykricala! Sla som spat do obyvacky a vies co spravil? To hovado cca po pol hodine prislo za mnou s telefonom ze mu mam ukazat kde je ta fotka lebo on o ziadnej nevie este zo mna robil totalnu kravu! A ked som mu povedala ze tu fotku som si poslala na jeden email a ze ju mam a napisem tej slecne preco posiela take fotky zadanemu cloveku vies co povedal? Ze ak to spravim rozijde sa somnou 🤣 tak som mu to ulahcila a spravila som to ja ... Viem ze to ma od tvojho pripadu daleko ale nenechaj sa dusit normalne si s nim o tom pohovor a nenechaj si tlacit kaleraby do hlavy! Ja som tak prisla o 5 rokov zivota s niekym kto mi pen klamal

autor
7. sep 2022

@tandariatko viac menej som ho konfrontovala ešte včera v zmysle že kto všetko ostal po tej akcií na záver a kedy išiel domov. Klamal. Povedal že šiel domov a ostali tam ešte nejaki kolegovia. Pravda je že ostal on sám s ňou a potom ju odprevadzal domov. Keby nemal nič za ušami tak neklame.

@vemi23 to je práve to. Tiež sme spolu 5 rokov. A z toho celého mi je neuveriteľne do plaču. Mám pocit že som stratila 5 rokov života s človekom ktorý si zo mňa robí dobrý deň. Chcem mu to povedať narovinu, naberám odvahu. Myslím si že návrh na rozchod príde z jeho strany za to že som mu liezla do mobilu. On proste svoju chybu neuvidí. Možno odstupom času.

vemi23
7. sep 2022

🤔 ak mu je prednejsi telefon pred tebou tak tu mas jasny dokaz ze ti za to nestoji! Ako som na to prisla aj ja kamaratka mu bola prednejsia a proste caw pa dnes som stastne vydata tehotna a svojho manzela milujem ako aj on mna 😊 my zeny si myslime ze ked sa s niekym rozijdeme ze lepsieho nenajdeme ale prd! A ked sama vies ze ti klamal tak uz tam nieco nesedi proste sa s nim porozpravaj nic za to nedas a viem ake je to dusenie v sebe nic dobre len budeš v neistote a v strese

autor
7. sep 2022

@vemi23 samozrejme že mám čierne myšlienky. Mam 29 rokov a plány som mala úplne iné. Nechcem ani uvažovať kde by som hľadala iného chlapa hlavne keď nemám vyriešený tento vzťah. Som len z toho zúfalá ako čas uteká a mne sa to všetko rozpadá pred očami. Je ale super že si našla potom svojho manžela, ja som už v týchto veciach skeptická

vemi23
7. sep 2022

Netvrdim ze sa s nim mas rozist a hladat hned ineho samozrejme ze to chce cas ja ti len naznacujem ze urcite kazdy z nas moze najst lepsieho cloveka ako takeho ktory klame a vies ze klame a nieco taji. Ty ho poznas najlepsie ak sa s nim porozpravas isto si vsimaj jeho reakciu mna osobne by to velmi zralo a chcela by som vediet o co tu vlastne ide ved sa sama nicis a to nieje dobre 🙄 kazdy clovek si robi plany ale zivot nam ich vie pekne zmenit ale to neznamena ze ak sa nieco zmeni tak bude len horsie a horsie... Aj ja som mala plany a praskli ako bublina a dnes som rada ze to tak dopadlo... Ja som sa tiez bala mu vyhrknut ze viem o tej fotke viem o tej zene ze ako bude reagovat ze som sa mu hrabala v telefone ale ked som zacala potom som mala taky adrenalin v sebe ze by som mu ten mobil najradsej strcila do zadku! Tazko je zacat ale potom to uz pojde ziadaj vysvetlenie a ak by to bola pravda tal jeho kolegovia su tiez pekne prasce

katkati
7. sep 2022

Máš to momentálne veľmi ťažké. Je hrozné, ak človeka niečo veľmi ťaží, nevie to spracovať a boji sa konfrontácie. Neistota ťa trápi a máš strach z rozchodu kvôli mobilu. Ale ako bolo vyššie napísané, keby sa kvôli tomu chcel s tebou rozísť, tak aký je to vzťah? Priznať musí minimálne to klamstvo. Čím väčší cirkus urobí, tým ma viac špinavé svedomie. Podľa mňa sa kvôli mobilu s tebou nerozíde, len si bude dávať oveľa väčší pozor. Asi nevydržíš tú neistotu, ja by som tiež nevydržala, ale najlepšie by bolo počkať tie dva týždne a sledovať ako sa správa, či bude opäť klamať a preveriť mobil, len z nutnosti, lebo inak sa pravdu nedozvieš. Napíš ako si sa rozhodla.

autor
7. sep 2022

@katkati zatiaľ som mu nehovorila / nepísala nic. Láme sa to vo mne presne kvôli tomu strachu čo hovoriš. Hrozne by som mu to chcela splechnut do tváre, tak veľmi si chcem uľaviť. Ja mám zároveň aj strach z toho že po tej ďalšej akcii nájdem ďalšie reči ktoré má úplne dostanú na kolená. Ťažko byť v takej agonii. Ešte mi napadlo napísať list že všetko viem a odísť na pár dní preč bez slova. Nech si to preberie v hlave ale to asi nie je najlepší nápad.

tandariatko
7. sep 2022

Tak si sa ho mala opýtať hneď že prečo ti klame! Ja by som sa ho opýtala rovno či s ňou niečo mal. Pritlač na neho nech ti povie pravdu nech je akákoľvek a podľa toho sa zariaď.

tandariatko
7. sep 2022

Určite nepíš žiadny list a nikde nechoď ... Rovno ti poviem ako to dopadne ... Príde za tebou s kyticou a odporsí ťa a ty mu odpustíš ... Veď vlastne nič nevieš s istotou len že ti klamal v tom že odprevádzal kolegyňu.

katkati
7. sep 2022

Úplne chápem tu agóniu. Lepšie je si to povedať priamo. On v prvej chvíli určite bude slovne útočiť a vyhrážať sa rozchodom, ale keď v tom flirtovaní nie je aj láska, iba užívanie si pozornosti od nejakej kolegyne, tak neverím, že by sa naozaj definitívne chcel rozísť. Keď ho ľúbiš a chceš s ním zostať, buď pri rozhovore asertívna, ale potom váž každé slovo a nehroť situáciu, aby ste sa podľa možnosti aspoň v zdanlivom kľude mohli rozhodnúť, ako ďalej. Ale to je len jeden názor z mnohých, rozhodnúť sa musíš sama.

hoffmanka
7. sep 2022

Myslím si, že aj tak nevydržíš byť ticho a bude ťa to zožierať dovtedy, pokiaľ sa to v tebe nezlomí a aj tak mu to potom vykričíš. Ja by som mu to povedala a uvidíš čo bude potom. Už je to asi aj tak len buď alebo

banderaska29
7. sep 2022

vieš čo si povedz ? skôr či neskôr to riešit budeš.. aj o tyzden či dva príde k jadru toho že si si pozrela jeho mobil.
ja nechápem to zľutovanie, čo s ním máš. on ta asi podviedol a to mu problém nerobilo tak prečo s ním jednáš v rukavičkách ?
postav ho pred hotovú vec - v texte to znelo jasne. nevie či ju nevytrtušil a ak aj nie o 2 tyzdne ide pokus č.2. dovidenia konfrontovala by som ho so zbalenou taškou že teraz si idem užiť ja a just by som aj išla.

prosím Ťa autorka - sebaúcta sebaúcta sebaúcta. nedovoľ nikomu za žiadnu cenu, láska neláska, aby z teba robil debila. si človek s emóciami, niečo si asi budujete a on to takto zrúti jak domček z karát. na nič nečakaj, život je krátky. držím ti palce !

autor
7. sep 2022

Ďakujem vám veľmi pekne za povzbudivé slová. Dodávate mi odvahu. Nechcem s ním mať zľutovanie. Chcem sa len vyhnúť jeho obviňovaniu že ja som dačo urobila. Neviem prečo mám taký strach. Skladám si to ešte v hlave a pripravujem sa na to ako mu to poviem. Je mi z toho hrozne nevoľno. Rodinu mám ďaleko a cítim sa sama ako prst na všetko.

tandariatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maryetta
7. sep 2022

Ja by som pockala este do tej dalsej akcie. Co najdes potom. Mozno ta to len utvrdi v tom ze rozchod bude to najlepsie.
Ak bude moznost. Chod mu znovu do telefonu. Urob si dokaz do svojho mobilu. Nech ho mozes rychlo a priamo konfrontovat. Vtedy nebude mat pol slova.
Mas este kopu casu byt s niekym kto si ta bude vazit. A nestracat dalsi cas-myslim roky s tymto a v hlave sa zbytocne trapit.

ankare
7. sep 2022

@sergejj tak problém nie je to,že ju možno podviedol,ale to, že mu pozerala mobil? Jasné,že keď ma podozrenie, tak to skontroluje.

banderaska29
7. sep 2022

ak si z Bratislavy, môžeme sa stretnut a mozem ti pomoct akokolvek budeš potrebovat ver mi toto presne isté ako cez kopirák som riešila už s exom 🙂 viem ako ti je zle, ale nepodľahni tomu, najdi tu silu. ja som mu ešte aj jednu prifáarala po papuli kedže som odhalila neveru.

sabina_71
7. sep 2022

Určite by som mu to povedala. Dal ti na to dôvod. A keď sa ešte oduje za to že si zistila pravdu tak nech ide preč. Alebo ty. Nie si odkázaná na nejakého klamára ktorý by trtkal čo vidí. Môj by si nedovolil takéto niečo a viem z predošlého vzťahu že sa to nude len stupňovať.
Podľa mna by si mala ísť do toho aj tak by zistil, že sa niečo deje. Byt vtedy múdrejšia tak by si zaslúžil aj dve po papuli.