Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
@joannita Ved si tu pisala pred par dnami ze mas vacsich kostlivcou ako autorka .. ak si to nebola ty tak sorry nejaky podobny Nick Nechce sa mi to tu hladat par stran do zadu. Nemam sci-fi okuliare ale mam uprimnost v manzelstve a ziadny kostlivec v skrini nie je . Aj ked mohol byt. 😇
@joannita tak prepac podobny Nick 😃mam sci-fi ruzove este aj dioptricke okuliare. Ale aspon nemam kostri v skrini 😁je mi luto autorky ze nema partnera ktoremu by mohla povedat cokolvek . Ale co uz nema kazdy take stastie . Ludia si klamu zamlcuju ziju tajne zivoty a potom sa cuduju . ked sa vztahy rozpadnu. Good luck l m out ✋
Ono, tych prostitutok mame na ociach viac ako by sme si mysleli....autorka je slaby odvar. Nech sa paci, zaujimave, ale smutne citanie. A poucne.
https://emma.pluska.sk/lifestyle/celebrity-ako-...
@momoqui To je chvályhodné, že autorka zmenila život, ale ten kolega, čo má zámer si ju zobrať, je v polohe úplného blbca, ktorý nemá nič vedieť z jej minulosti, pričom je to taká minulosť, že drvivá väčšina mužov by po takejto informácii od takéhoto zámeru upustila. Mám osobnú skúsenosť. Počas štúdii ( v poslednom ročníku VŠ) som mal priateľku, s ktorou sme sa veľmi milovali a rozhodol som si ju zobrať. Keď som svoju túžbu povedal kamarátom, tak mi šetrne povedali to čo som nevedel a to bolo to, že sa s ňou vyspala polovica Právnickej fakulty a ešte to dokonca povedali aj môjmu otcovi. Nechceli mi to povedať skôr, lebo si mysleli, že náš vzťah je len o sexe a teda nič vážne. Nepomohlo mi ani plakať a musel som sa jej vzdať. Hrozne som trpel. Zistil som však, že to fakt bola pravda. Pritom to nebola, žiadna prostitútka ale proste mala rada neviazaný spoločenský život "s výhodami". Negatívna história vie byť veľmi krutá. To, že jej tu niektoré ženy radia nič nehovoriť chápem, veď oni si ju neberú a prajú jej to najlepšie, ale týka sa to hlavne toho kolegu, ten by mal mať právo sa rozhodnúť, či mu to nevadí alebo nevadí.
@johny54 práve preto som tu celú dobu za to, aby mu nejako (nemyslím úplne celú pravdu, ale nejakú diplomatickú časť) povedala a určite to mala už urobiť skôr. Na druhej strane je tu otázka na Teba, prečo si sa jej vzdal, keď Ti stála za to a videl si ju ako svoju budúcu manželku. Preto, že s ňou spala polovica fakulty, preto že si sa cítil ako idiot, že si to nevedel, alebo by Ti to dali kamaráti a otec pocítiť, alebo preto že si si myslel, že niekedy by chcela pokračovať v budúcnosti v takomto spôsobe života?
@johny54 Tento pohľad, ktory si spomenul, som vnimala od zaciatku, preto som jej radila nic nehovorit. Medzi touto priatelkou a autorkou vsak vnimam zopar rozdielov. O tvojej priatelke vedeli vsetci, ze je radodajka a ma rada nezavazny sex. Cize pravdepodobnost, ze by to pokracovalo aj vo vztahu s tebou, tam bola. Autorkin partner ani jej okolie nic netusi a je mala pravdepodobnost, ze by jej minulost niekto riesil ci uz s nou, alebo jej priatelom. To sa v diskusii rozoberalo uz viackrat. Dalsia vec, je to autorkina uzatvorena minulost a z mojho pohladu to bolo skratove obdobie, ktore asi ani nebolo radostne. Ma to definitivne za sebou a verim tomu, ze v nicom takom uz nebude nikdy pokracovat. Musel by to byt zrely muz, ktory by ju napriek jej minulosti miloval. Sam si povedal, ze ty by si to nespracoval. Takze kolke je takych muzov? To je autorka naozaj uz odsudena byt kvoli svojej minulosti nazvdy sama?
@grof_monte_christo prečo by mala žiť navždy sama? Myslíš, že tá johnyho láska je tiež sama a niekde plače do vankúša? On by s ňou možno ostal, keby mu to kamaráti pekne nevyfarbili a isto rozhodol aj názor otca. Preto som sa ho pýtala. Zaujíma ma čo ,,porazilo lásku".
@grof_monte_christo a ešte som zabudla, že nikto nemá nadprirodzené schopnosti a nevie či jeho láska bude radodajná ďalej, prípadne si nájde akože usporiadanú partnerku a nebude rovnako radodajná po určitom čase života.
@anketkarka Ved on presne len potvrdil to, co by sa stalo aj autorke, okamzite by sa s nou rozisiel. Neverim, ze na taketo spovede je potrebny spravny cas a spravny chlap, ako si to raz napisala.
@grof_monte_christo no každý má morálne hodnoty a predsudky nastavené inde. Takže Ty neveríš, lebo to si Ty a myslíš si že každý to má takto. Ale realita napríklad showbiznisu Ti potvrdí to, že sú ľudia s rôznou morálkou, rôznou toleranciou. Život je pestrý a ľudia našťastie nie sú rovnaký. V dobrom aj v zlom.
@anketkarka Keby tu prispelo zopar muzov stylom, ze by ich to sice zranilo, ale svoju partnerku by aj tak neopustili, nemyslela by som si to. Realita je taka, aka je. Posledny prispevok to len zaklincoval.
@grof_monte_christo a ešte dodám, že možno je pre johnyho rovnako nemorálne mlčať ako pre niekoho nemorálne žiť s takým partnerom.
@anketkarka Takeho zreleho muza by musela doslova lupou hladat a nasla by ho mozno po 40.
@momoqui ďakujem pekne za pochopenie a pozitívnu reakciu. Ja samozrejme autorke prajem všetko najlepšie, ale si myslím, že v tomto prípade nie je dôležité či je autorka s tým vyrovnaná a urobila hrubú čiaru za minulosťou, ale to či nádejný manžel je ochotný takúto jej históriu akceptovať. Treba si uvedomiť, že je to mimoriadne dôležitá informácia o nej pre nádejného manžela. To, že bola ochotná dobrovoľne vykonávať predmetnú činnosť, ktorú by žiadna štandardná žena nebola ochotná vykonávať (morálka, sebaúcta, ...) o nej hovorí do budúcna to, že v prípade manželskej krízy (a to sa udeje v skoro každom manželstve aj viac krát) je veľký predpoklad, že nebude mať žiadne zábrany manžela podviesť a tajiť mu to. Takto mi to vtedy vysvetlil aj otec, keď som sa trápil. Proste aj keď minulosť je minulosť a nič sa s tým nedá urobiť, ale veľmi veľa hovorí o tom čoho je dotyčná schopná. Proste je to v nej a je potom na mužovi či si ju vezme aj s týmto rizikom. Nechcel som sa do tejto debaty zapájať, ale mám syna (20), ktorý má naivné predstavy o ženách a hodnotí ich hlavne podľa vzhľadu (sorry, ale nedá mi a občas sa pozriem s kým chatuje a niekedy mám z toho hrúzu o aké "dievčatá" má záujem). Už som začal s osvetou 🙂 a upozornil som ho, že po mojich skúsenostiach prípadnú adeptku riadne prelustrujem pre jeho dobro, aby som minimalizoval riziko, že bude nešťastný.
@grof_monte_christo pri autorke je tam už citová väzba. Pravá láska aj hory prenáša. A nemusí mu povedať detaily. Len že mala veľmi ťažkú minulosť. Diplomaticky sa o nej nechce baviť a chce na to všetko zabudnúť. Jej sa uľaví, nebude mať pred ním tajomstvo a možu budovať pekný vzťah. Keď sa rozhodne povedať väčšie detaily, to je už jej riziko a jej život. To jej do toho nemá čo kto kecať. Ona pozná svojho partnera.
@anketkarka Autorka sa uz vyjadrila, ze ma v tom jasno a nepovie mu nic, toto je uz bezpredmetne. To len my o tom teraz dalej diskutujeme. Ja neverim na polopravdy, lebo kto raz povie A, musi povedat aj B, chrobaka z hlavy uz nikomu nedostanes a pekny vztah sa v jej pripade da budovat aj bez tejto spovede.
@grof_monte_christo dá, ale je to sebecké. A možno sa tým utrápi, lebo je to jej druhý príspevok už, takže to prekúsnuť nevie.
@johny54 ja odpoveď nedostanem čo u Teba vtedy zavážilo? Čo porazilo lásku v Tebe? Kamaráti, otec, riziko budúcnosti, morálka, urazené ego?
@anketkarka Ja si nemyslim, ze je to sebecke, svojim mlcanim chrani aj jeho a dava ich vztahu sancu bez tienov minulosti (kvoli tomu, ze pravdepodobnost prezradenia je naozaj velmi mala).
ja si stale myslim, že je druh mužov, ktory take ženy nezatratia, napr. taki, ktori si tieto ženske kupuju, že sa prostitutka dala dokopy so zakaznikom, takych pripadov už bolo..dokonca aj slušakov može zhyrala žena pritahovat, napr. v USA je jeden pastor, ktory žije vieru s Bohom a zobral si byvalu porhoherečku dokonca, neviem čo sa mu v hlave odohravalo. ale ona ešte bola v biznise a sprevadzal ju procesom obnovy vzthau s Bohom, stary život samozrejme zanechala, teraz spolu chodia na misiu..a on akej kritike musel čelit si neviem ani predstaviť a čo bolo jeho rozhodnutie si ju vziat, maju deti,,on bol uplne v horšej pozicii, lebo tuto buduci manžel je len obyčajny muž a okrem neho sa to asi nikto nedozvie, čo je žena zač
@anketkarka Na Tvoje otázky v stručnosti len toľko, že aj keď som ju vtedy miloval nadovšetko, uznal som nakoniec otcove argumenty (presne to, že manželstvo je komplikovaná inštitúcia a nastanú situácie keď jedinec, ktorý bol v minulosti promiskuitný nebude mať až taký problém sa vrátiť k tomuto správaniu, alebo znovu po tom zatúži)
O nej viem len toľko, že sa vydala za vojaka z povolania a žije v Seredi. Nikdy sme sa už nekontaktovali, ale občas si na ňu spomeniem. Na to sa zabudnúť nedá.
@johny54 chapem ze tvoja odpoved bude mozno poznačená osobnou skúsenosťou ale aj tak sa spýtam: vnimas prostitútku ktora sa vedome rozhodla pre tuto profesiu z morálneho hľadiska rovnako ako niekoho kto sa lahko vyspí s kýmkoľvek?
Hoci je tam podobná necitlivosť k vlastnému telu, vidim velky rozdiel v tom ze ta ´radodajka” pravdepodobne nie je schopná dlhodobého puta a pre nu je to handicap na cely zivot, v pripade prostitútky je to celkom inak, kludne moze byt schopná trvácneho vztahu pretoze jej motivácia na striedanie partnerov bola celkom ina.

Na tvojom vyjadrovani vidno ze si inteligentna baba. Ja ked som byvala na intraku tak sa mi stalo (nielen mne) ze nielen mne navrhol okoloiduci muz na drahom aute ci si nechcem privyrobit. Boli evidentne zvyknuti chodit na dievcensky intrak za studentkami takze to tam isto tiez fungovalo. A teraz k veci. Jedna cast je ta logicka, fakticka ktoru si vies ako ITckar zhodnotit do tabulky - pre a proti, zvazis rizika, ich dopady atd. Ale ta druha je pre mna rovnako mozno aj viac podstatna a to je cit a dovera. Ak sa idete brat zrejme ho lubis a veris mu. Ja by som nedokazala nieco tak podstatne tajit muzovi kt bude pre mna zivotny partner. Ja to berem tak ze by ma mal brat ako som, aj to pekne aj skarede, aj zle aj dobre. Ak to pochopi, len tak nieco vas v zivote nerozhadze. Ak nie, a jeho ego bude hladiet na tvoje chyby z minulosti viac ako na prezity cas s tebou tak aspon budes vediet na com si. Proste si sadnete, povies mu ze je nieco co nikto o tebe nevie a chces mu to povedat. Je to velmi tazke ist mimo bezpecnej zony. Ja som s muzom mojim velmi dlho a ked mi ostatni vravie ako to ze mame dobry vztah tak je to preto ze sa velmi otvorene o vsetkom rozpravame. Porozmyslaj este nad tym . Drzim palce.