Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
A ten kostlivec v skrini bol zákazník?
@pochabel1984 vidis, a ja by som neverila, ze ako moj buduci by si v pripade problemov dokazal toto tajomstvo udrzat. nepoedala by som ti to nikdy. A aj tak si myslim, ze v 99,99% nema ten chlap sancu sa to vobec dozvediet. Nikdy. A ja viem, telenovely a romany... su rozne. Ale v realnom zivote pochybujem, ze stratava svojich byvalych klinetov na ulici :D alebo ze by sa dokonca spoznali, ze to je ta, to je ten...pripadne by sa manzel s niektorym z nich zoznamil, naaahodou :D
@simca06022011 fakt myslis ze nema sancu? A co fakt napr tri pohare vina a huba na špacír, ja neverim, ze nenastane v zivote situacoa, kedy jej to nevyleti z ust, ci?
Kto z nás vyrástol "vo vatičke"? Na druhej strane, asi by bolo lepšie mať čistý stôl už na začiatku vzťahu. Ako chlap musím povedať, že by som musel vedieť dôvody prečo vykonávala to čo vykonávala. A musel by to byť silný kaliber, lebo mne už nevonia ani zvýšená promiskuita.
Opačna situacia - chlap sa prizna, že si počas študia na VŠ privyrábal ako gigolo a tancoval pri tyči, občas niekoho okradol..Kolko žien by išlo do toho?🤣
@victoriab neviem, tolkokrat som bola v hocijakej situacii a nikdy napr. som neprisla do stavu rozpravat chlapovi o akychkolvek svojich skusenostiach s kymkolvek
@karolinakr k tomuto napr. toho gigola by som neriesila, tie kradeze urcite :D to by mne napr vadilo o mnoho viac asi...
@karolinakr Viac by som sa mala na pozore, keby sa mi partner priznal s nejakou závislosťou, ktorej prepadol v minulosti, alkohol, drogy a pod. S týmto sa podľa mňa horšie bojuje ako ked niekto niečo ukradol alebo si zarábal svojím telom. Jasné, že by to musela byť už uzavretá minulost.
@simca06022011 mojho kamoša kolega si privyrabal vecer tancovanim pri tyči a nosil aj lesklé tangáce. velku srandu mal z toho, furt mi o ňom rozprával
@simca06022011
@grof_monte_christo
čoby som asi nepredýchala, keby súložil s chlapom
🤣
@grof_monte_christo z morálneho hľadiska je to veľmi ťažká dilema. Keď sa pozriem na to z pohľadu muža, tak je to pre neho veľmi dôležitá vec, ktorú keby vedel, tak prežije celý svoj život úplne inak. Je to taká zásadná vec, že mu to môže doslova zmeniť celý život. Nie je to určite maličkosť a má právo vedieť koho si ide brat, kto bude matka jeho deti. Na jeho mieste by som to nerozdychala, ale to asi nikto. Ale keď sa na to pozriem z pohľadu tej ženy, ktorá keby sa k tomu priznávala neudržala by si nikdy žiaden vzťah, tak asi by som jej tiež odporučila tajiť to. Nepoznáme jej dôvody, ktoré ju dohnali k tým skutkom a keď žije už normálny život, tak má právo byť šťastná a to by rozhodne nebola keby sa priznala. Vôbec neviem čo by som na jej mieste robila. Hryzlo by ma svedomie (čo očividne aj ju), ale strašne by som kvôli tomu nechcela prísť o človeka, ktorého milujem. Keď sa pýtaš či inému mužovi, tak najskôr by som to povedala len tomu koho by som si reálne chcela zobrať - presne preto, aby sa mohol aj on rozhodnúť na základe všetkých informácií a nie na základe ilúzií, ktoré ma o mne. Určite hocikomu v neperspektivnom vzťahu by som to nehovorila. Z toho vyplýva aj to, že asi až časom by som sa k prezrádzaniu tejto minulosti dostala. Priklanam sa k tomu čo si aj ty písala v niektorom komente, že až stabilnejší vzťah niečo také ustojí. Ale na druhej strane môže potom muž povedať, že celý ten čas zil v klamstve a stratil so mnou roky života. Neviem fakt, je to veľmi ťažké.
@joannita no napríklad rozvodové konanie by trvalo doslova pár minút. V momente by ich rozviedli, mohla by prísť o majetok, o deti, o hocičo. Sú to zásadné veci, ktoré keď človek zamlci má potom veľmi veľké opletačky so súdmi, ak príde na rozvod. Ich manželstvo by sa anulovalo ako keby ani nikdy žiadne nebolo a žiadne jej manželské práva by nikto nebral do úvahy keby to bolo manželstvo založené na niečom takomto. Horko ťažko by si vybojovala deti a nemuselo by sa vobec brať ako samozrejmosť, že ona je matka, tak idú deti k nej. Nenechali by na nej nitku suchú a mala by čo robiť, aby dokázala, že nezlyhala ako matka vo výchove, keď do manželstva išla s takýmto tajomstvom a s takouto minulosťou.
Preto po morálnej stránke musí už ona uznať za vhodne čo urobí a my nemáme právo ju súdiť, ale nech si radšej overí či to nebude tiež na hrane zakona zamlčať takéto skutočnosti pred svadbou.
@joannita poznám páry, ktoré presne také problémy riešili (zamlcana nevhodná minulosť) a presne takto to dopadlo. Poznám matky, ktoré majú problémy sa obhajit pred súdom aj bez takejto minulosti a s takou minulosťou ešte oveľa väčšie. Sú to adekvátne dôvody na okamžitý rozvod a na dotahovacky o deti. Malo je takých prípadov? Už len tu na MK ich je viac než dost. Mať trestnu minulosť - krádež, živiť sa poskytovaním sexuálnych služieb a celé to zamlčať budúcemu manželovi je viac než dost na to, aby sa v budúcnosti preto naťahovala s bývalým muzom, ktory je tiež otcom deti. Ale na to ženy často zabúdajú, že aj on môže čo-to do toho hovoriť a keď chce vie si ich aj vybojovať hlavne, keď sa po rokoch dozvie takéto ZASADNE informácie o nej
@joannita a ja nepíšem ako rozhodne v konecnom dôsledku súd, ale píšem čo sa moze v budúcnosti pokúšať dosiahnut manžel a čo sa mu aj môže do istej miery podariť. Určite žena s takou minulosťou ma oveľa väčšie problemy pri rozvode ako žena, ktorá neuzivala drogy, nekradla a neposkytovala tieto služby. Aj mravná výchova detí sa berie do úvahy a to v akom prostredí budú vyrastať. Keď sa toto vytiahne na rozvode tak ma komplikácie naviac. Preto píšem, že musí si byť istá tym, že to nikto nikde nespomenie a už vôbec nie v súvislosti s výchovou detí. Lebo toto ako prvé sa snažia muži na súde spochybniť a to schopnosť matky ich vychovávať a starať sa o ne. A muž, ktorý sa niečo také dozvie jej pod návalom emócií može robiť zo života peklo. Čisto racionálne je to od veci to takto prehnane riešiť, ale emocionálne bude muž na tom veľmi zle a môže jej robiť problémy. Dokazovať potom, že už žije úplne normálne a na deti to nijako nevplýva nie je nič príjemné.
@bbshop to ze nejaka zena kedysi kradla alebo fetocala nie je dovod na to aby jej vzali deti a anulovali manzelstvo
Nezlahcujem situaciu ale tieto informacie su velmi mylne
To by velke % zien a muzov nemalo narok na vlastne deti kvoli ich minulosti.
Rodicom ostavas ajked kradsne fetujes atd - skor s tymto maju mnohe zeny problem tu na MK
@bbshop poznas niekolko parov? A ti doticni ktoru zatajili teda nieco, prisli o majetok? To nemozes mysliet vazne ze 🙂
A po dalsie, ok ten "moralny kredit" to samozrejme pred sudom znizi, ale kedze sa VZDY kona v najlspei prospech maloletych deti, takato minulost urcite nema vplyv na zverenie deti do starostlivosti takehoto rodica, ked uz tymto stylom zivota nezije.
Zas nerobme z toho kovbojku.
@joannita ale ja z toho nerobím kovbojku..muži z toho po takých zisteniach robia kovbojku a to obe dobre vieme si myslím..a o vlastný majetok nadobudnuty pred manželstvom neprišli, ale ten čo mali spoločne s muzom tak ten im dal zabrať. Aj napriek tomu, že automaticky to má ísť 50/50 bolo to predmetom dost veľkých konfliktov kto na čo má a nema nárok. Muži neradi prichádzajú o polovicu majetku ani keď sa jedná o bežný rozvod bez takýchto skutočnosti. Netvarme sa, že také ženy nedostanú zabrat na sude možno aj viac než si zaslúžia, keď si ich poda vytoceny manžel. A opakujem píšem, že nevravím o konečnom verdikte, ale tie dokazovania kto čo komu spravil, kto sa ako k deťom správal, kto čo zatajil, kto klamal.. proste určite je to prúser mať takú minulosť a ešte zatajenu a áno dostane ich do starostlivosti, keď bude krvopotne dokazovať, že už nič také nerobí. A niektoré veci sa dokazujú ťažko a dlho. Neviem si predstavit ako tazko sa dokazuje to, že už sa nezivi poskytovaním sexuálnych služieb a že nebude zákazníkov vodiť domov k deťom. Tam môže byť problém dokázať aj to, či isto je všetko LEN minulosť. A toto bude trápiť hlavne manžela, že čo bude s jeho deťmi. Každopádne nechcem sa v tom do detailov vŕtať len som chcela poukázať aj na túto oblasť. Nech autorka myslí na to, že okrem morálky ako takej sú aj iné veci, ktoré môžu byť problematické, keď táto jej minulosť praskne.
@momoqui nezoberú mu automaticky dieťa, ale určite má z toho problémy lebo ako píšem poznám takých ľudí s pofidernou minulostou, ktorí mali čo robiť, aby dokázali svoju schopnosť normálne vzorne starať sa o deti. Samozrejme, hovorím o situácii, ak má dieťa oboch rodičov a pri rozvode je možnosť prideliť ho tomu druhému do starostlivosti. Taktiež hovorím o situácii, keď ju doslova napadne manžel aj s pravnikmi a nie, že sam od seba si štát zmyslí jej zobrať deti. A nezabúdajme, že autorka má toho viac na rováši vdaka čomu by sa mohli vynorit otázky ohľadom jej charakteru a vychovy. Toto je situácia, keď to dieťa má jedného rodiča zrejme v tomto smere úplne bezproblémového a on má v takej situácii náskok, keď sa budú naťahovať. Nepíšem, že to je vlastná iniciatíva sociálky, súdu a že tak jednajú aj keď dieťa nemá nikoho iného. Teraz porovnávam dvoch rodičov, ktorí sa pri rozvode naťahujú o dieťa a kto má aké "plusové a mínusové body." Poznám situácie, keď aj naozaj chlapovi pridelili deti. Nie je samozrejmosť, že ich dostane matka len za to, že je matka. Aj ona sa musí vzorne správať a vychovávať ich. Nevravím, že autorka sa tak nebude správať, ale keby jej tajomstvá vyplávali napovrch, tak bude nepríjemne dokazovat, že už tak nežije.
@simca06022011 Ako udržať tajomstvo? Akože o tom, že moja partnerka robila sľapku? Poviem ti to takto. NIKDY nevykecám niečo, o čom som presvedčený, že je to dôverné. A ver tomu, že tým, že moja partnerka bola šľapka, by som sa teda naozaj "nechválil". Ale to nie je len o ku.vení sa. Nikdy som nič neprezradil, keď sa mi niekto zdôveril s niečím. A je jedno, či mi povie, že je to dôverné, alebo je to totálna malichernosť.
No, ver tomu, že skôr či neskôr na povrch vypláva, že bola šľapka. Je úplne jedno, či sa to on dozvie od niekoho iného alebo od nej. Neverila by si, ako sa dokážu takéto informácie dostať na povrch.
Takto, mne je v podstate jedno, čo kto robí. Pokiaľ sa to teda nezačne týkať mňa. Len musí rátať s tým, že to dotyčnému môže neskutočne pokaziť život. Ale bohužiaľ, môžu na to doplatiť aj jeho/jej blízki. k to niekto berie ako nejaká sopliačka (moje telo, môžem si s ním robiť čo chcem), je to každého problém. Len vidíš, potom sa tu rieši, či sa priznať. Stojí to za to? Ale ako píšem, nech sa ku.ví kto chce ako chce. Osobne by som proste nešiel niekam, kde už bolo bohvie koľko chlapov. Ja som proste taký, že či už sex, nahé ženské telo a podobné záležitosti, sú proste intímna a súkromná vec a keď to vidí či použije (napr. nahé fotky partnerky na nete, či onlyfans a šľapky) kadekto, stráca to u mňa totálne na hodnote a už o to nemám záujem. Stále niekde človek počúva, ako sú ženy brané len ako sexuálne objekty a pritom si samé idú tomu naproti. A ešte k tomu to pekne využívajú. A je to dosť škoda, ženy proste týmto svojím správaním strácajú to svoje čaro a krásu (nie tú fyzickú) a sú to už len také lacné obyčajné tuctovky. Teda, našťastie tak nekleslo príliš mnoho žien. Ale je ich dosť.
Spomenul som si, ako fiktívny Dr. Watson reagoval, keď sa ukázalo že jeho žena má veľmi zvláštnu minulosť (Sherlock, S03E03):
John: Co teď řeknu jsem si dlouho rozmýšlel. Jsou to připravená slova, Mary. Pečlivě jsem je vybral.
Mary: Dobře.
John: Problémy tvé minulosti... jsou tvoje věc. Problémy tvé budoucnosti... jsou pro mě ctí. Víc nemusím říkat, víc nemusím vědět.
Mary: Ani neznáš moje jméno.
John: Mary Watsonová není dost dobré?
Mary: Je. Pane Bože, je.
John: Pro mě tímpádem taky. To neznamená, že už bych na tebe nebyl nasranej.
Mary: Já vím.
John: Jsem hodně nasranej a čas od času se to projeví.
Mary: Já vím, já vím.
John: Budeš kurňa sekat trávník.
Mary: Sekám ho.
John: Já to dělám hodně.
Mary: Ani ne.
John: Vyberu jméno dítěte.
Mary: Ani nápad.
John: Dobře.
@pochabel1984 jasne, ty ale kopa chlapov to vykeca... kopa.. a este si aj vymysli k tomu kopu veci, aby to bolo pikantnejsie...
Okrem toho spominaju sa tu k**y a dzigolovia.. v debate.. ale kolko mladych sa tak proste sprava? len si nedava platit? muzov, zien... taki povedia, ze len mali vela partnerov a koniec, alebo vobec nepovedia, proste nema to kto kde overit, jedine ze sa vynoria nejaki "kostlivci" z minulosti. O com ja pochybujem.
Proste ked sa to nedozvies, nemas ani co riesit a lamentovat nad tuctovostou :D
Ale teda su rozni ludia, rozne nazory.. ja by som to nepovedala nikdy, ale ani v realite necakam, ze mi bude partner minulost vykladat. Niekto to moze mat inak...

Aj keď verim, že by si mu to radšej zatajila, mal by to vedieť. Tak ako ty si sa slodobne rozhodla, že tak budeš chvíľu žiť , tak on ma plne právo sa rozhodnúť, či ta s tvojou minulosťou prijme alebo nie. Pretože toto ak nebude vedieť pred sobášom, je to na anulaciu manželstva.