icon

Mám sa rozviesť?

rusnaky
4. júl 2025

S manželkou mame dve deti. Náš vzťah uz dlhšiu dobu- 2r nieje tym cim by mal byt. Stale sa hadame. Uz sa spolu ani nebozkavame stale ma od seba odbije to iste je aj v postely pri snahe sa o tom porozpravat preco nechce so mnou spat povie zasa somariny riesit.
Najviac sa bojim toho, ze necham dve deti s ktorymi mam velmi dobry citovy vztah. Co robiť v tomto pripade?

Strana
z2
rusnaky
autor
4. júl 2025
@magic08

@sissy27 on je nervozny a podrazdeny z toho, ze ma plne gule a ona zas frustrovana, ze na nu vkuse tlaci sexom. Z toho potom hadky, konflikty a nezhody, lebo ho vytoci do nepricetna aj mlcanie namiesto odpovede.
toto sami nevyriesia, musia chcieť obaja, mat zaujem obaja.

@magic08 ja ohladne sexu na nu netlacim odmietne koncim so snazenim ja sa prosit nebudem a nie to estevlsstnej zene nevidim v tom zmysel preco by som sa mal prosit.
A to ze niekto povie ze je doma tak roly sa mozu kludne vymenit a mozem byt na materskej aj ja ale v tom debata stichne

magic08
4. júl 2025
@rusnaky

@magic08 ja ohladne sexu na nu netlacim odmietne koncim so snazenim ja sa prosit nebudem a nie to estevlsstnej zene nevidim v tom zmysel preco by som sa mal prosit.
A to ze niekto povie ze je doma tak roly sa mozu kludne vymenit a mozem byt na materskej aj ja ale v tom debata stichne

@rusnaky fajn, tak sa neprosis, ale prenasas nervozitu do vztahu. Ako to bolo so sexom pred detmi? bol si spokojny? ci to bolo takto vzdy?

goodidea
4. júl 2025
@rusnaky

@rusnaky píšeš...."stále sa hádame" ...tam je v tej vete povedané všetko ..

vanilkovazmrzka
4. júl 2025

Parova terapia

cukroska
4. júl 2025

@rusnaky Manželskú poradňu a otvorený rozhovor Držím palce. Verím, že si opäť nájdete k sebe cestu.

wayway
4. júl 2025

1. parova terapia
2. snaha pochopit!!!
3. laska

4. mat hranice (rozumne, s laskou)
(5. nepocuvat rady od mirouk lebo su to strasne rady ktorymi to zaklincujes)

ak je zena ticho zle je. ty mozno robis mega vela, ale svoju zenu pri tom znevazujes. spominas devedesiate roky pritom tam vsetko bolo na pleciach zeny a zeny boli chudery (mnohe) a muzi lazo plazo, iba ist do prace a domov. zeny chodili do prace a potom druha sichta. mimochodom zeny nie su hormonalne stavane na extremne vela prace. su studie na to ze kym muzom neuskodi praca 8+ zenam ano. kde boli ti “silni” chlapi pocas 90.tich rokov ked zenamusela robit viac? padavky lenive s velkymi recami a egom.

staryjarec
5. júl 2025

Musíš si vážiť sám seba. A ihneď sa rozviesť!

kuggis
5. júl 2025

To je zaujímavé, že ty si myslíš, že tvoja žena nemá nárok byť nevyspatá , každý znášame deficit spánku ináč a neverím, že počas 24 si nepospíš.....rozvod je najjednoduchšie riešenie, je len na tebe či si taký zbabelec , že to tak budeš riešiť

martin96321
5. júl 2025
@domkakvet

@rusnaky zober ju na dovolenku, staci aj tu na Slovensko aspon na dve noci.

@domkakvet A co to pomoze?))

martin96321
5. júl 2025
@wayway

1. parova terapia
2. snaha pochopit!!!
3. laska

4. mat hranice (rozumne, s laskou)
(5. nepocuvat rady od mirouk lebo su to strasne rady ktorymi to zaklincujes)

ak je zena ticho zle je. ty mozno robis mega vela, ale svoju zenu pri tom znevazujes. spominas devedesiate roky pritom tam vsetko bolo na pleciach zeny a zeny boli chudery (mnohe) a muzi lazo plazo, iba ist do prace a domov. zeny chodili do prace a potom druha sichta. mimochodom zeny nie su hormonalne stavane na extremne vela prace. su studie na to ze kym muzom neuskodi praca 8+ zenam ano. kde boli ti “silni” chlapi pocas 90.tich rokov ked zenamusela robit viac? padavky lenive s velkymi recami a egom.

@wayway A na co zu zeny hormonalne stavane? Lebo toto nieje ani prvy ani posledny pripad. A poznam ich dost aj zo svojho okolia. Kedy je uz dost?

romiada
5. júl 2025

@autor súhlasím s viacerými názormi tu a to z toho dôvodu že nepoznáme postoj Tvojej ženy. Môže byt pravda co hovorí @mirokub aj @sissy27 aj @magic08. Možno aj Ty potrebuješ iny pohlad na vec pretoze možno na ňu tlačis zprava-zľava kvôli sexu ani si to neuvedomujes. Prezentujes sa ze robíš všetko a žena v podstate nič (je stále unavena). Ty sa snažíš jej ukazat/nariadiť ako by mala fungovat: varím ja,lebo mi to ide lepšie, robím deťom program po 24ke , živím dve autá, staviam dom....kde ma v tvojich očiach hodnotu ona? Ako človek ktorý potrebuje možno objať, podporiť, pochopiť ze je fakt unavená a môže byť? Môže si dovoliť vôbec pred tebou priznať ze je unavená, že ma depresiu napr.? Vypočul si ju niekedy v kľude bez toho aby si dával do popredia len JA? Vieš co znamená ticho u ženy? Obranu (mozno sa ta boji), ústup(lebo to uz vzdala), lebo kričiš ....sex berie potom ako vydieranie, povinnosť, vynúteny metal za zásluhy. (ticho uplne akoby onemala a ja vtedy sa neskutocne viem vytocit ale clovek ta proste ignoruje a tvari sa ze nic sa nedeje a nikto sa s nim nesnazi rozpravat)...koniec koncov táto veta o tom dosť hovorí. Súhlasím v tomto s @wayway s bodom 2 a 3. Lenže to musí byť obojstranne. Ak tam nie je 2 , bod 3 sa nekoná.

wayway
5. júl 2025
@romiada

@autor súhlasím s viacerými názormi tu a to z toho dôvodu že nepoznáme postoj Tvojej ženy. Môže byt pravda co hovorí @mirokub aj @sissy27 aj @magic08. Možno aj Ty potrebuješ iny pohlad na vec pretoze možno na ňu tlačis zprava-zľava kvôli sexu ani si to neuvedomujes. Prezentujes sa ze robíš všetko a žena v podstate nič (je stále unavena). Ty sa snažíš jej ukazat/nariadiť ako by mala fungovat: varím ja,lebo mi to ide lepšie, robím deťom program po 24ke , živím dve autá, staviam dom....kde ma v tvojich očiach hodnotu ona? Ako človek ktorý potrebuje možno objať, podporiť, pochopiť ze je fakt unavená a môže byť? Môže si dovoliť vôbec pred tebou priznať ze je unavená, že ma depresiu napr.? Vypočul si ju niekedy v kľude bez toho aby si dával do popredia len JA? Vieš co znamená ticho u ženy? Obranu (mozno sa ta boji), ústup(lebo to uz vzdala), lebo kričiš ....sex berie potom ako vydieranie, povinnosť, vynúteny metal za zásluhy. (ticho uplne akoby onemala a ja vtedy sa neskutocne viem vytocit ale clovek ta proste ignoruje a tvari sa ze nic sa nedeje a nikto sa s nim nesnazi rozpravat)...koniec koncov táto veta o tom dosť hovorí. Súhlasím v tomto s @wayway s bodom 2 a 3. Lenže to musí byť obojstranne. Ak tam nie je 2 , bod 3 sa nekoná.

@romiada Suhlasim, musi tam byt obojstranna snaha o pochopenie. Autor by podla mna mal skusit taktiku, ze on zacne prvy… s laskou, pochopenim atd. Casom sam uvidi, ci sa zena chyta alebo u nej pochopenie nenajde. A potom sa podla toho zariadi. Ak vsak chce este nieco zachranit, musi tomu dat sancu a bojovat. Nie sa podlizovat, nie ist za svoje hranice, ale v ramci miery ukazat lasku a pochopenie, naozaj nacuvat a snazit sa porozumiet prezivaniu jeho zeny (co neznamena suhlasit s nim). Lebo ked sa dvaja stale hadaju, tak to znamena, ze sa nepocuvaju (alebo ze jedna strana nepocuva). A vo vacsine pripadov, ked sa zena odmlci, tak je vlastne v stave uplnej rezignacie a na pokraji, ak zrovna nie je patologicka osobnost alebo vypocitava krava. Co moze byt autorov pripad, ale nemusi. Je na nom zistit to, hadkami na to vsak nedojde. Inak sa moze rovno rozviest. Preto odporucam parovku a ten zvysok.

wayway
5. júl 2025
@martin96321

@wayway A na co zu zeny hormonalne stavane? Lebo toto nieje ani prvy ani posledny pripad. A poznam ich dost aj zo svojho okolia. Kedy je uz dost?

@martin96321 Jasne, ze by mala existovat nejaka rovnovaha, a nie ze sa muz zrobi ako vol a zena ho len vyuziva. Ale my uplne nevidime do ich vztahu. Mame to tu popisane z jednej strany. Muz robi 24h. Neverim, ze za ten cas nikdy nespi. Aj lekari v nocnej sluzbe spia, ked nemaju pacientov. V tom pripade aj jeho zena mozno robi 24.h. Ak maju babatko, tak ma ona nocnu kazdy den (teda noc) a moze byt velmi unavena. Na,druhej strane to moze byt tak, ze ho ona vyuziva. To si on v hlave musi zrovnat a vypozorovat co vlastne jeho zena dennodenne riesi. Ci malo, ci dost. Asi by si mal vyskusat jej zataz na niekolko dni, bez akejkolvek pomoci.

lenkakravcova
5. júl 2025
@rusnaky

@magic08 dobre skus ty nespat v 24ke prist dokov a zasa nespat a zena rano vstane o 7 k detom pridem domov a povie ze je nevyspana akoze to fakt ?? .. a je nervozna cely den lebo sa nevyspala..
Ano travime spolu cas chodime na prechadzky, vecer si posedime a pokecame ale tam to aj skonci ako nahle si lahneme tak zazracne do 23s spi 😄

Treba sa vratit asi do 90tych rokov kedy muzi nevedeli poriadne co je prebalit dieta a po robote este isli na pivo. V domacnosti neboli automaticke pracky,susicka,umyvacka riadu a neboli jednorazove plienky a vsetko by bolo OK.

@rusnaky a aké sú staré tie deti?
Jedno má teda asi 4 roky, druhé koľko?

wayway
5. júl 2025

@rusnaky Ta intimita ta asi velmi stve. Nie je v poriadku, ze sa s tebou o tom nechce rozpravat. Kontorlna otazka - si v komunikacii skor pokojny a mas snahu pochopit alebo ides rychlo do vyvrtky? Ak si vybusny a slovsmi zranujes je mozne, ze sa preto s tebou nechce rozpravat. Ak mas snahu si veci v pokoji vydiskutovat a ona komunikaciu uplne odmieta, tak je nacas jej povedat, ze ty mas zaujem to zachranit ale ze budete problemy riesit ako dospeli a bodka;). Toto by som este doplnila k mojej prvej odpovedi.

alienkami
5. júl 2025

Autor už nepodpíše, zmazal si účet.

domkakvet
5. júl 2025
@martin96321

@domkakvet A co to pomoze?))

@martin96321 no s tymto tvojim pristupom asi nic.

martin96321
6. júl 2025
@domkakvet

@martin96321 no s tymto tvojim pristupom asi nic.

@domkakvet S akym mojim pristupom?

martin96321
6. júl 2025
@wayway

@martin96321 Jasne, ze by mala existovat nejaka rovnovaha, a nie ze sa muz zrobi ako vol a zena ho len vyuziva. Ale my uplne nevidime do ich vztahu. Mame to tu popisane z jednej strany. Muz robi 24h. Neverim, ze za ten cas nikdy nespi. Aj lekari v nocnej sluzbe spia, ked nemaju pacientov. V tom pripade aj jeho zena mozno robi 24.h. Ak maju babatko, tak ma ona nocnu kazdy den (teda noc) a moze byt velmi unavena. Na,druhej strane to moze byt tak, ze ho ona vyuziva. To si on v hlave musi zrovnat a vypozorovat co vlastne jeho zena dennodenne riesi. Ci malo, ci dost. Asi by si mal vyskusat jej zataz na niekolko dni, bez akejkolvek pomoci.

@wayway Pohlad druhej strany tu v 99,9% nevidite nikdy. A uplne to staci na lynč velakrat😉

wayway
6. júl 2025
@martin96321

@wayway Pohlad druhej strany tu v 99,9% nevidite nikdy. A uplne to staci na lynč velakrat😉

@martin96321 Mas pravdu ;)

domkakvet
6. júl 2025
@martin96321

@domkakvet S akym mojim pristupom?

@martin96321 napisala som ti co mas robit a odpisal si mi, co to pomoze, tak asi nic, ked to tak beries.

martin96321
6. júl 2025
@domkakvet

@martin96321 napisala som ti co mas robit a odpisal si mi, co to pomoze, tak asi nic, ked to tak beries.

@domkakvet Myslel som tym,ze co to pomoze ak to bude to iste. Zle som sa vyjadril. Prepac.

domkakvet
6. júl 2025
@martin96321

@domkakvet Myslel som tym,ze co to pomoze ak to bude to iste. Zle som sa vyjadril. Prepac.

@martin96321 necitala som tu vsetky komentare, ale aj ostatne rady su velmi dobre, tak ze skus to vsetko skombinovat, ja tiez nehovorim, ze to pomoze, ale snad ano a ty budes vediet, ze si urobil co sa dalo. Nehnevam sa, len sa tak vyjadrujem aby to bolo druhej strane jasne, v tomto pripade tebe, verim, ze tvoj problem vyriesis.

anonym_1a9c5c
9. júl 2025

@rusnaky Ako žena hovorím, že ľahká matematika, ona sex má ale nie s tebou. Sorry za úprimnosť ale to z vás tu nikoho nenapadlo, dám na to krk , že má iného a preto ťa nechce k sebe pustiť lebo už ju priťahuje niekto iný. Dve možnosti, buď sa rozvedieš a ten dom si kúpiš len pre seba, alebo počkáš kým ju ošiaľ z nového chlapa prejde . Chlapa nemôžeš pustiť z domu nadrž a hladného, lebo to je potom čistý prúser. Načo ti je taká žena , sám si varíš, sám si ....no proste život je úžasný

Strana
z2