icon

Manžel dal prednosť milenke

18. júl 2023

Manžel odišiel k milenke, so mnou je nešťastný. Máme tri malé deti, najmenšia ma len rok a pol. Vraj to bude pre všetkých lepšie, lebo že žije len raz tak sa nebude trápiť pri mne.... Baby, ako to mám zvládnuť a psychicky aj fyzicky sa nezlozit... 😔

mrva
18. júl 2023

je mi to luto. Osobne by som riesila striedavu starostlivost tyzden/tyzden. Lebo ty budes za otroka, on za pana. A este nakoniec si aj deti kupi tym, ze s nimi bude robit iba vylety, darceky, realitu riesit nebude. Takze nakoniec ty bude aj pred detmi ta prisna a zla a ocko ten zabavny spravnak 🙆‍♀️ na porazenie. Kopnut ho do guli, debila sprosteho. A tu kravu, za ktorou odisiel tiez. Osobne by som jej posielala fotky vasej rodiny, s poznamkami, ze moze za rozbitie rodiny. A kopala by som si do nej, atakovala by som ju a svoju frustraciu by som si s cistym svedomim vybijala na nej. Nech sa neciti ako hviezda, ale ako posledna spina. A co, ze si bude o tebe mysliet, ze si hysterka. Kaslat na nu. Taaak by som si ju uzila, ze az. Totalne by som ju psychicky ubijala a tak by som liecila svoju bolest.
Viem, som zla 🤷‍♀️ Ale nech 🤷‍♀️ Mne by toto pomohlo.

babo_n
18. júl 2023

Možno to niekomu pomôže 🙂

smajliica
18. júl 2023

Trvala by som na striedavej starostlivosti a ak by chcel aby si sa o deti starala ty tak iba za cenu veľmi veľmi vysokého výživného. A argumentovala by som tým že nemôže zarábať lebo sa musím starať o spoločné deti lebo on sa o ne starať nechce. Keďže pracovať na plný úväzok a starať sa sama o 3 deti by bolo na porazenie.
Držím palce.

bmolko
18. júl 2023

ze so stredavkou nesuhlasi? To je jeho problem, ty na nej na sude trvaj a sud rozhodne.

bmolko
18. júl 2023

z jeho cisteho prijmu mozes ziadat 30% vyzivne

autor
18. júl 2023

@babo_n prosím ta, to je na jedno dieťa? Táto suma sa potom delí na polovicu?

autor
18. júl 2023

@babo_n ešte by ma zaujímalo, tieto položky si musela na súde aj dokladovať? Napríklad tu stravu, topánky a podobne?

autor
18. júl 2023

@babo_n ďakujem 🙏

palicka
18. júl 2023

Drz sa, je to.kretén!

vorkola
18. júl 2023

No ja ti najskor doporucujem nie rozvod, ale k vyzivnym na deti ,hned poziadaj aj o vyzivne na seba, Tak si predstav ,ze panko bude plati mesacne styri vyzivne.keby si poziadala sud o rozvod ,tak by sud bral do uvahy, ze zakratko uz manzelia nebudete, a ako rozvedenej by ti dali mozno mininum vyzivneho na teba, Ty vlastne rozvod ani neries,naopak povedz pred sudom ,ze chces aby deti vyrastali v kompletnej rodine, a tym padom sud bude brat do uvahy, ze o manzelstvo mas zaujem,.toto zavazi pri vyzivnom na teba .Tento rozsudok vyzivne na teba plati este 5 rokov, po rozvode,Mozno sa bude domahat, potom o znizenie vyzivneho na teba, ale ty musis zabojovat, ze rodinu rozbil on, a dalsia perlicka ,...mila jeho ku......cka, ho asi za kratky cas odkopne , a to z dovodu, po 1) deti u nej,... to bude pre nu na nervy,lebo pre nu budu stale cudzie, a po 2) co mu zostane z vyplaty, ak bude platit 4 ri vyzivne? teda neviem ,kolko zarobi,alez jeho lahkovaznym zivotom ,zavrhnut teba, deti ,uzivat si ,asi milionar nebude.A uvidis za kratko ,to jeho milenka nezvladne a odkopne ho jak hnilu hrusku.ona a on si to predstavovali raj bez deti , a naraz bomba a este aj pradniny un ho.Podciarkujem este raz .Ako prvy bod dat navrh na vyzivne na seba +deti, vyhladj si pravnika, aspon len na napisanie navrhu.V tomto musis konat urychlene, aby ty si mala skor na sude vyivne, aby ta nepredbehol on s jeho navrhom na rozvod. S tym rozvodom nesuhlas, pretahuj to ,dokial nebude stanovene vyivne na vas 4 och.

ankare
18. júl 2023

Je mi to veľmi luto. Musí to byť pre Teba šok. Ako je dobre chlapom... odíde si poľahky od náročného života v rodine k radostnemu životu k milenke. Aké jednoduché. A Ty si môžes aj oči vyplakat. 😔
Teraz je to veľmi ťažké a čerstvé, ale mysli na to,že sa to časom utrasie a dobre bude. Isto lepšie než s ním, debilom sprostym.
Dáš to hlavne kvôli deťom. Nie si slaboch ako on.
Silno držím palce!

stevvvka
18. júl 2023

@vorkola vyborna strategia. Ano, emociami to zamava, ale ak sa bude susttedit na ine... Aj to pomoze

autor
19. júl 2023

@vorkola ďakujem za radu. Zarába aj viac ako 4000 v čistom. S deťmi to nebude tak jednoducho mu ich dat, lebo je často v zahraničí, takže keď nebude chcieť, tak mu ich nasilu nedám. A ani nechcem, budú zle na tom aj bez tohto. Tipujem, že mi viac ako 1000 eur spolu pre všetkých nebude chcieť dať, lebo ze aj on má svoje náklady na život, chce si kúpiť byt a podobne...

78787878
19. júl 2023

Nerozmyslaj co chce on. Sustred sa iba na to, co potrebujes TY. Ked nemal problem urobit co urobil, od neho mozes dostat uz iba peniaze. Uvedom si, ze Ti s detmi uz fyzicky nepomoze, cize od neho potrebujes co najviac penazi. Cim skor to pochopis, tym lepsie pre Teba.

kristiii
19. júl 2023

Kašli na debila, rieš hlavne to výživné. Spíš si náklady na deti, inak v tom príspevku od @babo_n mi chýba to hlavné a to náklady na bývanie a žiadaj určite väčšiu polovicu. Súd zohľadňuje osobnú starostlivosť o deti, takže on má v tomto prípade prispievať väčšiu sumu než ty. Plus žiadaj sporenie pre deti. Inak ma zaujalo ako je v mnohých diskusiách, kde muž žiada striedavku, pomaly každá proti nej, lebo striedavka je najväčšie zlo (ani ja nie som jej zástanca) a keď ide o chrapuňa, tak tomu by tu väčšina dala striedavku príkazom. Fakt by ste debilovi, ktorý očividne nemá záujem sa starať, zverili tri malé deti? Ja teda ani bohovy. Však už tak to pre ne musí byť brutál ťažké, nie ešte pendlovať každý týždeň k tatkovi, čo sa na nich vykašľal a k nejakej cudzej štetke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
19. júl 2023

Výživné má prednosť pred vsetkym.Nas kamarát tiež začal, že si musí kúpiť byt za 250 t eur sudkyňa mu povedala, že má 3 deti a musí sa uskromniť ako matka a stačí mu 2 izbový Pri vyššom prijme sa platí väčšinou výživné plus šetrenie pre deti.Ked pracuje v zahraničí tak či tak si bola zvyknutá starať sa o deti väčšinou sama, až taký veľký šok to pre teba nebude
Inak tipovala som, že je v tom začarovanom veku 40-50 a má pocit utekajuceho vlaku a predstava, že doma malé dieťa a roky prisposobavania....Mne sa teraz v okoli rozvádzajú manželstva po 15-20 r sama kríza stredného veku

tiezjedna
19. júl 2023

No to ke dobrý zúfalec…
Kde byvate? Ako máte vyriesene bývanie majetkovo?

babo_n
19. júl 2023

Áno je to na jedno dieťa a z toho mi odklepli 180€ 🤦🏻‍♀️ lebo panko ma oficiálny príjem len 600€ - preto píšem tých 30% - to mi aj kamos pravnik povedal ,že vo väčšine prípadov a tých už mal stovky - bolo 30% .

babo_n
19. júl 2023

@kristiii ja som tam náklady nedávala na bývanie ,keďže v tom case som žila u rodičov a môj príjem bol len rodicak v tej dobe , za prvé NAOZAJ naši nechceli ani cent a klamať sa nemá ☺️ tie výdavky boli fakt dosť

babo_n
19. júl 2023

@kristiii každý ma inú situáciu ,ja som tu tabuľku pridala hlavne kvôli tomu ,že maminky sa môžu inšpirovať a môže im to pomôcť ❤️

kristiii
19. júl 2023

@babo_n ja chápem, len aby na to autorka nezabudla, lebo to vie byť dosť podstatná časť nákladov, hlavne ak má tie deti 3.

babo_n
19. júl 2023

Nemusela som nič dokladovať ,súd sa riadi myslím nejakým priemerom ,pokiaľ nechodia deti do súkromnej školy a tak - alebo sú výdavky nejaké špeciálne , len fyzioterapie som priniesla doklady .

elmivelmi
19. júl 2023

Tak im davaj deti vikendy,nech sa stara aj on ,aby to nemal take jednoduche ,aspon tie dve starsie.Mas to tazke .a nieco si tusla?

larisa
19. júl 2023

Riadna špina je ten chlap. Deti narobil dokonca tri detí. Ale starať a vychovávať to on nie. Lebo zije len raz. Ja na tvojom mieste žiadam vysoké výživné a striedavu starostlivosť. To by sa mu pacilo len par krát do roka mat deti. Nech sa aj on stará v striedavej starostlivosti. Myslím si že ta jeho flandra sa nebude o tri deti starať. To by sa mu hodilo ze nesuhlasi striedavou starostlivosti . A ty aby si sa zodrala. Trvaj na striedavej starostlivosti .

mirafi
19. júl 2023

@babo_n písala som ti spravu, ak nevadí. 🙂

anitta98
19. júl 2023

mrzí ma to, ťažko radiť teraz, ale ono časom prídeš na to, že sa ti dobre stalo, aby to ešte neľutoval, ja nerozumiem takýmto mužom, pre nich je život gombička.

majada35
19. júl 2023

Ťažké obdobie ťa čaká,( .. máš nejakú blízku osobu, ktorej sa môžeš zdôveriť?...ktorá ťa pochopí, pomôže? Choď s deťmi čo najviac von...medzi ľudí, neuzatváraj sa sama..Ten chrapúň si tvoje slzy nezaslúži..ale vyplač sa, pomôže to tebe...( Potrebuje to len čas...ten je najlepší lekár a pozri do očí svojich detí, tam je úprimná láska...toto nech ti dodá silu ísť ďalej...❤️

elmivelmi
19. júl 2023

@larisa hlavne o to 1,5r si oredstav zeny mu ich dak a jej.by ju hned oresla chut a hlavne on.Naozaj kazdy vikend nech si uzivaju otca .

stevvvka
19. júl 2023

Dievcata, mozno trochu mimo, ale ma niekto skusenost, ze sudca dal vyssie vyzivne na zaklade toho, ze matka ziadala aj zohladnenie osobnej starostlivosti? Ja viem, ze na to beru ohlad, ale ta mazka zrazu zostane sama, opatrovatelky drahe a tatko sa ide zabavat.. No z takeho platu by minimalne 500 eur na dieta mala mat, s ohladom aj na obcasne strazenie, ch udak autorka, ozaj toto je na hlavu.