Manžel mi neverí
Ahojte baby, manžel mi neverí , on celkovo akoby ma za nič nemal..už mám z toho nervy celkom, napríklad má ponižuje..že určite neschudnem , že to nedokážem , čo si nahovaram ..nepodporí má vôbec ,má nepodporuje..opýtam sa ho ,či má ma rád , či má ľúbi, povie že nie , že čo som sa zbláznila? Pritom zas zle manželstvo nemáme, tak ono tam nejaké city musia byť aj z jeho strany ..
Vraj ho nepriťahujem , ako že mám dosť už , ono neviem či má chce k niečomu donútiť,dokopat , alebo čo ..mňa to ponižuje ..pritom viem že až tak zle to nie je, sex je v poriadku aj často dosť..nespime spolu raz za mesiac ..
Neviem , akoze keď sa s ním snažím porozprávať tak mi hovorí takéto veci ..
Aký má zmysel "trestať" sexom? Veď nedá ona, tak dá iná...
Možno len žije v stereotype mačizmu a mysli si že to je normálne takto žene odpovedať. Sú takí jedinci stále ešte.
@slovakboy videl doma tak neviem či to je tým
Inak každá mame predstavu s pokojného manželstva niekde inde, pretože mne by ponižovanie v manželstve ako normálne neprišlo.
Ale napadla ma otázka, povedal ti ze predtým si sa o seba starala. Teraz sa už nestaráš? Viem ze je povrchne pozerať len na vonkajšok, ale veľa ľudí (jedno ci žena ci muž), sa prestanú o seba starať keď sú dlho v páre. Rovnako ako veľa žien zabúda ze nie sú len matkami ale aj ženami. A veľa mužov zabúda ze už nie sú slobodní a majú aj rodinu.
Myslím ze je zúfalý a chce ti naznačiť, aby si sa dala dokopy. Pre manžela nie je nič horšie ako sledovať, ako jeho žena upadá. Jeho slová neber az tak vážne, dôležité sú skutky.
@sense áno zabudla som že som žena , bola som len matka , áno toto si musím priznať aj sama pred sebou, bola som len matka
No vidíš. Som si istý, ze ak začneš na sebe pracovať budeš sa cítiť lepšie a pravdepodobne sa zmení aj manželov prístup.
To sa naozaj necháš takto ponižovať ? Prídeš mi ako rozumná žena 💁 fakt . Snaž sa na tom pracovať s manželom
Tak mňa by s jeho správaním už nevidel, nieže sex....ty kde máš svoju hrdosť? Si nejaká zúfalá alebo si myslíš že takto sa má správať manžel? Nie nemá....a manželstvo ani zďaleka nemáte dobré....zobuď sa, on ťa len využíva..to, že ti všetko kúpi, nech si nechá
@autorka za teba mi je smutno z toho, ze sa k tebe manzel takto sprava. Je to velmi zranujuce. Vie o tom? Podla mna normalny clovek by vedel, ze takto zranuje svoju manzelku
@tanyag tebe by bol prijemny sex s clovekom, ktory ta den pred tym ponizil? Neviem, ako u koho, u mna sex nie je ani odmena, ani povinnost. Sex je intimita s mne najblizsim clovekom, ktoru chcem prezivat naplno a so vsetkym co k tomu patri. Aj uctou aj laskou.
Keby ma niekto ponizoval, tak pre mna za mna nech si robi co chce, ale nebudem s nm sexovat len preto aby som si takeho udrzala. Na co mi takeho?
@viestta Nie nie, nemyslela som to tak. Samozrejme, že by som sex nemala s človekom, ktorý ma ponižuje, vlastne ja by som nič s takým človekom nemala. Myslela som to tak, že k čomu to je dobré? žiť v takom vzťahu a že trestáť tým, že nebude sex, takému človeku to je v podstate jedno, či mu dáš alebo nie...Ja by som od takého človeka odišla v tej minúte, keby ma ponížil prvýkrát...aj keby som s ním mala 10 detí...lebo taký človek sa nezmení...
ja neviem, neni vsetko ciernobiele… toto mi pride ako lepsia moznost ako keby mal kecy kvetnate ale skutky by nemal.. napriklad moj muz je tiez taka “ huba neumyta “ a ja v podstate tiez…vzdy si hovorime ze musime zmenit svoju komunikaciu na vonok koli detom … akoze az taki nie je zeby mi povedal ze ma nelubi alebo ze sa mu celkovo nepacim atd.. aj ked skritizuje tiez hocico.. ja neviem Ty musis vediet ako to mate, tym chcem len povedat ze ludia mozu byt zvyknuti rozpravat ako “ hulvati” ale nemysliet to tak zle ako to vyzneje...
@autorka ale Ty si uvedomujes, ze aj ked by si sa o seba nestarala nejako extremne, lebo deti...tak nema pravo Ti takto hovorit?
My sme spolu 20 rokov, z toho 11 manzelia pomaly, mame 4 deti. Nechodim ku kadernicke, na nechty, nikam. Normalne sa o seba staram doma, ale nemalujem sa, len vynimocne. Za tie roky som presla fazami, ze som bola aj chuda, aj pribrata a teraz mam 10 kil nadvahu. Ale nikdy mi nic hnusne nepovedal. Odvazil by sa. Aj on uz nema 85 kg, ako ked sme sa brali, ma takmer 100. A ma sudnost a slusnost. A stale okolo mna chodi, pohladka ma, da mi pusu, obdivne sa na mna pozera, ked sa prezliekam.
Predsa vie, ze neostanem vecne mlada a chuda, navyse, s diagnozami a po 4 detoch. Ani on nie. Je sedivy a plesatie.
Rozumies, ze takto sa milujuci muz v dobrom manzelstve nesprava, ako ten tvoj?
Ja by som nemohla s nim do postele lahnut, ani parov volov by ma nikto tam nedostal. Nie este dobrovolne.
Namiesto blbych reci nech zoberie deti von a da Ti priestor, na cvicenie. Napriklad. Alebo aby si mohla ist ku kadernicke, na manikuru, co ja viem, co mysli tym, ze sa "nestaras". Ci cakal, ze po detoch budes stale rovnaka ako dievcatko, do ktoreho sa zalubil? A este vinis seba. Za co? Pomaha Ti vobec s detmi?
@nevenka pekne napísané💪veru tak ja po 6 opravia a dvoch deťoch(všetko sa náš vzťah)som išla z 51 na 68kg vo fázach. Minulý rok som schudla 7kg na 59-60kg ale K OLI SEBE!
@nevenka musím sa ho v jednom zastať ,stará sa o deti, aj upratuje..nerobí mu problém wcko umyť, okná , vaňu ..pred týždňom umýval všetky okná na dome sám ..ako toto sa mu musí nechať..
prepac ale mne pride ako kus hniloby ten tvoj chlap. Vobec si ta nevazi, nerespektuje, netoleruje, ponizuje ta a este sa aj na teba dobre bavi. Ja na tvojom mieste by som sa ho na rovinu spytala ze vlastne kvoli comu je s tebou ked ta nemiluje a preco ma s tebou sex ked ho nepritahujes, nedava to logiku.Podla mna mas riadne velke ruzove okuliare na ociach, prepac.
@jj298 sú tu aj ženy, ktoré si na vlastnej koži prežili ponižovanie, neveru, deptanie, fyzické nasilie a práve po rozvode si uvedomili čo je to dôstojnosť, sebalaska, úcta. Som jedna z nich. A samej sa mi žije omnoho lepšie, ako s mužom ktorý má ženu len za handru. Vo fungujúcom manželstve sa takto chlap nesprava ☝️
@jj298 tak muza snov asi viacere nemame, kazdy ma nejake chyby, ale rozhodne za ,,dost dobreho muza" nepovazujem burana co mi bude hovorit ze ma nema rad ze som skrata 🤔
@jj298 ,,opýtam sa ho ,či má ma rád , či má ľúbi, povie že nie , že čo som sa zbláznila?"

Asi nechapem, co je dobre manzelstvo