Manžel na mňa zaútočil
Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem
@vanilka83 ja by som na vzťahu pracovať velmi chcela, ale to musia chcieť dvaja, sama si velmi nepomôžem. Ja chcem, aby išiel naspäť k rodicom, minimálne na nejaky cas aspon a co bude ďalej uvidíme. Mozno naozaj zistim, ze mi je samej lepšie.
Mozno to bolo prvy raz fyzicke nasilie, ale urcite to nebolo prvy krat, kedy sa prejavil ako despota. Takze to nebude taka novinka, novinka je to fyzicke nasilie. Psychicky ta dava dole asi uz dlho. Sama pises, ze on zaveli atd...
Su tam aj prejavy verbalnej agresie, je nervak a nevie ovladat svoj hnev podla toho, co pises. Nuz, zmenu necakaj. Sama si protirecis, pises o jedinom vystupe a na dalsich stranach opisujes situacie, kde sa sprava ako ten, co ma vsetko pod kontrolou a ty mas plnit jeho prikazy.
Držím veľmi palce!nech všetko dopadne dobre a nech si šťastná 🙂 vyzerá, ze si rozumná tak všetko bude dobré len to chce svoj čas.
No tak ráno dosiel za mnou , či som kľudná a ci sa so mnou moze porozpravat. Ja som mu povedala, že môže samozrejme, že tie dni co mlcal to len zhoršovali a on mi na to, ze videl ze som velmi nahnevaná a ze nechcel rozprávať v hneve. Tak som si ho vypočula. Povedal mi, ze ten tanier bol uz len ako ceresnicka na torte a ze v nom sa to zbieralo uz dlho a ze chodim domov velmi podrazdena a ze sa neviem normalne rozpravat, iba kričím. No ano je na tom aj nieco pravdy, uznávam, ale ono je to dôsledok jeho správania. To, ze pridem domov a je tam bordel, ze len co otvorim dvere uz ma zavaluje otazkami prečo som dala prať to s tym atd.....no akoze kto by nebol nervozny. Tak som mu povedala, ze ja som trpela jeho nervozitu ked chodil do roboty a to veruze bola ina kava, lebo mal doma vždy čisto, navarené, upečené, v skriniach kominky.... Decko ako zo škatuľky. Som tu 10 rokov a v zivote ma nepozval ani len na kávu. Niesom typ, co vysedava v kaviarniach, mne skor ide o tu pozornosť zo strany manzela ..vsetko som mu povedala ako to citim. Ze mi vadí ako mi hovori ktore svetlo mam zasvietit, a podobne buzerovanie. Tak vraj on je taký a vzdy taky bol, ze sa vie trošku skrotiť, ale ze vzdy taky bude, ze on mi tym nechce ubližovať, ale pomoct poradit. No dobre, mozno v určitých prípadoch ano, ale vacsinou to je buzerovanie. Tak mi povedal, ze chce vztah zachranit a ze mu mam vzdy povedať vsetko , narovinu lebo on je chlap a domýšľať si nevie. A tak mi navrhol, ze vždy pri nejakom pocite, ze ma diriguje mu mam jasne povedat, ze toto mi ublizuje a ze toto neznesiem
Co sa tyka toho utoku, tak vraj nevie ako sa to stalo, ze to bol skrat v sekunde a neovladol to.
No ale co teraz, budem čakať kolko takych skratov este bude mat? Alebo čakať kedy? Ja fakt neviem co si mam mysliet. Úprimne, neviem naozaj co si mam mysliet. Som stale nahnevana a aj sklamaná, no nechcem dcéru ukratit o otca, o uplnu rodinu, velmi sa o nu bojim. Som naklonená bojovat ešte, nech potom nemam v buducnosti vycitky, ze som neurobila maximum. Ale budem ostražitá a pokial by sa niečo takéto udialo znovu, tak budem vediet, ze som sice bojovala, ale prehrala.....
@vanilka83 dakujem Ti🙏
Prečo ste mu nepovedala, že chcete, aby na pár dni išiel k jeho mame? ako ste to spomínala sem? možno vám obom pomôže byť pár dní bez seba...a uvedomíte si, čo vám chýba/nechýba vo vzťahu...
@mimka2019 lebo ked chcem problémy riesit, tak da musime rozpravat . Inac to nejde.
Áno, rozprávať sa musíte, ale to, že napr. na víkend pôjde preč...nech si aj vy aj on oddýchnete, neznamená, že sa nemáte rozprávať...ja píšem z vlastnej skúsenosti...ja som vzala dieťa a odišla...verte, že to pomohlo...otec malej si uvedomil, že sám nechce byť...že mu chýbame...uvedomil si, čo všetko som pre neho robila, zrazu ostal sám...musel upratať...musel vyprať...musel si navariť...nikto ho doma nečakal, keď prišiel z práce...a hlavne nevidel dcéru, čo ho najviac vzalo...A ako sám povedal, nespravil dieťa na to, aby žil bez dieťaťa...žiadne hádky ani nič potom neboli...úplne vymenený človek...
Ahojky.. Áno súhlasím s @mimka2019 ... Škoda, že ste si trosku neoddychli od seba.. Aspoň na ten víkend... Stále ho o to ešte môžeš požiadať...
Pekne ste sa porozprávali, pekne ste si to vysvetlili, ale aby sa trosku naozaj zamyslel na inej pôde kde mu budete chýbať obe, nebude vás vidieť ani počuť by to bolo super.
Ú nás to bolo tak keď som mala ja 1r.
Otec robil somariny a mojej mamke prelial pohár trpezlivosti... Povedala mu, že ide preč od neho nech sa spamätá. A on na ňu dobre, ale malú tu necháš... Ona na neho,, dobre,,
Hah dodnes jej to vy čítam... 🙏🏼🤣 V rámci srandy
Ide o to, že dostal "facku" od mamky lebo nečakal ze takto zareaguje... Uvedomil sa veľmi rýchlo...
Tak super že ste si to trochu vyrozprávali. Pravdu povediac, ja som tiež mala z teba pocit, že si frustrovana a nahnevaná dlhodobo, že sa fakt potrebuješ ukludnit rovnako ako muž, aby ste mohli normálne komunikovať. A určite by ste si mali vyjasniť ako budete ďalej fungovať ohľadom domácich prác. Lebo keď naďalej nebude nič robiť, postupne sa ta frustrácia vráti a vybuchnes a aj on. Skúste si normálne rozdeliť kto čo bude robiť, keď teda predpokladám že on sám od seba nezačne robiť nič. Máš toho veľa, mal by ťa odľahčiť a aj on by sa cítil viac užitočný. Už ho tak nehickaj. Držím palce
Ja myslím, že spravil prvý krok a treba mu dať aj nejaké plusové body. Argument s nahnevanosťou je taký vtipný, ale z jeho pohľadu chápem, len mu nedošlo že sa hneváš preto, že je ticho :D ale je fajn, že ste sa porozprávali, čo vám vadí. Treba si rozdeliť povinnosti. On je doma, tak sa jednoducho musí starať o domácnosť, navariť, oprať, povysavať.
Urobte si nejaký čas ako rodina, potrebuje zmeniť prostredie, tak nejaký výlet, prechádzka. Dcérka ak vydrží s babkou tak zo tri hodinky tak aj o samote vy dvaja, kino, večera. Ja stále myslím že vám chýba čas osamote. Rozumiem, že to je náročné, ale však dcéra chodí do školy, takže nie je s tebou 24/7 možno by bolo lepšie ze príde babka alebo dedko postražit k vám, aby bola vo svojom prostredí. Rozumiem, že dieťa je prvoradé, ale musíš tráviť čas aj s mužom. Potrebujete byť aj muž a žena, nielen rodičia.
Chlap nech si nájde brigádu na 4 rodiny, môže, len to treba nahlásiť na upsvar a doložiť kópiu dohody. Aj preňho to bude lepšie keď skrátka bude mať nejakú činnosti. Len prosím ťa, žiadne také vyhadzovanie na oči, o dôležitosti povolania ako si písala vyššie. Ja chápem, že si mu to nikdy takto nepovedala, ale už len to, že takto zmýšľaš v podstate ma zarazilo. Je to ponižujúce aj keď si to neuvedomuješ. Treba ho zaukolovat a pochváliť. Normálne mu večer povedz aby navaril, druhý deň aby opral.. Je to chlap nie médium 🙈 môj otec je tiež taký, urobí až keď mu mama povie, hoci ona stále ide svoje, že však musí vidieť čo treba urobiť. Lenže muži sú úplne inak nastavení. A vznikajú zbytočne trenice.
Držím vám palce obom, aby ste to zvládli. ❤️
Je fakt, ze ste sa porozpravali. Kazdopadne si stale myslim, co som napisala vyssie. On je zvyknuty rozkazovat a mat veci podla seba. Ak to tak nie je, nastupi hnev, ktory nevie kontrolovat. Osobna skusenost, takyto ludia sa nemenia
Skusme sa na situaciu pozriet zo strany vasho manzela. Vy ste podla vsetkeho sikovna, ambiciozna, akcna, prakticka. On je zrejme tiez sikovny, ked pracoval v zahranici. Ten vas posledny rozhovor hovori o nom, ze je aj vnimavy, normalny muz (priznal, ze mu nie vzdy dochadza, co ma spravit, ak mu to nepoviete) abudete sa si cudovat, ale dobrak. Bola by velka skoda nepracovat na naprave vasho vztahu. Uvedomte si, ze je doma s chorym dietatom, muz... To je pre muza nieco velmi cudzie. Muz potrebuje vidiet hmatatelne vysledky svojej prace. A to pri starostlivosti o chore dieta nevidi. O com sa asi tak moze rozpravat s kamaratmi, ked sa oni chvalia vysledkami, ktore dosiahli v praci? Ma vobec nejakych kamaratov, konicky, moze sa niekedy ist "vyventilovat" od starostlivosti o dieta? Musi byt velmi obetavy, ked bol ochotny zahodit svoju pracu a starat sa o chore dieta. To, v akej pozicii sa nachadzate, ste si mali uvedomit skor, ako ste sa dohodli, ze on sa bude starat o dieta a vy budete pracovat. Zobrali ste si na seba velke bremeno. Ste zivitelka, matka a aj domaca pani. Realita je taka, ze on ako muz nema cit pre prace v domacnosti a ani starostlivost o dieta mu nejde tak, ako by isla vam. To je celkom prirodzene. Takze ak chcete nadalej robit svoje zamestnanie, musite prijat fakt, ze budete mat na starosti aj logistiku okolo dietata a domacnosti. Vy mu musite povedat, co ma robit v domacnosti a s dcerkou. Ale laskavo a s uctou. Podakovali ste mu niekedy za to, ze je doma? Uvedomujete si, ze on kvoli vam a dcere stratil svoju poziciu v praci? Ze ako muz, ktory sa potrebuje realizovat uz zrejme nikdy svojich rovesnikov nedobehne? Obetoval pre vas a dieta svoju muzsku podstatu a prirodzene poslanie zivitela, ochrancu rodiny a rozhodovatela v zavaznych situaciach. Chtiac-nechtiac musi byt frustrovany a pri vasej kariere a sikovnosti aj zakomplexovany. A to, ze od neho vysla iniciativa rozpravat sa s vami, hovori hlavne o tom, ze je to dobry clovek. Ako pisete, pri vasom rozhovore sa riesili hlavne vase poziadavky. To je chlap, ktoreho by ste si mali vazit. Takze vyzera to tak, ze vas manzel je ten, kto taha za kratsi koniec, mozno je az "pod papucou". Je len prirodzene, ze sa snazi kompenzovat situaciu tym, ze vas "buzeruje" v domacnosti. Jeho rekcia s tym tanierom bola naozaj len malickost v porovnani s tym, co by mohol zo svojej frustracie a komplexov spravit. Mozno by pomohlo, ak by ste dcerku mohli davat aspon na par hodin do nejakej skoly, ustavu, stacionaru, proste niekde. Aby si aj manzel mohol najst pracu aspon na kratky cas cez den. S napravou by ste mali teda zacat od seba. Prijmite fakt, ze ste si zobrali na seba velmi velku ulohu a zodpovednost. Vsimajte si, ako sa vas manzel snazi a podakujte mu za to, ze sa stara o dieta (aj ked z vasho pohladu nedostatocne). Verte, ze on robi co moze. Skuste sa s nim dohodnut, ze mu budete pisat veci, co ma cez den spravit. Nejaky cas respektujte jeho poziadavky v domacnosti (napriklad ohladne svetla, ktore mate zapnut). Uvidite, ze casom to polavi, ked uvidi, ze je respektovany, ze s nim nechcete bojovat, ale spolupracovat. Komunikujte mu svoje poziadavky, pocity, ale nie z pozicie ucitela a ziadatela, ale partnera. Pytajte sa aj na jeho prezivanie, chcite mu pomoct a nie ho ponizovat. Rozchod nie je cesta. Ostali by ste sama a museli by ste robit to, co doteraz a este sa aj postarat o dieta. Drzim vam palce.
Este jedna rada. Precitajte si knihu "Muzi su z Marsu, zeny z Venuse", aby ste pochopili, ako rozmysla muz a ako zena. Je to naozaj rozdiel 🙂
@lubap alebo by si to mohli muži prečitať 😉
@mooonika1975 Ano, aj muzi. Aje jej manzel. Ale az casom. V tomto pripade to vnimam tak, ze dotycna pani je vo vztahu ta silnejsia. A s napravou ma zacinat ten, kto ma viac sily 🙂
@lubap 👍
V podstate,keď mu tečie do not,slubi ti aj modré z neba Ty si mu povedala odstahuj sa a on ti napíše 10 sľubov na stenu ako sa zmení.mTo sú len reči .Keď vychladne,vráti sa do starých koľají..Keby si bola mesiac u tej many, máte čas obaja porozmýšľať,aké je to žiť bez seba ..Sama si vravela,že 9 z 10 raz si ty ustúpila.A teraz ten desiaty zas..Veľká chýba. To je proces,keď uvidíš,že sa zmenil a nie ,že on trochu zafnuka a ty ho prijme s s otvorenou náručou..Len aby si sa zas nespálili. uvidíme,či tu nebude o mesiac nová diskusia..Neviem,ale ľudia sa takto na počkanie nemenia .
@karolinakr Presne

Tak čo chceš počuť? rozvádzať sa nechceš,pracovať na vzťahu tiež nie,píšeš ze to už viac tolerovať nemienis tak????viem aké to je vážne ver mi môj otec bol presne tento typ a držím ti palce veľmi,ak to chceš trpieť a ďalej žiť v takomto ťažkom vzťahu bude ta to stať všetky sily.Popros Boha o pomoc ,modlí sa za muža,aby jeho duša zmäkla a o jeho duchovný obrat.