Manžel na mňa zaútočil
Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem
Mňa by zaujímalo, čo on robí vlastne celý deň? Ráno zavezie dcéru do školy a potom čo? Nevarí, neupratuje, nechodí na brigádu. Tak čo vlastne on robí doma sám? Alebo je s dcerkou v škole? Jasné, že jemu to takto vyhovuje. Peniaze sa zarábajú samé, o dieťa je postarané, ma doma čisto, navarene a nemusí nič robiť. Tak sa snaží aspoň v niečom byť dôležitý, keď už domov nenosí peniaze a snaží sa nad vami vyvrsovat a diktovať, aby aspoň niekde pohladkal ego. Hrôza, až mi je zle z neho. Držím palce aby ste to s dcérkou zvládli 🍀
@roja01 ja som svojmu muzovi v zivote nedala pocitit, ze by som mala byt nieco viac..lebo niesom. Davala som mu pocit dôležitosti práve preto, aby som predisla tomuto a naivne si myslela, ze ma ma rad a ze sa bude tesit spolu so mnou.
@sona123321 a kde je napisane ze visim na dietati? to ze dieta je najdolezitejsie v rodine neznamena ze som mu stale za zadkom.. a moj chlap respektuje ze dieta je prvorade.. aj pre neho je prvorade.. podla mna je divne uprednostniť chlapa alebo zenu pred dietatom...
Myslim, ze ziadna strana, z tu diskutujucich, nepodporuje nasilie chlapa na zene. Ano, je to nepripustne.
No neda sa popriet, ze je rozdiel v schopnostiach a v emocialnom prezivani situacii u muza a u zeny. Mne sa prieci vypocut a rozhodnut iba podla jednej strany. Je sice fakt, ze chlapi sa tazsie zdoveruju a radsej problemy drzia vo svojom vnutri (co im velmi skodi ako na fyzickom, tak aj na dusevnom zdravi), a preto navonok posobia, ze ziadne nemaju, len buzeruju, alebo su ignoranti.
No zeny velmi casto pouzivaju ostre slova na degradaciu partnera, neustale rypu a to i pred detmi. Je mnoho vztahov, kde muz ma hodnotu 0.
Samozrejme je to aj naopak, ale tu nehovorim o primitivoch, alkoholikoch a buranoch.
Tak, ako je mnoho sebeckych muzov s ktorymi sa neda normalne existovat, tak isto je mnoho zien, ktore nie su schopne empatie a rovnocenneho spolunazivania.
Z toho čo tu píšeš mám pocit že už dlhšie máš problém s manželom a túto situáciu si len využila pre vyvolanie konfliktu. Žiadny normálny dospelý človek, ktorý sa snaží byť vzorom pre svoje dieťa sa takto nechová. Aká akcia, taká reakcia. Ak máš s ním problém, čo evidentne máš, tak si to riešte mimo dieťaťa, ponižovali ste sa obaja navzájom, nie len on teba.
@panda21 sedi na telefone, leží na gauci. 2-3x do tyzdna ide nakúpiť, stara sa o auta, okolo domu co treba. A potom ze mu sibe....sak bodaj by nie
Takže jeho jediná úloha je odviezť a priviezť dieťa do a zo školy, áno? Autá a vecí okolo domu moc neberiem, to nie je každodenná robota.. Ja ti len veľmi držím palce, aby si tohoto darmozdraca vykopla a ty s dcérkou ste sa mali lepšie 🍀
Aha,tak to som netusila,ze dcerka ma nejaky takyto problem,to mi je luto.ale tak pevne verim,ze teda nejak to vyriesite.
Ako som vyssie pisala,ked je tam uz dieta,je to ovela zlozitejsie
Ja ti prajem teda,aby ste to dajako vyriesili,nech sa ti vsetko na dobre obrati!
Žasnem z niektorých komentárov. Takmer každý deň tu čítam vyjadrenia typu: "Len raz by sa ma dotkol, končím s ním" a ak sem príde žena po radu, na ktorú chlap položil ruku, tak sa tu objavuju komentáre na jeho obhajobu, že autorka urobila chybu, maju sa porozpravať atď atď. To si akože myslíte že tie týrané ženy sú týrané tak že pride chlap domov, je*ne žene medzi dverami na pozdrav, miesto pozdravu? Ak aj take prípady sú tak väčšínou týranie začína pri hádkach, keď neznesie protistranu a šupne jej. Nepáči sa druhý názor, nasleduje fyzický útok. Navyše, týranie nie je len fyzické, tu sa mi zdá že rodina je chlapom týraná psychicky už dávno - už len to že slúžia veciam, nesmie sa napr. jest v obývačke a on v pohode tam žerie. A z toho čo autorka píše je jasné že komunikácia nie je možná, neexistuje bez odbornej pomoci možnosť si to vyrozprávať. Autorka, si inteligentná, vzdelaná žena, verím že sa rozhodneš správne ...
@maxi2 nechce sa rozpravat to je dovod na to aby zahodila manzelstvo? Co povie dcere led bude velka,ze otec sa s nou nechcel rozpravat a zobral toust do kuchyne a stlacil jej ruku? Neviem ja by som to skusila a spravila co sa da,zdrhnut je lahke ale aky dopad to bude mat na vsetkych?
Aj u nas sa je v kuchyni, ale su vynimky a chore dieta tam patri...vtedy aj do postele mu odnesiem aby nieco zjedlo.
Tu mi to prislo kto z koho, bez komunikacie a argumentovania, bez snahy o pochopenie.
@syslik81 provokuje ? normálne išla po vôli chorému dieťaťu a debil si musel isť svoje, len aby mal posledné slovo.
@sona123321 ja neradim autorke aby odišla od manžela ona musí najlepšie vedieť. Ona tu môže napísať čo chce ,ale len ona vie čo sa u nich doma odohráva a jej MM. Manželstvo je o kompromisoch. A zachrániť manželstvo musia chcieť obaja nie len autorka. Ale na MM strane zjavne tam žiadna snaha nie je keď s ňou nerozpráva. A je neprípustné aby muž chytal ženu za ruky tak, že má modriny aj keby ho podvádzala to kde sme. Nie sme v stredoveku aby sa žena mužovi podriadovala.😡
Tak ak to bolo, že ste sa doťahovali na 3x..no neviem..chlapi teraz toto obdobie prežívajú ťažšie, boja sa aby uživili rodinu, čiže sú non-stop pod stresom.. ja by som s kľudom sa snažila nejak nájsť kompromis. Možno dať dcére mikinu, alebo zavrieť okno a dať jej jedlo neskôr.. bola to vyhrotená situácia..možno si to ani neuvedil že to bolo až tak silno.. ale každopádne sa o tom v kľude a v správny čas porozprávajte a uvidíš podľa toho..
"Prišla som domov, robila som s nou ulohy, okupala, nachystala veceru, ze uz budem mať kľud a toto som dostala...." Preco so 7 rocnou robis ulohy a kupes ju? Preco sa s nou neucil muz, ked sa mal o nu starat? A preco ju kupes? Co je ochrnuta? 7 rocne dieta uz ma mat svoje povinnosti v rodine. Ak je chora, moze mat nejake ulavy. Ale kupat ju uz teda nemusis. Mate to cele nejako zle nastavene. Vas "vztah" s muzom nie je vztah, ale vojna. Evidentne si nanho nastvana za to, ze ty tahas a on nic. Tak si to vydiskutujte, ale ako ludia, nie ako bojovnici.
@lubap treba čítať aj čo autorka odpovedala iným komentujúcim 😔 a potom komentovať...ale áno, zlé nastavené v rodine...keď muž, ktorý pracoval v zahraničí toľké roky si myslí, že teraz nemusí pomáhať aj doma a musí len rozkazovať...nikto nevie, čo sa v rodine odohráva...ale z príspevkov autorky usudzujem, že je už dlhodobo pod nátlakom svojho manžela...psychickým...teraz sa to vyhrotilo aj do fyzického ubliženia...možno mu rupli nervy, keďže si autorka chcela presadiť po takej dlhej dobe to svoje...ale nevyšlo jej to...tie modriny na ruke pominú...ale na duši nie...a nehovoriac o dcérke, ktorá nie to, že je ZŤP ale ešte musí pozerať na to, ako sa rodičia medzi sebou naťahujú 😔 smutná doba.....
Tak ale potom je pravda že máte dlhodobý problém a nie tento konkrétny. Na základe toho čo píšeš nejde o túto situaciu. Jasne píšeš o tvojom probléme s ním. Myslím to, ako ti nedáva žiadnu možnosť iba zaveli. A to až teraz si zistila že sa niečo deje? Myslím že to vidíš dosť jasno.
@zmrzlinka2021
Wau ... ze """si posahana""" vzdy len zizam ked vidim ako sa niektore zeny potrebuju vyvrsovat a radit tymto stylom
Pozri asi takýto autoritatívny nie je týždeň ani mesiac...proste taky je od začiatku vášho vzťahu a vzala si si ho bývaš s nim a máš s nim dieťa...to teraz až začínaš mat zlosť na to ze je všetko podľa neho?ale takto sa to nerieši...ja som mala takého otca a bolo to peklo hlavne keď si vypil plus agresivita do toho, nechcem byť zlá, ale toto vyrieši bud len chvíľu byť od seba,riadny rozhovor medzi vami dvoma alebo poradňa, ale ak mu až teraz po rokoch chceš vyčítať aký je a ze ty to tak nechceš neviem ako zareaguje,dospelého chlapa neprevychovas už hlavne, ak má už nastavene doma také široké hranice aké má. Držím palce. Len to pre boha snažte riešiť mimo vašej dcéry.
@lubap 😢 ja nemam zdrave dieta, fyzicky ano, ale dusevne nie.
@pink_lady 🙏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 úplne s tebou súhlasím ❤️
🥺🥺🥺 Ach jaj... Veľa síl... 😇🙏🏼💗💗💗
@vanilka83 nie, toto jeho despoticke spravanie riešim uz roky! Roky! Ja som veriaca a nechcem za rozvadzat, brala som si ho z lasky a dcera otca ma rada, nechcem aby mala neuplnu rodinu. No ale co mam robit, ked on svoj problem nechce riesit. Navrhla mu riešenia a on na chvilku trosku polavil a po case znova a znova a toto sa deje uz velmi dlho. Proste tymto svojim vystupom nieze znicil, ale uplne sa mi to všetko vyjasnilo....a uz nevladzem riesit jeho problemy, lebo aj ja mam problémy, aj ja sa citim pod psa a nikto ma nepolutuje....jednoducho nebudem zachranovat uz nic. Ja som pre to urobila maximum. Viac sa neda a uz ani nechcem
@pink_lady vies aky bol prve dva roky!?? Ja som nechápala ako mozem mať také šťastie, ze mam takého chlapa, uplne ideálneho.......nechapem, nechapem ako toto mohol predvadzat.Boze je mi hrozne a hnusne aky je klamar
@pink_lady a klamať do očí... Narcizmus je hrozna vec... Tak ako seba presvedčí o tom aký je dokonalý, tak presvedčí každého o všetkom... A ešte keď k tomu psichycky depta človeka.. Och... 🤐🤐🤐😡😠🤬🤬🤬🤬
ja to zial chapem velmi dobre, mna ex vedel dobre deptat tiez, bez mihnutia brvy klamat a priamo pozerat do oci ...a tiez ma tak zdrapil za ruku a sotil o skrinu ze som mala na ruke modriny od jeho prstov. Takze nie nikto mi tu nebude trepat ze to nechcel a podobne. Tak zdrapnut ze su modriny sa neda omylom... Ja som to skoncila sama, tehotna som bola v 6.tt ked sme sa rozisli. Uz je to 13,5 roka, ja som sa vydala, mam dalsie dieta ...on odvtedy nemal nikoho, a furt akosi nechape ze sme sa rozisli a hlavne preco 😂

@liljana myslím, že by ste si mala prečítať všetko a až tak vyjadrovať svoj názor, lebo píšete úplne od veci. Autorka jasne sama napísala, že do spoločného bývania prispeli rovnako a že hoci on pracoval v zahraničí, peniaze "prejedol", platil tam ubytovanie atď., že sú na tom finanćne lepšie teraz, čo je on doma a ona pracuje. Takže úplne zbytoćné sú tie vaše ilustrácie. Treba čítať od začiatku.