icon

Manžel na mňa zaútočil

13. sep 2022

Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem

elizabet173
13. sep 2022

píšeš, že násilie tolerovať nebudeš, ale veď ty ho toleruješ roky! Aj keď nie fyzické násilie, ale psychické a to je niekedy horšie, ako to fyzické

vajanika27
Autor odpoveď zmazal
autor
13. sep 2022

@klarolinne vies, my sme boli predtým opačne. Ale to tiez nebolo ktovie co. On bol v zahraničí, 8 rokov som bola na vsetko sama, on chodieval domov, dobre ze nie cerveny koberec som mu chystala ako mal prist. On v kuse nervozny, lebo práca...respektovala som, bola ticho. Cakala som, ze ako ostane doma- (on to chcel) tak ze sa ukludni, bude ok. Ale zmena nenastala. Ja robim vsetko ako predtým, esre plus robota. On nenavari, lebo proste nebude varit. On do umyvacky riad neda, lebo ved naco mi ju kupoval. Ked nenavarim ja, donesie mu jeho matka zeby nahodou chudacik neumrel od hladu....ze volny vikend? Toto som nezažila odkedy máme dcéru. V živote nebola na noc odo mňa, ani viac ako par hodin. Moj muz toto nevidi, ze uz ozaj aj ja mám dosť a ešte sa na mne vyvrsi.

svetlonos
13. sep 2022

@marseillefan
za jedlo v posteli by som ta zabila aj ja 😂 a Boh vie, ze nie som na vsetko pedant, len na minimum veci.
Ale aj u nas to funguje presne ako u vas. Dvaja nasrati, blby koniec. V opacnom pripade sa obaja skludnia a je za chvilu zas pohoda 🙂
To ale tazko s typom ” kubo velí” S clovekom, ktory mi urcuje pravidla co mozem a ci nie je spoluzitie nerealne, toboz ak je to partner.

ahhola
13. sep 2022

@zmrzlinka2021 však môže, keď nemá iné ambície... Už pri chlapskej materskej sa vykluju problémy, ale do 3rokov sa to dá nejak ustáť. S takýmto dieťaťom byt doma 5. 10 rokov na opatrovaku a nechať si veľkú časť profesného života utiecť medzi prstami...

zmrzlinka2021
13. sep 2022

@ahhola Prepac, ale keby autorka temy ostala doma, tiez by si sa na to pozerala tak, ze nema ziadne ine ambicie a kariera jej uteka medzi prstami?

Ved hadam zvazili, co je dobre pre nich ako rodinu. A to nemusi byt len o tom, ze on nema ambicie, ale proste ked uz ma clovek rodinu, musi tomu vela veci prisposobovat, a je jedno, ci je to muz alebo zena.

autor
13. sep 2022

A teraz mi povedzte co mam urobit, aby som sa ukludnila, ráno idem ku 20tim deťom.... síce, mne je v robote oveľa lepsie ako doma pri ňom.

maxi2
13. sep 2022

Skús sa vyplakať a daj si magnézium aj dva tri tabletky naraz 😉

ckocka
13. sep 2022

Pripomenúť si že s takým mužom ťa čaká ešte vela podobných chvíl, takže nemá cenu sa zasádne rozčulovať nad niečím čo som sa rozhodla znášať do konca života.

autor
13. sep 2022

@ahhola
@zmrzlinka2021 on sám to takto chcel, prenho to bolo vykupenie, pretože ho robota vraj psychicky ničila. Mne sa naskytlo dobre miesto, ja som v práci spokojná, finančne to je ešte lepšie ako predtým a jemu toto vyhovuje. Byt doma a nič nerobiť....akoze okolo domu porobi vsetko, tie muzske práce robí bez toho, aby som mu musela niečo hovoriť. No co z toho, ze ak by som aj chcela nejakú poličku navrtat alebo niečo, tak mi to hneď zavrhne.

autor
13. sep 2022

@elizabet173 tak asi mi uz chýba asi len dostať po papuli....

sono2
13. sep 2022

Strašne chovanie obidvoch.
Ty si ho provokovala, nadávaš.
Evidentne to neni prvý incident, muž tiež neni čistý.
Načo ste hore dole chodili a provokovali sa?

autor
13. sep 2022

@sono2 a co mam robit? Donekonečna poslúchať jeho nariadenia?

zanka777
13. sep 2022

Ja by som mu povedala že keď nevie zvládať domácnosť a práce doma spolu so starostlivosťou o dcéru (čo ty si doteraz v pohode zvládala sama plus práca)poslala by som ho do práce a že si nájdete opatrovateľku.... Keby sa mu nepáčilo by som mu jasne povedala že ja nebudem chodiť po celom dni domov k nervoznemu despotickemu mužovi a keď nevie ovládať svoj hnev a nervy nech radšej chodi pracovať a príde domov v rámci jeho možnosti normálny a v pohode ...

elizabet173
13. sep 2022

ja by som sa toho začala vážne obávať, lebo podľa tvojich príspevkov mu roky ustupuješ a on je stále viac a viac na koni. Musíš s ním žiť? Žila by si s ním aj keby ti od neho fakt jedna pristála? Aj keby ti pristála každý druhý deň?

sono2
13. sep 2022

Neviem, vybrala si si takého, ty musíš vedieť.
Ale toto sú zbytočné hádky.

autor
13. sep 2022

@ahhola ja druhé dieťa neplánujem.... zo strachu co ak by bolo tiez choré a po ďalšie s ním uz vôbec nie...

janetinka27
13. sep 2022

bol v zahranici a doma je ako dlho? lebo si neviem predstavit ako ste zili doteraz. doteraz sa situacia medzi vami nikdy nevyhrotila? podla tvojho vyjadrovania sudim, ze si clovek, ktory ma svoju hlavu. nerozumiem, ako si ho mohla doteraz "posluchat" a neozvat sa. nejde mi to dokopy. to si doteraz ziadne jeho naroadenie nebojkotovala?

autor
13. sep 2022

@elizabet173 ano, ustupujem. On sa na chvíľku zmeni, ale trva to len chvilku a potom znovu. No musím, nemusim..... neviem, neviem si predstaviť žiť sama s dcérou. To by sme z toho opatrovaku ani nevyzili...ona ma 24 hod starostlivosť, takže ziadna brigada , nic. No reálne, kebyze ma nejakým sposobom napadol znovu, asi by som sa pobalila a sla k rodicom. Aj ked by to nebolo vôbec jednoduché. Oni sú daleko, ona tu ma super školu a ja by som ostala uplne bez prijímu.

kristina2412
13. sep 2022

Trošku som si zaspomínala, sama mam zasadoveho a veľmi prisneho otca, ale keď sme boli so sestrou choré alebo aj mama, bol prvý čo rozlozil v obývačke gauč aby sme cely deň mohli pozerať vtedy ešte " video" a nasupal snad 2 kilá zemiakov na hranolky,ktoré sám spravil a nosil nám ich do obývačky. U nás to bolo niečo " vynimocne" keďže mama sa snažila dávať nám zdravé jedlá a jedli sme ich väčšinou za stolom v kuchyni. Úprimne, ja by som tiež nezniesla uprednostňovať veci pred ľuďmi...keby aj natrusila, svet nespadne ,máte vysávač, nehovoriac o agresii ktorú zameral voči tebe. Mám pocit že s niečím nieje vyrovnaný a jedenie toustu v obývačke je v tom nevinne. Toto bude len zástupný problém.

autor
13. sep 2022

@janetinka27 on je doma pol roka cca. Bojkotovala, lenze on sa "zmenil" na tyzden, na dva a potom znova. Poslednu dobu ho ignorujem, robim si svoje, jeho irituje kvapka na zemi. Ja to utriem a neriešim, začala som mu to vracat a drbat ho za veci, ktore mne vadia na nom, ono to aj zabralo, dala pocítil to, co ja, v poslednej dobe sme v podstate fungovali velmi dobre, v lete sme veľa cestovali s dcérou, no a dnes toto....ja som naozaj v soku. Myslela som si, ze sme na dobrej ceste

dagmarovita
13. sep 2022

Ze to bude pokraxovat a ty nevidis poriadne aky to bude otec pre dcerku, nie dobrý.

autor
13. sep 2022

@dagmarovita ja fakt neviem co po dnesku mam od neho cakat. Vzdy som si myslela, ze je dobry otec, dcéra ho zboznuje , aj ked je na nu prisny, preto som dlhy cas potichy trpela a znášala tu jeho povahu. No a dnes co predviedol. Prvykrat pred nou takto sa zachoval, teraz fakt neviem a uz mu nemôžem dôverovať...

kittykat22
13. sep 2022

najlepsie by bolo keby isiel zase niekam pracovat a vracal sa len niekedy.

aurorastone
13. sep 2022

@ckocka ja tiež nechápem, vraj jediný výstup ale inác je všetko podľa neho, len ony sa mu prispôsobujú, slúžia veciam, nie veci im, s takým by som nebola ani omylom ak sa mu ťaží povysávať ak choré dieťa trochu namrvi, alebo jej mala dat väčšiu misku odkiaľ nepopadaju omrvinky..... Ci aj lietať nemusia aby nepostúpali po koberci a neostal mu zlezany vlas 🤦‍♀️

ckocka
13. sep 2022

@aurorastone Ja by som aj nejak pochopila že to tak niekto jednoducho má nastavené. Jeho volba, každý nech žije ako chce. Čo nechápem je akú radu tie ženy chcú, teda okrem ponuky sposobiť zázrak.

aurorastone
13. sep 2022

@ckocka len tu mi pride ze jej taký život už veľmi nevyhovuje, no jedine ten zázrak by asi pomohol

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dagmarovita
13. sep 2022

Ved ho pozoruj dlhsi cas a uvidis, vysvetlite si tento incident, aj celé to v obyvacke sa neje..ani on tam nikdy nejedol? Ze tam jedol, hm.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená