icon

Manžel na mňa zaútočil

13. sep 2022

Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem

midori123
14. sep 2022

@liljana ty si strašná trúúúúúba…🤦‍♀️

mandarinka555
14. sep 2022

Niečo sa deje....ak doteraz.....a to sú už roky, že taký nebol......svietili by mi všetky kontrolky, bola by som vysvietená ako maják....Ver mi, som vydatá skorko štyridsať rokov....Manželstvo funguje len vtedy, ak fungujú kompromisy......Ale evidentne to u neho nefunguje...Hrá sa majstra sveta? A v čom?

mandarinka555
14. sep 2022

A tie kecy "nechce sa mi žiť" si odpusť......Pátrala by som, čo sa deje....Máš dieťa, máš pre koho žiť...

vroni
15. sep 2022

No a čo by sa zmenilo, ak by si mu za ospravedlnenie stala? Už by nebol lenivý a agresívny manipulátor? No, bol. Tebe by to poskrabkalo ego, ale to je tak všetko. Základom vzťahu ju komunikácia. A ja sa obávam, že on komunikácie schopný nie je. Chce ti "ukázať", kde je tvoje miesto a nie nájsť riešenie. Neverím, že si niečo uvedomí a zmení. A co si pocnes? No, to, co doteraz. Budeš sa venovať dieťaťu, práci a domácnosti. Ak len malú vodí do školy a zo školy (lebo som po ňom nenasla, stopy inej činnosti), to si vieš zorganizovať aj inak. A nasprostaste riaditelky vesmíru, čo tu píšu arogantne zvasty, si nevšímaj.

autor
15. sep 2022

@podmostom po zistení diagnozy malej sme sa zomkli a robili sme obaja maximum pre nu. A preto som ho nenechala, preto som vzdy nechala tak ked nieco nariadil. Obcas som vybuchla a povedala mu ze nech sa zmeni , on to zmenil na cas , alebo to nebolo tak casto, ale potom znovu. Prisiel z roboty a niemsto ahoj ako ste sa tu mali bolo ze no tu sa ako dlho neutieral prach.....takze niektoré muderkyne ktoré pisu, ze naco s takým žiješ atd, ja nehovorim ze je najhorši na svete , nieje ani najlepší....no ale boli situacie, kedy sa zachoval spravne a ponahal veľmi. Ja si fakt myslim, ze je na hlavu, ze ma nejaky problém psychicky. No ale myslíš si, ze si to prizna? Uz viackrat som mu povedala, ze spolu pojdeme za nejakym odbornikom, no ale ja ho tam nasilu tahat nemozem.
Alebo mam obcas pocit, ze on taky bol vzdy a teraz ako uz byvame sami tak zhodil masku a uz sa nepretvaruje. Ja fakt neviem a tiez mám uz pocit ze aj mne sibe. Uz dlhu dobu mi nič nerobí radost, nedokazem sa z nicoho tešiť, akokeby som uz iba zila na silu

autor
15. sep 2022

@vroni s tou komunikaciou je pravda, on komunikovat nevie a ani nebude. Keby komunikovat vedel, tak určite by sme nedosli tam kde sme teraz. A po dalsie. Pracovať na vztahu musia dvaja, ja sa tu mozem aj roztrhať a on sa bude tvarit akokeby nic. Pohodička. Na otázku co chce akoze robit dalej a ako si to dalej predstavuje mi povedal ze nic. Tak ako sa s nim da komunikovat? Nijako. Keby bol normalny tak by za mnou dosiel sam, vysvetlil by prečo tak reagoval atd. Lebo aj ja robím chyby a naozaj ho uz niekedy provokujem, ale ja uz nemam inu sancu. Prosila som ho, hnevala sa, nech da priestor aj mne na rozhodnutia. Ale nie.on sa nikdy nezmeni bude to s nim len horsie a horsie.

autor
15. sep 2022

A na zaciatku vztahu taký nebol, to mi verte, ukoncila som pred nim 2 vážne vztahy, tych chlapcov som lubila, ale jeden holdoval alkoholu a druhy zas mamickar. Vedela som, ze ma s nimi nič dobre nečaká, tak som to ukoncila. No a tento sa na mna zavesil a tvaril sa ako najlepsi človek na svete pekne dlhu dobu. Uplne ma oblbol a tu masku zacal zhadzovať ked som prišla do pôrodnice. Ked dom sa z nej vratila s dcérou, vtedy sa to všetko zacalo

autor
15. sep 2022

@mandarinka555 a ako to mam zistit, ked on nekomunikuje!? Tvari sa akokeby sa nic nestalo a dokonca hadze vinu na mna? Ano obaja sme na vine, ale ja som prisla s tym vydiskutovať si to a nestala som mu ani za jedinu vetu. On sa uz ani k malej neozýva... bože daj mi silu neprizabit ho lebo naozaj mam chuť ho s dacim ovalit

elizabet173
15. sep 2022

si žiaľ zmanipulovaná, už tak veľmi, že ho obhajuješ. Len ty sama si musíš ujasniť, čo ďalej. Že by sa zmenil, to sa nezmení, len ty musíš vedieť, či chceš žiť takto ďalej, alebo nie. Môžeš sa mu postaviť, dopadne to zrejme tak ako to dopadlo naposledy. Chápem, že je ťažké zmeniť svoj život, bojíš sa straty pohodlia, sú tu obavy, či to finančne zvládneš, ale ty sa nemusíš rozhodnúť dnes. Poriadne si všetko premysli, nech sa už rozhodneš akokoľvek, veľa síl.

podmostom
15. sep 2022

sice ta nepucuva, ale pocuje dobre. ja by som si po posadila a vklude mu povedala, co mam vsetko na srdci, ci bude reagovat alebo nie. Hlavne aby vedel ako na tom je, mozno mu chvilu potrva, kym sa mu to v hlave rozlozi. Sama pises, ze si mu isty cas dost ustupovala, tak on si na to mozno zvykol a nechape ze preco si zrazu taka ina. Aj etn rozhovor so svokrom by som asi dala. A co sa svokry tyka, ona moze byt jadrom problemu, ak ho cely zivot nekriticky obdivovala a opicou laskou zavalovala, tak z neho vychovala arogantneho, narcistickeho chlapa, ktory ocakava obdiv uz len za, to ze existuje a dycha. Takze muz bude asi tvrdy oriesok, ale mozno by bol schopny zmeny, skus mu tu poradnu navrhnut, mozno bude suhlasit ked bude vidiet ze si uz naozaj zufala a nieco je velmi zle. Inak co sa muzov a komunikace tyka, nerob si velke iluzie. (nemyslim vsetkych, nech sa prosim nik neurazi) Ja som s mojim vyse 15 rokov, uz raz som myslela, ze to je uz aj na rozvod, ked sme mali nejake nezhody a dlho sme sa nerozpravali a ked som mu povedala, ze chcem ten nas problem nejako riesit, on ani netusil, ze nejaky problem mame a bol spokojny. Proste im treba vsetko hovorit. Ak neupratuju, viest ich k tomu postupne. Ver tomu, ze keby to od mojho nevyzadujem, necha sa vo vsetkom obskakovat, presne tak ako bol nauceny od maminky. A to ze sa citis smutne, frustrovane je normalne, asi ta ten vztah dlhodobo dusi a co sa stalo bolo take vyustenie toho vsetkeho. Napriek vsetkemu ste velmi kratko spolu v jednej domacnosti, teda neviem kolko ste zili spolu pred tym ako bol v zahranici. Teda ja by som tomu este dala cas, sancu na napravu, toho psychologa, hocico. Lebo aj ak neostanete spolu, stale bude otcom tvojej dcery a budete msueit spolu aj nadalej riesit veci, takze o aspon ako tak dobry a korektny vztah s nim sa oplati zabojovat. Ber to tak, ze z vas dvoch si ti ta vnimavejsia, normalnejsia, laskavejsia a skus namiesto neho pomenovat vase problemy a navrhnut riesenia. S tym aby vedel, co ho caka, ked sa nebude spravat normalne, napriklad ze budes zvazovat rozvod. Aby si fakt uvedomil, ze situacia je vazna. A az potom by som ked tak na par dni odisla, nech sa zamysla nad sebou.. Hlavne aj ty sa potrebujes upokojit, vela hnevu citit z tvojich riadkov a v hneve malokedy clovek riesi problemy nejako efektivne, skor sa vsetko este viac vyhrocuje. Drzim vam palce obom.

autor
15. sep 2022

@podmostom dakujem velmi pekne, myslim, ze mas pravdu. On riesi problemy tak, ze odide prec. Ako aj teraz. Rano vstal, osorchoval sa, pobozkal dceru a odišiel autom preč. Kde, to netuším a ani prečo. Večer sa urcite vrati, lebo vie, ze rano musi dceru odviezt do školy, ja nemozem, lebo o 7mej už robím. Párkrát toto uz urobil, on sa asi hanbí a je mu trápne. Podľa neho sa riesia problemy takto. Ja som vcera mala snahu sa o tom porozpravat, ale vidis ako zareagoval, tvaril sa ze ma nepočuje a dnes si odíde. Manželmi sme 10 rokov a uprimne, mňa uz nebaví behat za nim a urovnavat konflikty, rozpravat sa..... očividne mu to robi asi dobre, ked mi ubližuje. Nechcem ziadnu poradnu, nic, ja si myslim, ze to nemá zmysel. Chcem aby odisiel k mame. Ma to par krokov odtiaľ, starať sa o dcéru môže aj takto, ale nechcem aby tu s nami zil. On odišiel a mne sa ulavilo. Je mi lepšie keď ho tu nevidim, neboli ma žalúdok, som kľudná.

marlene
15. sep 2022

Tu nejde o choru dceru, ani o ten toast . Tu ide o ego vas oboch a superenie kto z vas sa presadi. Bohuzual na ukor dcery. Vyjadrovanie o muzovi , s ktorym mas dieta ako o debilo i hovori vela o vadom vztahu.

filipka250
15. sep 2022

Necitala som komentare, ale ako sa to povie? Dufam, ze to nepopletiem.....aky isiel, taku nasiel.

sisala
15. sep 2022

Vezmi dceru/deti na vikend prec, niekam si vyrazte - a jemu nepovedz nic, ani slovko, proste sa pobal a v nedelu sa vratte. Uvidis ako sa zachova.

charlotte911
Autor odpoveď zmazal
bellugia
15. sep 2022

@syslik81 Súhlasím

cclaudyy
15. sep 2022

No ja by som toto určite netolerovala, a hlavne nie kvôli takej maličkosťi. Určite každý má doma pravidlá ale niekedy sa vyskytnú výnimočné situácie keď sa urobí výnimka a určite v prípade keď je dieťa choré, vo vzťahu majú byť obaja partneri rovnocenný aj keď nie vždy sa vo všetkom zhodnú treba nájsť kompromis.

mvagusta
15. sep 2022

@syslik81 to myslis vazne?!?! Taku pi..nu napisat?!! Autorka je nesvojpravna? Ona ma robit len to co si muz zela…??

www_vfmoda_sk
15. sep 2022

mám dojem, z textu, že len vyvrcholilo to, čo cítiš celý čas a prvý krát si sa nepodriadila a urobila niečo podla seba.. mrkni si niečo o narcistickej poruche osobnosti, je možné, že ti to veľa vysvetlí..

www_vfmoda_sk
15. sep 2022

necitala som vsetky prispevky, len nieco posledne a asi by si potrebovala pomoct.. napis mi sukromnu spravu, mozno ti s niecim pomozem

pipistrel13
15. sep 2022

ale mila autorka,po tom nie je problemom konkretna situacia,ale cely vas vztah a toto je uz dosledok...nefunguje to podla toho co pises,ze si nic nemozes povedat a mas len posluchat a to nie je dobre
po tom mu robis naprieky a on je z toho sialeny,takze je to zrejme clovek,s ktorym sa velmi neda dohodnut a vsetko ma byt ako on chce,bude to len horsie s nim

gabrielabydzo
15. sep 2022

Mňa chlap kopol lebo staršia dcéra nevedela kde má mladšia probiotiká.Nemala to prečo vedieť,nikam ich neodližila ani ich nevidela.Chcel ju za to zbyť ja som to zakazala,keď som si sadla tak ma kopol že som si mesiac rebrá necítila a v robote trpela.To sa nesťažujem len provokovať chlapa tiež nemusíte.My máme tiež v obývačke zakázané jesť tak to nerobíme.Vela ludí si ešte aj v spálni do postele namrví fuj.Ja keby som tu mala začať písať čo všetko môj chlap tak ma tu zas ukameňujú.To len autorke píšem,nesťažujem sa.

maja2017
15. sep 2022

Mne to príde tak, že tu nejde o ten toust...
Zjavne máte medzi sebou dusno a mali by ste to začať riešiť inak ako dokazovaním si kto z koho (a najmä pred dieťaťom).

syslik81
15. sep 2022

@mvagusta a aco drazdit este viac uz aj tak zrejme dost podrazdeneho cloveka? nieje rozumnejsie zachovat sa ako dospely -kvoly tej malej si radsej kusnut pred nou do jazyka a vyriesit si to az potom ked tam dieta nebude??? nie nadarmo sa vravi -mudrejsi ustupi

katkati
15. sep 2022

@gabrielabydzo Chceš povedať, že ty a deti s ním ešte žijete?

mirka414
15. sep 2022

Už po druhom raze by mal ten tanier v strede čela a večeru a sex a čisté trenky najbližší mesiac si môže robiť ,robiť a prať sám ..

www_vfmoda_sk
15. sep 2022

@gabrielabydzo nesudim, ale prajem skore uvedomenie a uzdravenie sa…a autorke aby absolutne tento prispevok nepovazovala za normalny a bezny jav v domacnosti

karolinakr
15. sep 2022

@gabrielabydzo toto je u vas standard - kopol ma do rebier, ze som ich mesiac necitila? u niekoho je prekročenie čiary až- až

mafinaju
15. sep 2022

@gabrielabydzo je mi ťa ľúto, a skús si prečítať všetko, možno si aj ty pár vecí uvedomiš a podporíte sa navzájom.

Ostatným, ktorí chcú radiť, najprv si prečítajte celú diskusiu.

Autorka, neviem poradiť, ale budem vás mať v modlitbách. Nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem vám pokojný život.

roja01
15. sep 2022

Presne sa stalo to, co som sama zazila. Napriek tomu, ze muz chodil pravidelne domov a vtedy ste si dobre vychadzali, po 8 rokoch odlucenia ste sa odcudzili, zvyknuli si na samostatne rozhodovanie o najmensich malickostiach a riadenie svojho zivota. Zial, pobluznenie zo zamilovanosti uz nehrozi, a tak iba trpezlivost a snaha z oboch stran si na seba opatovne privyknut a zladit sa, je jedine vychodisko ako zachranit dcere oboch rodicov. Pravdou je, ze najma zena vytvara pocit domova a rodiny a tak je to pre nu narocnejsie.