Manžel na mňa zaútočil
Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem
@syslik81 akože ja by som isto čakala kým sa kuchyňa ohreje a jedlo vychladne.... 🙈🙈🙈🙈
Nooo podla prispevku skusim len odhadom ze ste dost energicka zenska,ktora pre rodinu drie ako kon a doma chce mat vsetko ako zo skatulky este dokonca s chorou dcerkou a manzelom na opatrovaku to sa dlhodobo ale neda bez casu pre vas oboch zrejme ste sa dlho pekne nerozpravali a kazdy si zijete avoj zivot aj ked pod jednou strechou, skor ako to co sa stalo by som riesila preco sa to stalo. Chlapy to je ine cesto vas podla mna uz zufa z toho ze je doma na opatrovaku,chore dieta tiez asi neprida na vyrovnanosti chce to vela obety a to chlap nezvladne na dlho. On cely den musel robit co dcera chce a vy pridete vecer a tiez mu hovorite co ma robit,skuste ho troaku pochopit aj vy ze pre chlapa nie je normalne sa podriadovat este k tomu od rana do vecera niekde si to vybije a ten vecer ste to bola vy. Samozrejme nasilie je tabu proti zene,sama to neznesiem ale urcite to nebolo kvoli toustu,musite sa aleze uprimne porozpravat a vy mu musite aj obcas ukazat ze on je hlava rosiny ale nou chcete byt vy? Mozno aj ste zarabate velite ale pre zenu je to z dlhodobeho hladiska velmi vycerpavajuce,drzte sa a neberte to az tak osobne,vas chlap ma problem sam so sebou je otazka ci mu chcete pomoct alebo nie.
To co su za nazory, ze muzom robi problem sa podriadovat dlhodobo? tak ked zeny maju vstepene taketo rodove stereotypy a samy si ich presadzuju na svoj ukor, potom im neni pomoci...ja sa na muža a ženu pozeram ako na človeka, možno som jedina vo vesmire, ale vety..muźi nemožu to a chcu ono hned v zarodku zavrhujem..čo su nejaka vysostna rasa oproti ženam alebo ako?
@zuzkat1 ale ved vy ako matka nemate vysiet na dietati,tym ho nevedome zatazujete ono ma vyrastat ucit sa...vy ked ste boli mala a vasa mama sa hadavala s ocom co ste si vtedy zelali? Aby sa lubili? Nikto vam neukazal ako by to malo asi vyzerat ale kazde dieta je najspokojnesie ked vidi ako sa jeho rodicia lubia.
@syslik81 pre boha to vazne? Ako prepac ale asi si riadne pod papucou ked dokazes nieco take napisat co je zle na jedeni v obyvacke ked je chora? Ked bude mat manzel soplik tak mu nebude vadit aj ked bude zrat v posteli len aby sa jemu vyhovelo a bolo vsetko podla neho a ako pisala autorka tak bud mas doma lepsieho manzela a teda nevies pochopit ked si nezazila alebo si sama
@karolinakr no ja som vyrastala v prostredi ze chlap je skoro rovny nule a zena rozhoduje o vsetkom,nebojte sa este nejake prava doma mam :D ja som len zistila ze som nasla uzasneho chlapa ktory pre nas znesie modre z neba ale pochopila som aj to ze nezvlada domacnost a dieta ako zena,suvisi to s fyziologiou a mentalnou vybavou ale to su studie dostupne vsade ak vas to zaujima,skuste budete prekvapena. Samozrejme ze su chlapy ini a je dost naivne mysliet si ze nie,to vam ztazuje situaciu,treba ich len pochopit.
Presne toto som sa chcela opýtať, že keď mu tak vadilo, že dcéra si dá raz v živote jedlo v obývačke keď je chorá, ci on nikdy nič nezral pred TV... Čipsy, oriešky.... Čokoľvek... ABSOLÚTNE NESÚHLASÍM SO ŽENAMI KTORÉ TI TU PÍSALI V JEHO PROSPECH... kde žijete?? V dobe akej?? Keď boli ženy utlacane a držali huby aby bol kľud??
Áno, tiež som zástanca toho, že sa majú dvaja dospelí ľudia dohodnúť alebo pohadat mimo prítomnosti dieťaťa, ale keď mi niekto vytrhne tanier z ruky bezdôvodne a ma úplne na háku, že naše dieťa je hladné a choré tak akože sorry... Tiež by som si nedala skákať po hlave.. A mohol by byť rád, že tanier neskončil hodeny o stenu...
Ja som prchka povaha, mňa nemôže len tak niekto naštvať alebo ma dirigovat..ja do vzťahu nevstupujem s prihláškou v ruke do kasární, ale do vzťahu kde aj keď je nehoda tak na to máme 4 oči a dieťa nemusí byť svedkom našich nezhôd...
Takže opäť nesúhlasím, že matka provokovala keď chcela dobre svojmu dieťaťu pretože ten otec diktátor si to mohol nechat na debatu v posteli...
@sona123321 urcitym sposobom mas pravdu, naposledy vo februari sme sa velmi pohádali a ja som mu ponúkla pomoc. Psychologa, povedala som mu ze s nim pojdem, ze vyskúšame vsetko co sa bude dat, ze ho v tom nenecham. Nie ako on mna ked som mala poporodnu depresiu a este mi vykrical kila navyse mesiac po porode. Ked sa mu polepšilo samozrejme nikam nešiel. Potom sa polepsil ked ostal doma na opatrovaku. Vraj som ho vykupila, lebo by tam asi zosalel. Bol klud, chodil vesely, zacal cvicit, viac bravat malu von. Hovorím si ze super. Ani leto nebolo zle, no ako zacal skolsky rok je to jedna katastrofa. Otrasny prístup, hadky, same buzerovanie, tolko negativity ze si to neviete predstavit. Ja dojdem domov, este dorabam veci do roboty, ucim sa s dcerou, chystam veci, upratujem. On tak akurat nakupil par veci to je všetko. A este po mne hulaka. A este aa odo mna čaká ze ci sa ho neopýtam cim potrebuje pomôcť . No koniec toto
@wiktoriamka ano aj ja to presne tak citim. A vieš čo? Vcera vecer si v pohodicke zral čipsy na gauči....chcelo sa mi grcat z neho
Tak to si ešte v pohode zareagovala. Ja by som ho zabila keby on na drzovku ešte čipsy žral😡
Nooo pekne... Hovädo.. To už robí schválne.. Chce sa podľa mňa hádať... Možno je za tým niečo viac, ale to nebudem tu riešiť... Ak chceš kľudne mi napíš správu...
Ja sa akurát bavím na tom ako nás jeden chlap tuná rozdelil do dvoch skupín...
A keby sa niektoré trosku zamysleli tak by im došlo, že byť to opačne tak ani jeden chlap sa tu nezastane ženy, ale pridrzali by chlapovi...
.. A stále súhlasím a verím v to, že ženy ktoré sa ho zastávajú majú doma zlatíčka alebo nemajú nikoho... Ja mam doma zlatíčko a viem ako sa taký pár rozpráva a odhaduje alebo ako sa háda....no mala som aj ja hovädo pred týmto a viem o čom autorka píše...
Ved presne zacala jesen vsetci saleju co bude v zime a bla bla depka na kazdom rohu, skuste si dat nejake opustaky pre seba niekto z rodiny bude bravat dcerku varovat alebo nieco spolocne vymysliet,ono je na prd ze clovek sa medzi tymi dnesnymi povinostami straca a cas na komunikaciu a zabavu je nulovy ale skuste a mozno to date....zena vo vacsine pripadov viac podporuje 😏 asi to vieme lepsie 😄
@wiktoriamka jasné ,že nie je normálne, že by chlap pri hádke chytil ženu za ruky tak, že má modriny. Je jedno kôli čomu sa hádali. Je to neprípustné. Chlap je stále silnejší. A aj keby žena mala rovnakú silu ako chlap tak sa hádam manželia pri hádke nebudú byť 😡Niekedy mi tu z názorov vlasy stoja🤦
@sona123321 však s ňou nechce rozprávať. Myslím,že sa to nezmení keď dcéru niekto bude strážiť
@sona123321 áno.. To môže byť tiež dôvod... Depkarcenie roby svoje.. A keď sa uzatvorí do seba a ani sa s ňou neporozprava tak áno.. Súhlasím.. Toto som aj na začiatku môjho vzťahu povedala, ze nechcem aby sme niečo v sebe dusili a keď nás bude niečo trápiť alebo vadiť tak si to musíme povedať.. Bez toho to nejde... Takže s poslednou správou súhlasím... Len no,,, otázkou je, ci ešte sa chce niečo zachraňovať... Možno by vám pomohla nejaká poradňa... Možno je to naozaj iba obdobie..
Ale ja si naozaj neviem predstaviť aby môj otec tak mamke povedal, ze nech sa pratam do kuchyne a robil také haló z toho... Ani môj milý... Úprimne, nechcela by som už takého chlapa...
Môj ex vyrastal s takým otcom a aj on bol taky...
.. Keď budeme mať deti nebudú piť vodu pri jedle až keď dojedia a kým všetko nejedia od stola sa nepohnu...A to len jedna vec na co som si spomenula ohľadom deti... chvala Bohu, že s ním deti nemám lebo on taky kkt je a chudák jeho dieťa...
@maxi2 ja som musela odist, lebo naozaj som uz pomyslela na kadečo....bez srandy. A ze kto koho provokuje 😖😖😡
@wiktoriamka ja si myslim, ze jemu vadi ešte jedna vec. Ja som v dedine niekto, pretoze som riaditeľka v skole. Ludia mi pekne zdravia, pekne sa mi prihovárajú, jemu tiez, ale tak normalne. Zarabam viac ako zarabal on v case ked pracoval. Podala som prihlášku na dalsiu vs, prijali ma. Necitila som z neho podporu, ale zavist....alebo take niečo. Ja som sa do prace nehrnula, to on chcel aby sme sa vymenili a teraz mu nieje ani to dobre .... tak co esre chce odo mna? Sak ja mu uz viac vyhoviet neviem.
@maxi2 👏🏼👏🏼👏🏼 presne tak... To je už posledné aby chlap položil ruku na ženu.. Co si dokazuje? Nech ide do krčmy, ozere hlavu a nech sa tam bije s mužmi a nie doma si hladkať ego na žene...
Taky chlap je u mňa nula...
Ex ma raz chytil pod krk pretoze som si dovolila povedať nech už nepíše s tou k... s ktorou má podviedol.. A odvtedy s nim nie som...
Áno ty máš s nim dieťa, ja som to mala ľahšie, ale ako povedala jedna influencerka,, nezostavajte s tyranom kvôli deťom, kvôli deťom odidte...,,
Ale treba sa porozprávať isto.. Ak nebude s nim debata ani snaha tak... Už musíš urobiť čo bude najlepšie pre všetkých troch... ❤️
Spravanie vasho manzela je nepripustne, nie je normalne. Nikto si nezasluzi, aby s nim jednali ako s handrou. Ja by som na vasom mieste na par dni, mozno tyzdnov odisla aj a dcerou k rodicom alebo svokrovcom. Vychladnete obaja a vy s dcerou budete v bezpecnom a pokojnejsom prostredi. Nasledne by som sa s muzom stretla niekde na neutralnej pode, aby ste si pohovorili ako dalej. Ak to mate doma naozaj tak, ako opisujete, tak spravite najlepsie, ak pojdete od seba. Prospeje to vsetkym a urcite aj dcere. Deti tieto veci intenzivne vnimaju. To vam hovorim ako dieta rozvedenych rodicov. U nas boli hadky na dennom poriadku odkedy si pamatam a odlahlo mi, ked sa nasi konecne rozviedli. Podla toho, co pisete ste samostatna, sebestacna, schopna zena. Urcite to zvladnete aj bez muza a istotne vam pomozu rodicia a snad aj svokrovci, ak hovorite, ze so svokrom vychadzate dobre. Zelam vam, aby ste nasli odvahu odist.
@wiktoriamka vacsinou tieto prehnane reakcie maju iny dovod,nie kazdy ma na to nervy hladat to skryte...treba si uvedomit ci ten chlap za to stoji...apropo s tou vodou to nie je tak od veci🙂 zapijanie moc riedi zaludocne stavy a tym padom sa zhorsuje a spomaluje travenie,ale svojmu synovi to extra nezakazujem ked ma chut nieco si da...ja roky jem bez zapijania a to si dam aj o 22:00 rezne 😋
@wiktoriamka môže, ale ja som mu pomocnu ruku podala a nie raz.....a on odmietol. A uprimne , teraz mu žiadnu pomoc dat ani nechcem. On mna surovo napadol, zranil ma najviac ako mohol pred dcerkou...na toto sa musela divat? Chuda ma dost problémov sama so sebou. Ked mu bolo zle mal sa ísť radsej do krčmy ozrat.alebo na vzduch a nie takto konat. A stale ken on,on....mne kto kedy podal pomocnu ruku? Ani on a ani jeho família. Teraz uz aj keby sa plazil a prosil o pomoc, otocila by som sa mu chrbtom
Presne toto som mala s ex... A keď ta chlap nevie podporiť, keď mu oči kolie tvoj úspech tak kde je láska, porozumenie a podpora s ktorou dvaja išli do vzťahu?? Je mi to naozaj ľúto lebo nie je to ľahká situácia, ale jedno ma život naučil a to, že keď nie si šťastný a ničíš život sebe aj inému tak radšej ísť od seba...
Lebo takto to nemá budúcnosť 🥺 už ani neviem co k tomu ešte povedať... 🤦🏻♀️
Ja len si prajem aby nikdy žiadna žena nemusela takto trpieť vo vzťahu lebo toto nie je šťastie...
@sona123321 🙏🏼🙈🤣 ako jasne, viem o tej vode... Ale mne sa ten jeho prístup nepáčil... Proste išlo o princíp... Ale to je na dlho a veľmi veľa písania... No a mne sa nechce veľmi vracať k nezhodám ktoré som s nim mala.. Len som chcela pomôcť, poradiť...
@wiktoriamka ano, cakala som, ze sa bude tešiť spolu do mnou, ze po rokoch sa mi zadarilo niečo dosiahnut, lebo to nebolo lahke. Robila som to hlavne koli dcere, mozno to znie blbo, ale nikto si nedovoli ublizovat riaditelkinej dcere. V skole ma kamaratov, maju ju radi, ona je spokojna a to je najviac pre mna teraz.
Ja si to predstavujem tak, ze nas necha byvat v dome a on nech ide k rodičom a cim skor.
Áno, súhlasím... Pozeraj na seba a na dcérku... On je dospelý chlap, vie sa o seba postarať... Hlavne ho neľutuj, ak on neľutoval na teba položiť ruku..
Prajem veľa síl a odvahy 🙏🏼❤️😇
@wiktoriamka dakujem Ti ❤️❤️❤️ neľutujem, je konecne cas mysliet na dceru a na seba
Nech ti to vyjde. Dúfam, že nebude robiť prieky✊
@zmrzlinka2021 ty zrejme patríš tiež do skupiny tyranych žien.
Skutocne je clovek schopny riesit rodinne tazkosti po porade s nezucastnenymi ludmi? Na 9 strane som pochopila, co robi s clovekom postavenie, nadradenost, ego. Najma na dedine. Najdolezitejsie osoby boli starosta, predseda druzstva, farar, riaditel skoly a sef podniku, pripadne Dr. ak bola vysunuta ordinacia. Zazila som. Tesim sa, ze som tej "dolezitosti" nepodlahla. Clovek pride do dochodku a dolezitost sa zruti....
Ani radšej nečítam celú diskusiu.. ale ženy čo tolerujú násilie kvôli jedlu v obývačke?! Čo?! To fakt existujú ženy čo sa kvôli takejto totálnej tuposti zastanú agresívneho chlapa? A to sú diskuterky ktoré povazujem za normálne.. smutno mi je.. fakt smutno..

@syslik81 ty si ale múdra 👍.....vies co, bud rada, ze si sa nedostala k takemu despotovi ako ja....bud rada