Manžel prepadol viere a odmieta sex
Zdravim,
Manzel prepadol viere v Cirkvi a bohuzial kedze uz mame deti, nechce to robit so ziadnou ochranou, chce zit v cistote. Kym nebudeme otvoreni dalsiemu zivotu. Ja sa vacsinu casu staram o deti a dalsie uz neplanujem. Po poslednom druhom dietati sa otocil a prepadol cirkvi. Do vtedy pouzival aj ochranu. Ako to mam riesit?
@terezka1947 hej, možno ešte spí. 🙈
Akože niektoré čo tu riešite, že na Veľký piatok sa ozve.. možno práve preto, že je muž silno veriaci, tak sa práve dnes opäť nejak "prejavil" a autorka je z toho už zúfalá. Ale súhlasím s tým, že riešiť toto po 3 rokoch je už trochu neskoro. Po pár mesiacoch by sa ešte možno spamätal, ale po 3 rokoch fanatizmu už asi ťažko. To by ho muselo veľmi osvietiť.
Autorka, okrem sexu inde problém nie je?
@jana0215 prepáč,ale ja tejto téme neverím
A najmä,keď je písaná na najväčší kresťanský sviatok.
Keďže je z neho fanatik tak to ty nevyriešiš. Musíš sa porozprávať o tom s kňazom a ten nech skúsi dohovoriť.
Tiež sa mi nezdá, že by nejaká žena tolerovala toto 3 roky a práce na veľkú noc sa rozhodne to riesut s xy ľuďmi na fóre... To co by akože musel chlsp vymyslieť, že by práce v tento deň ju to k tomu dohnalo?
A ak je to dajme tomu pravda - nuž nech manžel si trichu lepšie preštuduje Bibliu, kde sa jasne píše - a neodopierajte si jeden druhého,ked tak len so vzájomným súhlasom a len na krátky čas.
Pretože v manželstve nemá byť celibát, toto nikde v Biblii nenájde. Keď sa s tým "oháňa" a chce žiť v celibát v manželstve, tak vlastne ide proti svojej viere.
@elizabet173 ano, aj tu som si vsimla.
Ja osobne som doma online, nakolko som chora, kaslem, soplim, navyse mame 2 rocneho a 3 mesacnu, tak s nimi som doma, muz chodi so starsimi normalne. Vzdu podla moznosti predsa.
@jabadabadu nevyrusuju, preto som citala MK, vsak som sa pomodlila krizovu cestu a uspavala som este male babo. Tak si pri tom citam, aby som nezaspala postojacky.
No a temy o sexe, v pohode, aj v tento den, len mi vadia ucelove temy, ktorych cielom je len vyvolat hadky a osocovanie. Nakolko autorka neodpoveda, tak mi je to jasne.
Ospravedlujem sa, ze som napisala na Velky Piatok to ma nejako nenapadlo.
My sme katolici. Rozpravali sme sa uz x krat o tejto teme, no vysvetlovanie, ze nie za vsetko rozhoduje Boh neakceptuje.
Napadlo ma len ci niekto nemal podobny problem a nejako to skusal vyriesit a mal skusenost.
Manzelia sme 7rokov, zobrali sme sa v kostole. Bolo mi navrhnute ist aj za knazom. Este som nebola. Terapiu parovu odmieta.
Skús sa naučiť symptotermalnu metódu. Kopec párov tak funguje a nemusia byt ani veriaci
https://www.lpp.sk/ponuka/produkt/7-prirucka-st...
@autorka prepac, vidim, ze si sa ozvala. Mne ta tema ako taka nevadi ani na Velky piatok, v pohode, ak je to naozaj pravda. Takto Ti poviem, my sme manzelia 11 rokov, mame 4 deti, v podstate ani jedno nebolo nejak extra planovane. Prve dve teda ocakavane. Tretie sme chceli tak "napoly", ja som aj tuzila po malickom babatku, aj som uz bola pohodlna, ze deti uz vacsie, taka pohoda...No a stvrte si vymodlila dcera, chcela sestricku este😅. No ale poviem Ti, ze manzel by bez sexu nevydrzal.
Mozno nie ist za knazom, ale zistite si, v kazdej farnosti je nejaky manzelsky par, ktory sa venuje metodam planovania rodicovstva, mozno by Vam vedeli poradit. Pomerne bezpecny je sex po prebehnutej ovulacii, ale to si zena musi odsledovat. Do manzelstva sex patri a odmietanie manzelky a sexu je hriechom, lebo moze vystavit partnera pokuseniu nevery, napriklad. A taktiez to spaja manzelov, sex nema byt v manzelstve len na plodenie deti. Katrina Zeno napriklad o tom krasne pise, ked vysvetpuje teologiu tela podla chapania Cirkvi. Ja mam len 2 knihy od nej, ako pozeram, su aj dalsie, skus si nejaku objednat, precitat a potom dat manzelovi, nech sa nauci. Jemu treba otvorit oci. Toto co (ne)robi, nici podstatu manzelstva.
https://www.kumran.sk/autor/2208-katrina-j-zeno
Ma svojho staleho spovednika? Ak ano, mohla by si sa s nim o tom porozpravat. Lebo ziaden knaz mu toto neodobri. Ano, mame byt otvoreni dietatku, ale to neznamena, ze ich mame mat vsetci 5 a viac a rovnako to neznamena, ze ked uz deti nechceme, tak nemame sexovat. Boh nam dal rozum, aby sme zhodnotili, kolko deti zvladneme. Alebo najst niekoho ineho z cirkvi, kto mu to vysvetli.
Cirkev ani Boh vam sex nezakazuje, prave naopak,sex patri podla viery iba do manzelstva.A mat sex len ak chcem splodit dieta je tiez blbost, ktoru rozsiruju" neznaverci". Treba si nieco nastudovat o plodnych a neplodnych dnoch, kupit si testy ak sa ti nechce merat teplotu......treba sa trochu dovzdelavat v teme sex, manzelstvo a viera.
Ja by som tomu neverila, ale asi pol roka dozadu mi kamarátka povedala, že jej švagor je taky istý. So ženou majú 2 deti, on odmieta akúkoľvek ochranu a jej zakázal brat lieky. Ma si počítať plodné a neplodné dní. Podľa neho je sex len za účelom plodenia deti 🙈 jemu nevadí keď bude mať aj 5 deti.
Pritom to bol vždy inteligentný a vzdelany muž, ale stal s neho silný veriaci.
Sa ho spýtaj, ako sa spovedá, keď odmietanie sexu je hriech. Keď je silne veriaci, možno by pomohlo rozhovor s kňazom, samozrejme spolu.
@terezka1947 najväčší sviatok je cez Veľkú noc nedeľa. To len tak na okraj 😇
Citam, ze ste katolici. Otazka plodenia a antikoncepcie je vzdy dost hakliva a musim povedat, ze na prakticke problemy z toho vyplyvajuce casto nemaju odpovede ani knazi. Manzel by mal vediet, ze odmietanie sexu v manzelstve je tiez hriechom. Tak ked chce byt bez hriechu, mali by ste najst kompromis a nielen ze odmieta sex a si mysli, aky je svaty. Na vasom mieste by som sa stretla s nejakym knazom a poradila sa. Od teba nebude brat nic vazne pravdepodobne, pokial mu to nepovie aj nejaka cirkevna autorita. Lenze zase musim povedat, ze niektori knazi v tomto smere tiez dost prehanaju a najradsej by boli, keby sex neexistoval vobec.
A sice niektori ludia to nie najlepsie vysvetluju, ale otvorenost k zivotu znaci hlavne to, ze sice neplanujete dalsie dieta, ale zase nebranite sa mu za kazdu cenu. Ze ak by prislo, prijali by ste ho. Cize to neznamena, ze sex nemate mat, lebo uz nechcete dalsie dieta. To len taka poznamka na okraj. Sex v manzelstve praveze musi byt. Ak to jeden z manzelov odmieta, je to jeho hriech. Preto treba hladat kompromis a rozpravat sa o tom.
s takým idiotom by som nemohla existovať pod jednou strechou 🙄 nech už prepadol akejkoľek viere, je toxická a jemu z toho kvalitne švihá. Bála by som sa, že do toho zatiahne deti, takže už dávno by som bola v dyme.
@nevenka je to fake, neoplatí sa reagovať 😝
@nevenka aj tak je najväčším sviatkom nedeľa - V tento deň si rímskokatolíci pripomínajú ukrižovanie, smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista. Zmŕtvychvstanie – najväčší Kristov zázrak a základná pravda kresťanskej viery. 😉 Preto je tento deň ako jediný z veľkonočných dní prikázaným sviatkom.
No ak je tato tema ozaj realna a nie vymysel skolaka lebo prazdniny...
Tak tvoj manzel ma teda hlboky nedostatok vo vedokostiach o tom ako Boh resp cirkev (ne)dovoluje sex ... A asi by bolo fajn vasmu knazovi povedat,co si mysli tvoj manzel. Nech mu to teda on vysvetli. Lebo sex nemusis mat len pri plodeni dietataaaaa. A nemusis pouzivat ani ziadnu ochranu. Ale fungovat proste na plodnych a neplodnych dnoch,merat si teplotu a pod. Sexualne zdrzat sa teda musite v plodnych dnoch ked nechcete dieta. Koniec. Ved o tom hovoria i na manzelskej priprave!!!
No uprimne si myslim,ze tvoj muz ma velky problem s libidom alebo erekciou alebo tak nejako a toto je len zastierka. Ak sa mylim a on sa da vyviest z omylu na tvojom mieste sa na tu metodu plodnych neplodnCh nespolieham,tvarim sa ze ano ano meriam to,zosit mam na nocnom stoliku a klamem ho a bez jeho vedomia mam teliesko kurnik ved to je tvoje telo nemusis mu vesat vsetko na nos,ty sa budes spovefat sama predsa 😄
Jeden prispevok zrusim, lebo bude znacne nepochopeny, ako som to v rychlosti chcela v 1 vete vsetko napisat a vyznieva to dost blbo. Tak ho zmazem a ostatne necham. Ci je vacsi jeden alebo druhy den velkonocneho trojdnia, to nie je pointa, ktorou sa treba pod tymto prispevkom zaoberat. Radu som dala a netreba sa tu dotahovat.
takze.. tvoj muz odmieta sex s ochranou, lebo je to hriech.. ale zije v partnerstve.. kde sa ma sexualne zit, okrem ineho, aby sa plodili deti.. podla krestanskej viery, boh zosle dieta podla svojho uvazenia.. ak tvoj muz odmieta sex, lebo chce on sam rozhodnut o tom, kedy chce splodit dieta, protivi sa bozej voli.. nesexovat je tiez forma antikoncepcie a teda podla cirkevneho pochopu je to rovnako hriech, ako kondom, ci tabletka.. uvedom teda muza, ze zije v hriechu! ak miluje boha, mal by mu doverovat a s doverou sa oddat partnerskemu zivotu, so vsetkym, co k nemu patri, s tym, ze boh najlepsie vie, kedy sa ma pocat dieta..
PPR... ;D Billings,Creighton a pod.
@ivangeline ale to nepomoze ked ma on v hlave problem a vidi aj toto ako branenie pocatiu.
Zaujimave...sama som veriaca a pohybujem sa v tychto kruhoch...veriaci ludia nornalne sexuju (a riadia sa plodnymi a neplodnymi dnami) toto je v poriadku a mozte chodit aj na prijmanie. O tejto problematike je vela knih, staci si precitat...to by vsetci veriaci museli zit v celibate😁 dovol mi sa zasmiat
Bud rada ze je veriaci a robte to teda bez ochrany, nech vytiahne skor a ked bude dieta bude o radost viac a zaujimave ze sa stazujes az po troch rokoch.

A keďže sa autorka neozýva,vieme,kde je asi problém.