Manželova kolegyňa
Ahojte, mám takú otázku , ktorá mi vŕta v hlave. Manžel ma jednu kolegyňu - pracuje v zahraničí , ona pochádza z Chorvatska. Je rozvedená , ma syna (4r) ktorého vychováva sama bez rodiny. Kde sa nachádza jej ex alebo blízka rodina mi zatiaľ nieje známe.
S manželom pracuje už vyše roka v Nemecku. Sem tam pokecaju , ale v poslednom čase o nej počujem čoraz častejšie. S kamarátmi spravili manželovi oslavu ( my sme zatiaľ na SR ale čoskoro sa tam sťahujeme) ona mu varila. Manžel maľoval byt ,ktorý chystá pre nás , ona tam prisla upratovať. Teraz sa chystajú sviatky a on ju pozval s malým aby prišli k nám aj prespať. ( akoze Silvester) Mame rovnako staré deti , to by mi neprišlo divne ale že majú u nás prespať?? ( už budeme presťahovaný celá rodina) Osobu ktorú som zatiaľ Videla len cez video hovor ma prísť k nám na cca 1,5 dňa ?
Príde to divne len mne ? Manžel ma previedča že to je OK, ona nemá nikoho v DE.
Čo by ste robili na mojom mieste?
Vopred dakujem za rady
@deti95060810 za 2 týždne sa sťahujeme…tak snáď to dobre dopadne a uvedomí si čo je dôležitejšie…
@katkaseiner poznajú sa rok, ale spomína ju možno 3 mesiace …akoze dostalo ma že mu navarila jeho obľúbené jedlo…
@ibrunova jasne že nebude spat s nami v izbe, jednu detskú máme ako “ kvázi hosťovskú”… ale aj tak divne -cudzí človek v byte 🙈🙄
Autorka, určite sa maj na pozore. Určite nie je bežné volať si k sebe na prespatie rozvedenú kolegyňu. (Ja som zamestnaná v súčasnej firme 13 rokov, ale ešte som u nikoho z kolegov nebola ani len na návšteve, o prespávaní ani nehovoriac. A ani oni u mňa, ani navzájom u seba.) A ešte k tomu, že ju často spomína: keď sme už pri tých kolegoch, aj jeden môj ženatý kolega začal raz často spomínať jednu ženu, ktorú kdesi spoznal. Bolo to pár rokov dozadu. Samozrejme, už je aj rozvedený a hádaj, s kým býva.
@moonlight1210
Už sa mi stalo v minulosti že som dôverovala cudziemu človeku a ten človek šikovne skrýval svoju druhu tvar…až raz to vyplávalo na povrch a trpko som to oľutovala. Preto som velmi opatrná .
Kedze ti muz o nej otvorene povedal - nema co skryvat. Je dobre, ak budes mat aj ty na novom mieste kamaratku, o to viac, ze vase deti su rovnako stare. Chapem aj tvoju opatrost, absolutne to chapem. A ano, skor zeny pozyvaju kamaratky a muzi kamaratv - potom by to asi take cudne nebolo. No skus mat aj otvorene srdce, nezatracuj hned vsetko, nepodorzievaj. Aj prave tym tlakom mozes sposobit, ze ju muz bude branit este viac. Mozbyt ze v cudzom svete sa ludia s priatelia s takymi, co maju podobne hodnoty a nema nejakeho kolegu, tak sa bavi s kolegynov... zas na novom mieste tak rychlo dobrych kamatratov nezozenies...
@jumama ahoj, dakujem za milé slova. Ja sa práveže neviem zbaviť toho čudného pocitu…. A viacmenej som aj introvert takže nemám vela kamarátok… a čo mám tak sa poznáme roky rokuce…
Tak ja budem asi jediná, ktorá za tým nevidí nič iné.
Ja sama som v zahraničí (Švajčiarsko) a roky rokúce som tu bola sama. S kolegom Chorvatom (ženatý, bezdetný) som sa kamarátila aj súkromne. Asi 12 rokov je medzi nami rozdiel. Chodili sme spolu pocvičiť do posilky, niekedy aj s jeho ženou na výlet, niekedy ma pozvali na večeru, keď som bola dlhšie odcestovaná, tak mi vybrali poštu. Vôbec nič iné za tým nikdy nebolo.
Teraz má žiaľ kolega veľmi zlú dg (ALS), tak ho idem s deťmi raz týždenne pozrieť, vezmeme ho von na prechádzku keď je jeho žena v práci, alebo ju na nákup atď.
Nie za všetkým je len sex, zvádzanie, atď.
@elizabet173 hej pozval ju on… že nechce aby boli cele sviatky s jej synom sami…moja reakcia bola že som len zdvihla obočie … druhy deň som povedala že sa mi to nepáči a že sa nepoznáme. Keď pride na hodinu na návštevu a pôjde domov tak OK. ( býva 45 min cesty autom) cez víkend sa ma pýtal že co ako - ci som si to rozmyslela - že kolegyni dal číslo na mňa že mi ona napíše … zatiaľ sa mi neozvala
Mne sa tiez stalo, ze ma podrazili. To k zivotu patri.
Popravde, najviac som ocenila kamosku, ktora sa ma po jednej hadke s mm rovno spytala, ci zvazujem od neho odist, ked som sa stazovala, frflala a hladala v podstate take to utesovanie "obete". Pretoze ak ano, tak ona by mala zaujem, lebo podla nej je to fajn chlap.
(Nikdy po nom otvorene nesla, kym sme boli spolu. Jednoducho bola uprimna, ze ak by sa uvolnil, zabojovala by o neho.)
Pravdu povediac, nebolo lepsieho otvorenia oci, aby som si uvedomila, ze nie som jedina na svete a ako kazda jedna, mozem byt lahko nahradena, ak sa sama vzdam svojej pozicie v jeho zivote. Nie som hlavna hrdinka romanu, len jedna z postav.
Preto ju mam dodnes rada, ze bola vtedy taka otvorena a uprimna.
Kludne bud opatrna. To je v poriadku. Ale napriek zlej skusenosti nesud vopred. I ked sa ti zda, ze ju muz spomina nejak pricasto a ona sa o neho stara, az to znie cele divne.
Kludne to moze byt tak, ze ona si nieco namysla a muz proste len prijima jej ochotu vypomahat, ked sa sama ponukne. Lebo je to zadarmo a on to berie ako kamaratsku vypomoc. Nevidi za tym nic viac.
Ak chces, pozvi ju so synom teraz niekedy na kavu k vam, ak teda nechces s nou travit hned silvester, a uvidis.
Ja som stará škola. Párkrát som mala úprimne rozhovory s viacerými chlapmi o tom ako chlapi fungujú a rozmýšľajú a viem teda svoje. Nehovorím, ze vsetci si rovnaki, rovnaký je len princíp. Ale teda, môj muž ma volnosti dost, vlastné konicky, vikendy s kamošmi, pivo s kolegovcami atd. ale ja som toho názoru, ze ak som raz vo vzťahu menia sa určité pravidlá ako sa spravam voci ludom opačného pohlavia a kde je ta pomyselná hranica. A nech si niekto môže myslieť, ze uz som stíhačka je mi to jedno, lebo ja zo seba debila robiť nenechám. Čiže aj podla predošlých tem u mna neprejdu, žiadne 20rocne kamaratky, o ktorych som nikdy nechyrovala, ziadne pusinky len s jednou kolegynkou, ziadne súkromné vypisovacky s kolegynkami len tak o nesmrteľnosti chrusta, ziadne pochybne vyletiky s inymi zenami a tak dalej a tak dalej. Lebo ak toto partner povazuje za normálne, dáva mi tym najavo, ze nas vzťah preňho asi nic neznamená a ze si ma ako partnerku nevazi. Ja som v mnohom vymýšľaní liberalka, ale v tomto som hold stará škola. Lebo chlapi svoje zmýšľanie nemienia a ani nechcú. Pre mna su vo vztahu určite hranice a ponižovať sa ako partnerka nenechám. Nech si najde takú, ktorej to nevadi, ale mne to teda vadí a nazor nezmením. A k téme. Je to hodne za čiarou a bolo by to u nas na vazny rozhovor.
Pozor, kráčaš po veľmi tenkom ľade
tak keď chce tvoj muž robiť cudzej žene pekné sviatky, čo tak to rozšíriť na vyšší level? Zoberte si na Vianoce pár bezdomovcov, a ubytujte ich, nakrmte, ošatte. Nech to už stojí za to, doma sa aj tak nebudeš cítiť s cudzou osobou, tak by to už bolo jedno.
Ale naozaj zaujímavé od manžela, ako mu nezáleží na psychickej pohode svojej ženy, určite ťa pozná a vie že si introvert...
Mna by celkom zaujimalo, ako zareaguje manzel, ked mu povies, ze ju u seba nechces. Ak ju zacne vehementne obhajovat a tvoje rozhodnutie zhadzovat zo stola ako smiesne tak by som nahodila oci na stopky 😵💫 To by uprednostnil inu zenu a jeho dieta pred teba a syna a to by nebolo dobre.
Poznám jednú veľmi ochotnú, priateľskú rozvedenú, s jedným synom, ktorá bývalá spolu so svojou mamou. Tá "preochotná" nemala zábrany lákať na hostinky ženatého muža a nemala hanbu ani pred mamou a synom. Neverila by som, že je to nezištné.
Nepovažujem sa za stíhačku, ale túto by mi blikali aj tie kontrolky, čo nesvietia.
Podľa mňa už spolu chrapu
@kittykat22
@0silvia0
@elizabet173 súhlasím s vami, je mi to čudne . keď mi ta kolegyňa napíše ( už ma vraj moje číslo) tak jej jasne napíšem že jej prajem pekne Vianoce ale chcem aby sme oslávili Silvestra bez nej. Že chceme mať doma rodinne Vianoce. Verím že ak je to rozumná žena tak to pochopí.
Ja som si to predstavila tak moju sesternicu, chodi sezonne pracovat uz vela rokov do rakuskeho lyziarskeho strediska. V podsate tam ma kazdy rok vsakovakych kolegov, ona ma uz stalejsiu poziciu, je sefkucharka. No a ked pridu novi pomocni kuchari, chyzne atd. tak najviac sa kamaratia z rovnakej krajiny alebo prave s takymi, co sa najlahsie dorozumeju. Nerozlisuju to v kolektive velmi zena muz... pomahaju si ak treba, chodia vsade spolu viaceri. Oslavuju spolu aj toho Silvestra a Vianoce, lebo su daleko a nikoho tam nemaju. A napriklad aj ten Silvester - nie je to pochopitelne, ze sa caka do polnoci? A ak by mala u vas na navsteve aj dieta, ze mozno to je take cudne poslat ju proti noci prec... ano, je to prilisna empatia zo strany muza, boloby mito luto, trosku by som ziarlila, ale stale to moze len uprimne mysliet. Je tvoj muz aj k inym taky ematicky, alebo len k tejto konkretnej osobe? My sme taktomnoho krat boli s kamaratmi na Silvestra aj s deckami, aj sme prespavali, niekedy dokonca len pri beznej navsteve ak sa pretiahla oslava do neskora, aj vtedy sme ukamaratov, co mali dost velky dom prespali. Ona je single, preto nema byt pozvana uz nikdy do zianej muzsko-zenskej spolocnosti?
Nech sa rozhodnete akokoľvek, za mňa je to zo strany muža strašne zbabelé, že dal jej číslo na ženu a žena má vybaviť špinavú robotu (byť za tú zlú) a on bude za toho svätého... :D Nie, je to mužov biznis, nech si to rieši, v žiadnom prípade by som to neriešila ja.
@jumama áno moj manžel je veľmi empaticky…mám pocit že až príliš… ale naproti tomu sa ma mal spytat či súhlasím s tým ,aby bola kolegyňa so synom s nami. Nie brať to ako hotovú vec. Však ja niesol spolubývajúca 🤷🏽♀️Ak by sme sa poznali s ňou dlhšie tak by som to nebrala ako niečo divne … ja sú budem stať za slovom.
@lvulik tak už jej vraj hovoril že s tým veľmi nesúhlasím, takže ona vie moj názor.
Riadne by ma nasral,keby dal moje číslo.
@jumama tu nejde o to, ze uz nikdy nemá byť pozvaná do muzsko zenskej spoločnosti, len preto ze je slobodna. Ale velku rolu zohrávajú okolnosti. Viem si napr predstaviť, ze by jej ten kolega povedal, ze pridi k nam na kavu, bol by som rád aby si sa zoznamila s mojou zenou. Alebo podme niekam vsetci spolu na kavu. Ale Silvester s prespatim, ak sa tie dve zeny nikdy v živote nestretli? Pre mna je to hrube narušenie sukromia a považujem to za maximálne nevhodne. A ver mi, ze byt ja v pozícii tej slovodnej mamicky by som mu z fleku povedala to isté. Prepac, to sa asi velmi nehodí, ved sa s tvojou ženou ani nepoznáme. Ak by mi este nebodsj dal cislo na jeho zenu, ze jej mam ja zavolať, ci k nim mozem prísť, to uz by som si myslela, ze nie je normálny. Aby som sa ja k nim pozyvala, no to určite. Je to jednoducho cele divne
A ona naozaj chce prísť? Možno ani nie.
@mamamasama
@kleopatra114 ale tak pani je ochotná a vy takto .... :o)))))

@sunshine_007 mali sme sa stretnúť na začiatku novembra , ale nestíhali sme, vela veci ešte treba vybaviť…