Manželova nevera po 16 rokoch
Ahojte, potrebujem si asi iba vyliat srdce, citim sa uplne znicena, oklamana, rozdupana na kúsky.
V skratke, sme manzelia 16 rokov, mame 2 deti, 15 a 12 rokov.
Zili sme si kludne, zrekonstruovali starsi dom, kazdy rok dovolenka, ziadny luxus, bezny život beznej rodiny.
Az pokým si moj muz pred 3 rokmi nenasiel milenku, mladsiu slobodnu mamicku z práce, do ktorej sa blaznivo zamiloval. Nevsimla som si najprv ziadnu zmenu na nom, len bol stale vesely a obcas zamysleny a vela casu travil v praci vraj, skutocnost bola taka, ze chodil ku nej, travil u nej noci ked bol vraj na nocnej. Vylety, vyznania lasky atd. Nahodne som na to prisla, keď som si vsimla spravu v telefone a on všetko priznal.
Ze nas miluje, ze to lutuje. Dala som mu ultimatum, aby sa rozhodol, nakoniec ostal pri nás. Dnes uz chápem , ze kvoli deťom, nie kvoli mne.
Podarilo sa mi odpustit mu, videla som ze sa snazi, je pozorny, vsetok volny cas travil so mnou a detmi. Verila som, ze je to za nami. Ale po roku som prisla na to, ze sa zase zacali stretavat, znova som odpustila, znova ten isty kolotoc. Slecna zmenila medzitym robotu, odlahlo mi velmi.
Vsetko uz vypadalo byt v starych kolajach, keby mi pred par dnami kamaratka nepovedala, ze ho videla pri jej dome, zacala som patrat, nevydrzala som to a kontaktovala som ju, vraj za nou zase zacal doliezat ale ona ho odmieta. Necitim uz voci nej hnev, ale voci nemu neskutocny odpor, ja ani neviem ako fungujem pocas tychto dni.
On este nevie, ze to viem. Hned zajtra idem s detmi na 2 tyzdne k rodicom, musim si vsetko premysliet😔boli ma srdce, hlava, je mi hrozne😔
Vsetko vyzeralo
Už po 2.raze by som ho poslala do ....
Na jednej strane mas moj obdiv ze si odpustila, raz, dvalrst, trikrat.. ale zena, vaz si samu seba a maj hrdost, nenechaj so sebou zametat. Fakt stacilo. Kufre by mal zbalene, odniesla by som mu ich do roboty. Vacsiu cast penazi z uctu by som premiestnila na svoj ucet ( nie vsetko, povedze 51%😂) deti mas velke, dohodla by som sa s nimi ze ostanu s otcom 2 tyzdne a maju povolene vsetky pubertalne vystrelky ake ich napadnu. Rozhodne by som mu nenechala priestor 2 tyzdne byt sam a uzivat si. Obehla by som kadernicku, kozmeticku a kupila letenky na poznavaci vylet a poslala mu par foto s plazovymi inziniermi. Scenar ako z americkeho filmu ale toto urobila moja znama, a vies co? Tak za nou jej byvaly dolieza aj rok po rozvode ze nechapem. Ukazala mu ze nieje ziadna domaca puťka ale krasna a sebavedoma zena a zrazu stupla v jeho ociach. zmen životny styl a mu ukáž, čo stratil. A potom ho odkopni ako psa, nic ine si nezasluzi…
Keď už tretí krát tak zbaliť kufre a nech ide ku nej dovi dopo...teba to prebolí
“Povedala mi, ze toho svojho si mam nechať, ked som ho tak velmi chcela.”
Ty kokos, ze ju huba neboli - tak v prvom rade to bol niekoho manzel, ktorý sľuboval vernost, a ona mu len robila matrac.
Ale úprimne dievča, stojí ti ten chlap zato? Ja myslím ze sama vieš, ze ani nie…ty nemáš byt niekoho druha volba, ale tá prvá…navyše deti už sú relatívne veľké, pochopili by to
Som si teraz predstavila, aky bude stastny, ked zisti, ze nebudes 2 tyzdne doma a bude mat volny priestor na svoje zalety..a potom ako mu skysne usmev na tvari, ked mu jeho mila prezradi, ze si bola za nou a o vsetko vies 😝
@anjelok tiež som šla s deťmi na prázdniny k mojej babke...a potom som zistila ze 2x2 týždne bola herečka u nás...
Prec? Jedine sama. Deti mu nechaj. Ved to je pre neho za odmenu ze ho nechas doma. Bude mat rajnna zemi. Blaznis?
Prec? Jedine sama. Deti mu nechaj. Ved to je pre neho za odmenu ze ho nechas doma. Bude mat rajnna zemi. Blaznis?
@pralinka25 povodny plan bol taky, ze deti pojdu na prázdniny ako kazdy rok, hned po vysvedčení, tesia sa, je to na druhom konci republiky, nemozem im zo dna na den povedat ze nikam nepojdu 😔to ze pojdem aj ja, som sa rozhodla az po novych zisteniach, nevydrzala by som pri nom 2 tyzdne sama
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za reakcie.
Mate vsetky pravdu, nemala som odpustit ani v minulosti, ked som vedela, ze k nej ma city. Bala som sa v tej chvíli, co budem robit bez neho, stale som ho milovala, ale bola to chyba.
Prave sa vratil z prace a ja sa nemozem na neho ani pozriet, hnusi sa mi.
jasne chapem. deti trestat nie. ok nech idu. ale asi by som zostala doma a snazila sa to nejako riesit kym su deti prec. nemusia byt toho svedkom
jasne chapem. deti trestat nie. ok nech idu. ale asi by som zostala doma a snazila sa to nejako riesit kym su deti prec. nemusia byt toho svedkom
@pralinka25 rozmyslam aj nad touto možnosťou, ale minimalne zaviest ich budem musiet ist, mozno ostnem len na 1-2 noci a vratim sa domov. Ale urcite ho nebudem informovat o tom, kedy sa vratim
Ja si nemyslím, že odpustiť mu v minulosti bola chyba alebo zlé rozhodnutie v danom čase. Skrátka si verila vo vzťah, dala si tomu šancu. Drž sa.
Pozri si web paroveho terapeuta Pavla Rataja. Skus nad tym, co ti poviem premyslat osamote a mozno naozaj potom s muzom, bez deti. To povedal o vztahu ten Rataj...
Predstav si vztah ako bytost. Posad tu bytost oproti sebe na stolicku. Ako ta bytost vyzera? Co si ta bytost mysli, co citi? Dokazes urobit taku abstrakciu? A vies co - zasluzis si to, nech to skusi aj tvoj muz, nech nad tym porozmysla a povie ti to tiez.
V mojej mysli, ked som si to robila, vyvstala mi taka smiesnost - ze moj vztah s muzom je ako stara chladnicka niekde uprostred pola. Ze by si si myslela, ze je tam vyhodena a nefunkcna, ale ked k tej chladnicke prides a zo svedavosti ju otvoris, ona je funkcna a su v nej schovane dobroty. Moj muz povedal, ze nas vztah vidi ako levandulu. Viac abstrakcie nebol schopny ani vysvetlovania, ale tak vzala som si z toho svoje - ze ja mam rada levandulu, a on vzdy ked niekde vidi levandulovy trs odtrhne si kvietok a privoniava k nemu. Nase povahy su totalne protikladne a vedia prist burky, ale v krizach sme vzdy vedeli tahat solu, podporovat sa.
Rataj povedal, ze jeho ulohou ako paroveho terapeuta za kazdych okolnosti byva hladanie porozumenia medzi ludmi - co neznamena vzdy ze to porozumenie je happy end. Ale akoby sa odkryje pravda, konecne si ju jedne aj druhy vo vztahu su schopni povedat, vidiet ju v celej nahote a urobit rozhodnutie co s tym spravia. Niekedy je vztah ako hrdzava derava nadoba. Zalepis jednu dietu a o chvilu sa urobi diera na inom mieste. Take vtahy byva zachranovat tazke. Ak je tam vsak iba zaba na prameni - ked u zabu odozenies, pramen moze prudit zas s rovnakou silou.
Pozri si tento rozhovor - velmi pekny, a take ie pohlady:
https://www.youtube.com/watch?v=MCrhdvg5OrIPreboha žena máj hrdosť to ti stojí za to? Zhnusil by sa mi totálne je to chudák dostal nie jednu ale hneď dve šance a očividne mu za nič nestojís. Vidí že mu to odpustas stále tak prečo by prestaval. Pekne od rodičov rovno podaj žiadosť o rozvod ani by som sa s takým chudákov viac nebavila je super že máš aspoň kam ísť. A on nech si dolieza za druhou ešte možno poriadne padne na hubu. Neodpustaj to už nie je láska z jeho strany ubližuje ti roky a je mu to jedno
A este taky iny pohlad: Vela sa rozpravat, pochopit jeden druheho, to nemusi znamenat, ze vas vztah sa zrazu zmeni na zalubenie ako na zaciatku. Ale to vzajomne pochopenie je strasne dolezite. Vzdy. Ked odides zo vztahu sekom, zavries dvere bez toho pochopenia a vzajomneho vysvetlenia, mozno ti padne balvan zo srdca, ale len na urcitu dobu. Potom budes vela a casto premyslat, kde sa stala chyba a preco a preco si nebola dost... ta bolest v tebe zostane nevysvetlena, resp. najdes si svoje vysvetlenie, to partnerove nebudes poznat, nebudes poznat jeho dovody. Pravdu. Ten Rataj, neviem, ci v tomto, ale mozno v inom rozhovore hovori aj o tomto, ze aj pre rozidenych partnerov je dolezite pochopit sa. Dostat vysvetlenie. Dat vysvetlenie.
Uf no deti by som odviezla na prázdniny a s mužom by som mala veľmi vážny rozhovor, ktorý by skončil jeho odsťahovanim sa a rozvodom. Odpúšťať niekomu čo si nájde inú, nie jednorazovku, ale dlhodobú známosť kde bola aj láska? Ani by ma nehlo. Deťom vysvetliť a bude všetkým lepšie časom.
Fuj.
Si predstav ze sex žil s 2 ženami.
Okrem teba súložíl druhu.
Striedal podľa nálady?
Idiot.
Už by som sedela u gynekológa na testy.
Od zistenia, že za ňou opäť dolieza, by u mňa skončil na plnej čiare.
Riešila, by som čisto veci okolo ukončenia vzťahu, rozvodu, majetok, deti..
Ma ta za nič, toľké šance sa kurev*ikom nedávajú.
Kszdou šancou si klesla v jeho očiach.
Určite si mu odpustila? Nechaj ho ísť. Ak píšeš, že ostal s vami iba kvôli deťom, tak načo sa trápiť?
Povedala by som mu tesne pred odchodom len dve veci: ze to viem (ze ho videli, a ked som ju kontaktovala, tak mi povedala, ze uz si ho mam nechat, lebo ona uz o neho nema viac zaujem) a ze po tych par rokoch trapenia a odpustania som po tomto tretom raze dospela k zaveru, ze si zasluzim aj ja konecne stastie, ale uz ho nevidim po jeho boku, ako pred tromi rokmi, ked som pri myslienke, ze ho stratim, citila bolest a zufalstvo, lebo som ho milovala.
Tym nehovorim, ze hned si idem obratom niekoho hladat. Len ho informujem, na com je. Aku hodnotu pre mna ma, po tych vsetkych neverach. A s cim ma pocitat.
A nechala by som ho o tom par dni premyslat, kym budem prec.
Telefon by som mu dvihala, ale ak nahodou by zacal o nas a vztahu, tak by som ho zastavila a zlozila. Iba organizacne veci by som s nim riesila.
Odpustila si mu raz, cize si naozaj vynalozila usilie na zachranu vasho vztahu. On ta napriek tomu podviedol zas. S tou istou zenou. Cize od teba neodisiel asi len zo strachu a z pohodlnosti, ale s nou si nedokazal pomoct. Keby ho teraz neodmietla, uz by mozno aj nabral odvahu a opustil by ta sam. Jej sa necudujem, ze ho uz nechce. Asi do neho investovala kopec casu a energie, boh vie, co jej on narozpraval o tebe, o vasom vztahu... Ona ma teraz partnera, o ktoreho sa nemusi delit a je jej dobre. Tak mozno len preto este tvoj muz zije s tebou.
Posli deti prec, je to idealna prilezitost sa s nim porozpravat a ukoncit to. Hlavne sa uz ty o nic nesnaz.len mu oznam, ze o vsetkom vies.
Ja poznám prípad, keď sa manželka a milenka skamarátili, lebo zistili že ten manžel a súčasne milenec je len jedno veľké hovado.
@sevrin a ja prípad kedy prišla milenka za manželkou, že borec si našiel mladšiu milenku. A čo s tým budú robiť 🙈😂
@demodun to uz je zufalstvo vysokeho rangu, ked milenka informuje manzelku, ze ich muz podvadza s tretou. Ale ano, znama zazila.
Mlada slecna jej zazvonila s placom, ze ten chlap je hovado, lebo zistila ze ma este jednu taku ako ona (tiez mladu).
Tak ju vzala dnu, uvarila kavu, pokecala s nou (vytiahla z nej podrobnosti a dokazy), ukludnila ju a poslala domov.
Dalej riesla iba s muzom, lebo jej bolo jasne, ze mlada je tak hlupo zalubena, ze keby doslo na lamanie, da prednost tomu muzovi, takze na nieco ako zensku loajalitu (ze su v tom spolu) sa spolahnut nedalo. Ved jedine, co milenku stvalo, bola ta dalsia mlada baba, za ktorou tiez chodil. A level rozmyslania bol skor iba taky, ze si s nim ma zena narobit poriadky, aby sa na tu druhu vykaslal. 🙂
@demodun to uz je zufalstvo vysokeho rangu, ked milenka informuje manzelku, ze ich muz podvadza s tretou. Ale ano, znama zazila.
Mlada slecna jej zazvonila s placom, ze ten chlap je hovado, lebo zistila ze ma este jednu taku ako ona (tiez mladu).
Tak ju vzala dnu, uvarila kavu, pokecala s nou (vytiahla z nej podrobnosti a dokazy), ukludnila ju a poslala domov.
Dalej riesla iba s muzom, lebo jej bolo jasne, ze mlada je tak hlupo zalubena, ze keby doslo na lamanie, da prednost tomu muzovi, takze na nieco ako zensku loajalitu (ze su v tom spolu) sa spolahnut nedalo. Ved jedine, co milenku stvalo, bola ta dalsia mlada baba, za ktorou tiez chodil. A level rozmyslania bol skor iba taky, ze si s nim ma zena narobit poriadky, aby sa na tu druhu vykaslal. 🙂
@moonlight1210 to áno, čisté zúfalstvo.
Ale tu o sebe obidve vedeli a ticho tolerovali alebo mala manželka vlastný život. Milenka nebola o moc mladšia, ale nebolo mi jej ľúto. No hold okúsila vlastnú medicínu 🤷
Určite ťa zase ukeca a ty mu dáš šancu. Nie si typ ženy, že zbalim sa a zajtra smer právnik.

Ona povedqla,ze ho odmieta? Veriš jej? To je jedno ,ja by som uz nikdy neverila jemu a takeho chlapa mi netreba.