Manželské povinnosti
Ahojte.
Áno viem je to otázka ktorá je taká čudná ale..máme 1.5r synčeka je to živé striebro naštastie potom všetkom čo mi život udelil💙Na všetko čo sa tyka domácnosti som sama. Aj na malého. Ani raz ho neprebalí, ako je doma. Keď si manžel navarí tak povie že predsa nemôže uvariť aj si po sebe upratať. Nato radsej nič uz nepoviem. Niektoré dni som fakt rada, keď je večer a malý zaspí a ja mam chviľu pre seba. Sex je u nás tak raz za tyžden ra za dva. Podľa manžela je to moja manželská povinnosť aj cez to všetko. A ja nadtým rozmýšlam stale že či to len ja som taká že sa mi už fakt nechce alebo to máte aj vy tak niektore? A najhoršie je pre mna, ked je sním cez víkend viac že sa snim hrá a tak..tak mi povie, že veď si nič také nerobila🙄
Sex nie je manzelska povinnost. Nezijeme v sesnastom storoci. Ked zena povie nie, je to nie aj v pripade, ze sa jedna o manzela.
Ale vies, ze zijes s celkom cudnym clovekom, neempatickym, sebeckym
Nie sex naozaj nie je manzelska povinnost, rovnako ako u vas evidentne nie je manzelska povinnost ti pomoct s dietatom a domacnostou 🤷♀️
Cize ten tvoj mamlas sa nevie postarat ani o seba, ani o dieta, a ako bonus este aj pouziva vyraz "manzelska povinnost" 🤢🤮.........................🏃🏽♀️➡️
Nechcem sa dotknúť ani jednej ... ALE ja tomu nerozumiem, predtým sa choval ako ? nosil Ťa na rukách, vysával, pral, navaril si aj si po sebe upratal, nakúpil, posielal Ťa von s kamoškami, nech si trošku aj takto oddýchneš napríklad aj od neho, od práce ?? Lebo ja neverím, že sa takto po narodení dieťaťa, chlap vie otočiť... Ja pokiaľ som reálne nevidela, ako môj chlap funguje v domácnosti, Nikdy by som si s ním nerobila dieťa... Veď ak by to bol idiot, čo si navarí a ani ho nehne umyť po sebe riad, či odložiť špinavé ponožky do koša na prádlo, alebo chytiť vysávač na, čo by mi bolo druhé decko ? Ale šuchnúť to si vie, aj o pol noci ... Môj chlap ide zhodou okolnosti s kamošom si sadnúť do mesta, ale od rána behá okolo domácnosti, malého a ja sa akosi necítim dobre, tak to chcel ešte zrušiť a ostať doma, 3x sa ma spýtal, či to nemá zrušiť ... Čo to máte za chlapov nechápem ...
@kika541996 ja to zas vidim inak... ak sa dvaja ľudia milujú a su zdraví (myslim tak, ze nemaju zdravotné problémy pri ktorych nemozu mat sex), sex je proste pre mňa veľmi dôležitý v partnerstve. Je to niečo "nase" kde sme spolu. Pre mňa a myslím, že aj muža môjho raz za týždeň, nedajboh ra, za dva by bol malo. To už by sme spolu asi neboli... A tiež mame deti, malé, velke, obaja prácu a povinnosti doma. Tie väčšinou robím doma ja on zas von.. proste každý má deti, niekto aj viac. Aj domácnosť..
@kika541996 ja to zas vidim inak... ak sa dvaja ľudia milujú a su zdraví (myslim tak, ze nemaju zdravotné problémy pri ktorych nemozu mat sex), sex je proste pre mňa veľmi dôležitý v partnerstve. Je to niečo "nase" kde sme spolu. Pre mňa a myslím, že aj muža môjho raz za týždeň, nedajboh ra, za dva by bol malo. To už by sme spolu asi neboli... A tiež mame deti, malé, velke, obaja prácu a povinnosti doma. Tie väčšinou robím doma ja on zas von.. proste každý má deti, niekto aj viac. Aj domácnosť..
@zdenka11081983 tak ale je obrovský rozdiel keď vy to chcete obaja a autorka na toho jej nemá chuť a je do toho tlačená nasilu...
@zdenka11081983 tak ale je obrovský rozdiel keď vy to chcete obaja a autorka na toho jej nemá chuť a je do toho tlačená nasilu...
@darkarinka tak nech sa rozvedie... ci naco takto žiť? Jeden nespokojný, aj druhý...
@kika541996 o povinnosť správať sa ako normálny manžel a nie sused od vedľa už počul?
Nechcem sa dotknúť ani jednej ... ALE ja tomu nerozumiem, predtým sa choval ako ? nosil Ťa na rukách, vysával, pral, navaril si aj si po sebe upratal, nakúpil, posielal Ťa von s kamoškami, nech si trošku aj takto oddýchneš napríklad aj od neho, od práce ?? Lebo ja neverím, že sa takto po narodení dieťaťa, chlap vie otočiť... Ja pokiaľ som reálne nevidela, ako môj chlap funguje v domácnosti, Nikdy by som si s ním nerobila dieťa... Veď ak by to bol idiot, čo si navarí a ani ho nehne umyť po sebe riad, či odložiť špinavé ponožky do koša na prádlo, alebo chytiť vysávač na, čo by mi bolo druhé decko ? Ale šuchnúť to si vie, aj o pol noci ... Môj chlap ide zhodou okolnosti s kamošom si sadnúť do mesta, ale od rána behá okolo domácnosti, malého a ja sa akosi necítim dobre, tak to chcel ešte zrušiť a ostať doma, 3x sa ma spýtal, či to nemá zrušiť ... Čo to máte za chlapov nechápem ...
@nikoleta999 kks tak moj mi dokazal položiť otázku, či môže ísť do Bratislavy hrať futbal ( sme z opačneho konca republiky), po tom, čo naše dieťa už tri týždne horučkovalo a to ešte sa ma spýtal akurát po príchode z urgentu. Že vraj vybavil rodičov keby dačo že prídu ( bývajú 30 km od nás) ...nie to ešte aby mi povedal ze nepôjde do mesta si sadnúť keby sa ja necítim dobre. Ale mne je už dávno jasné, že mam vedľa seba neempatickeho chlapa...
@kika541996
okrem toho, ze žiješ s a asi aj u klta nemám slov... Zabudol sa v stredoveku blbecek
@kika541996 a myslíš ,že keby ti viac pomáhal ,aj by bola chuť?je to len tým?
Možno ho už nemiluješ.
Lebo mať z povinnosti sex 1xdo týždňa,dvoch tiež nie je okej z tvojej strany.
@zdenka11081983 a niekto tu rozporuje dolezitost sexu v manzelstve/partnerstve? myslim, ze nikto
ty vo svojom komentari vykreslujes uplne inu situaciu a s autorkinou sa absolutne neda porovnat, v normalnom fungujucom vztahu, si clovek najde cas aj chut na intimnosti aj napriek detom a povinnostiam (vo frekvencii vyhovujucej prave tymto dvom) ale ak by sa moj manzel spraval takto ako pise autorka, tak sex s nim je ta posledna vec, ktora by sa mi chcela, radsej by som si lahla s knihou do vane alebo robila cokolvek ine
@zdenka11081983 sex je sice dolezita sucast vztahu, ale nie najdolezitejsia. A sex by mal byt z lasky, z tuzby a nie z "povinnosti". Na co je potom taky sex? Co prinasa do vztahu?
@kika541996 Este napis, ze pred svadbou bol lepsi😉
@kika541996 Este napis, ze pred svadbou bol lepsi😉
@dskjhfdlkdjhl šak kým som nemala dieta som tiez pracovala nie? Tak si aspon po sebe daco spratal. Kedze som na materskej mam cas uz na vsetko a netreba doma pomahat.
Kde takých dementov beriete dievčatá ? . Aj ja mám chyby a nedostatky. Ale keď čítam niektoré príbehy tak sa cítim ako takmer dokonalý muž .
@dskjhfdlkdjhl šak kým som nemala dieta som tiez pracovala nie? Tak si aspon po sebe daco spratal. Kedze som na materskej mam cas uz na vsetko a netreba doma pomahat.
@kika541996 To nie je že "pomáhať", ale býva v tej domácnosti rovnako ako Ty, dieťa je rovnako jeho... To je spolupodieľanie sa na chode domácnosti a starostlivosti o vlastné dieťa.
Ale úplne Ťa chápem, čo tým myslíš, môj teraz už exmanžel si po sebe ani tanier neumyl, v obývačke bez problémov nechal papiere z keksov, ešte aj jedlo, čo som navarila "mu viac chutilo, keď som mu ho nabrala" a mňa kontroloval, čo som ako v domácnosti urobila...🤦🏻♀️Aspoň dcére sa ako tak venoval, no takýto život bol pre mňa no go.
@zdenka11081983 sex je sice dolezita sucast vztahu, ale nie najdolezitejsia. A sex by mal byt z lasky, z tuzby a nie z "povinnosti". Na co je potom taky sex? Co prinasa do vztahu?
@viestta máš pravdu v tom co píšeš. Ale povedz o com je vzťah muža a zeny? Z veľkej časti aj o intimite. A najmä ak muž má nedostatok sexu ruku na srdce každý vieme ako to dopadne...
@kika541996 tak mu treba povedať, že on si neplní manželské povinnosti, a to starostlivosť o partnera, o dieťa, o domácnosť. Treba mu povedať, že pojem materská dovolenka je informácia pre zamestnávateľa, lebo ťa eviduje ako na dovolenke, že sa vratiš do práce, to nie je že ty si na dovolenke. Materská znamená že sa staráš o dieťa a nie o zmätka dospelého, čo má ruky chromé, že nevie po sebe umyť? Ide si z teba robiť slúžku, a matrac. Treba mu to rázne zatrhnúť. Keď nepomôže, tak sa treba pobrať kade ľahšie, lebo mať celý život pri sebe chumaja, čo si ani po sebe nesprace veci, keď sa nažere a ešte bude večer čakať, že mu podržíš, a keď nie tak si neplniš svoje povinnosti. Veľa takých je, čo keď sa oženili, si myslia, že dostali zadarmo slúžku. Joooj nasral by ma strašne. Jeden tu dnes písal, čo ho žena poslala si to urobiť, lebo on potrebuje každý deň sex. Tak bol chudák celý nesvoj, že ako k tomu príde, chodí do roboty, doma dokonca pomáha a nemá sex každý deň. Veľa si dovoľujú tí chlapi, treba im dať hranice.
@kika541996 možno nerieš toľko domácnosť, aby bola tip top, ale urob si voľno.
Ak vieš, že sa tvoj muž veľmi nezmení, ale zároveň nechceš ten vzťah úplne zahodiť, začni sa venovať kus sama sebe. Budeš mať potom aj viac chuť na ten sex a nebudeš myslieť stále len na to, čo treba doma.. proste ráno sa naranajkujte s dieťaťom, zábaľ kabelku s vecami a choďte sa niekam prejsť. Potom skoc sa niekam najesť, a poobede prejsť po obchodoch, alebo do nejakej kaviarne a detským kutikom. Večer sa vrátiš, dieťa bude unavené na spanie vhodné, ty nebudeš musieť upratovať a máš voľno 🙂 Urob to tak aspoň dva razy do týždňa a uvidíš že sa ti bude ľahšie žiť.
@zdenka11081983 a niekto tu rozporuje dolezitost sexu v manzelstve/partnerstve? myslim, ze nikto
ty vo svojom komentari vykreslujes uplne inu situaciu a s autorkinou sa absolutne neda porovnat, v normalnom fungujucom vztahu, si clovek najde cas aj chut na intimnosti aj napriek detom a povinnostiam (vo frekvencii vyhovujucej prave tymto dvom) ale ak by sa moj manzel spraval takto ako pise autorka, tak sex s nim je ta posledna vec, ktora by sa mi chcela, radsej by som si lahla s knihou do vane alebo robila cokolvek ine
@petamich neviem ja nevidím v tom co robí niečo "extra zle"... môj muž tiež neprebaloval, pohral sa, zobral deti von... do tých 3, 4 rokov to bolo viac o mne. Potom už to začalo, lyze, bicykel, hokej, našli si "cestu" k sebe keď deti trosku povyrastli. Ale vedela som, že je tu pre nás, ma ťažkú prácu, tým pádom keď som bola na materskej som sa snažil zvládnuť domácnosť a deti aj sama. Kazdy mame na to iný pohľad. Možno keby sa vyjadril autorkin muž ako to on vidí z jeho pohľadu...
@kika541996 Lebo teraz nepracujes, mas dovolenku, vsak😝 No, co si si vzala, to mas, isto Ti nebol nasilu prideleny.
@petamich neviem ja nevidím v tom co robí niečo "extra zle"... môj muž tiež neprebaloval, pohral sa, zobral deti von... do tých 3, 4 rokov to bolo viac o mne. Potom už to začalo, lyze, bicykel, hokej, našli si "cestu" k sebe keď deti trosku povyrastli. Ale vedela som, že je tu pre nás, ma ťažkú prácu, tým pádom keď som bola na materskej som sa snažil zvládnuť domácnosť a deti aj sama. Kazdy mame na to iný pohľad. Možno keby sa vyjadril autorkin muž ako to on vidí z jeho pohľadu...
@zdenka11081983 Tvoj muzi robil aspon okolo domu a jej lahne na gauc. Ty v tom rozdiel nevidis?
@zdenka11081983 Tvoj muzi robil aspon okolo domu a jej lahne na gauc. Ty v tom rozdiel nevidis?
@beata_k asi som prehliadla ale kde autorka píše, že si on ľahne k TV? Píše, že občas navarí, pohra sa. Pise, že nepomaha s dieťaťom. No ja nemám muža co by zehlil, prebaľovanie, pucoval hajzli. Pamätám si ze ani môj otec to nerobil, s maminou majú pekný vzťah dodnes. Neviem, ved nemusí byť všetko tip top.. ale sex raz za týždeň, dva? Za mňa malo..
@beata_k asi som prehliadla ale kde autorka píše, že si on ľahne k TV? Píše, že občas navarí, pohra sa. Pise, že nepomaha s dieťaťom. No ja nemám muža co by zehlil, prebaľovanie, pucoval hajzli. Pamätám si ze ani môj otec to nerobil, s maminou majú pekný vzťah dodnes. Neviem, ved nemusí byť všetko tip top.. ale sex raz za týždeň, dva? Za mňa malo..
@zdenka11081983 Citaj: Na všetko čo sa tyka domácnosti som sama.
Co si pod tym asi predstavujes, ze jej muz robi?
Sex nie je manzelska povinnost. Nezijeme v sesnastom storoci. Ked zena povie nie, je to nie aj v pripade, ze sa jedna o manzela.
Ale vies, ze zijes s celkom cudnym clovekom, neempatickym, sebeckym
@viestta nooo,mala som kolegov ktorí preberali že keď manželku donútia k sexu tak to nie je znásilnenie veď je to ich žena a ona predsa musí. Kebyže to nepočujem od nich tak neuverím.
@darkarinka tak nech sa rozvedie... ci naco takto žiť? Jeden nespokojný, aj druhý...
@zdenka11081983 ty to veľmi zjednodušujes. Mne napríklad tehotenstva hlavne to druhé úplne rozbili systém,veľmi dlho som sa fyzicky a zdravotné dávala do poriadku a bola som neskutočne vyčerpaná. Že u teba to tak nebolo neznamená že u inej ženy to tak nieje. Naozaj treba brať do úvahy že každá prežívame tehotenstvo fyzicky inak,pre jednu je to ako nič a pre inú je to extrémna záťaž s ktorou sa telo dlho vyrovnáva. A pokiaľ muž nie je dement tak by mal brať ohľad aj na to. A ak je dement a núti ju do toho tak potom áno,zbaliť sa a ísť preč.
@zdenka11081983 no neviem asi mame na to rozdielny nazor, otec sa stane otcom okamihom narodenia dietata rovnako ako matka, takze moj manzel sa aktivne podielal na vsetkom (prebalovanie, kupanie, uspavanie) od narodenia a do dnes to tak je, pracujem rovnako ako on (a na tej materskej dvojnasobne), po praci som unavena rovnako ako on, takze nevidim dovod, pre ktory ja mam byt jedina, co pucuje hajzel (aj on tu zije a ten zachod pouziva) a dieta ma 50% jeho genofondu, takze ma aj 50% starostlivosti a nie preto, ze ja by som to sama nezvladla, zvladla ale preco by som mala?
Kazdopadne odbocili sme od temy, moj nazor je, ze sex nie je ziadna manzelska povinnost, pri oltari som neslubovala neobmedzeny "pristup", takze ak zena nechce a nema chut, nema energiu, nik to od nej nema vyzadovat, lebo manzelske povinnosti. Pre vacsinu zien sex zacina davno pred tym ako sa v tej posteli ocitne - naladou, pozornostou, milymi vecami....a ak to je tak ako autorka pise, necudujem sa, ze nema chut
@kika541996 úprimne? Už by som bola vdova, keby som toto mala doma...a sex nie je povinnosť, má byť radosťou a potešením. Ak je to povinnosť, tak je niečo nesprávne. A to aj s Tvojím mužom, keď mu to takto nevadí.

S takýmto dementom by som nespavala,ani keby traktory padali