icon

Manželstvo na bode mrazu: Ako ho zachrániť?

10. jún 2024

ano, ked su problemy, mam sa rozpravat s osobou ktorej sa to tyka - s manzelom. Skusili sme, viac x. Bez vysledku. Ide o to, ze pocas mojej RD sa manzelovi aj mne akosi rozisiel spolocny zaujem dalej budovat manzelstvo:
Nemame spolocne ciele. Tak napriklad, ja som chcela retazovu matersku, alebo zmenit byvanie ( blizsie k praci, dvor, pes,… teraz sme v byte), jedno z toho by ma aspon velmi potesilo.
Manzel chce cim skor splatit hypo a co najviac cestovat. Nemame sa zle, len akosi nemame spolocne ciele. Strasne mi to vadi. Zacalo sa to kazit aj v intimnej sfere, aj v traveni volneho casu, napriklad mavame oddelene dovolenky ( pretoze sa nam nezhoduje absolutne typ dovolenky a nie vzdy sa da spravit kompromis - napr. on jedine motorka trip, ja more s dietatom, alebo poznavacka, ci turistika).
Zas ja nie som typ zeny, ze budem ho znasilovat ked on nema chut. Ja sa zoberiem a idem.
Milenku nema, to som si ista. Ma narocnu stresovu pracu, chodi domov ako bez duse. Vraj ja som sa zmenila, neznesie akekolvek vycitky ( napr. aby sa podielal na upratovani domacnosti) z mojej strany, vraj ma toho dost v praci, nie este doma to pocuvat. Poradnu odmieta.
Je jedinacik, druhe dieta vraj netreba ( rozne logicke argumenty) on ma 39 rokov, ja 35, mam pocit ze kde iny zacinaju, my koncime… sme bez energie, bez chuti do zivota. Manzelstvo na bode mrazu. Jedine co nas drzi pokope, je uzasny zdravy syn. Trapaaaas

Strana
z4
beata_k
11. jún 2024

Nuz, tak drzim prst aby si s muzom nasla stastie i rozumnu rec.

vilma7
11. jún 2024

A prečo si nekúpiš chatku?
Ci to Neprichádza do úvahy?
Ja som tiež chcela dom, ale v meste, kde je škola a škôlka do 10 min pešky, kde sa deti majú s kým hrať keď ideme von, kde máš ihrisko na každom kroku, a potraviny poštu tiež, sa nám oveľa ľahšie žije.
A ak sa nechce rozviesť len kvôli dieťaťu, tak to je dosť krutý argument na to, aby si s ním mala žiť ďalších 35 rokov. Nemyslíš,?

30katrusa40
11. jún 2024

Nuž mali ste neskoro deti. Ste na tak malé dieťa skrátka starí. On určite áno. Asi si predstavoval že dieťa odložíte a ide sa cestovať ako kedysi. No tak to nefunguje. Ty upustí od druhého dieťaťa. Staršie daj so škôlky a choď sa realizovať do práce. Lebo druhé dieťa s ním by bola uz ozaj katastrofa. Začala si neskoro so zakladaním rodiny a čas nedobehnes.

zuzanapjat
12. jún 2024

Máte byt a on má výhrady sa podieľať na domácnosťi. Nehrozí, že takýto typ bude domáci kutil v rodinnom dome. Proste jeho nastavenie je iné... chce po práci len oddychovať. V podstate predpokladáš, že ho prinútiš ako s tým Anglickom a on nakoniec bude spokojný. Môže - ale nemusí vyjsť... Výsledok môže byť ty, dve deti, pes, sliepky a celý dom a všetko na tebe... lebo on uprednostní pánsku jazdu a bude ich stále viac a viac..... lebo ty si sa zmenila, ty si chcela dom, ty si chcela druhé decko... nie on... Nemáš zlé sny, ale zlého partnera na ich realizáciu. Prajme ti fakt stretnúť lepšieho a všetko dohnať !!

zuzanapjat
12. jún 2024

A nie ste starí na druhé dieťa... to ma dosť prekvapuje, že ti to tak napísali.

karolinakr
12. jún 2024

ty už nemaš tolko času čakať, budeš mať 40 a ked sa nerozhybeš teraz tak nikdy, a netreba zabudať, že sily odchadzaju spolu s vekom, nebudeš mat tolko energie a skysneš, tam kde si...ked sa nerozhybete do 50ky, potom už vôbec, to len fakt silni ludia začinaju po 50ke dosahovat svoje ciele, väčšina sa na to vykašle, tak rozmyšlaj nad tym, že obetavo čakaš, či sa niečo zmeni zo strany manžela, nezmenilo sa vôbec nič, najlepšie roky si premrhala čakaním a teraz sa zariad podla toho, aby to tebe bolo dobré..neviem, ako si na tom finanančne, či si možeš nejaky minidomček so sliepkami kupit, ale ja na tvojom mieste by som do toho išla, aj tak sa potreby rokmi menia, možno za 10 rokov ho predaš a manžel bude mat dušu na mieste

karolinakr
12. jún 2024

každy ma ine priority, to ja chapem, aj tak každy musi žit tak, aby to jemu vyhovovalo a neostať v zavese niekoho, komu prisposobíš všetko a najlepšie roky sa ti premrhajú čakaním
..jedno múdro na dnes..

autor
12. jún 2024

@silvike dakujem za zdielanie tvojej skusenosti. vidis?? to musim tiez zvazit, pre a proti, ze toto sa moze stat aj mne. a tebe prajem dobuducna nejaku peknu dovolenku.

silvike
12. jún 2024

💛 Dakujem. Nech sa to aj u vas poriesi k obojstrannej spokojnosti ;) drzim prsty

danielle799
12. jún 2024

Ale to su u každého . Skúste zabojovať. Véd vôbec nevadí ze nechodíte na spoločné dovolenky, je veľa párov čo dovolenkuju osobitne...skúste niečo vymyslieť, aby ste našli cestu k sebe. Hlavne navrhnite niečo..napríklad raz do týždňa rande, len vy a on, bez dieťaťa 1 hodina.... niekde v kaviarni, reštaurácií, na zmrzline, alebo len tak sa prejsť..podmienka mobil a dieťa neberiete a ma to byt rande,takze nahodit sa,namaľovať, pekne obliecť..skúste to...nevadí ze budete sa cítiť možno trapne, a možno budete aj ticho zo začiatku....ale.skuste vydržať aspoň 6 mesiacov-to je dalšia podmienka.
Skúste sa pýtať na prácu, na jeho názor na hocičo-kvety, chuť polievky
7 rokov ste sa poznali, založili rodinu...je o co bojovať
Skúste to....

autor
12. jún 2024

@danielle799 kazdopadne dakujem za prispevok.
padlo vyssie skvelych prispevkov, urcite sa k nim vratim.

avsak vsetko z tohto vami spominaneho robime. aj viac.aj cely cas co som bola na rd sme randili. aj pred tym.
preto nechapem, ako je mozne, ze nevieme najst kompromis v spolocnych zivotnych planoch. Ja o
nich stale hovorim, ze po com tuzim. ale na co som sa vydavala ked to mam sama realizovat.

Mimochodom milenku naozaj nema. to by som vycitila, boli by priznaky.

dovolenky nie su problem. kazdodenny zivot ano. nebudem sa predsa upinat na tych par volnych dni do roka, dolezitejsie je s akymi myslienkami vstavam a chodim spat v bezne dni.

autor
12. jún 2024

@liv1 heh dakujem 🙂

kasssiopea
13. jún 2024

@autorka píšeš, že neviete nájsť kompromis. Ale v podstate chceš, aby sa on prispôsobil Tvojim požiadavkám, aby sa prispôsobil Tvojej túžbe mať dieťa, aby sa prispôsobil Tvojmu snu mať dom, psa a sliepky. V čom presne si ochotná urobiť kompromis Ty? Lebo to som nikde nečítala. A myslím, že "mať spoločný cieľ" sa dosť preceňuje.. prečo sa potrebujeme stále za niečim hnať? Nemalo by byť cieľom života život sám? Veď nevieme, čo bude zajtra a či zajtra bude..

autor
13. aug 2024

@30katrusa40 išla som sa realizovať do práce. vobec to nepomáha, vela makam, nadčasujem, a mám pocit, že len tým zakrývam nenaplnené sny.

bombulka
21. feb 2025

Ako sa máte? Ako pokračuje vás vzťah, zmenilo sa niečo k lepšiemu?

sovica
21. feb 2025

@bombulka Tiež ma zaujíma, ako to autorka vyriešila...

bielasovicka
21. feb 2025

Vám nič nefunguje, žiadne spoločne záujmy, a ty chceš ešte dieťa? Prečo?Hlavne keď on nechce. Asi sa už nato necíti, to treba pochopiť a rešpektovať. Takto keď si to budeš vynucocat to dopadne len zle. Kľudne ta môže potom opustiť a ty s dvoma deťmi zostaneš sama, to ti bude dobre?

autor
24. feb 2025

@bombulka

nie, nezmenilo sa k lepsiemu. manzel sa mi venuje coraz menej. mam sa uplne rovnako. stale ho lubim. neviem ci ho mam opustit. ked on je taky sebec. terah si ide kupovat drahe dalsie auto, veterana, do ktoreho bude investovat cas aj peniaze. ale na mna peniaze a cas nema.

autor
24. feb 2025

@bielasovicka nieco nam funguje. mame skvely sex, aj sme dobri rodicia.

nitko neviete ake to je, co prezivam. ze som sa vydala, ale vsetko si musim aj tak sama riesit. stale som sama.

dobre… snazim sa byt vdacna za to co v zivote mam. prispievam na charitu, na chore deticky. vazim si ze nas syn je zdravy.

ale zaroven si nadavam preco som si takeho manzela vybrala! krory si ide len svoje. povysili ma , ani nevie. nechava ma cestovat samu, neziarli absolutne na mojich muzskych priatelov.

autor
24. feb 2025

@sovica zbieram odvahu na zivotne rozhodnutie. ci sa rozvediem. velky krok ;(

autor
24. feb 2025

@kasssiopea ja sa 15 rokov prisposobujem vo vsetkom. jeho sny sa plnia vsetky. moje nie.

bombulka
24. feb 2025

Tak to ma mrzí, naozaj, smutné čítanie... vidíš jasne realitu, vieš, že taky život je o ničom, ale chápem, že urobiť také rozhodnutie je napriek tomu veľmi ťažké. Momentálne vlastne nejako komunikujete s manželom o vašom vzťahu? Vie, že si nespokojná alebo že dokonca uvažuješ o rozvode?

autor
25. feb 2025

@bombulka vela x sme to preberali. on proste nepojde mojim smerom, aby som ja bola stastna. slubil mi aj to druhe dieta. aj na byvani sme boli viac menej dohdonuti, ked sa vratim do prace. zmenil nazor. rozvodu sa boji ale nerobi nic pre to aby to tam nesmerovalo. on je proste ten typ. jedinacik. aby jemu bolo dobre. mam si kupit sama dom ked chcem. on je spokojny ako je. on si ide teraz prerabat veterana aj so syncekom. jemu staci syn,to je jeho splneny sen mat syna, svoje hobby, mat peniaze, mna uz nie je treba.

proste ma ma v p…az sa mi to tazko pise, uz som ako obohrata platna stale dookola.

sofia1979
25. feb 2025

@30katrusa40 no ja som mala prvé dieťa v 40tke nie vlastnou vinou ani mužovou a práve dieťa nám dáva všetko čo v tom manželstve potrebujeme, nemyslím si že sú starý na dieťa.Poznam prípady mladých párov a nevedeli sa vmestit do koze a mali aj po viac detí. V tom to určite nebude. A len pre teba môžeš dobehnúť čo chceš, keď chceš 😎

andreatytler
25. feb 2025

A tu kupu veterana a peniaze ktore do neho ide investovat to s tebou preberie? Nemohla by si povedat ze s tym nesuhlasis a tym padom by si ho on nemohol kupit.
Predpokladam ze mate spolocne peniaze. Ty chces kupit dom a on veterana. Ak on nesuhlasi s tvojim domom, ja by som nesuhlasila s jeho veteranom.
Nechcem navrhnut ze mu treba zacat robit prieky, ale pride mi to logicke a mozno viac rukolapne, ze to pociti ake to je ked si niekto nemoze zrealizovat svoje plany, lebo ta druha strana to odmieta.

karolinakr
25. feb 2025

takze si premarnila pol roka a nič z toho 🤨

autor
26. feb 2025

@karolinakr .wtf??? nepovedala by som “premarnila”, makala som na sebe aby som zarobila co najviac, ak pride k tomu rozvodu , peniaze budu to prve co potrebujem na novy start

autor
26. feb 2025

@andreatytler ale to co pises je presne ze robit na priek.

to to je presne to, ze ten isty vzorec: ja ho podporim lebo chcem aby bol stastny. mozno zajtra ho trafi slak, a ja mu nechcem branit v jeho hobby. a cakam ze on podpori mna, ale to neprichadza.

andreatytler
26. feb 2025

Ano, da sa to ponat ze mu urobis napriek ak mu neodobris toho veterana, ale v skutocnosti to nie je robenie napriek.
Ved ako par mate urcite plany co budete robit s peniazmi a ked to je velka ciastka ako ten veteran, alebo dom, tak sa na tom musite obaja zhodnut. On trva na splneni svojich planov, preco by si ty nemohla trvat na splneni svojich? Ak by si zacala na tom trvat tak sa to oznaci za "robenie priekov" ale to je nefer.
Nieco ako sadnut si k stolu a predostriet svoje plany a potom sa dohodnut.
Ja potrebujem aby sme zacali setrit na dom. Potrebujem aby sme nan nasetrili za 5 rokov a to znamena ze musime mesacne odlkadat 700 Eur.
On povie ze chce davat 400 Eur mesacne do veterana a tak moze na dom ist len 300 mesacne a tvoje plany sa natiahnu na 12 rokov na co ty povies ze to neprijmas a si ochotna to natiahnut na 8 rokov a teda on moze dat do veterana iba 200 mesacne. Urobili ste kompromis. Tie cisla su ilustracne aby sa toho nechytil nejaky matematik.

Strana
z4