icon

Mladší chlap a staršia partnerka

27. feb 2022

Dobry den snad sa nenahnevate ze tu pise muz, ale nasiel som toto forum a dufam ze mi budete vediet poradit. Ide o to, ze ja mam 27 a necitim sa este na rodinu, chcem si este uzivat mladost a moja partnerka ktora ma 38 uz stresuje ze chce mat dieta ze to nestihne a tak. Viem ze jej tikaju biologicke hodiny, ale pride mi to nefer sa teraz rozist po 5 rokoch chodenia. Mam ju na to prilis rad ale viazat sa nechcem.

Strana
z2
veronikaszabova
27. feb 2022

Ani sa jej necudujem. 38 je uz dost, v tomto veku moze mat aj problem vobec otehotniet.
Rozist sa chce ona?

elizabet173
27. feb 2022

dúfam, že si jej to povedal, že sa viazať nechceš, aby s tebou nestrácala čas. To sú úskalia toho, keď je vekový rozdiel príliš veľký a žena je staršia. Ochranu vezmi radšej do vlastných rúk, lebo v dnešnej dobe je "in" vysadiť antikoncepciu a potom vykladať, že zlyhala. Teba sa vôbec nedivím, že sa nechceš viazať, máš minimálne tých 5 rokov čas

jankajanka134
27. feb 2022

Úprimne ju ľutujem lebo to musí byt hrozné pre ňu keď je odmietame dieťa. Mysli na to, ze jej tým zničís život buď úprimný!!!! Úprimnosť nadovšetko! Nechces sa viazať otvorené nechem dieťa ani sa viazať buď budes to akceptovať alebo bude lepšie ak si nájdeš niekoho s rovnakým cieľom. Buď chlap uvidis ona to ocení! Ak nie teraz tak to pochopí časom…. Ale už ani ty niesi najmladší!!!!

kikavadi
27. feb 2022

5 rokov a viazať sa nechceš? No obral si ju o roky, kedy si mohla nájsť niekoho, kto ju bude mať natoľko rád, že s ňou dieťa mať bude s radosťou. Ona ma ozaj najvyšší čas na deti. Predpokladám, že netajila pred tebou túžbu mať dieťa. A ty nemôžeš očakávať, že sa jej podarí otehotnieť v 45-50 rokoch, keď už by mohla byť pomaly babicka.

ibanina
27. feb 2022

Rozumiem Tebe aj jej, láska si nevyberá. Ja som mala 35, priateľ 25 a 5 ročný vzťah. V januári som mu veľmi milo oznámila, že v tomto roku budem mať 36 a rada by som bola do konca roka matkou, alebo aspoň tehotná a on je prvý, ktorému ponúkam možnosť byť otcom mojich detí. V marci som otehotnela, v júni bola svadba tento rok budeme mat 9. výročie. Deti máme dve, 1,5 roka rozdiel. A je nám spolu krásne.

jankajanka134
27. feb 2022

@ibanina nádherne gratulujem presne netreba sa bat vek nič neriesi!!! Keď chce babo daj jej babo veď to je radosť ….

ivkazba
27. feb 2022

Tebe príde nefér, že ona chce dieťa. Ale príde ti fér, že ona kvôli tebe nemá mať možno deti. Na toto ste mali myslieť obaja na začiatku vzťahu. A píšeš, že máš ju rád. Na vzťah podľa mňa treba trochu silnejšie city. Mám rada svojich kolegov, k partnerovi mám úplne iný vzťah. Či aj tu nebude problém.

janulka1802
27. feb 2022

Mne príde zvláštne, že takú doležitú vec nemáte vydiskutovanú od samého začiatku. A zvlášť, keď je medzi Vami 10-ročný rozdiel. Ja tu vidím len dve riešenia a to dieťa alebo rozchod. Priateľka nemá už najmenej rokov na prvé dieťa.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
dievcacitajucelist
27. feb 2022

Ona bola hlúpa, že si začala vzťah s mladším "chlapcom" bez toho, aby ste prebrali dôležité témy : deti a svadba...a ty si totálny egoista "lebo TY nechceš deti ani sa viazať" a ňu myslíš či len na seba?

leskovael
27. feb 2022

Toto je jedna z vecí, ktoré ste pri vekovom rozdieli mali mat vydiskutovane už skôr. Vlastne by tieto veci mali byť prebrané v každom vzťahu, minimálne preto, či majú ľudia rovnaké plány do budúcna... Či 5rokov ste sa o tom nebavili? Obaja ste museli poznať názor toho druhého, aj keď je pravda, že občas sa rozhodnutie zmení aj "za pochodu". Ja nebudem ľutovať ju ako prišla o roky, ani teba a takisto nebudem hovoriť či už máš vek na dieťa alebo nie... Ona dieťa chce, ty nie. Tu nič iné ako rozchod na poradenie nieje... Jednoduché riešenie, aj keď určite ťažšie rozhodnutie po 5r vzťahu. Ale stáva sa. Každý chcete niečo iné, nikto nieje "nefér" a každý má právo rozhodnúť sa a zariadiť si život podľa toho čo chce..

anonym0001
27. feb 2022

Mozno je na case, aby si dospel.

heleninamama
27. feb 2022

Ak dieťa nechceš, radšej ho nemaj. Dozrej a maj ho až potom. Zbytočne by si zničil život tomu dieťaťu aj sebe, lebo v tom Vašom vzťahu nevidím perspektívu. Jej bijú biologické hodiny a chce dieťa - zrejme s hocikým, za každú cenu. Tu vôbec nejde o Teba.
A žena, ktorá si po 30ke začne s chlapcom (22 ročný je pre mňa chlapec) mohla tiež rozmýšľať. skôr, nie teraz stresovať a tlačiť Ťa do dieťaťa. Mala roky čas hľadať si seberovného - nielen vekom, ale aj názormi a cieľmi. Nič je nedlžíš, hlavne nie dieťa. Poďakuj sa za pekné chvíle a choďte svojou cestou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simoncik
27. feb 2022

Tak pekne. Nenahnevaj sa na mna ale budem objektivna. 5 rokov si so starsou zenou a co si cakal? Ze nepride den ked bude chciet mat dietatko? Mal. Si si dobre zvazit do akeho vztahu si sa pustil. Priatelka ma vek uz dost vysoky na dietatko. Uz hranicny. A to moze mat problem uz aj otehotniet. Nemusi no moze. A ty sa po 5 rokoch nechces viazat. No pekne. Co cakas aku odpoved ked kazdy chcete nieco ine.ma pravo byt stastna a mat dietatko ak po nom tuzi. Tak sa nad sebou zamysli ci je to zena s ktorou si vies predstavit buducnost alebo nie. Ak si vyberies priatelku o tolko starsiu musis brat ohlad na to ze ma pravo aj ona na svoje tuzby na svojju prioritu v zivote ako je dieta. Si nevyspely ak toto napises.na uzivanie ti bola na dobra na iine uz nie. Naco si sa viazal s o tak starsou zenou a udrziaval vztah tak dlho.bola by si nasla iinehoo a uuuz by mozno aj mala rodinku. Teraz co. Nechaj ju ist a ja jjej prajem aby stihla najst muza ktory jej to dopraje. Z tvojej strany to nie je ozajdtna uprimna laska ak toto sem takto napises. Si mlady pre nu ano. Ale aj mlady muzzi ovela mladsi maju deti. Myslim ze tu bude problem nuekde inde aj ako priamo v tom dietati

simoncik
27. feb 2022

A ano suhlasim s ostatnymi ak dieta nechces nemaj ho. Ale nechaj ju ist. Snad bude mala este to stastie a najde si partnera a podari sa jej mat diettatko

leskovael
27. feb 2022

@simoncik píšeš strašne zaujato a jednostranne a pritom píšeš ,že budeš objektívna...Ona je staršia, ona si nemala zvážiť že si začína s mladým chlapcom? Čisto teoreticky ja ako žena pred 30tkou, si teraz narazím 20 ročné chlapčiatko a budem rátať s tým že ked na mňa o pár r. príde chtíč po dieťati tak šup chlapec pôjde ihneď dotoho? Keď nie, ešte bude chalan ten "zlý" že sa na dieťa necítiť a nezamýšľal sa nad tým hneď na začiatku, že do akého vzťahu išiel? Veď tak isto, ako majú mladí ľudia okolo 25tky deti, ak sú aj takí ktorí majú 35 a dieťa ešte nemajú a len plánujú zakladať rodinu.. Takže podľa mňa tu nieje dôvod "ukazovať prstom" na niekoho. Obaja sa takto ďaleko asi nezamýšľali a teda....ak sa staršia žena nezamýšľa nad týmito vecami, duplom keď ide do vzťahu s mladším, tak je rovnako nevyzerá ako jej o niekoľko rokov mladší frajer.

Otázne je či sa o tom už bavili a autor povedal že dieťa nechce, čo dúfam že áno..

elizabet173
27. feb 2022

@simoncik veď ju nedrží násilím pri sebe, ona môže vzťah kedykoľvek ukončiť. Keď si začala s 22 ročným mužom, mala si aj spočítať dve a dve. Ak jej on na rovinu povedal, alebo povie, že sa teraz ešte viazať nechce, čo plne chápem, je na nej, ako s tým naloží. Vedela že jej roky nepôjdu späť, nie?

liz_lemon
27. feb 2022

poznam jednu babu, ktora takto stratila cas v neperspektivnych vztahoch, a nakoniec dieta ani nema, posledny vztah co mala, tak bol tiez s mladsim muzom, ktory jej hovoril, ze ved dieta moze mat aj v 40, tak ona blba cakala, a nakoniec sa s nou rozisiel tak, ze sa proste vyparil, tzv ghosting...ona uz bude mat 45, dieta nikde a ani ziadny vztah

odesi
27. feb 2022

Tak ona nema na vyber, bud bude mat teraz dieta alebo uz vobec a teda bud s tebou alebo bez teba, takze je to na tebe sa rozhodnut co teda.

brembo
27. feb 2022

predovšetkým bud voči nej fér a povedz jej,ako to je. Ked chce mat dieta a ty ju budeš len natahovat a nevyjadrovat sa,možeš jej zničit celý život,lebo tuži po dietati a bude len čakat na teba,či sa ti neuráči. Chápem,že sa ešte necítiš na otca,ale bud tak fér a oznám jej,ako sa veci maju. Muž može splodit dieta takmer celý život,žena nie. Ked to nestihne včas,može o tu chvilu bzt matkou na celý život. Ber do uvahy i ju,jej potreby,jej city.

karolinakr
27. feb 2022

Mala by sa s tebou urýchlene rozísť, 40ka je kritický vek pre prvorodičku, to že sa nechceš viazať je síce pekné, ale ponúkni túto perspektívu niekomu inému a hlavne tomu komu netikajú biologické hodiny

janickacrazy
27. feb 2022

Keď nechceš dieťa, tak sa s ňou rozid. Ona už má najvyšší čas na dieťa a možno už ho ani mať nestihne. Ste spolu dlho, ona zabila roky, čo mohla hľadať iného. Keby si ju ozaj ľúbil, tak to dieťa by si s ňou chcel mať. Hlavne jej to povedz čo najskôr.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
28. feb 2022

@zoro9836 no tak nevieme ako to bolo, možno jej aj on dačo sľúbil, možno nie, to už vedia len oni dvaja

brembo
2. mar 2022

@karolinakr myslím,že túto možnosť nevyderie.

brembo
2. mar 2022

@brembo nevyberie

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
2. mar 2022

A rozprávali ste sa vôbec o deťoch na začiatku vzťahu? Lebo logicky vekový rozdiel u vás už robí kritickú hranicu pre dieťa u nej.
Ona ma posledné roky, ak nie mesiace, aby bola matkou, ty máš na to prakticky ešte desaťrocia.
Čiže si sadnite ako dospelí ľudia a jednoznačne sa rozhodnite, ako ďalej.

trencan1983
2. mar 2022

Nazdar. Chápem že si chceš užívať. Poznám to tiež som chlap. Dovolenky, výlety, disco, chlastačky a kopec iného. Ale uvedom si že si sa rozhodol žiť so starsiou partnerkou pre teba. Máš 27 kámo už by si sa mal cítiť na rodinu. Ako nechcem ťa tu drbat ale už by si mal min. 2 roky uvažovať nad rodinou ak si rodinné založeny. Ona ma 38 a bezdetná? Veď to už môže byť pre ňu prúser. Ak ti mám poradiť,tak len dve veci. Nájdi si 23 ročnú a užívajte si a mrhaj časom. Alebo kopni do vrtule a ak partnerka chce dieťa tak ju čo najskôr nabuchaj. Ale musíš to úprimne chcieť aj ty v opačnom prípade časom od nej zdrhnes a ona ostane slobodná matka. Nádhera, dnešný trend. Ale skôr by som volil prvú možnosť keď sa nechceš viazať. Maj sa a pekné dni 👍💪

Strana
z2