Môj manžel ma už nepriťahuje

veronickaas
13. máj 2023

Ahojte, mám problém ktorý má trápi už dlhšiu dobu. Moj manžel je o 11 rokov straší odomňa. Nikdy nám to nevadilo a ani to vo vzťahu nebolo cítiť. Ide však o to že bývame na dedine a on je toho názoru že žena má vychovávať deti a starať sa o domácnosť a on má zarábať a rúbať drevo a podobné hlúposti....Pred 15 mesiacmi sa nám narodila dcéra a za ten čas som si uvedomila že už k nemu vôbec nič necítim. On nepovysava on nevie variť on nepoupratuje hračky zo zeme, nevstane k nej keď v noci plače.......Za pár týždňov mám štátnice a jediné v čom mi dokáže pomôcť je že malú vezme na 2 hodiny von nech sa učím...proste sa cítim už tak vyčerpaná aj psychicky aj fyzicky. Celý deň je.jeden kolotoč variť,upratať, starostlivosť o malú a učenie po nociach. Ja rodičou nemám a teda mi nemá kto pomôcť a tak neviem či som už ja vyhoreta alebo čo ale už keď je dlhšie doma tak mi neskutočne lezie na nervy. Strašne mi vadí že nám napríklad neurobí večeru zatiaľ čo ukladám malú....také maličkosti ...so všetkým čaká na mňa. Už som mu sto.krat hovorila že ja niesom jeho mama že mojou úlohou nieje nosiť mu všetko k nohám....ach.. chcela by som aby sme.boli taký parťáci zohratý.....on je stále unavený z práce lebo má dôležitú a ťažku prácu nie ako ja že som celé dni doma s malou.... Úplne sa z neho vytratil ten muž ktorého som ľúbila..alebo som to iba nevidela ???...... nepriťahuje ma vôbec, vadia mi jeho názory a najhoršie je že má neberie takú aká som ! Ze proste keď si chcem plniť sny hneď mi zniči chuť do života...už ma to nebavi počúvať a každý deň mám väčší pocit že je na svete niekto kto by ma dokázal milovať viac až do hĺbky duše a nie ma.iba vlastniť...tak to cítim. Ďakujem za názor. Pekný večer.

veronickaas
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
13. máj 2023

@veronickaas uplne chapem tvoju frustraciu aj vycerpanost, nie je lahke “iba byt doma” s dietatom. Mne by tiez vadil jeho postoj, kt. ma. Jednu vec som ale od muza nikdy nechcela a to aby v noci vstaval k detom, lebo ked ma cely den fungovat v mentalne narocnej robote, tak ten spanok potrebuje, jedine cez vikend ak som ja uz bola KO. Inak ja muzovi vzdy hovorim, ze najkepsia predohra pre mna je ked povysava 😂 V kazdom pripade ked zostatnicujes a mala este trosku podrastie chod do prace a vycistis si hlavu od toho kazdodenneho kolobehu doma a ked uz budes v praci, tak si normalne rozdelte domace prace 50 na 50 🤷🏼‍♀️

bambieblue
14. máj 2023

@veronickaas Kolko mate obaja rokov ked pises ze je o 11 rokov starsi? Skusila si sa o tom s muzom porozpravat? Povec mu co ta trapi a co citis.S tou malou ked ti nepomaha , mohla by si mu ju nechat n'a cely d'en a vyrazit si za kamoskou a odychnut si prist n'a ine myslienky,alebo kdesi k rodine n'a vikend date si pauzu relaxovat a nech sa tvoj manzel postara o dieta a celu domacnost nech vie co celé dni robis.Sa ti necudujem ze sa takto citis ,si v zacarovanom kruhu a ked ti nezmenis zblaznis sa este tie statnice ochh 😖😖

beata_k
14. máj 2023

@veronickaas Ano, vzdy bol taky len si nevidela. Rozhovor si skusila, po dobrom, po zlom....nemyslim si, ze sa zmeni. Hladal mladu aby mu neodporovala a aj nasiel.

slovakboy
14. máj 2023

@veronickaas to potrebuješ komunikovať a vysvetlit mu nasledky. On ma nejaké blbé vzorce správania a názory z 19. storočia. Priamo mu to takto Nehovor bude z toho len hádka a on to bude brat ako útok na seba. Skús mu hovorit čo cítiš. V pravý čas Nespominaj minulosť nemaľuj budúcnosť. Počkaj si kým urobi to čo neznášaš a vtedy mu povedz: urobil si to a to vo mne to vyvolava odpor ked to budeš ignorovať budem musieť odísť lebo to tak nevydržím. Skús nezovšeobecňovať nenálepkovat ho že je staromodny že ma zle názory. Drz sa vždy tej konkretnej situácie a popisuj jeho skutok alebo slová a tvoje pocity poprípade mu povedz čo to bude znamenať čo cítiš že budeš musieť urobiť. Ak sa to nebude zlepsovat a on nepochopí povedz že ho prestavať milovať. Vždy mu povedz aj čo by si chcela aby urobil ako ny sa ti páčilo aby niečo urobil a vtedy by si sa cítila šťastná pri ňom. Ak on toto nebude rešpektovať budeš musieť od neho odísť takto sa nedá dlhodobo žiť. Partnera ked nemiluješ ked nie ste parťáci budeš nešťastná. Najnovšie výskumy ktoré robili na ľuďoch od detstva do staroby - nejaký projekt ktorý začal na veľa deťoch ešte pred 2.sv. vojnou, tak zistili že najšťastnejší ľudia sú tí, ktorí majú práve toľko priatelov a dobrých vzťahov koľko potrebujú a ktorí majú životného partnera, s ktorým sú šťastní a milujú sa navzájom. Peniaze ani zdravie až take dôležité nie su ako tieto dve veci. Partner a priatelia.

ivangeline
14. máj 2023

Co vas spojilo? Co sa ti na nom pacilo? Preco si sa rozhodla mat s nim rodinu a s nim zit? Možno skús na tom stavať. Či sa len podarilo? Prsten sa sám nastokol? A pod?
A taká rada sa tu opakuje stále, že mužom treba polopatisticky. Konkrétne v danú chvíľu, povedať, pekne, či poprosiť, čo potrebuješ.. Keď už také bude odmietať, tak niečo je v neporiadku ale najprv si ty schopná mu povedať konkrtne, že prosím ťa, umyješ teraz riad, veľmi by mi to pomohlo, vyberieš práčku, nestíham to spraviť, mám čoskoro skúšku, možeš urobiť toto a toto, upratať hračky a pod...som v procese učenia, a hocičo iné... :D Plus pri jednom dieťati, ja fakt nechápem, čo akože toľko nestíhaš, nemáš nejaké prehnané nároky ešte aj na seba??
Ďalej ma napadlo, staráš sa aj o seba odkedy je babo? Vyberieš sa aj von medzi ľudí? Máš aj iné záujmy a záľuby? Psychohygiena pomáha. Je to iný svet byť s dieťaťom doma, to je pravda..

ivangeline
14. máj 2023

A posledná vec, nie nik ťa nebude ľubiť s každou tvojou tienistou stránkou. Jedine tak Boh. Prosím ťa, neromantizuj si to. :D Problémy a konflikty sú normálne. Treba komunikovať a riešiť.

monikkatt
14. máj 2023

@veronickaas myslim ze vas problem nie je len ze ta nepritahuje. Nemohla by som byt s chlapom co doma prstom nepohne a skakat mu okolo riti. A nazor ze zena patri do kuchyne a chlap zaraba, k tomu sa radsej nevyjadrujem. Ale predpokladam ze vzdy bol taky, nezmenil sa zo dna na den. Vedela si co mas doma a aj tak si si s nim spravila dieta.
Skus sa s nim porozpravat, povedz mu ako sa citis, ako si to predstavujes. Daj mu jasny prikaz, umy riad, uprac tie hracky... uvidis ci to pomoze. Ale hlavne si s nim nerob dalsie dieta.
Ak sa nic nezmeni.. ja by som takto zit nechcela.

kittykat22
14. máj 2023

Tvoj muz bol vzdy lenivy a sebecky - lebo bol tak vychovany ale nebolo to vidiet, kym ste nemali dieta. Akonahle mas dieta tak sa na teba zosypu vsetky povinnosti a zrazu napovrch vyplavaju veci ktore si predtym neriesila.
Utesim sa, ze prve 2 roky s dietatom su najnarocnejsie. Potom to uz bude len lepsie. Hlavne ked zacne spat. Dieta sa bude menit, rast, vyzadovat najskor v noci a potom cez den menej pozornosti. Tvoj muz sa zmeni tazko. Mozes sa s nim dohodnut, ake prace by si rada aby robil a ako by ti pomahal. Na nejaku zmenu z jeho strany z vlastnej iniciativy ale zabudni.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
14. máj 2023

@veronickaas na čo s ním máš dieťa, keď sex je otrasný? Ako si si vybrala, tak máš.

mirkava
14. máj 2023

@slovakboy inak ja tiež poviem manželovi ako sa cítim ak mi niečo vadí a on to vždy preto ba seba, aký je on "chudacik" a ako on sa cíti zle.

dizajnerka
14. máj 2023

Toto už dobré nikdy nebude, ani keď by začal hneď "pomáhať". To, že Ťa nepriťahuje je fakt, to že Ťa nezačne podporovať zrazu na Tvojej ceste k snom je ďalšia smutná istota. Jediné čo môžeš je začať rozmýšľať ako sa ho zbaviť, ako si zariadiť život bez neho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronickaas
autor
14. máj 2023

@ivangeline vieš ono mi sme so svokrovcami na jednom dvore a máme hospodárstvo proste a záhradu čiže ja nemám len jedno dieťa ale z každého kúska mi treba robiť a to ma už vyčerpáva že všade musím byť a o malú sa starám prevažne len ja .🤦🏻‍♀️

toskanka
14. máj 2023

A akú vysokú školu študuješ?

veronickaas
autor
14. máj 2023

@elizabet173 akože čo ja viem....ten sex je taký no...teraz len tak nasilu premena...predtým sa to dalo ale čo ja viem 😃😃😃 neviem si nato už spomenúť veľmi . Áno rube drevo pretože mi máme hospodárstvo čiže aj keď príde z roboty ide ku zvieratám a večer príde unavený a pozerá na mňa čo som celý deň robila a niekedy mi mala.tak veľmi berie dych že ja som totálne KO keď príde ale on to nevie pochopiť..

veronickaas
autor
14. máj 2023

@toskanka pedagogickú budem učiteľka

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
14. máj 2023

Nuz, urcite bol taky uz aj predtym, ale tieto predpotoone nazory na vychovu sa castokrat ukazu az s vlastnyn dietatom, lebo ludia o tom predtym nehovoria. Ako uz bolo spomenute, predohra pre zenu zacina uz davno pred sexom, pokial jw vycerpana, a partner sa vobec nezapaja, nema chut na sex proste.
Ak potrebujes od neho zmenu, radim ti nerobit si dalsie babo. Pretoze dalsim dietatom bude na tebe len dalsia zataz, a mozno vas to ubije uz uplne. Skor zacat pracovat na vasej vzajomnej komunikacii a pochopeni potrueb jeden druheho.

liljana
14. máj 2023

Su muzi, co vedia pomahat, aj upratovat, aj maju radi deti, vybrala si zial z tych druhych. Co preferuju "klasicke" rozdelenie uloh. On prinesie peniaze, zena je doma a ma na starosti domacnost a deti. Zenam, co nechcu chodit do prace a chcu byt zeny v domacnosti, to vyhovuje.

liljana
14. máj 2023

Uz vidim aj dalsie informacie, praca, dom, hospodarstvo, krmit,... ty statnice, dieta. Proste ste si aj nalozili na chrbat privela a chcete toho naraz privela.

toskanka
14. máj 2023

Ty si musíš uvedomiť, že si si zobrala za muža veľmi jednoduchého človeka, ktorého deň je vyplnený prácou plus starostlivosť o hospodárstvo. On časový priestor a energiu o starostlivosť o domácnosť a malú už nemá a očakáva, že toto zastrešís ty. Takto žili napr. moji rodičia pred 40 rokmi. Ty si musela vedieť, do čoho ideš. Ty ho teraz ideš meniť? Ak si si istá, že sa sama budeš mať lepšie a uživis seba a dieťa ako učiteľka (prepáč za úprimnosť, ale s gramatikou potrebuješ sama pomôcť), nech sa páči, môžeš sa postaviť na vlastné nohy, nie hľadať ďalšieho, ktorý ťa bude z hĺbky duše milovať za to, aká si.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronickaas
autor
14. máj 2023

@toskanka ako vieš že môj muž je jednoduchý človek? Je riaditeľ ZŠ kde pracujem aj ja. Zato že je straší a pomáha svojim rodičom s hospodárstvom ešte neznamená že je jednoduchý človek 😃😃😃😃😃😃😃. Asi si ma vôbec nepochopila. A mimochodom ja s gramatikou nemám žiaden problém a ak som urobila niekde gramaticku chybu tak len preto lebo píšem rýchlo 😃👍thats All. Vieš ja som chcela len ,,kamarátsku,, radu od nezainteresovanej osoby ale byť múdra za každú cenu .....😃.

veronickaas
autor
14. máj 2023

@liljana toto... že ono to takto vyšlo a musíme to nejako zvládnuť a potom už bude lepšie 🙂🙏

zuzanockamt
14. máj 2023

@veronickaas Hanbím sa za teba, že budeš učiteľka 🤦.

veronickaas
autor
14. máj 2023

@sheila121 prosím neodpovedaj keď ťa zaujala z môjho príspevku len jedna veta.

daniela2202
14. máj 2023

@veronickaas otázka času, kedy to ukončíš, cítiť že chceš žiť