Môj manžel ma už nepriťahuje
Ahojte, mám problém ktorý má trápi už dlhšiu dobu. Moj manžel je o 11 rokov straší odomňa. Nikdy nám to nevadilo a ani to vo vzťahu nebolo cítiť. Ide však o to že bývame na dedine a on je toho názoru že žena má vychovávať deti a starať sa o domácnosť a on má zarábať a rúbať drevo a podobné hlúposti....Pred 15 mesiacmi sa nám narodila dcéra a za ten čas som si uvedomila že už k nemu vôbec nič necítim. On nepovysava on nevie variť on nepoupratuje hračky zo zeme, nevstane k nej keď v noci plače.......Za pár týždňov mám štátnice a jediné v čom mi dokáže pomôcť je že malú vezme na 2 hodiny von nech sa učím...proste sa cítim už tak vyčerpaná aj psychicky aj fyzicky. Celý deň je.jeden kolotoč variť,upratať, starostlivosť o malú a učenie po nociach. Ja rodičou nemám a teda mi nemá kto pomôcť a tak neviem či som už ja vyhoreta alebo čo ale už keď je dlhšie doma tak mi neskutočne lezie na nervy. Strašne mi vadí že nám napríklad neurobí večeru zatiaľ čo ukladám malú....také maličkosti ...so všetkým čaká na mňa. Už som mu sto.krat hovorila že ja niesom jeho mama že mojou úlohou nieje nosiť mu všetko k nohám....ach.. chcela by som aby sme.boli taký parťáci zohratý.....on je stále unavený z práce lebo má dôležitú a ťažku prácu nie ako ja že som celé dni doma s malou.... Úplne sa z neho vytratil ten muž ktorého som ľúbila..alebo som to iba nevidela ???...... nepriťahuje ma vôbec, vadia mi jeho názory a najhoršie je že má neberie takú aká som ! Ze proste keď si chcem plniť sny hneď mi zniči chuť do života...už ma to nebavi počúvať a každý deň mám väčší pocit že je na svete niekto kto by ma dokázal milovať viac až do hĺbky duše a nie ma.iba vlastniť...tak to cítim. Ďakujem za názor. Pekný večer.
@veronickaas Tak snáď počas vyučovania a pri komunikácii s rodičmi nerobíš také veľké chyby ako tu.
@zuzanockamt netreba to tak prežívať. Trebalo sú všimnúť podstatu a nie hľadať chybu do budúcna 😉
Ty v úvode píšeš, že tvoj muž je toho názoru, že muž má zarábať a rúbať drevo a žena sa má starať o domácnosť a o deti. Toto sú slová jednoduchého človeka. Toto že je riaditeľ ZŠ? 😃😃😃
@toskanka Hej hej chytaj ma naďalej za slovíčka 😃😃😃 prosím ťa napíš mi čo si v živote dosiahla nech viem od koho si mám brať príklad 😃😃
@toskanka Riaditeľom môže byť. Nejakej mini školy - málotriedka na dedine napr. Veď si stačí všimnúť štýl komunikácie autorky diskusie a tam je to podobné. Neviem si predstaviť riaditeľa veľkej mestskej ZŠ/SŠ, aby mal takéto zmýšľanie. To aj tá komunikácia v práci musí tak vyzerať.
@toskanka inak straaaaaašne ma bavíš ďakujem ti spravila si mi deň ♥️♥️♥️♥️♥️♥️😃
@zuzanockamt S pánom bohom slovenské školstvo 🙏. K ostatnému sa už nevyjadrujem.
@zuzanockamt bola som nahnevaná a unavená tak preto som to takto napísala. Zasa úplne to takto nieje. Netreba to hrotit. A keďže sme sa nikdy nevideli tak netreba nikoho urážať a povysovat sa. Pekný deň prajem,☺️
Účet zrušený 🤦
takze autorka temy vlastne nema ziaden problem a je stastna, ze cele dni sa sama musi o vsetko starat a robit statnice a pritom este muklovat na farme, a teda my sme tie zle, ked jej napiseme pravdu 😀
No keby mi muz zadrie, ze zena sa ma starat o domacnost, tak si nedoplnam vzdelanie, naco by mi bolo? 😆 Isla by som miesto toho na kurzy varenia. Za jeho peniaze samozrejme 😁
@zuzanockamt ja mám kamarátku v podobnej situácii. Tiež vekový rozdiel a policajt🤦na dôchodku 55 ročný...toto zmýšľanie nie je o tom akú funkciu kto zastáva no aký má pohľad na život,vek a hlavne povaha. Kamarátka ma 44 a celkom akčná žena a on odkedy je na dôchodku tak je fakt jak 70 ročný starý pán. Pritom viedol operačné stredisko vo veľkom meste tak inteligentný je . No už sa mu nič nechce a ako sa pár desiatok rokov dozadu chválil mladou ženou, teraz jej proste nestíha a je mi jej niekedy až ľúto.
@veronickaas holka, tady nejsi na správné adrese,pokud se chceš postěžovat a očekáváš slova podpory. Tady si všechny vybrali super chlapa, ktorý pomáha a dobře vydělává. A ješte ti naloží.
Opíšeš muža ako jednoduchého, to ze je riaditeľ to vôbec nevylučuje, a potom sa tundotahujes so ženami a ony to zle pochopili 🙂
Nepýtaj si radu, keď nie si pripravená si prečítať názory negatívne na vašu adresu, jedného/druhého.
Uprimne kamaratska odpoved?
Tieto vsetky informacie si mala pred tym, nez ste spolu zacali byvat a mat dieta.
Nemozes cakat, ze zmenis cloveka. Proste taky bol a Ty si si asi naivne myslela, ze sa zmeni. Niesi prva ani posledna.
Cize bud to budes akceptovat, bud najdete kompromis, co je ocividne nemozne alebo sa postavis a odides.
@elizabet173 to je jasné 👍
@veronickaas Fakt to máš ťažké je hrozne mať pri sebe muža ktorý ťa nepodporuje a je staromodny typ to radšej mal ostať na ocot neváži si to že ideš z dobou snažiš sa mal by byť hrdý na svoju manželku a pomôcť manželke to je to najmenej ...škoda že nemáš nikoho blízkeho aby si sa na skúšku mohla od neho odsťahovať a dať mu príučku veď keď ti nechce pomôcť nech si to aký si potom sam bez teba či to dokáže vtedy by nemal na výber chlapa musis dostať na zadok aby otvoril oči ....ak ti mám poradiť ak máš nejakú kamarátku nasťahuj sa k nej na týždeň na skúšku a daj tvojmu chlapovi príučku snaď samu otvoria oči a bude ta prosiť na kolená len aby si sa vrátila a pomôže ti
Drzim ti palce na statniciach. Ked uspesne uzavries tuto zivotnu kapitolu, mala by si si dopriat oddych. Mas nejaku blizku kamaratku, s ktorou sa mozes podelit o svoje trapenia? Ktora je napriklad ochotna ti pomoct? Predpokladam, ze male dieta nemozes a ani nechces na tyzden nechat takemu “ukazkovemu” tatkovi… tak aspon keby si mala nejaku inu blizku osobu, s ktorou mozes na par dni odist niekam do ineho prostredia, kde by ti eventualne ona bola ochotna pomoct s dietatkom a ty mala trochu casu aj na seba.
Inak vztah s muzom s takymto mentalnym nastavenim, pokial nebude ochotny pristupit k nejakym zmenam a kompromisom, bude pre teba utrpenim, a neviem, ci je vhodne v nom zotrvavat…

@zuzanockamt aký máš problém ? Hanbí sa v prvom rade za seba, pretože presne kvôli takým ako si ty, tu veľa žien nenájde podporu a odpovede na otázky. Nemáš právo mi tu písať také somariny a ani ma to nezaujíma 😃😃 a ja už učiteľka som len si dopĺňam vzdelanie 👌😃.