Môj muž je tučný
Sme spolu uz 16 r a moj muz je tucny tipujem, ze ma 100 kg.Vysoky nie je.Nohy, zadok ma stihle, ale ma velke boky a brucho.Teraz mal meniny objednala som mu tricko XXL a je mu male🤣Jedine kedy bol stihly bolo, ked sa zamiloval, vela sme sportovali...rokmi mi to prekaza ma 44 r a bude to vekom len horsie.Jeho otec prekonal v 57 r porazku tiez ju gulaty, vysoky tlak.Uz som rezignovala nieco mu vycitat, hovorit o zodpovednostizodpovednosti voci rodine
ano, tiez si myslim, ze vycitat nic nepomoze .....treba sa zacat zdravsie stravovat (napr. aj tak jednoducho, ze delena strava, napr. maso bez prilohy iba so zeleninou .....resp. menej kaloricke jedla a viac sa zacat hybat, napr. ist spolu na bike a podobne)
80% uspechu pri chudnuti tvori strava
a zase to XXL cislovanie, ak je to cinske cislovanie, tak to nereflektuje europske cislovanie.....ani sa necudujem, ze mu to nebolo dobre😂
Nejaké spoločne aktivity ako tury, bicyklovanie, …. aby mal prirodzený pohyb a budeš mat aj väčší dosah na jeho stravovanie
Začnite sa hýbať spolu. Ja som sa dala na chudnutie, pravidelné cvičenie a normálne to oihnalo aj môjho cvičiť. Tiež na 100kg ale okrem brucha to na ňom nie je vôbec vidno ...aj sa dobre oblečie tak ani to brucho tak nebije do očí... Ale má cca 185 cm
@marci77 vybil sa mi mobil.To nic nepomoze on zdravsie jest nechce resp.by aj chcel, ale nic mu nechuti.Z domu nebol nauceny na salaty, zeleninu, polievky len 7 jedal dokola pecene kura, gulas, svieckova, maso na 5 sposobov.Zeleninu nechce, ryby nechce v praci si da menucko potom dlho nic a doma nejaku blbost.Hlavne nech su biele rohliky, maslo, sunka, dzem to mu staci.K jogurtu si da 2 biele rohliky.Ide na korcule prvy bufet kofola, druhy zmrzlina a este mi k tomu taha aj syna.Vcera sme sa boli najest v Cine milion variant co si nalozit na tanier jedol hranolky a vyprazane kuracie.Mal vysoky tlak bral lieky vtedy sa trocha zlakol lekar povedal, ze lieky nepotrebuje mal len nierne zvyseny, ze ma 10 kg schudnut.Teraz ma ist na prevenci dufam, ze bude mat aspon zvyseny cholesterol, aby sa spamatal.Ale vzdy ma lepsie vysledky ako ja🙂co som stihla.
Pride z prace vsetko mu je prednejsie pokosit, ist von ako sa najest.Potom jedava vecer o 21 oriesky, jogurt je mi z toho zle.Mlady clovek a takto sa nici.
Sladkosti neje.Ranajky, desiatu nechce, aby som mu robila navela si zoberie jablko do prace.Jeho ranajky cez tyzden jeden banan, nic obed z donasky nic a vecer hlupost.Kupi dietatu makovy zavin povie, ze to ma na ranajky rano je zjedeny.
Sto rozhovorov, sto ponuknuti, ze mu spravim maso a mrkvovy salat, kapustovy, lebo nic ine nezje nie on nechce.Listovy salat do ust neda, grilovanu zeleninu tiez nie.Raz za 3 roky sa pochlapi schudne 5 kg a znova je na tom istom.geneticke predispozicie ma velmi zle.Ked ho nahnevam povie mi, ze on zomrie to je jeho vec a on je chlap a co je na tom, ze je tlsty?O estetike nehovoriac....nie, tricko bolo drahe znackove ziadne cinske cislovanie a odmietam kupovat XXXL.Hlavne, ze na svojho otca povie aky je tlsty, ze nic nevladze a je denne 15 liekov nabeh na cukrovku, DNU
Mate doma podobneho?
@pribinak to robime....neda sa denne.On ma vydrz minule bol so synom 55 km s bicyklom potom si dal v bufete palacinky.On nema vela jedal na vyber a vzdy si vyberie to kaloricke a o nicom.
@katkaseiner on ani nema take brucho ako boky obrovske.Ja mam vahu v poriadku.Chodim so synom behat volali sme ho nechce, chodime raz za cas do fitka to ho nebavi...a bicykel?hovorim kazdy bufet nieco a doma si spravi sirupovu vodu a vsrtko si ospravedlnuje ved to je LEN....mudry, vzdelany chlap a voci telu sa sprava ako, keby sa nenavidel.Podla mna na chlapa zje velmi malo on hladuje polku dni tvrdi, ze neciti hlad a potom ho chyti vlci hlad
Moj otec to iste a nenechal si nikdy vysvetlit. Este sa aj rozculuje ze bmi index je hlupost, ze mu pise ze je tazko obezny. Ze on ma len velke brucho 🤣🤣🤣 nechaj si pohodeny mobil peckom alebo s nejakymi sexi chlapmi na gauci a chod na wecko. Mozno si vsimne a bude ho to stvat.
Tu uz asi niet rady, kedze si vsetko vyskusala. Mozno sa zobudi, ked prestane vladat a pridu prve zdravotne problemy. Videl sa na fotke za mladi a teraz? Nevie, ze ten tuk na bruchu je najviac nebezpecny pre chlapov?
pokial on sam nebude chchiet, tak nevie, co by si s nim spravila. je ale zarazajuce, ze nevie, ako sam vyzera a ze mu napriklad to velke brucho nijak nevadi
Možno ak jeho otec začne mať ozaj vážne zdravotné problémy, tak sa aj tvoj muž trochu uvedomí. Je to veľmi ťažké s takými ľudmi, on sa stravuje úplne nesprávne. Ale pokiaľ sám nechce s tým dačo robiť, tak ty výčitkami nič nedosiahneš. Moj otec napríklad začal sa zdravo stravovať až ked mu zistili cukrovku, dovtedy tiež samé sladké vody, koláčiky, tučné maso. A ty sa ho nepýtaj a začni normálne variť zdravšie doma. Mama takisto sa nepýtala a začala variť zdravé alternatívy, chudé maso, veľa zeleniny, menej prílohy, atd. Lebo ked mu vyváraš doma tie jeho pečené a mastné jedlá, tak ich je.
Fuha. A chudnutie podľa plánu by ho nebavilo?
Hmm ono pokiaľ neprídu vážnejšie zdravotné problémy, pochybujem že sa pohne smerom k riešeniu svojej životosprávy. Ale samozrejme dá sa to, aj v takomto veku. Ale ako hovorím, až kým sa sám nezbada ☝️
@janickacrazy ja navarim, on bude neje, alebo si spravi prazenicu, hemendex.On vecer jedava len suchu veceru to iste sunka, syr, bez zeleniny, Lipanek vianocka, do caju vela cukru🤣Cez vikend varim maso, aby jedol.On vobec neje tucne maso, salamy, klobasy.Co uz vaznejsie sa mohlo stat ako to, ze jeho otec v 57 r dostal mozgovu porazku a odvtedy je na ID?Na stastie bez vaznejsich nasledkov.Jeho babka to iste ta zomrela.
@bajka16 on by chcel, ale nema cas, nechce sa mu..cez vikend som robila cestoviny s lososom, lebo sme so synom mali na to chut v chladnicke kuracie hovorim mu hod si to na gril vybral si z mrazaku jahodove gule polial maslom, Grankom skoda reci vyzivova hodnota 0.
@komplikovana videl fotku spred 5 r tam nebol tak tucny, ze no pribral som a?On vahovo ma stale cca 2 kg rovnako tym sa uspokojuje, ale objemovo je tucnejsi ma vela drahych veci polovica mu je mala.
Ked sa ho opytam ci mu to nevadi odpoved je, ze nie a, ked sa mne nepaci mam si najst ineho chlapa.On je spokojny🤣Ma brucho nie je obezny, ale tie boky:(
Vážnejšie sa može stať, že jeho otec zomrie, to vie s človekom ozaj zatriasť. Nechcela som to takto písať otvorene, ale on musí zažiť asi niečo šokujúce, inak sa nepreberie.
A keby si sla na neho opacne? Vykaslat sa na vsetko, povedat mu to a ak sa nieco stane, nech s tvojou pomocou nepocita? Podla lekarov je zdravy? Alebo ti na to kaslu?
No ono ako tu niektoré baby rádia,že mu pomôž,to nefunguje pokiaľ sám ten človek nechce. Ty ho nezmenis. Musí chcieť on . Keď ti mám pravdu povedať ani mne sa nepáčia tuční muži 🤷rešpektujem každého aký je,ale žiť by som s takým nevedela (samozrejme odhliadnuc od nejakej choroby ). A som si viac než istá že 90% ľudí sa vyhovori na všetko. Pocas tehotenstva som pribrala 15 kg a ja som veru do fitka chodila s malou keď bola bábätko. A to som odbehovala kojit ešte 🤦🤣kde je vôľa tam je cesta. Na dnes má pomaly 5 a chodíme spolu,ona na páse beží koľko sa jej zachce ,alebo kreslí. Všetko zaberie len 3 hodky z celého týždňa plus zdravá strava tak nech mi nik nehovorí že sa to nedá. Dá sa,len treba vystúpiť z komfortnej zóny. Chvalabohu ja mám 43 ročného muža a čo sme spolu 9 rokov,vždy sa o seba staral a aj sa starať bude,lebo žije takým životným štýlom.
Aj moj🙈 minule mi mručal,ze preco periem pradlo na vysokej teplote a davam do susičky veci ze sa mu zrazili vsetky veci.🤣🤣🤣 Nechapem. Ja kuknem do zrkadla a vidim kazdy milimeter tuku co by som mala schudnut. In kukne do zrkadla(vsade sadlo) a on vidi vymakane telo🙈🙈🙈🙈🤣🤣. Ale inak je super.
@janickacrazy mna to trapi, lebo dame vela penazi za stravu a on je hluposti.Tak otcovi vie vycitat, ze malo sportuje, ze lekarka musi mat z neho radost, svokor zase rad rozprava o sebe a diagnozach kolko liekov ma.Tak vidim, ze skoda reci vela rokov som sa trapila, vycitala uz teraz len za cas.Ale este mi s kludom Anglicana povie, ze tricko mam vymenit za xxxxl, ze on slimfit nenosi pritom to nebolo slimfit.
@komplikovana on ma vysledky krvi, cholesterol dobre.Chory je raz za 10 r
Aj tlak vsetko....obvodna mu dala lieky, ked mal 140/90 on ma aj paniku z lekarov a ona poznala otca aj babku gen.predispozicie, potom som ho po 2 r nahnala k internistovi a ten povedal, ze lieky nepotrebuje, ze to nie je zvyseny tlak mal si ho tyzden kontrolovat tlak vzdy mu povie, ze by mal schudnut on to spomenie doma a zivot ide dalej.On vyzorovo nie je zase obezny
@zuzinka888 aj u nas za vsetko moze susicka, ale ma pravdu naozaj sa tam tie vlakna rusia vidim to na svojich veciach.On aj povie, ze cely den sedi v kancelarii, ze vie, ze by mal jest castejsie...prenho plny tanier ryze ci zemiakov a pecene kura je zdrave jedlo.Musi zacat ranajkovat a jest pomedzi jedla, ale on nechce!
Rano nema chut, potom je najedeny z obedu a co by jedol?ked mu nechuti zelenina, tuniak, jogurty, ryby nic....tak si da kakao a makovy zavin a dotlaci sa orieskami.
no výsledky má dobré, lebo je ešte mladý, s vekom to pojde k horšiemu, ak bude stále priberať
Takže nechce. Lebo držať stravu sa dá, aj keď si unavená a nie že hodím si jahodové guľky na gril 😆😆 ach jaaaaaj chlapi
Ťažko sa mu budú jesť zdravšie a ľahšie jedlá, keď je odmala naučený jesť len guláše, omáčky a iné kalorické bomby. Keď nechce tak s ním nepohneš, možno zčasti tak, že doma jednoducho nebudeš variť to čo chce on, ale nejakú zdravšiu variantu. A nedržať doma polotovary, ako tie knedlíčky. Kupovať len kvalitné šunky a syry, aby to tak nebolelo keď to občas zabije hemendexom. Skúšať iné prílohy, ľahký dresing na zeleninu, riadne ochutiť, potom uberať. Rovnako so soľou. Proste ako s malým dieťaťom ale keď píšeš že sa naje niekde vonku tak tam veľa vody nenamútiš, keď on si postaví hlavu. Na zdravšie jedlá si musia zvyknúť len chuťové bunky. A možno by zabralo ultimátum, že ak papkáč nechce zdravo jesť a hýbať sa, tak nebude žiadne čoromoro lebo naňho už nemáš chuť 🙃
Este k tomu jedeniu, dnes je zname, ze sa nemusi jest 5x denne. Kazdy podla potreby. Aj 2x je dostacujuce, problemom je , ze tie jeho jedla nemaju potrebne nutricne hodnoty.
@janickacrazy ved tymto argumentujem.Cievy, cukrovka on je pohodlny ma len reci ako chce a nechce.Uz syn mu hovori kolko ma pizza kalorii usmeje sa a povie, ze cez vikend pojdeme na cyklovylet.Mne sa smeje, ze vsade nosim dozu ovocie, fit tycinky on pol dna nemusi jest.Vcera mal ranajky 10 chlieb, sunku, maslo a obed v Cine 16:30 po ceste zmrzlinu a vecer ani neviem prisli sme neskoro.Skusaka som vsetko aj spravit maso a k tomu dusenu zeleninu on nezje brokolicu, karfiol tak to vybral a jedol hrasok a mrkvu.
@ruzovakrava to mal stastie, ze tam tie knedlicky boli inak by si spravil prazenicu.Nekupujem polotovary.My mozeme ist do hotela AI on bude jest hranolky a suchu kuracinu.
@komplikovana ale on je potom vyhladnuty a otvara sufliky.Pre jeho mamu bolo vzdy vsetko fuj nie paradajky, nie papriku, nie cestoviny uvarit niecoho za kuchtu a mat pokoj.Mama a brat su stihli..Mama uz je na dochodku nema pohyb v praci a pribrala, ale tak to je logicke ma 64 r a vela sa v praci nachodila.
No je vyhladnuty, lebo telo nedostalo co potrebuje. A knedliky mu vyzivu urcite nedaju. Ale vazne 5x denne nepotrebuje.
Tu je to pekne vysvetlene.
@komplikovana ved to mu hovorim daj si v praci malickost ovocie, jogurt nech neprides domov o 17:30 hladny to nezjem🤣dozy nosit nebudem.No nic dnes s nim porozpravam ina cesta ako mu pripominat jeho otca nevedie.Tento vikend bol s nimi na bicykli po chvilke sa vratil, lebo nevladal.A muz bol prekvapeny, ze ved vzdy hovori kolko bicykluje no asi tiez podobnym stylom tam pivko, tam kava...jeho otec to ma ako unik z domu od svokry🤣
To musí chcieť človek zmeniť sám, u nás to začalo tak, že ja som začala si variť, krabičky robiť, chystať a tak, potom videl, že som vysmiata, že sa cítim lepšie, že mi to prospieva, tak sa pýtal, či to nemôže skúsiť a už to išlo 🙂 Ale teda sladkosti domov kupovať nemôžem lebo by hneď po nich vyštartoval.

nevycitaj tym sa nic nezmeni, pomoz mu zmenit zivotny styl asi toho nie je schopny sam