Moja žena má problém - odmieta ma ako muža
Som ako takmer každý chlap. Mam rad sex. Ked ho nemam pozriem video alebo si dám studenu sprchu. Moja zena ale nepozrie video ani neda studenu sprchu. Mnohorazy to je dlhsie ako niekolko tyzdnov. Naposledy 11 mesiacov.. sme spolu siesty rok a mame dve deti (5 a 3) bezne to je odpoved nemam cas, su tu deti, som unavena! Je vela hodin, je zavcasu, nemozem lebo(to uplne chapem- vtedy mavam 10 dni videii a studenych sprch. Ale dvakrat za mesiac ak mame sex tak to je vela. Samozrejme ze to trva minutku lebo od sameho vzrusenia som hotovy takmer hned ked sa odhali.. naposledy na mna nakricala ze “” kedy som ta ja pred odchodom do prace(pracuje v obyvacke, a zacat mala az za dve hodiny) pred tebou stala naha a chcela po tebe sex?!”” Moja odpoved bola rychla. Povedal som: “ ty nikdy milacik”.. bozky nedostavam lebo jej vadia fuzy a brada ale nechce po mne aby som sa oholil lebo sa jej paci ked som zarasteny. Som asi pekne zufaly ked pisem na modreho kona. Skor hladam utechu ale budem vdacny aj za kritiku ci nejake rozumne napady na vyriesenie moje situacie
@scorpionflower1 neznamená to, že každá žena je taká, ale možno by ťa prekvapilo, že aj teba lákajú alfa vlastnosti. Alfa samca si vôbec nepredstavuj ako nejakého lúzra, čo príde na motorke a hrá zo seba čava. Beta samec je napríklad zo ženy zosratý, urobí všetko, čo mu žena povie, skáče jej okolo zadku, akceptuje všetky jej názory. Beta samec je presne ten typ chlapa, ktorého majú ženy rady iba ako kamaráta (určite si o tom počula). Alfa samec neznamená, že je žene neverný a každú noc je s inou, znamená, že je sebavedomý, že sa žene nebojí povedať svoj názor, alebo jej povedať nie... že má z neho žena prirodzený rešpekt.. to všetko sa odohráva na podvedomej úrovni.
@scorpionflower1 je to tak ako pise
@marseillefan. viem to porovnat. Moj otec bol cista beta a moj manzel je alfa. Je makac, posklada aj skrinku z ikei, ale ma prirodzeny respekt, ci uz u mna alebo u ostatnych ludoch. Nenechal by so sebou zametat ako si necha moj otec.
A priznavam, kedysi som mala tendencie s nim zametat (zly vzor matky v rodine a submisivny otec) , ale nedal sa.
@marseillefan ale tu nejde o to ci je niekto alfa alebo beta samec. Ved toto co pises funguje aj opacnym smerom. Tieto "alfa vlastnosti" su predsa pritazlive aj na zenach pre urcite typy muzov. Je to velmi individualne. Priklad - moj muz - najviac ma nom pritahuje to, ze vie zachovat klud v stresovych situaciach, je racionalny, ma velmi sofistikovany zmysel pre humor, mysli mu to. Moje zname - podla nich je suchoparny intelektual bez zivota, podaktore si myslia, ze je uplny podpapucak. Ano, pritahuju ma sebavedomi chlapi (ako aj teba sebavedome zeny, lebo ono ta zosratost z cohokolvek a kohokolvek je uplne vseobecne dost nepritazliva vlastnost na oboch pohlaviach). To je taka rovnica - cim jeden je dominantnejsi v pare, tym ten druhy musi byt poddajnejsi ak to ma klapat. Vseobecne plati, ze ked jeden z paru citi trochu neistoty alebo hnevu u toho druheho, tak je to obcas take korenie do manzelatva. Nesuhlasim vsak, ze je to vzdy taka rovnica, ze dominantnejsi ma byt chlap. To je spolocensky stereotyp, ktory vstupuje do vztahu lebo to dovolis ty a tvoja zena. Dalsia vec je, ze v priebehu rokov sa vnimanie partnera a jeho ulohy, ako aj ulohy sexu v partnerstve meni. Sex a jeho nedostatok je len povrch nejakeho ineho problemu - sebavnimania a sebahodnotenia, komunikacie vo vztahu. Ak si myslis, ze napr. tvoj problem v partnerstve je v nedostatku tvojej dominancie, prip. rozhodnosti tvoja partnerka to moze vnimat aj uplne inak.
@0silvia0 nie, moja, je to tak pre teba. Na svete je 7 miliard ludi, kulturne a spolocenske vzorce su vsede ine. Su ludia, ktori jednoducho s druhymi nemaju chut "zametat" aj ked su ti druhi submisivni. Je to o respekte a o vyske EQ.
Btw. este k tomu, ze zeny pritahuju len tie alfa vlastnosti, cudoval by si sa, kolko zien pritahuju laskavi a citlivi muzi, ktori ustupia a prisposobia sa, ked je treba.
@scorpionflower1 môj muž je tiež v tomto zovšeobecnenom ponímaní beta (keby sa to dalo tak ľahko rozdeliť do dvoch skupín to by bol aký jednoduchý svet) a práve to aky je, ma k nemu priťahuje.. bola som vo vzťahu aj s mužom čo by sa dal prirovnať k alfe o ktorej sa tu píše a teda boli z toho len hádky.. ja som ohnivá povaha a práve kľud môjho partnera na mňa pôsobi tak, že som sama kludnejsia..
@scorpionflower1 co "moja" je tak pre mna? Marseillefan zacal rozdelovat muzov na dominantnejsich a submisivnejsich, tak isto ako su dominantnejsie a submisivnejsie zeny. Ked ty s pomenovanim alfa a beta nesuhlasis, je to ok. Ja s tym suhlasim, mne sa to javi logicka teoria a nemusime do tohoto zjednoduseneho rozdelenia teraz pchat 7 miliard ludi a hladat vsetky mozne odtiene tejto problematiky.
@jana_eyre_2 ja som tiez ohniva povaha, moj muz je tiez dominantny, ale inak ako ja, ale casom sme sa zladili aj takito dvaja tvrdohlavci, hoci niekedy to nebolo lahke.
@0silvia0 vpodstate v kazdom vzťahu sa ľudia musia časom zladiť a kým sa tak stane môže byť ťažké.. u nás bolo to zladovanie zo začiatku, lebo skúsenosťami z iných vzťahov a povahy nám zabraňovali aby sme sa navzájom vždy chapali.. ale to prišlo časom, spoznanim.. dôležité je, ak sa obaja snažia pozrieť sa na život z inej perspektívy a snažiť sa to akceptovať.. inak by sme spolu nikto nevedeli vydržať, nech už by sme boli alfy, bety ci omegy 🙂
@0silvia0 a keď si tak čítam článok o takomto rozdelení mužov, tak na môjho muža sedí práve tá omega.
@jana_eyre_2 zaujimavy clanok, ja som v nom mojho muza identifikovala nieco medzi alfou a omegou. Ale samozrejme ze zalezi na vztahovych zrucnostiach kazdeho paru, aby to fungovalo.
Ja tym, ze som vyrastala s velmi citlivym, submisivnym otcom a velmi dominantnou matkou som vedela, ze toto nie je vztah, v akom by som chcela fungovat. Mne mojho otca bolo velmi luto😔
@0silvia0 súhlasím, že detstvo do určitej miery ovplyvňuje to akého partnera si neskôr vyberieme.. veľa som nad tým v minulosti rozmýšľala a myslim, že tiež kvôli vzťahu mojich rodičov som si vybrala partnera takého akého mám.. u nás bol otec zase veľmi dominantný a nervny (on je srb, tak to maju asi ozaj v krvi a bohužiaľ som to po ňom do istej miery zdedila, nemám to na sebe rada) a mama tá kľudná a rozvážna, takou som vždy chcela byť.. tak mám aspoň takého muža 😅
@jana_eyre_2 tak jasne, to dieta vsetko vnima. Ja som otca vnimala k nam, detom, uplne idylicky. On je super otec, rozdal by sa pre vsetkych. Ale moja mama toto nevedela ocenit, ona ho ako muza vnimala menejcenne a mala potrebu ho zhadzovat. A nam, detom sa na to velmi zle pozeralo.
No a ja mam muza uplne identickeho povahou ako moj dedko😁. Obcas mi chyba na nom to super otcovstvo ake mal moj otec, ale no co uz....
@0silvia0 keď to citam, úplne nechápem, u nás to bolo rovnako, akoby som o svojom otcovi čítala a môj muž je tiež skôr alfa samec, tiež by som takého submisivneho chlapa nechcela ani za nič
@janickacrazy tiez bola tvoja mama taka dominantna? 😁 Ono nas to asi velmi ovplyvnilo ked sme sa na to museli v detstve pozerat a zazivat to. A moj otec je stale rovnaky, mamu dokonca obhajuje, aj ked vsetci vidime aka je to manipulativna hasteriva sebestredna osoba...
Ale som presvedcena, ze u nej je to porucha osobnosti.
@0silvia0 delenie ludi do dvoch skupin je logicke? To je velmi jednoduche vnimanie sveta. Partnerstvo nie je o tom "kto z koho" Mne si napisala "ano, je pravda, co pise", a sudis to na zaklade tvojich osobnych zazitkov, to znamena, ze generalizujes svoju osobnu skusenost. To je argumentacna chyba. Rozdiel medzi nami je v tom, ze ja sa pozram na vec zo sirsej perspektivy - Co plati pre teba, nemusi pre ostatnych. A priznam sa, prekvapuje ma, ze niekto vztah dvoch ludi moze brat tak strasne zjednodusene a s istotou prehlasovat, ze jeho vnimanie je "pravda".
Podla mna v zdravom partnerstve TROCHU dominantnejsi a TROCHU submisivnejsi (prisposobivajsi) a urcite nikto s nikym nema zamätat, ako ty si napisala, ze si mala tendencie zamätat s tvojim muzom. Prekvapilo ma ako bez hanby si to napisala - "mala som tendencie s nim zamätat" ja ti neviem...ja by som sa hanbila napisat, ze som s niekym chcela zamätat aj keby bol cudzi clovek.
@scorpionflower1 ok, dalej to rozvijat nebudem. Evidentne nie sme na jednej vlnovej dlzke a nejdem to zosiroka vysvetlovat ako som to myslela s tym zametanim, nie zamätanim (nehanbim sa, bola som uprimna, a nejdem sa rozsirovat co bolo pred 20timi rokmi)
Diky za pochopenie❤️
Mozno si jej to zhnusil niecim...pre muzov je to potreba? A to je ten problem, pre zenu nie, caka viac nie minutu... Alebo potom je aj rada ze len minutu
@0silvia0 dik, za pravopisnu opravu, nikdy si neviem to e/ä zapamätat v tomto slove 🙂 Vies, ja som zas mala velmi neempatickeho, chladneho a autoritativmeho otca, ktory casto ponizoval mna aj mamu. Mozno preto mam taky problem s tym, ked niekto chce s niekym "zametat" a ked niekto s niekym zameta a sprava sa k nemu hnusne, vzdy je to chyba toho, kto take spravanoe praktizuje, nie toho, kto sa nedostatocne brani. Osobne neznasam autoritativme spravanie u osob akehokolvek pohlavia.
Okej ako chces, debata je na konci...maj sa
@scorpionflower1 som 20 rokov vydata, to zametanie s chlapom som videla u mojej mamy a povazovala som ho za standardne spravanie. Pozri si slovensku klasiku, napr. zensky zakon, kde tie uvrieskane zeny drzali tych svojich muzickov pod papucou. Pozri si mrazika, kde marfina matka pomaly toho deda usliapala do zeme a zametala s nim, ze dedo posluchal. To len na odlahcenie.
Ale kedze clovek vekom dozrieva, skusenostami sa vyvija, samozrejme aj ja som si uvedomila par veci a hlavne to, ze sa zacinam spravat ako moja mama. A vtedy bingo, ano, docvaklo mi, ze toto nechcem. Tak ma snad nejdes sudit za zalezitost, ktora sa stala pred 20timi rokmi, za zalezitost, ktoru som si uvedomila a napravila ju. Ani ja neznasam autoritativne spravanie, tak som ho na sebe napravila. Moja matka stale nie, ta je autoritativna a neprijemna nadalej.
Viac uz nemam k tomu co dodat😔
@0silvia0 Zensky zakon, Mrazika, dokonca aj Statky-zmätky ci Tapakovcov (v tychto dielach to tiez bolo vidno) som citala aj videla. Vsetky tieto diela maju spolocne jedno, su z obdobia realizmu, teda vyse 100-150 rokov stare.
Ja ta za nic nechcem sudit. Chcela som len trochu tuto debatu povzniest nad osobne skusenosti, lebo potom kazdy krici za kazdu cenu len to svoje co zazil. Kazdy sme "poznaceni" minulostou a vychovou svojich rodicov a odniesli sme si nejake vzorce spravania.
Mna len prekvapilo, ze si tak jasne a presvedcene suhlasila s nazorom, ze ked je chlap submisivmejsi, zena s nim zameta, nechce mat s nim sex a je to vlastne jeho chyba lebo ma byt dominantnejsi (lebo ten chalan, co s nim suhlasis, toto napisal) Ale momentalne menim nazor, lebo si prave priznala, ze to, ze ked niekto s niekym zameta nie je v poriadku a uvedomila si si to aj v manzelstve. Dufam, ze si to uvedomi aj ten s tou alfa-beta teoriou, co tu pise nestastnikovi - zakladatelovi temy - ze ma problem v sexe so zenou lebo je z nej zosraty (rozumej, nie je dost dominantny)😀 wtf? sak to je aka primitivnost vnimat chlapov len ako alfa alebo beta. Moj muz, s ktorym som 10 rokov ma tolko alfa aj beta vlastnosti, ze neviem, mozno je delta 🙂)) Vsak ludia su ovela zlozitejsie tvory, nie zvieratka.
@scorpionflower1 @0silvia0 zbytocne sa hadate, kazdy mame skusenosti ake mame. toto je celkom dobry clanok, mne pomohol: https://www.heroine.cz/psychologie/4074-co-si-d...
@nikolka1986 Ty mu teda pekne nakladáš...bodaj by nebol hotový za minútu, keď ho odmieta celé mesiace...a že zober von deti, nech si chúďatko oddýchne....a čo je ona z lekváru ? A potom sa tie lenivé ženské čudujú, že si chlap narazí frajerku 😂
@mandarinka555 autor sa odhlásil z dôvodu, ze mu manželka zomrela.
@danielka7 to je fór dufam :(
@danielka7 no to snáď nie....

@marseillefan tak to je pekna debilina o alfa a beta samcoch. Mna nikdy nepritahovali alfa samci, ktori sa "akoze nebudu so mnou bavit a nie su zo mna zosrati" a su dominantni, vzdy som ich poslala do riti. Lebo mam rozum. Tento sposob zaobchadzania maju rady len urcite druhy zien, povedala by som, ze tie blbsie. Sak co sme v zvieracej risi? Noooo, teda niketori este ukazuju, ze sa vyvinuli z opice. To je tada primitivny svet rozdeleny na alfa a beta 😀 Neviem na co by mi bol alfa samec, ktory nevie ani skrinu z Ikey poskladat alebo mi s detmi nepomoze.