icon

Možno sa spovedať z používania ochrany?

13. júl 2024

Ahojte, poprosim aby sa ozaj vyjadrili len veriace zeny. Dakujem.
Ide o to ze som sa vydavala este pocas vs, dokoncujem ju, buduci rok som v poslednom rocniku. Studujem denne, a rocny syn je v jasliach. Co sa tyka sexu, nechcem riskovat a pouzivame ochranu. Spovedat sa z toho? Tym ze kojim, ms mam este nepravidelnu, v noci vstavam, niekedy raz, niekedy aj 5, cize meranie teploty neprichadza do uvahy. Proste nechceme riskovat dalsie tehotenstvo, tak pouzivame ochranu…. Co s tym?

Kto chce rypat, nech sa prosim zdrzi komentara. Dakujem.

terezka1947
18. júl 2024

@hylary no úprimne,z tých,čo poznám a celkovo v okolí,čo vídame,prevažná väčšina 2,potom malá časť 3a možno 2r,čo poznám,tak 4.
Veriaca žena nie je jabloň,ani sa od veriacich manželov neočakáva niečo extra výnimočné.
Očakáva sa prijať všetky deti,kt.pridu s láskou s vychovať ich v láske,resp.co najlepšie.
Naozaj je veľa falošných informácií o veciach,resp.ked rovno napíšem katolikoch.
A vždy sa divím,lebo Slovensko je stále brané ako krajina veriacich,no nejako informácie a veľmi často základné informácie chýbajú.
Samozrejme,keď chýbajú informácie,vymýšľajú sa neskutočne veci,často naozaj hlúpe,čo s náboženstvom nič nemajú.
Keby to bolo nejaké nové náboženstvo,ok. Ale mnoho ľudí vyrastá v rodinách,kde by sa malo vysvetľovať,čo s prečo veríme. Preto mi to je už úplne čudné.
Ale zároveň veľké memento pre rodičov,čo s tou výchovou robíme 🤷
Pravdepodobne zohráva veľkú úlohu aj fakt,že terajsia mladá generácia je vychovávaná generáciou "mladých",kt.(Ne) vychovávali v tomto smere v období "komunizmu" ich rodičia.

hylary
18. júl 2024

@maja22 tak nech to cituje svojej žene a nie mne

thirstymonk
18. júl 2024

@hylary Si sa v tom našla hej? :D Chápem... nevadí. Prajem ti spokojný život a teraz najlepšie urobíš, keď viac do tejto diskusie nebudeš zasahovať. Táto téma je vyslovene určená pre veriacich, čo ty nie si. Takže scrolluj ďalej, veď to nie je až také ťažké ;)

hylary
18. júl 2024

@thirstymonk ja som veriaca ty muderec, len nie som fanatik a nie som posadnutá cirkvou a jej nezmyselnými príkazmi a zákazmi, ktoré vymyslela.. v boha sa dá veriť aj inak ako vysedavanim v kostole.. ja som tie nezmysly ani nečítala takže som sa nemala v čom nájsť, trapko 😂

thirstymonk
18. júl 2024

@hylary Našla si sa v tej svini, ktorej nebudeme hádzať perly (teraz nezabudni nahlásiť komentár). To je úplne normálne.

Btw, však aj Lucifer je veriaci, obávam sa ale, že to nestačí, však? :P

darinkaninka
18. júl 2024

@hylary Strapnujes sa žiaľ sama. Priemerný veriaci krestan pozná tak známe pasáže zo Svätého písma. Výrok "Nehádžte perly sviniam" poznajú aj ateisti. A že si to zobrala doslovne a vzťahovacne sama na seba je tragikomické.

hylary
18. júl 2024

@thirstymonk jasné že nahlasim

@darinkaninka a na koho som to mala vziať keď to poslal mne? Na ducha svätého? Ďalšia mimo sa ozvala...

thirstymonk
18. júl 2024

@hylary Ešte si aj z ducha sveteho robiš prdel. Ty si asi taka veriaca ako som ja queer :D

hylary
18. júl 2024

@thirstymonk a ty máš koľko rokov? Také smajle sa používali pred 20 rokmi.. nejako si sa zasekol v minulosti.. choď sa radšej modliť 🙏

thirstymonk
18. júl 2024

@hylary 31. A ty? Vieš o tom, že na modreho koňa sa môžeš registrovať až keď máš viac ako 13?

hylary
18. júl 2024

@thirstymonk a ty ak si náhodou chlap, o čom teda nie som skalopevne presvedčená, tu ani nemáš čo hľadať.. taká papapapapa choď traposit na mužské fóra, najlepšie kresťanské 😂

thirstymonk
18. júl 2024

@hylary Ty si ešte stále tu? Prečo by som tu nemal čo hľadať? Na tomto fóre je kvantum mužov. Existuje dajake mužske kresťanske forum? Neviem o tom.

banderaska29
18. júl 2024

dočítala som aktuálne túto diskusiu a jediné, čo ľutujem je, že je ešte iba 10:50 a príliš skoro na víno...pán Boh by na niektorých svojich veriacich asi ani moc pyšný nebol. cieľom viery nie je, aby Vám z nej doslova a do písmena kvapkalo na mozog. skúste si možno prečítat ešte raz bibliu. Tam je krásny rozdiel medzi vašim sfanatizovaným pseudoveriacim svetom a skutočným zmyslom viery...

terezka1947
18. júl 2024

@hylary vychádzas zo zlého predpokladu,čomu nerozumiem.
Myslím,že kresťanskí manželia si bežní manželia. Majú rovnaké plány,túžby,atď ,sú bežní smrteľníci ako ostatní 😄
Nehnevaj sa,ale ty vidíš kresťanov ako sektu,niekde v pralese,či rezervácií,čo nič nesmie a všetko musí 😂
Sme fakt bežní ľudia...
Akurát naviac ešte rešpektujeme a veríme v niečo "vyššie"

rivini
18. júl 2024

Nie, nespovedala. Spovedam sa z toho, co lutujem, co ublizilo mne, alebo niekomu inemu. Nespovedam sa z toho, co nepokladam za hriech a zodpovedne, spolahlive planovanie rodicovstva za hriech nepokladam. Neriadim sa v tomto odporucaniami papezskych encyklik, kedze budu coskoro aj tak aktualizovane

thirstymonk
18. júl 2024

@rivini No to dúfam, že budú aktualizované a sám som zvedavý, že ako...

maja22
18. júl 2024

@rivini Lenze zatial stale platia... A nevies, ako budu aktualizovane, nieco ine moze byt nasa predstava a nieco ine vyjde v encyklike.

lunademonica
18. júl 2024

Podla mna ti knazy sa musia hrozne smiat pri niektorych spovediach. :D

hylary
18. júl 2024

@banderaska29 milión lajkov za tento komentár 👍👍👍🙏🙏🙏 ďakujem ti bože že si zoslal sem túto osobu aby to tu napisala presne tak ako to aj ja myslím a presne tak ako to aj je!
Ale im to tu nevysvetlis... Zbytocne sa aj ja snažím... Uplne zbytocne bohzuial.. idú si stále svoje.. a to je ten fanatizmus 🥹
@terezka1947 nie sú vôbec bežní.. bežní sme my.. kresťanskí si rátajú plodné dni, merajú teplotu, sexujú len v neplodne lebo v plodné by museli použiť ochranu a to je HRIECH! TO JE PODLA TEBA NORMALNE? povedať mužovi : dnes sa nebudeme milovať lebo mám plodné dni a použiť ochranu je hriech a musela by som sa z toho vyspovedať... Tak výdrž pár dní a pomilujeme sa v neplodne 🤯 🫣🫣🫣 cirkev mi má určovať ešte aj toto?????????? Boh s tým nemá nič.. jemu je to jedno kto s kým kedy spi, toto všetko vymyslela cirkev, ale fanatici to bohzuial nepochopia lebo sú sfanatizovani, škoda energie mojej

banderaska29
18. júl 2024

@hylary netreba sa tu ďalej naťahovať, ani hádať. myslím si, že tu už ani svätená voda nepomôže, nie to ešte obyčajný sedliacky rozum a zdravý úsudok. fakt - radšej to tu vypni a choď sa okúpať, je leto, onedlho aj to bude v čude 😀 a ja sa pôjdem tiež !

hylary
18. júl 2024

@lunademonica veru smejú sa a večer si na Tom drnkaju vtáka...

@banderaska29 máš pravdu, zbytocne minúty čas aj energia, im nepomôže už nič 👍

terezka1947
18. júl 2024

@hylary posledný môj príspevok,lebo nemá zmysel tu prispievať.
Netušiš,čo je obsahom kresťanského učenia,nemáš ani chuť,ani si nedáš námahu si to naštudovať a už vôbec nečítas a nechces si nechať vysvetliť plánované rodičovstvo,ani nič okolo.
Ok,kľudne ostan vo svojej bubline.
Je to v poriadku.
Ale neutoc na ľudí,o ktorých životoch nič nevieš.

hylary
18. júl 2024

@terezka1947 aj môj posledný príspevok 🙂 ochrana je hriech podľa kresťanov, čiže sa nemôžu milovať kedy chcú, ale len vtedy ak nie je možné počať dieťa, čiže počas neplodnych dní, alebo nie je to tak? Nie je ochrana hriech? Tak potom o čom tu točíme, nechapem. A ak chcú dieťa tak sa milujú aj v plodné, to je cele. Nerob zo mňa debila.. cirkev nemá čo zasahovať do toho a ani do milión iných veci... Takisto celibát je nezmysel, potom jasné že sú knazi pedofili, aj milenky majú, však chudáci čo majú robiť... Je mi ľúto všetkých fanatikov že majú zaslepene oči a Nevidia čo ta cirkev z nich robí a ako ich riadi a že to nemá nič spoločné s bohom.. absolutne nic

terezka1947
18. júl 2024

@hylary každý človek si zaslúži rešpekt s uctu,minimálne ten,čo nerobí nič zle nikomu.
Ak sme ako spoločnosť tolerantná a uznávame práva všetkých ľudí a všetkých skupín,tak si tento rešpekt a úctu zaslúžia aj kresťania.
Ono je také veľmi populárne kopnúť si vždy...ale prečo iba do kresťanov?
Rozumný človek sa vyjadruje úctivo....a s rešpektom. Vždy.
Pekný deň ti želám.

hylary
18. júl 2024

@terezka1947 a s tým pekným dňom je to tiež riadna traposina 🫣
Ja som rozumná a veľmi.. a práve preto som sa spamatala a uvedomila si že cirkev nemá nič s bohom, vymysleli ju ľudia a aj ju riadia ľudia, a ja chvalabohu, si nenechám riadiť život inými, ani v sexuálnej oblasti a ani v nijakej.. mám vlastný rozum, nepotrebujem nariadenia cirkvi na to, aby som viedla dobry život 👍🙋‍♀️

yoxinka
18. júl 2024

@hylary
Ja s tebou v mnohom súhlasím, ale v bežnej populácii je viac pedofilov ako medzi kňazmi. To, že sa to pri kňazoch vkuse vyťahuje, to je taký folklór skrz škandály, ktoré sú pri cirkvi obzvlásť závažné, vzhľadom na jej postavenie a poslanie. Rovnako milenky majú vo väčšine chlapi, ktorí sú ženatí, resp. zadaní.

diaszoky
18. júl 2024

@pe_mi ked si neveriaca cotu hladas v tejto teme?🤦‍♀️

hylary
18. júl 2024

@yoxinka ale kňaz má byť vzorom kresťanskej cirkvi a nie mať ženy a deti alebo nedajbože byť pedofil... Je to stokrát horsie ako keď obyčajný chlap má milenku... Od ľudí požadujú poslušnosť, kazu im ešte aj kedy sa majú milovať, a sami sexujú jedna radosť.. ale ja sa im naozaj nečudujem - veď ten celibát celoživotný je ako za trest .. mali by pouvažovať nad jeho zrušením.. aspoň že evanjelicki farári sa môžu zenit 🙏

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
18. júl 2024

@hylary
Nečítaš pozorne. Presne pre to, čo píšeš som uviedla, že v prípade cirkvi je to o zvlášť závažné vzhľadom na jej postavenie a poslanie. Ja poznám strašne veľa kňazov, roky som sa medzi nimi pohybovala v rôznych spoločenstvách. Tykám si s desiatkami kňazov, viem veci, z ktorých by tu mnohé cirkvi odovzdané asi skolabovali … preto píšem, že v mnohom s tebou súhlasím. Vyťahovať však pedofíliu a milenky mi príde prvoplánové a dosť často veľmi odveci. @maja22 miluj spokojne katolícku cirkev aj naďalej, ja som po MNOHÝCH skúsenostiach presvedčená, že to, čo stvárajú mnohí slovenskí kňazi (mimo pedofílie a mileniek o tom nehovorím) … z toho musí byť Pánu Bohu ABOLÚTN ZLE a v prípade kofrontácie s Ježišom by dopadli ako farizeji.