icon

Možno sa spovedať z používania ochrany?

13. júl 2024

Ahojte, poprosim aby sa ozaj vyjadrili len veriace zeny. Dakujem.
Ide o to ze som sa vydavala este pocas vs, dokoncujem ju, buduci rok som v poslednom rocniku. Studujem denne, a rocny syn je v jasliach. Co sa tyka sexu, nechcem riskovat a pouzivame ochranu. Spovedat sa z toho? Tym ze kojim, ms mam este nepravidelnu, v noci vstavam, niekedy raz, niekedy aj 5, cize meranie teploty neprichadza do uvahy. Proste nechceme riskovat dalsie tehotenstvo, tak pouzivame ochranu…. Co s tym?

Kto chce rypat, nech sa prosim zdrzi komentara. Dakujem.

hylary
17. júl 2024

@thirstymonk ty si tiež fanatik
Pochopte konečne že boha nezuajima kto ako kedy a s kým sexuje... Jemu je to úplne jedno.. "rieši" to len trápna cirkev, som nesmierne šťastná že som prestala chodiť do kostola, veriť v boha sa dá aj normálne, a nie vysedavanim v kostole a hovorenim svojich hriechov nejakému cudziemu mužovi, ktorému je to suma - fuk takisto... A pritom je nespočetné množstvo kňazov ktorí majú deti kade - tade s kde kym, kopu kňazov pedofilov atď, ktorí to robia preto že majú nezmyselný celibát 🫣

hylary
17. júl 2024

@maja22 veriaci nefanatii ide do kostola v nedeľu, sem tam ak má chuť sa vysooveda, ak nie tak nie a to je cele... Fanatik prežíva vieru tak ako ty

hopsas
17. júl 2024

@anketkarka kde komu prosím ta ubližujem? Že som autorku upozornila že jej konanie nie je v súlade s našou vierou to jej akože ubližujem? Ach škoda slov tu na niektoré z vás aspoň rozmyslaj kým niečo napíšeš ...opäť jedna čo z nej ide nenávisť voči Bohu a cirkvi .a ja sa pýtam prečo? Lebo ti pripomínajú čo robíš v živote zle a že za každé zlo sa.ponesu následky? Som fanaticka lebo beriem vážne vieru v Boha a mám rada svoju Cirkev? Ďakujem za kompliment škoda že o tebe sa to povedať nedá

anketkarka
17. júl 2024

@hopsas vôbec si nepochopila môj koment a útočíš. To nebolo o Tebe, ale o náboženstvách a nenávisti a ubližovaniu, ktoré plodia. Sama si toho príkladom tým posledným komentom. Hneď z Teba citiť nenávisť a to že zlo bude potrestané. A to je fanatizmus a nie čistá viera s pokojom a láskou v srdci. Ake zlo spácha autorka a iní, tým že sa chránia? Podľa Tvojho fanatického pohľadu bude potrestaná, lebo nehrá podľa pravidiel. A Tvoje zmýšlanie je myslíš v súlade s Miluj blížneho svojho, keď z Teba srší taká nenávisť k tým čo nehrajú podľa pravidiel. Viera nikdy nebude fanatická. Fanatická je len cirkev. To je jediný dôvod, pre ktorý budem vždy proti nej. Zneužívať, štvať, odsudzovať, vyhrážať sa trestom za hriechy ... To je všetko v súlade s Miluj blížneho svojho... 👏👏👏

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
maja22
17. júl 2024

@hylary ok, vdaka za vysvetlenie. Neboj, nebudem ti vyvracat tvoju predstavu o viere a fanatizme, zbytocna strata casu... Prajem ti vsetko dobre 🙂

maja22
17. júl 2024

@lonely66 Ano, mam.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
hylary
17. júl 2024

@maja22 aj ja tebe, a hlavne aby si sa spamatala, ešte máš čas 🌈

@lonely66 tiez som v podobnom veku prestala chodiť do kostola, nemám ani birmovku a ani mi to nechýba.. tiež ma mama nútila v detstve chodiť každu nedeľu, neznášala som to, nevidela som v Tom nijaký zmysel.. ja verím že Boh existuje, ale nepotrebujem byť fanatik

maja22
17. júl 2024

@lonely66 Je veriaci a vedie k tomu aj nase deti. Ale nechodi do takychto diskusii, on nema taku potrebu diskutovat o veciach viery ako ja. Neviem, co presne tou zanietenostou myslis. Ak chces prist k otazke sexu, lebo o tomto je primarne tato diskusia, tak ti rovno odpoviem. Brali sme sa ako panic a panna, svadobna noc bola nasa prva, vlastne to uz bolo rano, museli sme si najprv trocha pospat 😃 Sme manzelia 18 rokov, zijeme podla ppr a mame tri deti, vsetky planovane. Ci ine si chcela?

maja22
17. júl 2024

@hylary vdaka za prianie.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maja22
17. júl 2024

@lonely66 Pises: "cirkev vôbec nezaujímalo, či sú daní ľudia prakticky pripravení na to, aby spolu prekonávali rôzne prekážky" Co tym chces povedat? Ze cirkev mala skumat, ci da vy dvaja k sebe hodite? A keby aj skumala a dala ti nejake odporucania, tak co by si robila? Podakovala by si sa cela nadsena a zrusila svadbu, aby si si to v pokoji premyslela? Vsak ta cirkev uci, ze sex pred svadbou je hriech. Nehovor mi, ze si to nevedela. Ale spali ste spolu. Farar hovoril o plodnych a neplodnych dnoch, tak ste ho vymenili. No, mne z toho vychadza, ze keby sa cirkev hicijako chcela starat do toho, ci ste do msnzelstva pripraveni, mala by si to totalne v pazi a urobila by si si aj tak podla seba. Nehladaj vinnika za svoj rozpadnuty vztah v cirkvi. Nemala si v sebe dost pokory, aby si ju pocuvala.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maja22
17. júl 2024

@lonely66 Ano, nasla. Vdaka Bohu. Modlila som sa za dobreho manzela plus minus od 13-14 rokov...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maja22
17. júl 2024

@lonely66 Dakujem, aj ja ti prajem vsetko dobre a vela zdravia 🙂 Vies, nevyhodou tychto diskusii je, ze vznikaju vacsinou kvoli nejakemu problemu, ktory clovek riesi, casto ide prave o to, ze mu nevyhovuju nejake pravidla a potom sa cela diskusia toci len o tom, co je zakazane a co dovolene. Pricom viera nie je o pravidlach, je to v prvom rade o laske. O tej prvej - Bozej laske k nam, lebo on nas miloval prvy a potom o tej nasej, ktora je uz len odpovedou na tu Boziu. Viera je o naplneni srdca, o zivom vztahu s Jezisom, ktory sa sklana k cloveku, je o tvorivom posobeni Ducha Svateho, ktory zije v nas a len vdaka nemu verime a milujeme Boha a seba a bliznych. Viera je radostna sucast nasho zivota, co cloveka naplna pokojom a stastim. Lenze to nezaznieva v diskusiach, kde sa riesi nie moja laska k Bohu, ale co este mozem a co uz nie, a kedy je to lahky hriech a kedy tazky... Ked clovek dovoli Duchu Svatemu posobit v dusi, zrazu vidi vela veci inak...

hopsas
17. júl 2024

@anketkarka ani mäkké f nechápeš ...buď je niekto veriaci a patrí k cirkvi alebo nie je ..ale neexistuje že budem vyhlasovať aký som veriaci ale pravidlá si urobím vlastne..toto nie je viera a tom toto tu celé je ...a nenávisť tu ide hlavne z teba

makodob
17. júl 2024

@maja22 milovať by si mala Boha a to do hĺbky a ak by si Ho tak poznala netolerovala by si prehrešky katolickej cirkvi, lebo máš potom s nimi podiel. Áno, z nejakého dovodu na seba v konverzáciach narážame a náhoda to určite nie je. Ale Boh mi dáva dnes na srdce tu spomenúť jednu úžasnú vec- akciu, kde sa schádzajú ľudia milujúci Boha a je jedno z akej sú cirkvi- pridávam link, možno ťa to osloví. Tento týžden to do soboty prebieha v KE, ale bude to aj v BA v auguste:
https://www.crescendoslovensko.com/
https://www.crescendoslovensko.com/credscendo-r...
https://www.crescendoslovensko.com/crescendo-ko...

maja22
17. júl 2024

@makodob milujem Boha a snazim sa aj milovat blizneho ako seba samu a cirkev - to su moji blizni 🙂 Ja nesuhlasim s hriechom, bolia ma hriechy v cirkvi, su to krvacajuce rany na jej tele... To spolocne modlitbove podujatie vyzera dobre 🙂

anketkarka
17. júl 2024

@hopsas pravá VIERA nie je viera v cirkev. Ty v tom máš úplný guláš. Viera je o tom čo napísala @maja22. Toto nastavenie Ti sprevádza celý život a nedovolí Ti nikoho odsudzovať, ubližovať a vyvolávať strach, nebodaj vraždiť.

hopsas
17. júl 2024

@anketkarka vraždiť? Hovoríme o potrate? Lebo toto je vražda.... a nie ..Boh a jeho Cirkev to nejde od seba oddeliť ale ako som už povedala komu sa nechce chodiť do kostola ten si furt niečo vymyslí aby tam chodiť nemusel...točíme sa dokolecka . . povedala som si svoje a ty si rob ako chces lebo očividne poradiť sa ti nedá

hylary
18. júl 2024

@maja22 tak to sa čudujem že nemate 8-9 deti.. Ja čo poznám takých kresťanských zanietencov ako ste vy, tak majú kopu deti keďže chrániť sa je hriech.. úplne choré.. donemoty rodiť jak jabloň každý rok, nech mi nikto nehovorí že toto je normálne

maja22
18. júl 2024

@hylary ked som bola mlada, chcela som mat styri deti. Muz chcel tri. Nikdy som v sebe nemala tuzbu mat osem deti. Ale to je vec daneho paru, ku kolkym detom citia povolanie.

terezka1947
18. júl 2024

@hylary no neviem,ale ja nepoznám veriace páry,kt.maju 8deti.
V mojom okolí skôr 2-3.
Veľmi skreslené videnie veriacich rodín,čo je smutné.

thirstymonk
Odpoveď bola odstránená
hylary
18. júl 2024

@terezka1947 ok tak možno som to trochu prehnala... Tak 4-5 no.. aby som neprehanala 👍

hylary
18. júl 2024

@thirstymonk komentár nahlaseny

maja22
18. júl 2024

@hylary On len citoval Pana Jezisa: Mt 7, 6. 12-14

6 Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás.
12 Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. Lebo to je Zákon i Proroci.
13 Vchádzajte tesnou bránou, lebo široká brána a priestranná cesta vedie do zatratenia a mnoho je tých čo cez ňu vchádzajú.
14 Aká tesná je brána a úzka cesta, čo vedie do života, a málo je tých, čo ju nachádzajú!