Muž ma podviedol
Nie je mi dobre. Mam chuť sa zbaliť a už sa navrátiť. Môj manžel moj vysnívaný muž ma podviedol a nie bez následkov. Zistila som to náhodou. My mame dve malé deti. Keď som sa dozvedela chcela som ho zabiť..potom tu kur...vu, plakala som. Rozbila som mu počítač dostala som strašný amok. Muž je teraz na služobke, deti mi zobrala švagriná vyhovorila som sa, že mi je zle. Nemôžem to nikomu povedať. My sme celkom normálna rodina. Žili sme šťastne ja som bola hlupa puča a žila v tom, že ma miluje aj naše deti. Čo mám robiť?
@h2 Nepodarilo sa mi celkom presne vyjadriť to, čo som mala na mysli.
Máš pravdu, takéto dlhodobejšie podvádzanie sa dá len veľmi ťažko nazvať úletom...
Ja som chcela hlavne nasmerovať autorku k tomu, aby si s mužom sadli a túto situáciu s chladnou hlavou rozanalyzovali, spracovali a až potom sa rozhodli, čo ďalej. Či sú schopní to ustáť a upevniť vzťah, alebo sa to nedá a pôjdu od seba. Tak či tak bude pre oboch len dobre ak to v sebe budú mať spracované a uzavreté.
@kvietocek87 čítam tvoje komentáre a nestačím sa čudovať, čo niektoré ženy dokážu akože "pretrpiet"... a kde je hrdosť a sebaúcta? A aký príklad dáva taká žena svojim deťom? Dievčatku aby to tolerovala u svojho partnera ako jej matka a chlapcovi, že to je normálne? Zatvoria sa obe oči a žijeme šťastne až kým nepomrieme, prípadne do ďalšej mileneckej aféry?? Radšej budem na všetko sama ako žiť pod jednou strechou s chlapom, ktorý vedome rozbil moju dôveru a našu rodinu! Ktorý nemyslel na mňa, na naše deti a sebecky skočil do postele inej/iným! Lebo keď to urobil raz, urobí to znova len bude opatrnejší! Alebo si povie odpustila raz odpustí aj nabudúce! A už si počula o tom, že spokojná matka, spokojné deti? Či sa maju pozerať na utrápenú matku? Ja som svojmu synovi ukázala, že je mama silná, vie sa sama postaviť na vlastné nohy, uživiť nás a že nie nebudem tolerovať správanie jeho otca! A to, že si ženy potom hľadajú niekoho kto ich bude živit, to je taká blbosť ako hrom. Ja si dvakrát aj trikrát rozmyslím koho pustím do môjho a synovho života!
@kvietocek87 to máš pravdu práve preto ma byt žena v práci a nebyť ako nesvojprávna, nebyť puťkou domácou. Ako tu častokrát citam ,,manžel pracuje a ja som doma starám sa o deti a o domácnosť” o to sa ma starať takisto aj otec s zrejme by potom veľa mužov nemali čas na somariny. A akože prepáč ale radšej by som bola na suchých rožkoch ako zdieľať spoločnú domácnosť s niekým kto mi bol neverný. Aky príklad potom dávaš svojim deťom? Nevadí ze som preňho handra, hlavne ze nás berie na vyletiky.?
@misinka20 v prvom rade rozumní ľudia nebudú do toho ťahať deti.Vela záleží aj od veku detí ale aj od toho ako sú deti naviazané na rodičov.Ale v dnešnej dobe robí problém brať ohľad aj na city detí.Jedna vec je nevera rodiča a druhá vec vzťah toho dotyčného ku deťom.A máme tu plno detí z rozvratenych vzťahov, ktoré nevedia, kde je sever len kvôli tomu, že rodičia nevedeli spolu komunikovať, znížiť ego a skúsiť všetky možnosti,aby sa pokúsili ten vzťah utriast.Nasli si ďalších partnerov, narobili ďalšie deti.Toto je veľmi široká téma
@aurora33 prečo handra.... veď teraz sa vo veľa prípadoch rozchádzajú ľudia pre hovadiny, namiesto toho aby vyhľadali pomoc aj možno tretích strán.To akí dáte príklad deťom, že treba hneď všetko vyhodiť, zrušiť?Namiesto,aby sa človek aspoň pokúsil to opraviť?To je možno aj choroba tejto doby.Nefunguje tak čo, vyhodiť a kúpiť nové.Uplne sa inak na to človek pozerá keď je bezdetní ako keď sú tam už deti.
@aurora33 no moja hrdost je v poriadku🙂🙂🙂 odpovede typu : vyhod ho, radsej hladovat ako byt ponizovana a podobne mudrosti mozu vyprodukovat len zeny, ktore maju pevne rodinne a financne zazemie, noveho a dobreho partnera k dvom malym detom, ktory sa bude o ne starat a milovat ich je realne len v romane daniely steelovej, financne som pomohla niekolkym kamoskam a ver mi, ze kazda jedna olutovala, ze muza vyhodila, pretoze oni vacsinou maju kam ist……k tej druhej…….ani jedna nema dlhodoby dobry vztah a su to baby pekne a vzdelane, je to velka loteria ist do neistoty a hrdost Ti je vtedy naozaj nanic
@kvietocek87 Ani si neviem predstaviť fungovanie po prevalení nevery. Nedokázala by som žiť s takým človekom. Takže neviem, našťastie som to nezažila, ale zrejme by som sa nedokázala pretvarovať pred deťmi že je všetko ok.
@beataxxx presne tak, poznám aj ja také.S mužmi sa porozvadzali, našli ďalších a zase rozvedené lebo aj tí si našli frajerky a samozrejme už majú ďalšie deti a nemajú nikoho.Teraz by aj čerta brali,lebo sa im žije ťažko a už ich aj chlapi využívajú, lebo ktorí budú živiť 2-3 cudzie deti od dvoch troch chlapov.Ako vravím,je to ťažké
@kvietocek87 tak to už je skôr diagnóza :D
@kvietocek87 A ty si takúto situáciu aj reálne zažila, či tu tieto tvoje múdrosti len tliachaš od brucha?? Lebo vôbec nevieš o čom hovoríš... deti to ovplyvní vždy, lebo deti nie sú hlúpe a vidia a cítia aj to, čo si my dospelí neuvedomujeme. Väčšina rozvodov nie je ľahká, dokonca je väčšina rozvodov prechádzaka peklom. V ideálnom prípade sa dvaja rozidu v kľude, v reálnom to tak bohužiaľ v 90 % prípadoch nie je... A mne je po rozvode lepšie ako predtým... totiž nikdy som nebola nezávislá na žiadnom mužovi, takže sa viem postarať o seba aj o dieťa úplne sama a nebudem a ani nechcem hľadať "sponzora", to radšej budem sama ako ďalšieho blbá na krku...
@misinka20 no predstav si, že zažila.Som rada, že naše deti nemuseli zažívať rozchod a následné prehadzovanie od jedneho ku druhému.My sme už 20 rokov spolu a nás to posilnilo.Uvedomili sme si veľa vecí ,zapracovali sme na vzťahu.Ako keby sme sa nanovo zaľúbili,ale ešte intenzívnejšie.Mozno by som ho v tom období podviedla ja.Tiez som mala príležitosť.Vztah je ako sinusoida,raz hore raz dole.Vy ste sa rozviedli,ja nie.Deti sme do toho neťahali.Nic nie je čiernobiele.Takze neurazajte druhých, či niečo píšu z brucha,alebo či vedia o čom píšu.A tu druhú časť o deťoch som presne vystihla aj ja, že sa neberie ohľad na ich city.V podstate ste napísali to isté len inými slovami.Pekny večer
@kvietocek87 Váš vzťah s mužom nevera posilnila, zapracovali ste na vzťahu, znovu ste sa do seba zaľúbili. To je síce pekné a naozaj ti to zo srdca želám, ale to, že to tak dopadlo u vás, neznamená, že to tak dopadne vždy. Že stačí len, aby žena mužovi odpustila a on sa zrazu úplne zmení, začne pracovať na vzťahu atď. Lebo vo väčšine prípadov to, bohužiaľ, dopadá tak, že ak žena mužovi odpustí, on to pochopí, ako že sa vlastne "nič nestalo" a len ho to povzbudí do ďalšej nevery. Lebo veď no a čo? Žena mi zase odpustí. ☹️
@kvietocek87 ja neverím že nevera dokáže posilniť vzťah. Pre mňa to je niečo neodpustiteľné.
@h2 tak ono to môže dopadnúť kadejak, potom napríklad sa môžu naopak muži báť, že no podviedol som ženu, čo keď mi to ona bude chcieť vrátiť.Alebo keď žena podvedie svojho muža, však aj také sa stáva.Vo všetkých možnostiach ide človek do rizika.Alebo sa rozvediete s jedným a nájdete druhého a ten váš tiež môže podviest, alebo pijan, alebo násilník.Nikdy človek nevie, možností je veľa .Bud to vide alebo nie .My sme to skúsili,povedali si svoje, vyčistili stôl.Ja som spokojná a co prinesie život s tým sa bude treba " pobiť"
Autorka ja ti poviem iba môj pohľad a názor, možno sa tvoj muž správal ako hajzel keď si našiel milenku, ale pri prevalení sa zachoval ako chlap a odpratali sa z bytu. Ja viem, že s tebou určite lomcujú emócie, hnev, hnus a sklamanie. Ale skús sa na to pozrieť z iného uhla s nelamala by som hneď palicu. Naozaj skúste istý čas žiť bez seba a všetko si premyslieť poprípade by možno ani manželská poradňa nebola úplne od veci. Možno by si sa dozvedeli čo ho viedlo k tomu nájsť si milenku. Aj keď to určite bolí ver, že žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí.
Este doplním k môjmu príspevku o starsich manželoch s mimomanželský dieťaťom. Boli aj na našom sobáši v r.2012. A vtedy mi táto podvádzana manželka povedala,že sa jej veľmi páčil svadobný príhovor sobasiaceho. O Tom aká je komunikácia v manželstve extrémne dôležitá a ako 3/4 manželstiev stroskota práve na nekomunikacii a máme mu veriť. Povedala mi,že kiežby si to oni pred rokmi uvedomili a mal by im to kto povedať... Iný kamarát sa nad týmto pohorsoval,že ako mohol niekto na našom sobáši hovoriť o rozvode.. tento kamarát sa o 4r po nás oženil a nedávno sa rozviedol. Obaja si našli počas manželstva iných partnerov. Poviem Vam,že túto tému o komunikácii z nášho sobášu si veeeelmi často pripomínam keď je horšie obdobie medzi nami.
Keď sa tak zamyslím, aká nevera by bola tá, ktorú by som ozaj nerozdychala, tak to je presne ta s následkami. Toto nie, aj keby sa neviem ako kajal, niet toho manželstva, ktoré by som bola ochotná udržať za týchto okolnosti, neexistuje, v mojich očiach by to bol mŕtvy chlap. Takéto ďalšie spolunažívanie by už bolo iba o trápení, podozrievaniach, a vyťahovaní tejto veci pri každej jednej hadke. Netreba opomenúť jednu dosť zásadnú vec: ak by autorka túto jemne povedané aféru nezistila, tak ten zásadový chlap by zrejme doteraz vypisoval druhej, ako dobre ju pri najbližšej príležitosti pretiahne. Tak ďakujem ja pekne za takého férového chlapa. Keby sa toto prevalilo u nás, mne by teda bolo úplne jedno, či sa slušne vzdiali a dá mi čas (v preklade zatiaľ si išiel aspoň užiť s tou druhou, možno stihli už aj spoločný ultrazvuk ňuňu), alebo by vrieskal, či plakal, či sa sadal rovno do auta s vyhrážkami, že sa ide zabiť, ak mu to neprepacim. U mňa by vtedy definitívne skončil. Aj keby sa na kocky pokrájal, aj keby do konca života na inú nepomyslel, ja by som mu už neverila a zhnusil by sa mi na tisíc životov. A to som dosť tolerantná v manželstve, a razim teóriu v dobrom aj v zlom. Ale toto ozaj nie, naozaj nie.
@oblecenie99 ty si to vystihla najlepšie.👍
@kvietocek87 Pozri keď tebe nevadí, že ho strkal do inej fajn... väčšine žien to ale vadí, a teda si fakt neviem predstaviť sa opäť zamilovať do muža, ktorý bez mihnutia oka skočil do postele inej... ale každá sme iná... a výhovorky, že to robíš pre deti to si nechaj pre niekoho iného...deti sú spokojne keď je spokojná matka...
@misinka20 áno som spokojná.Nechyba mi nič.Deti zdravé 😉
no ale cele je to o tom že vaše nenažraté vaginy sa nedokážu ovládať no a teraz môžte hádzať kamene 😂
@bezmena7 bolo sest hodin. Nebol cas dat si dalsiu davku liekov? Nema sa to bravat pravidelne?
Tak sup-sup, teply caj, zapit, odlozit mobil a este nachvilu do postielky. Pri chorobach nervovej sustavy oddych lieci.
@oblecenie99 tak je dost chlapov, co by boli schopni vyhodit z domu zenu aj s detmi. ktovie kto vlastni ten dom, ci spolocny a cely v bsm alebo dal niekto z nich pred manzelstvom viac.alebo je nebodaj cely jeho. pri vysporiadavani majetku pri rozvode bude zalezat aj na jeho "dobrej voli", ci dom necha jej, alebo bude ziadat predaj a vyplatenie pol na pol atd. takze to, ze ju aspon zatial nechal v dome je prenho u mna male bezvyznamne +. ale mozno obaja budu musiet ist do malych bytov, ked si majetok po rozvode rozdelia.
@chillibubble s tým súhlas, ale ja som nemala na mysli naťahovačky o majetok, ale udržanie vzťahu..
@moonlight1210 🫵🏻
Ja som to dieťa, koho rodičia po nevere zostali,a sú dtále spolu. Mali sa rozísť. Viac to netreba komentovať...
@alanko20 ale je rozdiel, keď pár zostane po nevere spolu "lebo deti, lebo sa to tak patrí, lebo hanba..." a iné, keď to pár spracuje, prehodnotí a dôjde k záveru, že im ten vzťah naozaj stojí za záchranu a fakt sa o to príčina. Takých párov je menej ako šafranu, ale občas sa nájdu.

@aurora33 z hrdosti deti nenakrmite.Ta pani z tým komentom má pravdu.Treba si všetko zvážiť a ešte v tejto ťažkej dobe.Lebo potom sa ženy okvacia na ešte väčšieho debila,aby vedeli utiahnuť domácnosť, alebo sa po čase vrátia nazad k mužom.Hrany sa časom obrusia