icon

Muž ma podviedol

8. nov 2022

Nie je mi dobre. Mam chuť sa zbaliť a už sa navrátiť. Môj manžel moj vysnívaný muž ma podviedol a nie bez následkov. Zistila som to náhodou. My mame dve malé deti. Keď som sa dozvedela chcela som ho zabiť..potom tu kur...vu, plakala som. Rozbila som mu počítač dostala som strašný amok. Muž je teraz na služobke, deti mi zobrala švagriná vyhovorila som sa, že mi je zle. Nemôžem to nikomu povedať. My sme celkom normálna rodina. Žili sme šťastne ja som bola hlupa puča a žila v tom, že ma miluje aj naše deti. Čo mám robiť?

althejka
9. nov 2022

coo ja by som im napoisala do tej krasnej konverzacie pozdrav . a predtym by som si to cele nafotila.

h2
9. nov 2022

@oblecenie99 Ja úplne chápem pocity tej ženy. Do tejto debaty o dedení nemanželského dieťaťa som sa nechala vyprovokovať urážkami na to dieťa. Ja viem, z pohľadu tej manželky je tam krivda. Ale čo to dieťa? Nedostane po otcovi nič? Muž si kúpil dom s manželkou, s ňou ho zveľaďoval. Ale, akonáhle splodil dieťa, je zaňho zodpovedný. O to tu celé ide. To dieťa si akože z morálneho hľadiska nemá na nič nárokovať. Ale prečo? Tiež stratilo otca. Má zo zákona nárok na príslušnú časť jeho majetku. Zdôrazňujem JEHO, nie jeho ženy. Ona má svoju polovicu, z jeho polovice má ešte ona a deti. Tie zákony niekto vymyslel a urobil to tak, aby to bolo spravodlivé. Pre všetky zúčastnené strany, nie len pre podvedenú manželku, bez ohľadu na to, ako ukrivdene sa ona cíti.

mrva
9. nov 2022

uf. Vela sil 🥹 Chytit za gule a do prievanu s nim, debil

aurora33
9. nov 2022

@h2 samozrejme dieťa za nič nemôže ale ta ženská asi vedela že je ženatý a ma deti. Čiže toto bola z jej strany čistá vychcanost a vypočítavost. Autorke drzim palce nech toho debila ošklbe čo najviac.

h2
9. nov 2022

@aurora33 Ale ja tu o tej ženskej nepíšem nič. Ona žiadny nárok nemá. Ale to dieťa áno. Ja už neviem, prečo tu niektoré robia z tej milenky a jej dieťaťa takmer "dvojjedinú" osobu.

oblecenie99
9. nov 2022

@h2 Samozrejme, ja aj preto píšem, že každý má svoju pravdu, aj spravodlivosť, je to správne aj po právnej stránke, aj morálnej.. ALE... Jednoduchšie to je v prípade, ak sa dedí nejaká hotovosť, tá sa rozdelí, len problém je presne v tých nehnuteľnostiach, ak ide o spoločný domov tej rodiny.. Lebo prakticky to vyzerá tak, že buď sa na katastri zapíše aj to dieťa ako ďalší podielový spoluvlastník, a manželka platí hypo naďalej, alebo sa to dieťa vyplatí z toho podielu, no a vypláca ho tá manželka. Chápeš, ako to myslím: po otcovi tie deti zdedili "iba" hodnotu tej nehnuteľnosti. Ktorá, ak sa nepredá, tam je, visí vo vzduchu, ale je to niečo abstraktné... aby z tej hodnoty boli reálne skutočné peniaze, tak tieto musí niekto dať. A to niekto je presne tá nešťastnica, ktorá spláca hypo, bola podvedená a ešte musí odniekaľ zohnať peniaze na dedičstvo pre ňu cudzieho dieťaťa. JA osobne by som tiež nemala na vyplatenie niekoho iného, keby sa mi toto stalo. Stručne a zjednodušenie: to dieťa (ako aj ostatné deti) od otca zdedili iba hodnotu, POTENCIÁLNE, možné, nie skutočné peniaze, prísľub peňazí. Ak tú hodnotu chce premeniť na peniaze (prečo by nechcel, že?) tak ich musí dať presne tá manželka toho mŕtveho chlapa. A to je akože brutál sucks pre ňu, môžeme to vykladať po právnej a spravodlivej stránke ako chceme..

autor
9. nov 2022

@h2 ja nemám zlosť na "to dieťa" ja som sklamaná zo svojho muža. Je zvláštne keď žiješ v krásnom sne z ktorého ta zobudí niečo také. Teraz spochybňujem všetko jeho slova, skutky všetko. Ja mám v sebe strašný smútok a sklamanie a čo je najhoršie. Vo všetkom som mu verila brala som ho ako moju životnú oporu

Ja ho už nechcem hnusi sa mi predstava, že spal so mnou a potom s ňou. Hovoril mi nežne slova a aj mne

Nech ide som už rozhodnutá a nech sa stara o svoju novú rodinu tu starú už stratil

katies0410
9. nov 2022

A ako si to prosím Ťa zistila? Som velmi zvedavá na jeho reakciu. Držím ti palce

stevvvka
9. nov 2022

@lienka.7 . "Ja píšem o situácii, keď žena nema vobec tušenie ze nejaké pre nu cudzie decko vobec existuje a na dedicskom konani sa len tak dozvie, že ma ho vyplácať"
V takejto situacii je normalne, ze zena je nahnevana, ukrivdena. To ti nik neberie. Ale aj v takej situácii bohuzial ma zo zakona dedic na to narok, aj ked z moralneho hlafiska je to pte zenu neskutocny podraz.
@h2 vsak cely cas pise o tejto teme a ukazuje pohlad dietata, nech bol muz akykolvek ku.evnik a akokolvek je to neferove pre zenu, to "druhe" dieťa je jeho a ma narok.
"Ale vidím, ze sa tu našla ďalšia samaritanka, ktorá by s tým bola ok a so svojimi deckami by v pohode sla pod most, lebo by nemala na jeho vyplatenie, ze?. 👌"
Nechaj si svoj sarkazmus, jasne, ze by som bola zuriva, ale co to ma spolocne s touto temou? A stale len dokolo tocis o zene. Ved ano, kazdy to chape, ze pre zenu je to nefer a podraz, ale skus sa ty vzit na minutu do opacnej strany, do toho dietata, cim sa ono previnilo? Ma narok? Ma.co ma byt dieta samaritan a nechat len tak svoj podiel cudzej zene?

Vsetko je to o dvoch stranach jednej mince.

A na vine je v kazdom pripade chlap, ked uz ma milenky, nech sa chrani.

h2
9. nov 2022

@oblecenie99 Dobre, a teraz si predstavme situáciu, že ten muž nezomrel, ešte žije. Splodil dieťa mimo manželstva, čo často vedie k rozpadu manželstva. Len vo výnimočných prípadoch sa stane, že manželia si ďalej spolu nažívajú, ako dve hrdličky, o ničom sa nevie, a zrazu po rokoch sa vynorí nemanželské dieťa na dedičskom konaní. Takže, berme do úvahy ten častejší prípad, že sa rozvedú. Ak mali byt, či dom v BSM, tak či tak ho musia predať, aby sa vysporiadali. Prípadne ho manželka vyplatí, ale v tom prípade vypláca z polovice. Kým v prípade dedičstva vypláca len zlomok (podľa počtu detí, v prípade napríklad 2 manželských a 1 nemanželského dieťaťa: ona má svoju polovicu + 1/8, jej deti obe po 1/8 a "cudzie" tiež 1/8.) Alebo manžel vyplatí manželku, v tom prípade má ona tiež len tú polovicu. Čiže, suma sumárum, ktorá možnosť je pre ženu výhodnejšia? Jasné, že tá, kde dedí a vypláca "len" nemanželské dieťa.

h2
9. nov 2022

Autorka, ja viem a je mi úprimne ľúto, čo prežívaš. Tie správy ohľadom dedičstva som neadresovala tebe, teba sa ani týkať nebudú, je mi jasné, že s týmto chlapom ty v manželstve nezostaneš (ktorá žena by aj zostala, však?). Písala som to na margo osočovania toho dieťaťa. Vo vašom prípade je to nepodstatné. Iba že by si muža v amoku zabila, vtedy by to dedičstvo prichádzalo do úvahy. Ale to už je čierny humor. Držím ti palce, nech to dopadne čo možno najlepšie.

misinka20
9. nov 2022

Ahoj, ja keď som zistila, že ma milenku (mimochodom mi to zavolal jej muž, ktorý ich načapal u nich doma - vrátil sa skôr zo služobky) tiež som mu postrihala jeho drahé obleky, ktoré som mu ja za moje odmeny kúpila a porozbijala všetko na čom mu záležalo, a to s ňou ani decko nečakal... a potom som si zistila kto to je, nabalila veci do kufra a šla som jej ho odniesť. Robili obaja na pobočke banky, on riaditeľ, ona za prekážkou a som jej prisunula kufor, že keď teda trt.a môjho muža môže mu aj prať aj si ho rovno nechať... takže viem aké emócie v tebe vrú... to nikto nepochopí... a nie si hysterka, proste mne sa na zaklade toho veľmi uľavilo a potom som už veci riešila prigmaticky... a nech si hovorí kto chce čo chce mne potom aj terapeutka povedala, že to bola prirodzená reakcia lebo tiež som mu obetovala karieru, dala dieťa a tiež som si myslela, že veď vzťah mame super, len on mi troška zabudol povedať, že to on cíti inak a hneď vletel do postele inej... zničil môj sen, našu rodinu, malému zobrat úplný domov, všetko sa zrútilo ako domček z kariet... takže ťa úplne chápem. Napíš mi IP ak budeš chcieť dám ti rady ako o obrať aj o gate 😅😅😅 inak neostali spolu, od nej už mal ďalších 7 a aj sa vrátiť chcel ale to som ho hnala svinskym krokom... teraz som už 4 roky potom a poviem ti, že dobre sa stalo...

lienka.7
9. nov 2022

@oblecenie99 napisala si to presne uplne jasne a zrozumitelne. Snáď to aj pani h uz konecne pochopila. Ano, ak sú peniaze, ok, nebudeme dediť 3 ale 4, nech si vezme cast z hotovosti. Cert to vezmi, su to len peniaze, ktoré mam okamzite k dispozicii a môžem ho vyplatiť. Ale mna osobne by hanba fackovala, ak by som žiadala (ci uz ako decko, alebo ako jeho matka ako pise veve) vyplatiť z domu, kde ta rodina byva, nemajú kam inde ísť a ešte s kludom Angličana im zahlásil vsak dom/byť predajte, mna vyplaťte a co bude s vami ma nezaujíma.
@h2 vies, ono to dieta sa v pohode moze toho dedičstva vzdať, resp.ho neprijat. Robi sa to bezne u ľudí, ktorí mali tzv.detsku izbu, ako sa vravi.
Presne tak ako sme to urobili u nás v rodine, ked sme mali aj my ako vnúčatá dediť časť domu po našich starých (nejdem tu rozoberať dovody preco a ako, proste starký tak rozhodli). Nakolko všetko okolo ich domu financovala vzdy teta a jej deti, ktorí sa o starkych starali, byvali v tom dome, my sme tam chodili tak akurat na prázdniny. A podotykam ze ide o veliký niekoľko poschodový dvojgeneračný dom, nie bungalov za 300k. Vzdali sme sa dedičstva v prospech nich, lebo vies, tomu sa vravi charakter, nielen ist podla zákona. Btw, za tu časť by som si v súčasnosti mohla pokojne kúpiť napr.byt v BA. To len tak na okraj, aby si mala predstavu. A prečo? Lebo nám to tak prišlo fér, vies.

simca06022011
9. nov 2022

Ono fakt je ten, ze kazda je hrdinka, kym sa do tej situacie s delenim majetku cudzim nedostane. Potom len zopar sa asi bude tvarit hrdinsky a vklude posle dajme tomu ak maju 2 deti...tomu tretiemu len tak 30-40t z domu... pripadne este viac, z dalsieho majetku narataneho... Problem to byva aj s delenim v ramci rodiny, nie to este v takejto neprijemnej situacii.
Hlavne ked to bude casto znamenat predaj toho domu, alebo dalsi uver, kludne na stare kolena... na nieco co uz raz clovek zaplatil, na co si utahoval roky opasok, kym niekto si niekde uzival...
Lavoobockovia, ked to tak napisem, sa daju zabezpecit aj pocas zivota rodicov, spravodlivo, tak aby manzelky, spoluvlastnici atd netrpeli a nemuseli riesit neprijemne veci (prekvapenia) v ramci dedicstva. O pocity dietata by som sa ja nestarala, tym nech sa zapodieva a trapi jeho matka. Tak ako sa ona nestarala o pocity zeny, ked jej chrapala s muzom.

bambinomio99
9. nov 2022

nikomu si neodpovedala na to ako on reagoval na fotky z uzv ? vies ze tie drahe hodinky si radsej mohla odniest do zalozne a mat peniaze pre seba a deti hej ...

simca06022011
9. nov 2022

@misinka20 no ja by som si tie veci nahadzala na bazar :DDDD a isla na dovolenku :D ale tak kazdy sme nejaky... ja som parkrat v amoku mala sto chuti daco po mojom hodit, a potom som si pomyslela, ze som to kupila.. a kolko penazi za to vycalovala, no ... a pekne som to polozila spat a jemu akurat tak vynadala :DD

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
9. nov 2022

@mamula20 mna inak aj napadlo, ze ci náhodou v tych tatrách ci kde písala @autorka ze si musel manzel ist oddýchnuť nebol s nou... zial aj také prípady sú, ze mužíček musi oddychovať s milenkou a manželka doma sa stara o deti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamutka
9. nov 2022

@lienka.7 myslím, že žiadny muž nepríde s nápadom, že si ide sam oddýchnuť do Tatier. Proste je jasne, že tam ide s niekym, tento blb musel doma nejaký príbeh vypotit. Keby aj bol vášnivý turista samotár, tak kvôli bezpečnosti zapne appku, keď sa ide motať, aby najbližši kontakt vedel kde asi je, keby sa mu niečo stalo. Neviem ako to urobil, ale výlet do Tatier, akoze sam, to je podľa mňa jasný signál, že sú vo vzťahu traja.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bilancia
9. nov 2022

ja chapem tvoju reakciu, aj ked veci by som nerozstrihala , ale vsetky co by mal odo mna by som mu zobrala, ostatne zbalila a odniesla tej fesande . zrutil sa ti cely svet, je to strasne, prajem vela sil

evaachesa
9. nov 2022

Je mi neskutočne ľúto čo sa ti stalo. 😢 Síce ti neviem nijak pomôcť ani poradiť, no posielam veľa síl. Drž sa. 🙏🍀❤️

autor
9. nov 2022

@bambinomio99 no už to nevrátim späť myslim, že jej pisal, že sa stretnú osobne

mandzula
9. nov 2022

@stanulienkat a mozno otehotniet chcela...

stanulienkat
9. nov 2022

@mandzula mozno...niektore zeny su blbe..

mandzula
9. nov 2022

Inak, toto by mal byt vyhrazny prst pre vsetky, ktore sa rozhodnu vzdat sa svojej kariery a robit domacu paniu chlapovi, ktory nosi domov prachy.

mandzula
9. nov 2022

@stanulienkat ak je panko prachaty, slecna sa pekne zabezpecila.

lienka.7
9. nov 2022

@stanulienkat mylis sa, nie blbé, ale vypocitave. Myslíš ze prečo si robia decka s takym kolarom? Prečo si ho neurobia napr. s robotníkom z vw? Tymto sa samozrejme nechcem dotknut žiadneho poctivo pracujúceho robotníka...
Predpokladám ze aj autorkin muz bude mat nejakú dobru pozíciu a milenočka sa proste rozhodla si prilepšiť. Na začiatok minimalne pekným výživným, do budúcna ešte uvidí co a ako z toho vytrieska. Uz to nie je ako kedysi, teraz už milenky maju všetko vmi dobre zistené a prespekulovane. Ziadne take ze ona chuderka nevedela... a pod.

lienka.7
9. nov 2022

@mandzula presne tak!